BİRİKİMCİ HATUNLAR

lemide eşiminbabası eşim doğmadan önce vefat etmiş. Eşime babasının adını verip babasının üzerine yazdırmışlar. Sonra kv min kv si, kv mi kardeşiyle evlendirmiş. Aslında kp eşimin babaannesinin kardeşi. Eşimin kendi öz dedesi ve amcası eşim meslek sahibi olana dek o eve tabiri caizse para aktmışlar. Kp sorsan hiç ayırmadım der ama o gelen paraları kp hep kendisinin küçük oğluna harcamış. Keşke azıcık kenara koysaymış. Yani baba olarak üstünü örtmüş yedirmiş içirmiş ama baba gibi olmamış hiç. Aşırı otoriter ve despot. Bana da eşime de hiç güleryüz göstermez. Oğluma hiç yaklaşmaz. Kv bile yaklaşmaz. Oğlum onalara hiç hitap etmedi. Küçük kaynım evlendikten sonra yapılan evlat ayırımı ( kv de yapıyor) iyice su yüzüne çıktı.
Kp eşime baktığı içşn hep benim de ona minnet duymamı, el pençe divan durmamı bekledi. Eeee ben de baskın karakter olunca çok çatıştık. Şimdi çok nadir görüşüyoruz.
asmunikal işte aynı ben. Ama. Canım dikkat et. Psikolog bana siz 2 erkek evlenmişsiniz diyince çok güldüm.

gunaudin herkese.birazdan sehir disina yola cikicaz ins, birtanecik yegenimin dogumgunune gidicez cok mutluyum.herkese hayirli ve bol birikimli hafta sonlari
güle güle canım hayırlı yolculujlarınız olsun inşaallah :)

Günaydın kıZlar
eclipse___ teşekkürler... Evet değişik bir tespit
@mutlu1988 iyi yolculuklar
Ben de bugün mevlide girmemeye karar verdim. İşyerinden küs olduğum iki kişi var onlarında orada olacağını duydum. Şu güzelim hafta sonunda kendimi sıkıntıya sokmaya gerek yok.

günaydın arkadaşlar.
M maviduvar1 inşallah yoluna girer herşey.
çocukluk deyip geçmemek lazım tüm hayatımızın,kişiliğimizin,kararlarımızın çıkış noktası sonuçta.
@poeticcry inşallah yavrunun kontrolü güzel geçer,iyi haberler yazarsın bize.
bu arada altın alanlar hayırlı olsun,allah arttırsın birikimlerimizi.

poecim Allah bugün kuzucuğun hayırlı haberlerini almayı nasip eder inşallah

ne güzel yazmışsın banusultancım ellerine sağlık

ama artık çocukluğumuzdan da acı tatlı hatıralarımızdan da bir zaman sonra mantıklı düşünüp , hayatımızı birleştirdiklerimizi ve de doğumuna vesile olduklarımızı düşünerek sıyrılmalıyız diye düşünüyorum

artık acısıyla tatlısıyla giden gitmiştir belki de delip yara açıp gitmiştir ama gitmek zorundadır
acı hatıralarla yaşamak ve de etrafımızdakileri de bunun izlerini yaşamaya mecbur etmek ne kadar doğru olur ??

ben şahsen böyle düşünüyorum
artık hayatımıza açtığımız yeni sayfaları güzel tatlı unutulmak istenmeyecek şeylerle doldurmanın vakti gelip de çoktan geçmedi mi ??

