BİRİKİMCİ HATUNLAR

helinim08 nasıl çözülecek bilmiyorum bu durum. Ülke şartlarına göre evimize hatırı sayılır nir para giriyor ama nasıl uçup gidiyor anlamıyorum ben. Bir daha Allah'ın izni ile faiz işine girmeyiz inşallah
Varyemez annen sağlıkla kullansın inşallah.
Ben de göremiyorum konuyu okuyanları

Cumadan beri yazamadım kızlar..

Cuma günü k.validemde dua vardı oraya gittim. Akşama kdr zor geldim zaten..Yemek teleşı falan derken geçti gün.. Cuma günü 10 liraya yakın bozuk attım kumbaraya...

Dün de Tüyap 'a götürdü eşim beni... Tüm FMA kitaplarımı da imzalattım
İyiki sona kalmışım imza için yoksa herkese 1 kitap imzalıyormuş... En son gittim rica ettim kırmadı beni sağolsun Tam 10 tane kitabımı imzaladı

Fuarda tam 130 liralık kitap almışım..
Bunlarda ganimetlerimm :) Bir tane daha vardı onu çekmeyi unutmuşumm

Mont aldım bir tane de tiffany 'den Eşime yemek ısmarladım... bir de eşim kaptı 100 liramı gün sonunda toplamda 360 - 370 lira falan harcamış oldumm...
Birikimlerimden hemde

canım standartlarımız yükseldi para yetmiyor. hiç bişeyin tekiyle yetinmiyoruzç hepimizde çeşit çeşit tabak çanak çoğcumuz o bilmem kaç çeşit yemek takımı yılda bi kere bile kullanmıyor. her şeyi eskimeden atıyoruz. her sene yeni şeyler. ne zaman bir şeyim eskidi hatırlamıyorum. yemek desen ayrı israf. evdeki herkesin evkine göre yemekler ve çoğu kişi de döküyor. bunların hepsi de masraf. kısacası azla yetinmiyoruz

M maviduvar1 kesinlikle katiliyorum sana faiz isine girmedium halde ve ihtiyaclarimizn cogunu karsilayamadiginiz halde bizde ayniyiz cnm
Toplum olarak aşırı tüketici olduk. Ben de ihtiyacım olduğu için birşey almıyorum. Değişik olsun yeni olsun rengi başka olsun. Bundan 10 yıl önce sadece siyah Çizme yetiyordu mesela. Herşeyin altına onu giyiyorduk. Şimdi çeşit çeşit renk renk. Bu durum her türlü eşya için geçerli.
Fakat benim demek istediğim paramın ve zamanımın bereketsizliği. Annemi düşünüyorum. Çalışıyordu ama hem anneannemin hem babaannemin evini temizler örgü örer Dikiş dikerdi. Üstüne bir de güne gider misafir alırlardı. Âhir zaman deniyor ya ondan mıdır nedir ben birşeye yetişemiyorum.

papatyacım faiz olsun hayatımızdaki diğer emir ve yasaklara uymamak olsun bir şekilde hayatımızı bereketsizleştiriyor

hayatımızın merkezinde olması gereken ve de hayatımızı asıl şekillendirmesi gereken islami ölçülerden uzak kaldıkça hayatın da , gelirin de, sağlığın da kısacası herşeyin tadı tuzu kaçıyor :)

ufak bir misal

Uyumanın mekruh olduğu vakitlerde uyanık olmak, güzel şeylerle meşgul olmak sünnettir ve sevabı vardır. Ancak bu vakitlerde uyuyan kimse bu sevaptan ve bereketten mahrum kalsa bile günah işlemiş olmaz.
lakin Beyhakî’nin rivayet ettiği bir hadiste
“Sabah namazından sonra uyumak rızka manidir.”
manasındaki bir ifadeye yer verilmiştir. (Beyhakî, el-âdâb, 1/276; Şarani, Levakıh-u'l-Envar, s. 295)

