BİRİKİMCİ HATUNLAR

evet canım doğru söylüyorsun ben niyet ettim öğrenmeye ama olmadı yanlış yapınca dedim yanlış yapılacak bi iş değil bu öyle ara verrdim şimdi başlarım inşallah :) saol canm desteğin için

aynen canm ya başlayacağım zaman içimi yanlış yapma korkusu sarıyor öyle oluncada uzaklaşıyorum yanlış yapılmaması gereke çünkü artık ne yapayım niyet ettim bir defa öyle ya da böyle öğreneceğim :) tamm canım başlamadan önce bunu yaparım

Hos geldin canim. Masallah yavruna. Saglikla buyut insallah.

Snowyy hoş bulduk, çok teşekkür ederim. İnşallah :) Sağlıkla mutlulukla büyüsün minikler :)

evet doğru hatırlıyorsun. hangi aşamadasın.

Araştırma görevlisiyim, doktora tez aşamasındayım. İnşallah verimli bir şekilde tez vakitte sonuçlanır doktoram.
Bu arada saçınız çok güzel olmuş :)

Hoşgeldin aramıza rabbim bebişine güzel yazılar yazmış olsun inşallah.. Bana da nasip eder inşallah rabbim inş. borçlarını bir an evvel bitirirsin güzel ve bereketli birikimlerin olur.. :)

Ruya, hoşbulduk güzel dileklerin için çok teşekkür ederim. Allah razı olsun :) Amin, inşallah sen de senin için en hayırlı zamanda anne olursun. Amin borçlar bitsin, birikimler hayırlı işlerde değerlensin inşallah :)

Poeticcry hoş bulduk, teşekkür ederim.
Size de geçmiş olsun, bebeğin iyidir umarım. Allah bağışlasın, Allah analı babalı büyütsün :)

almila hoş geldin canım
bebeğin hayırlı olsun :)

Farmasiii, hoş bulduk :) Çok teşekkür ederim. Dua kardeşliğinde dua da etmiştik bebeğime. Biraz geç geldi çok şükür sağlıkla geldi.

canım cuma günü doğumum :)

Sağlıkla, kolaylıkla kucağınıza alırsınız inşallah bebeğinizi. Hayırlı doğumlar :) Ne heyecanlısınızdır şimdi :)

Gunaydin kizlar
M maviduvar1 bendr 2gundur namaza basladim bugun ikinci gun ama sabh namazinda calar saati kapatip uyuyorum
banusultan cnm yaziyorum ama bu ay elfe para yok ki birikm yaptimi soliim mesaj yaziyorum aslinda sk sk bu ayi nasil bitiriyoeuz obu sasiyorum rabbim sabrini veriyor cok sukur borcsuz faln hallettik kuru bakliyat makarna pilav flan
buraya mutlaka yazoyorum yani :)
Simdide hastaneye gidiyoruz hastaneye yatan esimin kuzenini kadin dogum doktoruna ypnleendirdi doktor randevu almistik oraya gidicez dun az daha kalmaya geliyorlardi evde zeytinden baska kahvaltiligim yoktu yazidrckti esim bakkala cok sukur gelmediler inslh bu aksamda flan gelmezler :-/ yazdirmak istemiyorum cunku
opuyprum sizleri ben ciktim
hepinize bereketli gunler :)

hayırlısı olsun.
umarım ev arkadası olunca da o samimiyet aynı gider.
bu yüzden dilim yanmış biriyim ben..
her konuda çok iyi anlaşırdık gel gelelim o eve girince aman aman demiştim

zaten olmayacak artk kendisi için bir kaç şey söyledi fakat beni kırdı ama kızmadm o benm arkadaşım.

"kendi şehrimde iş bulmak varken niye şehir değiştireym ki. hem eve gelince yemeğim hazır olur ne güzel ailem yanımda olur. hem de birikim yapmış olurum. şehir değiştirsem hiçbirini yapamam" dedi. o böyle söyleyince kötü hissettm çünkü bunları ben yaptım. çok şükür ailem orta gelirli bir aile bize yetiyordu, hiçbir zaman da hadi iş bul baskısı yapmadılar hayırlısı olsun dediler ama ben boşuna okumadım ve bu işe deneyim kazanmak için ihtiyacım vardı. yanlış yaptığımı düşünmüyorum umarım yapmamışımdır.

bunları niye anlattım bilmiyorum ama sanırım doldum :)

canım şunu sık sık akla getirmeli vesvese durumlarında
Allah'ın bizim hiçbir ibadetimize ihtiyacı yok
ve de her ibadetimizin ne kadar uygun şekilde yapılıp yapılmadığını bizler nasıl bilebiliriz
örneğin kurban ibadetinde olduğu gibi onların ne etleri ne kanları hiçbirşeyi Allah'a ulaşmıyor bizim takvamız teslimiyetimiz aslolan Rabbim bunu görmek istiyor Rabbim bizim O'na tam bir inançla yönelmemizi bekliyor
yoksa elbette neyi ne yaptığımıza dikkat edeceğiz fakat ibadetlerimizi vesveselere kurban etmiyeceğiz

namazla ilgili öyle hadisler öyle ayetler varki insanın içine öyle bir işliyorki
insan nasıl bıraksın namazı
bırakmak için cesaret lazım Allah muhafaza

birkaçını da paylaşayım bu vesileyle ....

