BİRİKİMCİ HATUNLAR

gunaydin bayanlar.mutlu huzurlu ve saglikli bir gun olsun ins hepimiz icin.
papatyacim saclarin cok hos olmus gule gule kullan.
doubleanne Allah yardimcin olsun.cok guzrl bir heyecan:)
simdi ise geldim.bugun ogleye kadar dersim.cikista eve gidip biraz ortaligi toparlicam.kizimla oyun oynayacagim ve de yapabilirsem aksama yemek yapicam.

sabah namazından bahsedilmişken de şunları paylaşmadan edemeyeceğim

Sabah namazını kılan, Allah'ın garantisindedir
Sabah namazı,
günün ilk imtihanı, ilk ibadetidir. Dolayısıyla güne iyi başlayıp ilk imtihanı başarmalıyız ki, diğer imtihan ve tehlikelere karşı daha güçlü ve donanımlı olalım

Nitekim Peygamberimiz (a.s.m.), "Kim sabah namazını kılarsa, Allah'ın garantisi altındadır." (Kütüb-i Sitte, c.17, s.541) buyurarak bu gerçeği belirtmiyor mu?

sabah namazının sünnetinin önemi içinse şu hadisi sık sık akla getirmek lazım canlar :)

"Sizi atlılar kovalayacak bile olsa sabah namazının iki rekât sünnetini terk etmeyin.",

"O, dünyanın tamamından hayırlıdır." buyrulmuştur. (Kütüb-i Sitte, c.8, s.424)

Sabah namazı o kadar önemlidir ki, onun sünneti bile teheccüd namazından sonra en kuvvetli sünnettir.

Hz. Ömer (ra) yaralıyken bile sabah namazını kıldı
diğer bir örnek

Yine Hendek Savaşında yaralanan Sa'd bin Rebi (r.a.) için mescidin içinde çadır kurulmuş, kanları akarken orada namazını kılmış ve bu hal üzere vefat etmişti.

Âişe radıyallahu anhâ'dan rivayet edildiğine göre Peygamber sallallahu aleyhi ve sellem şöyle buyurdu:
"Sabah namazının iki rek`at sünneti, dünya ve dünyadaki her şeyden daha hayırlıdır."
Müslim, Müsâfirîn 96
Yine Müslim'in bir rivayetine göre sabah namazının sünneti hakkında:
"O bana bütün dünyadan daha değerlidir" buyurdu.
Müslim, Müsâfirîn

ya ben çok istiyorum kılmayı ama o hareketleri ezberleyemiyorum unutuyorum karışıyor

Keşke canım ama pek yoğunum maalesef ama yine de bildirim yapacağım ay sonunda:)

bak şurada ne güzel bir tablo hazırlamışlar Allah razı olsun
Eki Görüntüle 1301630
çok saol canm Allah razı olsun bende yanlış kılmaktan korkup denemiyorum karıştırınca... bu gün regl oldum bitsin başlarım inşallah :) video izleyeceğim o hareketleri öğrenip karıştırmamak için zaten

evettt ya bir de nerde kalkılıyor onları
kalemerocum resimli namaz nasıl kılınır ya da tek tek örneğin sabah namazı , öğlen namazı nasıl kılınır desek nette o kadar çok uygulama ile karşılaşırız ki

sen de boş bir kağıda not al
tatbikat yap
şu bomboş dünyada neleri öğrenmiyoruzki bizim için aslolan önemli olan namazı mı öğrenemeyeceğiz Allah'ın izniyle

sen niyet et gayret et Rabbim zaten yardım eder bir şekilde
ya karşına öğreneceğin kaynağı çıkarır ya insanı çıkarır
sonuçta yardımcı olur emin ol :)

yanlış olsun
yanlış yapa yapa doğrusunu öğrenmek için gayret ettiğimiz sürece doğrusunu öğreniriz elbet

sana şeytan vesvese veriyor yanlış yapma korkusu vererek külliyen ibadeti bıraktırıyor
öyle durumlarda euzü besmele çek
felak nas oku
vesveseyi kov

ben benim ve alemlerin Rabbi olan Allah'a yöneldim
Rabbim bana razı olacaklarını yaptır razı olmayacaklarından beni uzak et de
ve Allah'a sığın :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…