canım ben fabrikada çalışıyorum. burada yemek çıkıyor. isterrrrr yeeeee ister yemeeeee.bizdede vermiyorlar zaten.. dışarı çıkıp yiyorum bende..hamileyken hep evden getirmiştim sağlıklı olsun diye..doğum sonrası işe başlayınca bırakmıştım evden getirmeyi. 5 gündür tekrar başladım.. hem hava soğuk bide insan hergün ne yesem derdine düşüyor hergünn..
ben ipek nerde yaşıyorsuncanım ben fabrikada çalışıyorum. burada yemek çıkıyor. isterrrrr yeeeee ister yemeeeee.
cebimden çıkan ya da yemezsem giren yok yani.
canım ben fabrikada çalışıyorum. burada yemek çıkıyor. isterrrrr yeeeee ister yemeeeee.
cebimden çıkan ya da yemezsem giren yok yani.
canım ne kadar ilginç. en azından bana ilginç geldi valla ne yalan diyim. Kvalidene aldın da onun kankisinin ne işi var bu alış verişte.
Biz eşimle bile birbirimize almıyoruz. Bir cepten al diğer cebe koy gibi.
neredesiniz? hemen arada dererde altın, dolar, bilmem ne al sat mı yapıyorsunuz?
bende kumbara yapalı evden getiriyorum 5 gün oldu bakalım işe yarayacak mı ay sonunda göreceğiz...
alıexpressden bır suru sey begendım hem egeye hem bana
basım agrıdı onlara bakarken
ama almadım
duruyorum oylecene,
buarada ben paramı alıyorum gunluk 13 tl yemek param avr evden getırıuyorum ben"
Ne güzelmiş. Keşke bizim de öyle olsaydı.alıexpressden bır suru sey begendım hem egeye hem bana
basım agrıdı onlara bakarken
ama almadım
duruyorum oylecene,
buarada ben paramı alıyorum gunluk 13 tl yemek param avr evden getırıuyorum ben"
Canim benim bulunduğum ilde pazarda etiket fiyati koymuyorlar baktılar başka şehirden geldiğim i anlayınca kafalarına göre fiyat söylüyorlar bende pazara gitmek istemiyorum en azından marketten herkesin aldığı fiyattan aliyorumsebze meyve için pazara git canım hem taze hemde çok uygun oluyor.. mesela ben geçen hafta 50 kuruştan mandalina aldım çok güzeldi.. sebzelerin kilosu 1 liraydı genelde.. bide iş çıkışı gidiyorum 20 liraya en fazla 30 liraya bütün haftalık ihtiyaçlarımı alıyorum..
ne ilginç pazarmış.Canim benim bulunduğum ilde pazarda etiket fiyati koymuyorlar baktılar başka şehirden geldiğim i anlayınca kafalarına göre fiyat söylüyorlar bende pazara gitmek istemiyorum en azından marketten herkesin aldığı fiyattan aliyorum
canım benim bi excel listem var. kira faturalar kredi vb temel masraflar o listede yazılıdır. (faturala riçin öngörü yapıyorum) aylık gelir gideri yazıp ona göre plan yapıyorum. birikimimi bile önceden tahmin ediyorum:)lütfen cvp verın nasıl bırıkıyo bu para nelerden kısıyosunuz market fatura falan
Eee madem büyük kelle peynir almaktansa yedikçe almak daha mantıklı değil mi?canım benim bi excel listem var. kira faturalar kredi vb temel masraflar o listede yazılıdır. (faturala riçin öngörü yapıyorum) aylık gelir gideri yazıp ona göre plan yapıyorum. birikimimi bile önceden tahmin ediyorum:)
markete kesinlikle listeyle gideirm ve mümkün mertebe tok giderim. (açken abur cuburlara saldırıyorum) kampanyaları takip ediyorum.şahsen migros ve kipa en pahalıları. en uygunlar bence şok-bim-a101. ben her hafta marketlerin kampanyalarını internetten bakarım. ihtiyacım varsa alırım. ihtiyacım yoksa kesinlikkle almam. bazen ürünleri büyük boy almak avantajlı. ama bunun için de fiyatı grama bölüp karşılaştırırım. gerçekten hesaplıysa alırım.
süt ürünlerini peynirciden alır vakumlatırım. (iki kişiyiz büyük bir kelle peyniri bile 3e böldürürüm bozulmayacak parçalara böldürüp vakumlatırım) meyve sebze pazardan alırım.pazarda hem taze hem markete göre gerçekten hesaplı oluyor.
Öyle bende ilk defa burada gördüm bu arada guneydogudayim kızlar bilmiyom burada böyle bende şaşırdımne ilginç pazarmış.
Bu yaşımda milyon Pazar gezdim hepsinde etiket vardı. Etiketsiz Pazar mı olur?
her zaman pazara çıkamıyoruz o yüzden aylık alırım:)Eee madem büyük kelle peynir almaktansa yedikçe almak daha mantıklı değil mi?
bu kadar dikkate ne kadar biriktiriyorsun ayda merak ettim.bozuklukları kumbarada biriktiririm eşimin de elinden kaparım:)sonra onları ihtiyacım varsa yol parasına pazara falan harcarım.
dışarıda fazla yememeye çalışırız. hem sağlıklı değil hem de bütçeye zararlı.
sonra kredi kartımı elektronik ve internetten bilet vb online alışveriş dışında kullanmam. hele hele akıllandım kıyafet alışverişimde hiç kullanmam.
zaman zaman alışveriş hastalığım tutsa da kendimi zaptetmeye çalışırım. çok alışveriş yapasım tutarsa alışveriş mekanlarından uzak dururum yoksa çok para harcıyorum kendimi biliyorum.
şehir merkezi çarşı gezmesinde falan ne ben ne de eşim araba kullanmayız. (beraber de olsak) mümkün mertebe toplu taşıma kullanırız.
aklıma gelenler şimdlik bunlar.
para biriktirmede en büyük destekçim de eşimdir. sağolsun çok uyumludur ve sorumluluk sahibidir:)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?