40 GÜNLÜK RIZK’I EKSİLTİP, YOKSULLUĞA SEBEB OLAN NEDENLER
1-Günah işlemek : Yani büyük günahlar 76 tane büyük günah vardır bunlara insan irtikap edince insanın 40 günlük rızkı eksilir.
2- Yalan söyleme: Aslında yalan söylemekte bu 76 tane büyük günahın içine girer fakat insanlar Yalan söylemeyi artık sıradan bir şey saydığı için bunu özel olarak belirt me ihtiyacı duyulmuştur.
3- Çok uyumak: Özellikle sabah namazı vakti ve güneş doğarken uyumak. Çürkü melekler rızkı bu vakitte dağıtırlar eğer kişi uyanık ise rızkı ayağına gelir eğer uyuyor ise rızkı yer yüzüne saçılır arada bul denir.
4- Çıplak yatmak: insanların sizi çıplak bir vaziyette görmesinden utanırsınız peki Allahuteâla ve melekleri insanlardan daha fazla utanılmaya layık değimlidir. Hiç düşündünüzmü sağ ve solumuzda olan kiramen katibin melekleri her an bezimle ve bizleri gözetliyor. Televizyondaki “biri bizi gözetliyor”dizisini izleyeceğinize gerçekten birinin bizleri gözetlediğini ve yaptığımız her şeyi kaydettiğini düşünmemiz gerekmezmi?
5- Ayakta işemek: Erkekler için ; Ayakta işemek hem prostat gibi binumum hastalıklara neden verir hem Peygamberimiz sallallahu aleyhi vesellemin hadisi şerifinde Ayakta idrar yapmanın dindeki hükmünü Hz Cabir’ den (r a): gelen bir rivayette ayakta idrar yapmayı yasakladı ” (Sünen-i Tirmizi C:1 Sh 19/20 )
6- Çıplak olarak işemek: Buda yine 40 günlük rızkın eksilmesinin sebeblerindendir çünkü işenilen yerler yani tuvaletler şeytanların ve cinlerin cirit attığı yerlerdir insanları bu vaziyette gördükleri zaman hemen musallat olurlar.
7- Cünüp iken yemek yemek: cünüpken yemek yemek aynı zamanda mekruhtur insanın temizlikten uzak olduğu için, çünkü temizlik imandandır.
8- Yaslanarak yemek yemek: Çünkü yaslanarak yemek yemek hakkında
İbnü’I-Kayyım el-Cevzî
Zâdü’l-Meâd isimli eserinde “ittikâ” yani yaslanma kelimesinin:
1)Bağdaş kurarak oturmak, 2) Bir şeye dayanarak oturmak, 3) Sağa veya sola dayanarak oturmak manalarına geldiğini; bu oturuşlardan üçüncüsü mideye zararlı olduğu için, diğer ikisi de zalimlerin oturuşu olduğu için bu oturuşların üçünün de yasaklanmış olduğunu söylemiştir.
9- Ekmek kırıntılarını önemsemeyerek çöpe atma: sofrada dökülen ekmek kırıntıları itina ile toplanıp balkona veya pencere kenarına konarak kuşların yemesi sağlanılabilinir veya yolda caddede ekmek yemek. Yere illaki ekmek kırıntıları dökülür arkandan gelen insanlarda onlara basarlar ve her bir düşen ekmek kırıntısı için 40 kırk günlük rızkın eksilir.
10- Soğan ve sarımsak kabuklarını ateşte yakmak: Çünkü soğan ve sarımsak kabukları cinlerin paralarıdır yani onlar için bir nimettir dolayısıyla nimet hor görülmüş olur.
11-Anne ve babayı isimiyle çağırmak:Çünkü Yahudi ve hiristiyanlar anne ve babalarına ismiyle hitap ederler Mehmet bey Ayşe hanım gibi veya bay john, madam kate gibi kafirleri taklit olduğundan dolayıda Müslümanlara yasaklanmıştır ve rızkın eksilme sebeblerinden biri olmuştur.
12- Süpürge, kiprit, herhangibir ağaç parçası çöpüyle dişleri karıştırmak: Fakat dişler için özel imal edilmiş kürdan, misvakla karıştırmak bunun içine dahil değildir hatta Misvakla dişi misvaklamak sünneti seniyedir.
13- Alimlerin önünden yürümek: Tabiiki bu sadece İslam alimlerini kapsar çünkü alimler peygamberlerin varisleridir {Ebu Davud, İlm 1, (3641); Tirmizi, İlm 19, (2683); İbnu Mace, Mukaddime 17, (223)}
14- Ellerini çamur ile yıkamak:Çünkü insane çamurdan yaratılmıştır, hayvanlar çamurdan yaratılmıştır yediğimiz ekmeğimiz aşımız topraktan çıkar yani topraktan yaratılmıştır işlenip evin eşyalarını yaptığımız kapı pencere demir petrol herşey topraktan çıkar yani topraktan yaratılmıştır dolayısıyla toprağa saygısızlık olduğu için rızkı eksilten sebeblerden olmuştur.