Hiçbir farz namazını kasten terk etme. Kim namazı kasten terkederse, ilahi koruma ve teminattan mahrum kalır.

(İbni Mace, Fiten 23)

Bizimle münafıklar arasında yatsı ve sabah namazlarında hazır bulunma farkı vardır. Onlar bu iki namaza muktedir olamazlar.
(Muvatta, Salâtu'l-Cemâ'a 5)
İnsanların en hırsızı, namazdan çalandır, buyurdu. Nasıl çalar ya Rasûlallah? denildiğinde: Rükû ve secdeleri tam yapmaz. (Namazı tadil-i erkana riayet etmeden çabuk çabuk kılar). İnsanların en cimrisi de, selam vermekten kaçınandır.
(Taberani)

Sizden birisi namaz kıldığında hakikatte Rabbiyle konuşmaktadır. Öyleyse nasıl konuştuğuna dikkat etsin.
(Hakim, Mustedrek 1/336)
Allah'ın en çok sevdiği amel hangisidir" diye sorulduğunda "Vaktinde kılınan namaz" cevabını verdi.
"Sonra hangisidir?" diye soruldu. "Anneye babaya iyi davranmak" buyurdu.
"Daha sonra hangisidir?" diye soruldu. "Allah yolunda cihad" karşılığını verdi.
(Müslim, İman 139)
Her kim, Allah'ın farz kıldığı beş vakit namazı abdestlerine tam olarak, salavatlarına, rükularına tam tamına riayet ederek, vaktinde güzelce ve huşu içinde kılarsa; Allah'ın o kimseyi bağışlayacağına dair ahdi vardır.
Eğer böyle yapmazsa, dilerse onu bağışlar, dilerse azap verir.
(Ebu Davud, Salat 9)

çok şükür toplantı tutanağımı da hazırladım
duşumu da alayım

biraz daha evde takılır kuzucukların yemeklerini de hazırlar , okula giderim inşaallah :)

canm sıkma canını arkadaşın kötü bişey söylememiş tabi ki eğer ailesinin yanında iş bulup çalışırsa çok daha rahat olur ama iş yoksa başka şehirde bulabilkiyorsa o da olur ama biraz zor olur .... sen yanlış bişey yapmadın bu deneyim sana çok şey katacak sen takma onu kafana :9

arkadaşın düşünmeden konuşmuş,üzülme.
yuvadan uçmadan hayat tanınmıyor,şu an sen sadece kendine güvenerek yaşıyorsun hayatını.
bence zoru başarıyorsun,kolayı herkes yapar.

merhaba kızlar
saçlarıma güzel olmuş diyenleri aklımda tutayım da teker teker teşekkür edeyim dedim ama hepiniz ayrı ayrı yazmışsını...
herkese çok teşekkür ederim....
Varyemez ne güzel şeyler yazmışsın. sabah namazı çok önemli biliyorum ama bazen kalkması nasıl zor geliyor. ah o şeytan yok mu o şeytan....dikilmişti başıma K kalemero Almila07 allah yardımcın olsun. ben doktorayı bitireli neredeyse 10 yıl olacak. zor zamanlardı. inşallah kolaylıkla gelirsin üstesinden....

iki gündür hiçbir birikim yapamadım bu haftayı geçtim artık çünkü kendime ayırdığım paradan az kaldı o da pazara kadar anca yeter.. :)

kızım dün gece eve geldiğimizde babasına, 'baba hadi kumbaraya para atalım 'dedi, eşim de siz iyice kumbaracı oldunuz diye güldü yani sonuç 3 yaşına girecek olan kızıma bile bu duyguyu aşılamışım :))))) 10 tlsini aldı kızım kumbarasına attı :)

maşallahh ne güzel akıllı kız :)

84,09 dan 4 gr altın aldım kızlar 41 gr oldu

günaydın kızlar
kalemero bereketli olsun
papatya saçların çok güzel olmuş
ben de bu ay 1 tam aldım bakalım, başka pek bişey yapamıcam gibi bu ay

Hayırlı olsun arkadaslar, bereketlensin.

aynı sorun bende de var geceleri yatarken resmen hatim indiriyorum gün içinde sürekli dua okurum ama gel gör namaz kılamıyorum sağol farmasicim çok açıklayıcı olmuş..

Canının istemesini bekleme hiç gülüm. Ezan okununca düşünmeden kalk abdestini al ve kıl. Zaman içinde canın da isteyecek, keyif te alacaksın. Kılmadan yatamayacaksın...

@Snowyy

tam aksine çok istiyorum ama benim kız düzgün uyumadığı için genelde pert bir halde yatıyorum.. arkadaşıma kağıda da yazdırdım karıştırdığım için öyle kılayım dedim ona da hiç fırsatım olmadı ..

ama o zamanı yaratcam hiçbir şey için bahane uydurulmamalı özellikle namaz için..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…