okuyunca kendimi buldum adeta ...bundan 3 yıl önce bende psikologla ve akabinde de evlilik terapistiyle tanışmıştık (eşimle)
bizde de roller aynıydı ben 13ümde liseyi aileden uzakta okumaya başlarken eşim babası annesi ayrılıyor ve annesi bunu yatılıya veriyor ve başka bir adamla evleniyor...
derken kısa geçeyim aynı tespiti bizim psikologda yapmıştı ben okuldan çıakrım market elektrk su hatta kredi kartı borçları vs ödemeler banaa bakar eşim işe gider gelir hop uyur...
uyur derkennn bu bizim en büyük sorunumuzzz oldu hala da devam ediyor...
uyur uyur uyur... geceleride uyanık film izler ders çalışır tezini yazar vs...
birlikte ortak bir paylaşımımız yoktu hanii öyleki tatile mi gidecez sen şu günlerde al iznini ayarladım derdim... ama şimdiii ne markete gidiyom ne ödeme yapıyom... su faturasımı yatacak netten o ödesinn ekmekmi alınacak o alsın.. şimdi alıştı tabi gelmeden arar ne alınacak diye.... bu şekilde bir baktık gelince konuşacak bişeylermizde oldu ...nasıl geçti günün faturalar ödendimi..ney nere de ne kadar fiyata... falan....
tabi bizim başka ciddi sorunumuz daha vardı aşırı temizlik... takıntılı halde.. onuda psikiyatr çözdü çünkü terapis psikologumuz ilaçlı tedaviye yönlendirdi eşimde opsesif kompresif rahatsızlık çıkıncaa.... şimdi ilaç kullanıyor uyuma olayı hala devam ediyor..ilaçda buna tuz biber ekti adeta ama daha iyiz... emin ol daha güzel günler sizlerinde olacaktır...

sen en azındann psikologa yalnız gitmişin..biz ise bu denilenleri ikimizi karşısına aldı ve öyle açıklamıştı psikolog... bilmem paylaşman gerekli mi eşinle bu konuşmaları.. ama senin farkında olman bile müthiş adımlar getirecektir bacım... bu bir süreç inann biz olayın ciddiyetini fark ettikten sonra (kii eşime kalsa hiç bişey yok ben iş çıkarıyommm yine ben psikolog işine zorlamıştım düşün orda da roller yine sıkıntıdaa) baya bir yıl sonra oturmaya başlamıştı... belki 2. seans falan gideceksen eşini de alırsa psikolog ona da katkı sunabilir... dur bakalım çok büyük bir adım atmışsın... RABBİM güzel günlerinizi yakın eylesin inşallahh... yalnız değilsin diye yazmak istedimmm.. bizde de durumlar aynıydı..ne boşanacak derece sıkıntılı ne de huuzurluydum.. özellikle ben..eşimden yana sorun yoktu o hayatından memnundu zaten sorunlarda onun bu umarsız tavırlarından çıkıyordu ve genelde de ben çıkartıyordum
şimdi daha iyi çok çok şükür rabbimeee... inşallah sizinde öyle olacaktır bacım.. iyi hafta sonları diliyorum

Günaydınlar ,hayırlı sabahlar.
Poe, umarım kuzucugun iyidir. Herşey iyi cıkar.Gezmelere giden arkadaslarım iyi tatiller.
Papatya, çok sevindim.. ilk dediğimiz gibi birşeylerden kaçmak unutmak icin uyuma saptaması güzel olmuş.. keşke eşin de psikolojik anlamda destek alsa daha rahat atlatırsınız bu süreci.
danışan ve danışman arasında yaşananlar sende kalmalı. bu konuda eşine söylemen doğru olmaz.Lavin'e katılıyorum..
Sen sadece çaktırmadan alttan alta ona görevler ver. öyle okuyunca bende biran kendimi sorguladım.. bende şehir dışında okudum. ve ilk cocuk erkek kardes de yok.. beni resmen tabiri caizse erkek fatma olarak yetiştirmiş babam elektrik prizleriyle oynamalar, matkapla duvar delmeler
o yüzden suan birsey olsa çok rahat herseyin üstesinden gelebilirim. Benim eşim de tam tersi hep ailesiyle yaşamış ama o da 18 yasından beri okuyup çalışmak zorunda kalmış..
Ama benim evde yardımcım yok kendimiz yapıyoruz. ilk zamanlar korkmustum yapmaz diye zira kv ayagına suyunu götüren biriymiş bekarken.(kamu spotu : erkek anneleri evlatlarınızı böyle yetiştirmeyin )
Mesela geçen gece ekmek kalmamış gece 12 de opete gitmiştin...
eşin ben giderim demiş sen ben kendi işimi kendim görürüm demiştin (baskın erkek seni )
gidemezsinnn artıkk... eşini yolla.
Sonra pazara gönder.. Ya da ilk zamanlar beraber gidin.
Evde birşey mi değişcek.. "aşkım belim ağrıyor da o güçlü pazularınla şunu çeker misin de
Markete yolla..
Kasapa yolla. Yemek yaparken ben şu kavanozu açamıyorum sen güçlüsün açar mısın de
vs. vs.