15- Kapılarn eşiğinde oturmak: Kapıların eşşikleri cinlerin mekan tuttuğu yerlerdir onun için bir kapıdan içeri girerken yani bir eşiğin üzerinden geçerken besmele çekilir.
16- Kapının iki yanından bir tarafa yaslanmak: Geçiş yeri olduğundan dolayı.
17- İşediği yerde yani tuvalette abdest almak: Bu aynı zamanda mekruhturda.
18- Elbisesini üzerinde dikmek: Açıklamasında tembelliğin alameti olduğu için denmiştir.
19- Tencere ve tabaklara yıkamadan bulaşık olduğu halde yemek koymak veya pişirmek: Bulaşık kaplar mikroptan arı olmaz.
20- Yüzünü elbisesine silerek kurulamak: Terini veya abdesten sonra, çünkü buda pasaklılığın alametlerendendir.
21- Aç iken soğan yemek: mideye zararlıdır, zararlı olan şeyler hastalığa sebeb olur hastalıklarda doktora gitmeye neden olur doktora gitmekte cepten paranın çıkmasına neden olur para çıkıncada boştan yere, alacağın iki ekmek parasından birini doktora vermek zorunda kalmış olursun buda rızkının eksilmesi demektir.
22- Evinde örümcek ağı bırakmak: Yine buda pisliğin alametlerindendir, Örümcek ağından kurtulmanın çaresi deve kuşu yumurtasıdır çünkü deve kuşu yumurtasının bulunduğu bölgeyi örümcek terk eder defalarca yapılıp denenmiştir.
23- Sabah namazını mescidde, camide kılınca camiden ilk olarak çıkmak :Günün ilk ibadetinden biran evvel kurtulmaya çalışma iması olduğundan dolayı.
24- Namazlara karşı gevşk davranmak: Son vaktinde kılmak, namazı son vaktinde kılmak gecme tehlikesi ile karşı karşıya gelmek demektir namazın vaktini geçirmek ise zaten büyük günahtır.
25- Pazara erken girip geç çıkmak: Çünkü pazarlar şeytanların cirit attığı mekanlardır tabii pazarcılar yani Pazar satıcıları hariç.
26- Dilenen fakirden ekmek satın almak: Yani dilendiği parayla ekmek alıp satan kimseden ekmek satın almak ama normal bir yoksuldan alışveriş yapmak ona bir destek olduğu için tasvip edilir.
27- Ana ve babaya beddua etmek: Ana ve babaya kötü duada bulunmak.
28- Kapkacağı açık bırakmak: Çünkü yılın bilinmeyen herhangibir gününde dünyaya veba hastalığı yağar üstü açık olan yemeklere isabet eder onları yeyincede insanlra geçer.
29- Işığı besmelesiz kapatmak: Besmelesiz kapanan ışığın ceyranından cinler harcarlar.
30- Ateşi üflemek: Mum söndürürken mangal yaparken veya herhangibir ateşi üflemek rızkı eksilten sebeblerdendir. Sıcak yemeğide üflemek mekruhtur bunun bağlantısıda ateşi üflemekten gelir.
31- Kırık tabak, bardak, tarakları kullanmak: Bunların kırık yerlerine mikroplar yerleşir ve oradanda yemeğe dağılır oda insanların hasta olmasına neden olur peygamberimiz sallallahualeyhi vesellem tarafından nehyedilmiştir. (Buhari- Müslim)
32- Pantolonunu ayakta giymek: Açıklamasında acelecilik olduğu için denilmektedir acelecilikte şeytan işidir.
33- Yemek yerken veya herhangibir iş yaparken besmele çekmeden yemek veya yapmak: Besmelesiz yapılan her şeye cinler, şeytanlar ortak olur.
34- Cimrilik ve pintilikte bulunmak: cimrilik insanı sadaka ve zekat vermesinden alıkoyar bunlar verilmeyincede insanın başı beladan halas bulmaz, kurtulmaz.
Bütün bunlar insanın 40 günlük rızkının eksilmesine sebebtir yani her biri işlendiği zaman veya işlendikçe insanın 40 günlük rızkı eksilir dolayısıyla insan yoksullaşır, fakirleşir yoksulluk içinde sefalet çeken insanlara bir bakın bu sayılanlardan mutlaka brini veya birkaçını yada hepsini sürekli yapan insanlardır Allahuteâla muhafaza etsin amin

