işte fuzili harcamaları kısıp daha düzgün harcamaya yapmaya çalışacağız valla ben 2 aydır alışveriş yapmıyorum dolabım da 10 kişiye yetecek kadar kıyafet allah eksikliğini vermsin ama yeter yani... bu tür gereksiz harcamalarını kısmaya başla benm en çok harcamam kıyafetti onu kıstım baya birikimim oldu 2 ay içerisinde günlük harcamalarını kaydederek bunu belirlemek mümküncanımcım :))
ben de kumbara almıştım :)
yaklaşık 2 aydır biriktiriyorum ne kadar oldu akşam sayacagım artık dayanamıyorum maalesef
ay sizin tecrübelerinize çok ihtiyacım var..
eşim de bende çalışıyorum :) ammavelakin ev kirası faturalar kartlar harcamalar derken bi bakmışım gelirden çok gider var
ayy pardon ya ben anlamamıoşım ne yapabilirim şimdi düzenden falan silebilir miyim çokk pardon
üzerine ev var mı bu çok önemli
ayy pardon ya ben anlamamıoşım ne yapabilirim şimdi düzenden falan silebilir miyim çokk pardon
Erkeklerin tabiatı öyle canım. Bizim kadar "yogun" duşunmuyorlar. Arada bir onlar kadar "sıg" olmak istiyorum:)
kesinlikle kuzucum nakit en güzeli...paran varsa harca yoksa harcama..
ben eşime sürekli birşeyler beğenip alıyorum o da bana alıyor aldırmaya çalışıyor...
yani maddi harcamalarımız artıyoreeeeee
Allah Allah bu durumda red yememesi lazım ama sanırım bağkur olduğu için bana genel durumu özel msj la atarmısın birde çok yakın arkadaşımız o da dairden sosyolog yani bu ailelere denetime gidenler eğer bu bölgelerden yakın birinde olsanız sanırım bir şeyler yapılabilir.düzeltilebileni düzelttim diğerini düzeltemedim sanırım zamanı dolmuşçokk pardon gerçekten
Y yesil_zeytin_ Bildiğim kadarıyla herhangi bir yerden ufak bir mebla da olsa geliri varsa başka bir yerde bir şey vermiyorlar..
EVET GİYİM MODA ALIŞVERİŞ DERKEN ÇIĞ GİBİ BÜYÜYEN KART BORÇLARI OLUŞUYOR MAALESEF..işte fuzili harcamaları kısıp daha düzgün harcamaya yapmaya çalışacağız valla ben 2 aydır alışveriş yapmıyorum dolabım da 10 kişiye yetecek kadar kıyafet allah eksikliğini vermsin ama yeter yani... bu tür gereksiz harcamalarını kısmaya başla benm en çok harcamam kıyafetti onu kıstım baya birikimim oldu 2 ay içerisinde günlük harcamalarını kaydederek bunu belirlemek mümkün
evet öyle demişler.. ama 500TL nasıl geçinirki.. çocuğun okul servisi 80TL
malum 4+4 olayı olduktan sonra herkes kapının önündeki okula gidemiyor
Canım onlar öyle bakmıyorlar duruma.. Varsa ufacıkta olsa geliri vermişler niye daha fazla verelim ki mantığındalar.. farketmiyor onlar için.. Keşke düzgün bir gelir bağlasalar..
Ama tabi bu durumda olmayıpta yararlanmak isteyenler olduğundan dolayı oluyor bunlar.. İhtiyacı olana değil , olmayıpta alanlar için ihtiyaç sahiplerinin çoğu mağdur oluyor..
bencede gezin ama gereksiz harcamadan kaçının gezmeyi bile programlı ve bütçe ayırarak yapın... dikkat edince gerçekten çok şey değişiyor ben 2 ayda 100 çeyrek biriktirdimEVET GİYİM MODA ALIŞVERİŞ DERKEN ÇIĞ GİBİ BÜYÜYEN KART BORÇLARI OLUŞUYOR MAALESEF..
KARAR VERDİK EŞİMLE YEMEYE VE GEZMEYE PARA HARCİCAZ;; KIYAFET EŞYA VS Yİ MİNİMUM A İNDİRECEZ...:))
İNŞAAALLAH TABİ
Evet canım nakit güzeli.. Param var işte sorun orda.. Eve dönmeye üşendiğim için oldu olanlar..
Ben pek alışveriş yanlısı değilim son zamanalrda.. Yemek konusunda canım bir şey isterse o başka tabi :) Sadece bir kaç parça giyim ihtiyacım var onlar içinde içime sinen birşeyler araştırıyorum.. Bulduğumda alırım.. O tarz şeyelrde zaten eşim bişi demez..
Sürekli bir şeyler alındığında evet harcamalarda katlanarak artıyo
bencede gezin ama gereksiz harcamadan kaçının gezmeyi bile programlı ve bütçe ayırarak yapın... dikkat edince gerçekten çok şey değişiyor ben 2 ayda 100 çeyrek biriktirdimama gün parasıda var içinde ama birikim kararı almasaydım kim bilir o para nelere gidecekti çok şükür aklım başıma geldi
Herseyi kini kinina yetior bu ayda ama evim market pazar olcak en azindan cok sukur simdide ac kalmiyoruz kahvaltlk braz pilav makarna idare ediyoruz cok sukur rabbim herkese bereket versin gecim zor bu maasla bile birikim ve marketi pazari yapmak cok sukur basaricam insl
bu sene kurbanda da skismicaz marta iki aylik market pazar yapcz nisanda yaz oldugu icin faturalar azalir bu yuzden nisanda kira ve fatura parasi ayirip maasi kurbana koycaz mayistada 200/300kadar koyup tammlicaz yaz gelmeden atmdeki hesabimiza koycz evde durmicK
Benim gunum ocakta basliyirmus kizlar
bizde insl kasimda birrtane gram altin ve kenara 50tl koymayi planladik insl gerceklesir avmye 200/280yatiricz 100tl borcm kalcak maas anck bu kadrina yetiyor nietim sifirlamakti ama olmuyor maleseffirinim bozuktu yenisini almayada maas yetmiyor annm kredi kartiyla aliriz taksitle bize ayda 50 tl verrsn dedi eltim almis arcelikten 300 civari bnde o gucte yok sagolsun annm yardim etck alcaz boyle iste aylbasi planimiz evim sifirlandi iice markwt flan detrjanlarm sifirlandi baya bi market yapicm araliktada nikah icin kiyafet alin maasla
Dun gece hesp kitap yaptik esimle yazdik cizdik birikmlerdn birini ertelesekte ayni olck bari birikim olsun dedk annmde benm eski firini alck 100tl ordan annmdn gelcek calisiyor ama cok zorluyor bizi annm bn alirim dedi sagolsun
durumlar boyle iste kasimda azda olsa para kalicak insl maastan kizlar rabbim bereketini verir insl ...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?