Gunaydin guzeller iyi hafta sonlari

Muhtemelen cogu aile icin alisveris, piknik&gezme gunu. Tasarruf yapin elbet ama eglence icin yapilan harcamalardan da cok kismayin, hayat kisa

gunaudin herkese.birazdan sehir disina yola cikicaz ins, birtanecik yegenimin dogumgunune gidicez cok mutluyum.herkese hayirli ve bol birikimli hafta sonlari

Iyi yolculuklar&eglenceler canim

papatyacım ben de yatılı okudum 14 yaşımdan beri ailemden ayrıyım
her işimi kendim görürüm lakin bir örnek verecek olursam
mesela çocuk ateşlendiğinde birkaç defa eşim tv izliyor ,yorgunluğunu bahane ediyor, ya da oğlana ihmalkarlığı sonucunda ateşlendiğini ifade ediyor vs saçma sapan şeylerden ötürü bana sen götür hastaneye demeye kalktı .araban var sen götür çocuğu filan deyiverince benim nevrim tabiki döndü
1 dedi ama 5 laf işitti usulünce

götürürüm niye götürmeyeyim ama burası küçük bir ilçe ben dul bir bayansam çocuğumun hem anası hem babası olur götürürüm
sen hiç mi düşünmüyorsun dışarıdan hiç benim götürmem küçük çevrede yakışık alır mı
metropolde mi yaşıyorsun
senin götürse bile benim sütüm bu tip şeyleri götürmez adam gibi alıp karşıma çat çat söylemişimdir...

gecenin bir vakti marketten bir şey alınacak olsa siz hemen gidin gelin dese ben hemen ben dul bir bayan değilim gece gündüz işlerimi kendim görecek görevini sorumluluklarını bil beni başkalarıyla karıştırma diye azıcık tozunu alırım ...

Ne çok şey yazılmış. Nereden başlasam yazmaya.
Çocukluk çok önemli. Ben yatılı okuduğum içşn hep yalnıZdım. Psikolog diyor ki ben ailem tarafından sen olmadan biz yaşıyoruz, sana ihtiyacımız yok. Mesajını almışım. Çünkü ben yatılı okulda ilen onlar kardeşimle beraber hayatlarını normal şekilde devam ettirdiler tabi ki.
Neyse gökcecim yaşadıklarımız ne kadar da çok birbirine benziyor. Gerçekten hayretler için de okudum. Ben zaten Haziran ayından beri işyerindedaha önce yaşadığım ve etkilerini üzerimden atamadığım oltalar nedeniyle osikoloğa gidiyordum. Bana EMDR tedavisi uyguladı. Faydasını gördüm. Bu seasımda eşimle ilgili konuştuk. Daha önce hiç bu konuya değinmemiştik
Donukpudracım yok eşimle paylaşmayı düşünmüyorum. Şu anda oğlana ders çalıştırıyor. Oğlum seninle yapalım dedi. Ben anway in fırın temizleyicisi ile fırını temizleyeceğim. Onu baban yapamaZ ama senin ödevine yardım edebilir ddim. Sonra oturdular.
Farmasi ben fazla yüklenmişim kendime. Bundan sonra azıcık da ona yükleyeceğim. Oğlanı balığa görürecek. Ben ee evde takılırım artık.

haklısın farmasi ama kişi bileek yapmıyor ki bunu. normal olrak adlandırdığımız bilmediği için o şekilde davranıyor. inşalaah her şey düzene girer

Selam kızlar
Ben daha yeni evliyim ama kilo aldım maalesef ve boyum da kısa göbeğim hep var ama artık canıma tak etti dümdüz bir karnım olsun istiyorum. Ne yapsak ne etsek bana bir yardım

Biraz alakasız oldu birikime bağlayayım bari:) internetten bi ayakkabı aldım lacivert ayakkabı ihtiyacım var 29tl'ye hem de:)

Onun dışında gelecek hafta biraz altın bozdurmam lazım ödemeler geliyor:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…