BİRİKİMCİ HATUNLAR

al benden de o kadar ne yapacağımı şaşırdım hiç halimde yok 4 te kaçarım valla... idrar yollarımı üşütmüşüm rahatsızım zaten

Cok gecmiş olsun canım, bol bol su iç.

Kizlar bnde koye gidiyorum yarin aksam incem yol parasi vermicm amcasida cikiyormus onlarla cikcz yol parasi cebimize kaldi :)
Fazla yazmayin :) koyde telefon cekmio giremiyirum :)herkese ii tatiller :)
Calisanlarada ii calismalar

İyi yolculuklar&eglenceler

Guzel haberlerle gelin canım

Sevindim canım. Huzurunuz&mutlulugunuz daim olsun inşallah

Ben de ayın 12'sinde telefon ve internet yatırmam lazım ama tüm maaşı altına yatırdım eşimin maaşı da zaten hep borca kredi kartına gitti ayın 12'sinde altın yükselse de azıcık bozdursam:)

Teşekkürler kızlar
Farmasi eşime anlatmadım. Neden bilmiyorum anlatmak istemedim. Bak benim suçum yokmuş diye başlar şimdi. Bıdı bıdı bıdı
Hayat psikolog bunları söyleyince ben mi suçluyu. Dedi hayır dedi sen hayatı tek başına yaşamayı ve herşeyin altından kalkmayı öğrenmişsin dedi. Eşin de evde kendini böyle ifade etmiş uyumuş dedi. Eşim kendi babasının ebinde kendini uykuya değil de dışarıda gezmeye verse imiş. Muhtemelen bizim evde de kendini işe yaramaz hissettiği zaman öğrendiği davranışı yani dışarıya çıkmayı yaparmış.

Bence eşinle paylaşmamalısın Papatyacım. Çünkü insanın kendi hayatıyla ilgili saptamaları kişi kendi farkındalığıyla bulması gerekir. Bu senin evliliğinle ilgili bir saptama, eşinin deneyimlediği bir şey değil.

Sadece 'Bak ikimizin arasındaki ilişki bu, sebebi de şu şu.' dersen bu çok havada kalır ve eşin kendi yoluyla buna ulaşmadığı için özümseyemez de.

Benim naçizane (Bu kelimenin doğru yazımını bilen söylesin) fikrim bu.

canım senin ne suçun var ki

eşine üvey baba yanında büyümesinin karakterinde meydana getirdiği tahribatı anlatacaksın

artık çocuk olmadığını ve de şu andan itibaren kendi ayakları üzerinde durabilecek erişkin bir insan olduğunu normal olanın kendini artık düzeltmesi gerektiğini ifade etmen
başka bir şey deme

hem böylelikle geçenlerde oğlunun sünnetiyle ilgili filan babası gillere anlatması lazım ya da onların karşısında konuşamadığını filan yazmıştın ya
artık bu vesile ile artık onlara karşı gerekeni söylemeyi de öğrenmesi gerektiğini
çaktırmadan anlatmış olursun demek istedim

canım eşin için zor bir hayat duysgusal sıkıntıları vs olması da. hayırllsıyla çözersiniz adam seni seviyo ben inanıyorum size :)

oyy kuzucuk :) ne kadarlık şimdi bebiş
6 ayımızı doldurduk teyzesi

papatyacım benim eşim de bir şeye üzüldü mü kendisini uykuya verir,ben o zaman bile üzülyorum,neden paylaşmıyorsun da uyuyorsun diye,uyuyunca unutuyorum,uzaklaşıyorum diyor
eşin galiba bunu sürekli hale getirmiş,sen psikoloğunun dediklerini yap cnm,biraz eşine görev ver

P PembePaltolu canım zaten bu aralar anlatmayı düşünmüyorum. Eşim çok zor bir çocukluk geçirmiş. Babasının üvey olduğunu ortaokula giderken öğrenmiş. Ama bunu bildiğini herkesten saklamış. Üniversiteye giderken söylemiş. Biliyorum diye.
Varyemez biraz zaman geçsin belki ince ince anlatırım. Ne demek istediğini anladım canım. Yani gerçekten o adamı hiç sevmiyorum. Çok da haksız değilim galiba.
minerva1988 teşekkürler canım. Sevgi konusunda sıkıntımız yok da bu her zaman yetmiyor işte.