SABAH UYKUSU RIZKA ENGEL MİDİR?

Erken kalkanın nasibi gür olur derler. Sabit ücretli de, erken kalksa, nasibi gür olur. Ücretin kendisi değil, bereketi artar. Bereket, az bir şeyden çok faydalanmaktır. Az bir yemek, çok kişiye yetmişse, bereketli olmuş demektir. Çok kazandığı halde, maaşını yetiremeyen, bereketsizliği sebebiyle borçlanır. Sabah erken kalkmak, hayra, berekete sebep olur. Hadis-i şeriflerde buyuruldu ki:
(Ya Rabbi, işine erken gidenin çalışmasını bereketli kıl.)
(Sabah namazını kıldıktan sonra uyumayın, rızkınızı aramaya çalışın!)
(Hak teâlâ rızıkları, fecr ile güneşin doğacağı vakitler arasında verir.)
(Sabah uykusu rızka manidir.)
Rızıkların dağılması sabah namazından sonra olur. Manevî rızıkların dağılması ise ikindi namazından sonradır. Bu iki vakitte uyumamaya dikkat etmelidir!
Zaruret olmadan, ikindiden sonra ve sabah namazından işrak vaktine kadar uyumayı adet haline getirmemeli, ayrıca akşamdan yatsı namazına kadar da uyumamalıdır! Çok uyumak zararlıdır. Çok yiyip içen, istemese de çok uyur. Az yiyip içmek ve az uyumak gerekir. Hadis-i şeriflerde buyuruldu ki:
(Çok uyumak, insanı ahirette fakir eder.)
(Çok yiyip içeni ve çok uyuyanı Allahü teâlâ sevmez.)
(Çok uyumak, tembelliktir ve inançta zayıflıktır.)
(Yemekten hemen sonra uyuyanın kalbi katılaşır.)
(Rızık için çalışmaya erken gidenin işi bereketli olur ve başarı kazanır.)
(Sabah uykusu, acizlik, tembellik, gevşeklik ve unutkanlık meydana getirir.)
(Sabah namazından sonra, güneş doğana kadar uyumayın!)
(Sabah uyumayı adet haline getiren, yan ve bel ağrılarına müptela olur.)
(Kaylûle uykusu faydalıdır. Akşam üstü uyumak ahmaklıktır.)
(Gündüzün başında uyumak aklı azaltır, ortasında uyumak [kaylûle] enbiya ve evliyanın güzel huylarındandır. Gündüzün sonunda uyumak tembelliktir.)
Hikmet ehli, (Uykuya düşkün olan muradına eremez) buyurmuştur. Genel olarak çok uyumak, çok yiyip içmekten ileri gelir. Hadis-i şerifte, (Allahü teâlâ, çok yiyip içene ve çok uyuyana buğzeder.) buyuruldu.
Helal rızka kavuşmak isteyen sebeplerine yapışmalıdır! Para kazanmak, malı arttırır. Fakat, rızkı arttırmaz. Rızık, mukadderdir. Yani ezelde ayrılmıştır. Rızık, maaşa, mala, çalışmaya bağlı değildir. Fakat Allah emrettiği için çalışmak gerekir. Çünkü Allahü teâlânın işleri, sebepler altında tecelli eder. Adet-i İlahiye böyledir. Fakat bazen, sebebe yapışıldığı hâlde, iş hasıl olmayabilir. Yahut, sebepsiz de, hasıl olabilir. Bu konudaki hadis-i şeriflerden bazıları şöyledir:
(Rızkının bol olmasını isteyen, sıla-i rahm etsin!)
(Sadaka vermeye devam edenin rızkı artar!)
(İstigfara devam eden, ummadığı yerden rızıklanır.)
(Namaz kılmak rızkın bereketine sebep olur.)
(Hanımı ile [iyi geçinip] şakalaşanın, rızkı artar.)
Bazı şeyler fakirliğe yol açar, rızkın güçlükle gelmesine sebep olur. Mesela tırnağı uzun olanın rızkı meşakkat ile, sıkıntı ile hasıl olur. Bu konudaki hadis-i şeriflerden bazıları şöyledir:
(Günah işlemek, rızıktan mahrum olmaya sebep olur.)
(Yalan söylemek rızkı azaltır.)
(Zina fakirliğe yol açar.)
(Rızka kavuşan çok hamd etsin!)
Hamdetmek, şükretmek demektir. Şükredilince nimet eksilmez,artar. Allahü teâlâ, Hz.Musa’ya, (Kendine verdiğim nimeti, benden bilip kendinden bilmeyen, nimetlerin şükrünü eda etmiş olur. Rızkını kendi çalışması ile bilip, benden bilmeyen ise, nimetin şükrünü eda etmemiş olur.) buyurdu.
Nasırlı el
Kimseye muhtaç olmamak için çalışmak çok kıymetlidir. Peygamber efendimiz, Hz. Muaz ile musafeha edince buyurdu ki:
- Ya Muaz, ellerin nasırlaşmış.
- Evet ya Resulallah, kazma elimde toprakla meşgul oluyor ve bu sayede çoluk çocuğumun nafakasını kazanıyorum.
Fahr-i kainat efendimiz, Hz. Muazı öpüp buyurdu ki:
- Bu eli Cehennem yakmaz. (Tibyan)
Yine bir gün bir genç, sabah erkenden işine gidiyordu. Eshab-ı kiramdan bazıları, bunu uygun görmediler. Orada bulunan Peygamber efendimiz buyurdu ki: (Öyle söylemeyiniz! Eğer kimseye muhtaç olmamak, ana babasını ve aile efradını muhtaç etmemek için işine gidiyorsa, her adımı ibâdettir. Eğer kazanacağı para ile öğünmek, keyf sürmek niyetinde ise, şeytanla beraberdir.) [Taberânî]
Görüldüğü gibi bir müslümanın iyi niyetle çalışması ibâdettir. Fakat kâfirin ve her haramı işleyen kimsenin çalışması ibâdet olmaz. (Namaza ne lüzum var, çalışmak da ibâdettir) demek çok yanlıştır. Böyle söyleyen kâfir olur. Namaz kılan, haramlardan kaçan kimsenin iyi niyetle çalışması ibâdettir.

