- 16 Eylül 2009
- 14.377
- 24.218
- 398
güle güle canım hayırlı yolculujlarınız olsun inşaallah :)gunaudin herkese.birazdan sehir disina yola cikicaz ins, birtanecik yegenimin dogumgunune gidicezcok mutluyum.herkese hayirli ve bol birikimli hafta sonlari
ne güzel yazmışsın banusultancım ellerine sağlıkgünaydın arkadaşlar.
M maviduvar1 inşallah yoluna girer herşey.
çocukluk deyip geçmemek lazım tüm hayatımızın,kişiliğimizin,kararlarımızın çıkış noktası sonuçta.
@poeticcry inşallah yavrunun kontrolü güzel geçer,iyi haberler yazarsın bize.
bu arada altın alanlar hayırlı olsun,allah arttırsın birikimlerimizi.
okuyunca kendimi buldum adeta ...bundan 3 yıl önce bende psikologla ve akabinde de evlilik terapistiyle tanışmıştık (eşimle)Kızlar çok teşekkür ederim hepinize ...
Şimdi anlatmaya çalışayım
Ben 13 yaşında ailenden ayrıldım. Liseyi çok uzakta yatılı okudum. Üniversiteyi de ailemden ayrı okudum. Yani kendi başıma yaşamayı, herşeyi tek başıma yapmayı, paramı idare etmeyi kendime bakmayı çok küçük yaşta öğrendim.
Eşim üvey baba yanında büyümüş. Evlenene kadar ayrılmamış evden. Babasının bilgisi olmadançorap bile almamış kendine.
Yani anlaşıldığı üzere roller ters. ( bu 1 kısım) Ben erkek gibi o da kadın gibi büyümüş. Kadın gibi derken yanlış anlaşılmasın. Evde sürekli göz hapsi halinde( inşallah anlatabilmişimdir)
Psikoloğ dedi ki bir problemden, bir sıkıntıdan Yada mutlu olmadığı ortamdan uzak durmak için uyuyordur dedi. Herkes uyutunca da ayağa kalkıyor. Çünkü orada kimse olmayınca mutlu ( kendi ailesinin yanında mutsuz ve kendini fazlalık hissettiği için olabilir dedi) ( bu 2. Kısım)
Sonra bana dedi ki psikolğ şimdi hayal et. Eşin yok, bir süreliğine (6 ay bir sene gibi) bir iş için gitti. Eşine ihtiyaç duyar mısın. Evdeki işler için dedi. Düşündüm. Hayır duymam.
Çünkü dedi ev işlerini yardımcın yapıyor ( kadının görevi, Yada yapması gerekenler)
Arabanın mazotunu alıyorsun, çocukla ilgileniyorsun, para, tatil , otel işlerine sen bakıyorsun. Evin pazar market alışverişini yapıyorsun. Yani herşeyi tek başına yapabilen güçlü bir kadınsın. Yani evde erkeğin yapması gereken şeyleri de sen yapıyorsun. Erkek ne yapacak. Hiç birşey. Çünkü ona yapacak birşey kalmamış evde dedi. O kendisini değersiz, işe yaramayan, ihtiyaç duyulmayın biri olarak görüyor dedi. Yani siz iki erkek evlenmişsiniz dedi. Aynı mantıkla bekarken nasıl kendini fazlalık hissettiği evinde uyuyordu. Senin evinde de kendini öyle hissediyor. Fazlalık işe yaramayan.
Ona ihtiyacın olduğunu hissettir dedi. Evde yardımcın olması kötü birşey değil ama sen eşinin görevlerini üstlenme dedi. Adam işe yaradığını hissetsin dedi.
Bira karışık anlatmış olabilirim 1.5 saatlik seansın özeti
AMİNN BACIMMMMgünaydın kızlar mutlu huzurlu çok güzel bir haftasonu olsun inşaallah hepimiz için :)
gunaudin herkese.birazdan sehir disina yola cikicaz ins, birtanecik yegenimin dogumgunune gidicezcok mutluyum.herkese hayirli ve bol birikimli hafta sonlari
haklısın farmasi ama kişi bileek yapmıyor ki bunu. normal olrak adlandırdığımız bilmediği için o şekilde davranıyor. inşalaah her şey düzene girerne güzel yazmışsın banusultancım ellerine sağlık
ama artık çocukluğumuzdan da acı tatlı hatıralarımızdan da bir zaman sonra mantıklı düşünüp , hayatımızı birleştirdiklerimizi ve de doğumuna vesile olduklarımızı düşünerek sıyrılmalıyız diye düşünüyorum
artık acısıyla tatlısıyla giden gitmiştir belki de delip yara açıp gitmiştir ama gitmek zorundadır
acı hatıralarla yaşamak ve de etrafımızdakileri de bunun izlerini yaşamaya mecbur etmek ne kadar doğru olur ??
ben şahsen böyle düşünüyorum
artık hayatımıza açtığımız yeni sayfaları güzel tatlı unutulmak istenmeyecek şeylerle doldurmanın vakti gelip de çoktan geçmedi mi ??
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?