Bundan sonra öyle yapacağım. Bu da benim elimde değil. Ben herşeyi yapmaya alıştım.
Bi de dedi ki erkekler güçlü kadınları değil kendisine muhtaç kadınları isterlermiş yanlarında.
Bana senin görevin ev işleri dedi. Onu da başkası yapıyor o zaman eşinin görevlerini alma hayatına bak dedi de bir evde erkek ne yapmalı ben bilmiyorum ki

cnm manava yolla,kasapa yolla
kahvaltı için sıcak ekmek almaya yolla
evde de bir kere de olsa kahveyi o yapsın

Bugün yaptırdım kahveyi. Yapamam dedi. Yaparsın yaparsın dedim. Tarif ettim yaptı.
canım erkekler seviyor kendileri bişeyi öğretmeyi erkek arkadaşımla meslektaşız mesela bi konuda bilsem bile sorarım hoşuna gider anlatması biliyorum havaları. ben yapamadım sen yapar mısın tarzındaki cümleleri seviyorlar. erkekler ne yapar? tamirat işlerini yapabilir , ekonomi konusunda daha baskın olabilir, bazı konularda karar mekanzması olmasını sağlayabilirsin ona ihtiyacın olduğunu onsuz o işei beceremeyeciğini hissettir. ama bunu doğal bi süreç gibi göstermelisin . fikrini daha çok alabilirsin alışveriş vs konularında . bazen beceriksiz ayağına yatmak gerekiyor :)

Kızlar tüm yazılanları okudum çıkan sonuç, erkekler eşittir çocuk. Eee çocukları da sürekli pohpohlamak lazım, sen yaparsın, sen edersin, amanda maşallah ne güzel yaptı
Allah kocalarımızı başımızdan eksik etmesin, onlara bizden, bizden de onlara fayda var...

minerva1988 ben de öyle yapayım en iyisi.
Yarından itibaren bilmiyorum diyeyim de bazı konulara adam inanır mı bunca yıldan sonra.
iananr inanır yorulduğunu güçsüz olduğunu ona ihtiyacın olduğunu hissettir ama bu dopal gelişsin. o olmazsa olmaz duygusu. canım bi öğrencimde eşinle aynı şeyi yaşamıştı çok sancılı gğnler geçirmiştik eşin bu sıkıntıyı güzel atlaşmış. normal bi üvey baba durumu da değil öğrenidği yaşta belki de travma yaşadı. bu yaşadıkları da evliliğinize yansıyor olabilir. ama eşin güzel toparlamış. senn yhardımın ve gayretinle aşacağınıza inanıyorum.

minerva1988 düşününce gerçekten çok zor. Babanın üvey olduğunu biliyorsun ve hiç sesini çıkarmadan yıllarca yaşıyorsun orada. Insan para isteyemez birşey diyemez.
Ben de bilmeden yaptığım hataların farkına vardım inşallah bundan sonra daha farklı olacak.

Aslında çocuk olduğunda boşanmanın nasıl sonuçlar doğuracağını görmemiz açısından iyi bir örnek. Papatyanın eşinin anne babası boşanmış mı yoksa babası vefat mı etmiş bilmiyorum ama üvey baba faktörü çocuğu nasıl kötü etkilemiş ki kaç yaşına geldiği halde etkisinden kurtulamıyor. Sakın yanlış anlaşılmasın muhakkak çok iyi üvey anne babalar var, bizzat tanıdıklarımda var hatta ama bir çocuk için en güzeli kendi anne babasının yanı. Anne babam çok şükür yaşıyor ve birlikteler ama bir şekilde benim çocukluğum babaannemlerde geçti. Bu bile bende çok kötü izler bıraktı. Bu yüzden ayrılan ya da eşi ölen insanların en azından çocuklarının kendilerine yetecek yaşa gelmelerini beklemeleri gerektiğini düşünüyorum.
Aslında papatyanın eşinin psikolojik destek alması lazım, geçmişle yüzleşip kötü anıların silinmesi gerekiyor. İşte yine çocukluğa iş dönüp dolaşıp geliyor. Kişiliğimizin, geleceğimizin temeli çocukluğumuzda atılmış zaten, ama değişmek zor olsa da bizim elimizde...
Offf akşam akşam çok yazmışım kızlar, kusura bakmayın

İnşallah olmaz canım.
Niye ki ? Bana mı benziyorsun bu açıdan
evet benziyorum. mesela kardeslerim ne isi olsa ben ilgilenirim ben kosarim. universiteyken hem calistim hem okudum. babamla biraz mesafeliyiz. babamin yapacagi seyleri hemen hemen ben yaptim. farkli bir sehire yerleratim..evimi esyalarimi hepsini tek bim. tek basima yerlestm. ailen birinin basi sikissa bile beni arar. bilmesem bile arastiririm ararim ogrenirim. herseye kosuyorm. kimseye ihtiyacim yok gibi :-( mobildeyim yazamiorum pek

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…