• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

BİRİKİMCİ HATUNLAR

ben sordum ticarette haram yok alıp satmak bi nevi ticaret oldugu için kimsenin hakkına girmiş olmuyorsun ha elma alıp satmışsın ha altın ama hoca bana banka konusuna sıcak bakmıyorum gercek alıp satsan daha iyi dedi ama saklamak mümkün değil bu devirde o yüzden banka üzerinden alıp satmak en güzeli

Bilemiyorum yorum yapmak istemiyorum hani. altını biz elimize almadan dokunmadan al sat yapıyoruz. annem söyleyince bende acabamı dedim.
bende hocaya sorucam bakalım

Bilemiyorum yorum yapmak istemiyorum hani. altını biz elimize almadan dokunmadan al sat yapıyoruz. annem söyleyince bende acabamı dedim.
bende hocaya sorucam bakalım

sonucta almış oluyorsun resmi olarak alıyorsun sen bunu. Mesela devremülk falan aldıgında da öyle ya da kiraya verdiğin evlerde de soyut kavramlar üzerinden iş yapıyorsun ama belgen var aynen onun gibi ben iyi araştırmıştım bu gruptakilerin cogu zaten dini bütün insanlar farmasiye sorabilirisn detaylı anlatır ;) onun dua grubu falan da var

Kızlar konutta ortak tapu da olabiliyor, biz yakın bir arkadaşıma öyle yaptık, bankalar işi biraz uzun olduğu için pek yanaşmak istemiyorlar, ama ısrarcı olursanız yaparlar, danışın isterseniz bir kaç bankaya

orada altın elimize geçmiyorya. biz dokunamıyoruz. o yüzden acaba helal haram olayı. annem geçen söyledi benimde kafama takıldı. seni örnek verdim. bilemiyorum oyüzden
canım benim faizli işlemlerin her türlüsü de karşı tavrım belli

ben daha önceden bankasyadan da altın al-satı yaptım emsallerine göre alış satış fiyatı arası en yüksek tutan bir bankaydı
ben bankada vadeli işlem yapmıyorum param vadesiz hesapta ve ben onunla al-sat yapıyorum
kar payı vs gibi aslının tam da ne olduğundan kimsenin emin olamadığı işlemlere de paramı yatırabilirdim
onu da araştırdım hocanın bir tanesi videosunda aynen şunu diyordu Nureddin Yıldız hocaydı öyle hatırlıyorum
ülkemizde faize bulaşmayan bankacılık sistemi var mı derseniz yok dedi

ben fiziki altını evde tutup çarşıya götür getir yapamam, muhafaza edemem
kuyumcular işin kaymağını yiyorlar bizlere para kazandırtmazlar çünkü aradaki makas farkını çok koyuyorlar

ben dikkat etmeye çalışıyorum lakin bir ölçü asla değilim asmunikalcim ;)
sana ben ne zamandır BES i soracaktım caiz olup olmaması konusunda araştırdın mı hiç diye ?

yaz gecesi yaz gecesi pırasa köftesi nasıl oluyor tarif verebilir misin
anlatayım canım,
yarım kilo pırasayı incecik kıyıp 1-2 yemek kaşığı zeytinyağında soteliyorsun.
ardından soğumuş pırasaya bir yumurta 1 fincan kadar (köfteler birbirini tutacak kadar) galeta unu koyuyorsun.
karabiber-tuz da ekleyip az yağlı tavada kızartıyorsun. ben her seferinde tavaya fırçayla yağladım.
soğuyunca güzel bir meze oluyor. yanına yoğurt da çok yakışıyor.

canım benim faizli işlemlerin her türlüsü de karşı tavrım belli

ben daha önceden bankasyadan da altın al-satı yaptım emsallerine göre alış satış fiyatı arası en yüksek tutan bir bankaydı
ben bankada vadeli işlem yapmıyorum param vadesiz hesapta ve ben onunla al-sat yapıyorum
kar payı vs gibi aslının tam da ne olduğundan kimsenin emin olamadığı işlemlere de paramı yatırabilirdim
onu da araştırdım hocanın bir tanesi videosunda aynen şunu diyordu Nureddin Yıldız hocaydı öyle hatırlıyorum
ülkemizde faize bulaşmayan bankacılık sistemi var mı derseniz yok dedi

ben fiziki altını evde tutup çarşıya götür getir yapamam, muhafaza edemem
kuyumcular işin kaymağını yiyorlar bizlere para kazandırtmazlar çünkü aradaki makas farkını çok koyuyorlar

ben dikkat etmeye çalışıyorum lakin bir ölçü asla değilim asmunikalcim :KK66:
sana ben ne zamandır BES i soracaktım caiz olup olmaması konusunda araştırdın mı hiç diye ?