Varyemez canım çok yeşekkür ederim Çok faydalı bilgiler paylaşmışsın. Bundan böyle dikkat etmeye öEn göstereceğim.

Merhaba hanımlar bu ay ben biraz borçlancam sanırım.

Haftaya inşallah düğün hazırlıkları için memlekete gidecez. Ora için para ayırmam gerekecek.
ehliyet kursuna 150 lira verecem. Çok şükür ehliyetimi aldım onun içinde bi 600lira gitcek. 450 civarı kredi kartı borcm var. Anneme borcum var onu ekders yatınca ödemeyi düşünüyorum.
Kirayıda çıkarınca pek bişe kalmıyo zaten. 1000 lira gün param var bide.

M maviduvar1 kesinlikle zamanın ve paranın bereketsizliğine katılıyorum. Bugün 6da uyanmama rağmen hiç bişe yapamadım maalesef özelliklede okul işlerini çok aksatıyorum

Varyemez ablacım çok teşekkür ederim paylaşımların için.

Güle güle kullan canım.
Ben de otobüsteyim dönüyorum. Esmaları çekicem. Kitap okuyacağım. Yarın iş ve okul olması sıkıntılı işte.
iş olmasa hayat güzel çalışmayı seviyorum ama daha esnek olsa çok mutlu olacağım :) kolay gelsin canım. eşin özlemiştir sizi

Ben de sinir oluyorum zaman bereketsizliğine. Farmasinin yazdıklarını uygulamaya çalışacağım.
iş olmasa hayat güzel çalışmayı seviyorum ama daha esnek olsa çok mutlu olacağım :) kolay gelsin canım. eşin özlemiştir sizi
Benim çalışma saatlerim çok esnek. Yarın işe bitmezsin kimse sormaz belki arkadaşlarım arar. Okula gelmedin diye. Ama hesap sormak için değil. Bu a rağmen yetişemiyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…