abla annem bana sorunca bende seni örnek verdim. bi abla var bu tür şeylere çok karşı o muhakkak araştırmıştır dedim. seni örnek aldığım için seni örnek verdim zaten..

bes gelince ben onu daha 19 yaşımdayken yaptırmıştım. helal haramını sadece bankacının sözüne güvenerek yapmıştım.
BESte fonlar var. ben fonumu faizsiz fon seçtim. altın fonu mesela benimkisi. faizsiz.. eskiden fon ların hepsi faizliydi. şuan faizsiz kapısı açıldığından dolayı içim biraz daha rahat.. googleden araştırma yaptım. kısmen haram değil faizsiz fon olursa diyolar.
anneme yapıcam bes. şuan onu araştıyorum. bi hocamız var ona sorucam annemin maaşlı olmasını istiyorum. çünkü ilerde ben evlenince benden 1lira bile almaz.. az bi miktar eline maa geçsin istiyorum

abla annem bana sorunca bende seni örnek verdim. bi abla var bu tür şeylere çok karşı o muhakkak araştırmıştır dedim. seni örnek aldığım için seni örnek verdim zaten..

bes gelince ben onu daha 19 yaşımdayken yaptırmıştım. helal haramını sadece bankacının sözüne güvenerek yapmıştım.
BESte fonlar var. ben fonumu faizsiz fon seçtim. altın fonu mesela benimkisi. faizsiz.. eskiden fon ların hepsi faizliydi. şuan faizsiz kapısı açıldığından dolayı içim biraz daha rahat.. googleden araştırma yaptım. kısmen haram değil faizsiz fon olursa diyolar.
anneme yapıcam bes. şuan onu araştıyorum. bi hocamız var ona sorucam annemin maaşlı olmasını istiyorum. çünkü ilerde ben evlenince benden 1lira bile almaz.. az bi miktar eline maa geçsin istiyorum

araştırınca bizi bilgilendir olur mu ?

annen için çok güzel düşünüyorsun canım benim

şimdi ki durumda o kadar zor ki o dediğin maalesef. ama ben de inşallah diye duana icabet edeyim.
sınavı yaptık. soruları sorarım. kağıdı okurum. gerisi beni ilgilendirmez dedim. öyle de yaptım zaten.
gerisi onlara kamış...kimin girmeyi hakettiğini biliyorum. bakalım sonuçlar açıklanınca göreceğz ne olacak.

altını şimdi satsam 107 kusür tl kar var ama son parçalar dursa mı acaba fed toplantısına kadar diye düşünüyorum
merkez dolara müdahale eder mi diyorum

velhasılı diyorum da diyorum :KK70::KK70::KK70:

altını şimdi satsam 107 kusür tl kar var ama son parçalar dursa mı acaba fed toplantısına kadar diye düşünüyorum
merkez dolara müdahale eder mi diyorum

velhasılı diyorum da diyorum :KK70::KK70::KK70:
valla ülkede siyasi kriz var. doların duracağı yok. ons düşsede altının değeri artmaya devam ediyor. benimde var biraz daha ama tetikte kalmayı düşünüyorum.

Yok cnm benim sanırım sen karıştırdın. Çok şükür öyle bir durumumuz yok.

lavin bak eskiye döndüm , konuşmalara baktım

"""Günaydınlar, hayırlı cumalar.
Bugün seminer olduğu için okula gitmedim. Seminerden sonra da taziyeye geçeceğim. Bugun son günü.
Aksilikler üst üste oldu. Dün de eşimin dayısını yoğun bakıma aldılar. Sirozun son aşamasında artık. Allah şifasını versin.""

böyle bir yazışma yapmışsın. ozamanda taziye için başınızsağ olsun dedim. eşinin dayısı içinde geçmiş olsun dedim. ben yanlışmı anladım.

Back
X