birikmişi olmayan evlenmesin mi yaa :(

Valla evlenmesin.
En saçma düğün en basit ev dizmek falan nerden baksan 35 40 bin. O düğünün getirisi de anca 20 25 bin olacak.
Kredi falan çekmeyi düşünmeyin bile. Aylık bilmem kaç para kredi ödeyince, aile de çocuğa bağımlı olunca geçinilmez.
Düşünsene yeni evlisin, ama dışarıda yemek yersen elektrik faturanı ödeyemiyorsun. Yaş o iş.
Maddiyata sorun varsa mutsuzluk kaçınılmaz.
En kötü ihtimal 3 sene beklenip eşya borcu falan fıstık bitirilsin, o arada da birikim şart diyorum.
Askerliğini yapsa bile işin doğrusu ailenin takacağı altını bile sevgilin yapacak muhtemelen.
Ay zor valla.
Zaten evlenmek komple delilik

Aceleniz yok ki yaşınız çok genç,aileler böyle acele ettirip mutsuz ediyorlar gençleri sonra..
Paranızı biriktirin öyle evlenin.

Yüz bin mi? yüz binlik düğün istiyorsan kendiniz yapıcaksınız hoş vazmı geçsem diyorsun neyden vazgeçiceksin.
Size acil zengin koca yazıyorum

ayol yüz binlik düğün istesem burada ne diye konu açayım.
düğünü evi halısı perdesi eşyası diye dedim ben. yoksa 100bin liralık düğün olsa derdim derim allahım hep böyle dert ver

pardon ama ailesine bakan biri sizinle evlenip hem size hem ailesıne nasıl bakacak sorabilirmiyim ,

öyle aile bakmak dugun yapmak zorunda değil falan demekle olmuyor sokaktakı hayvanlarda anne baba oluyor , sen üzerine düsen görevi yerine getireceksin ,

valla 10 yıllık evli biri olarak evlenme diyorum

ben yine senin fanındım ayol maşallahın vardı mutluydun bebiş falan sen de böyle dersen bileklerimi dikine keserim

Birikmisi olan evlensin o zaman 100.000 lik dugun yapmasin
Son moda esya 8 takim tencere seti
1000 liraya yatak ortusu almasin
Millet eglendircem diye dugun yapmasin
Ikisinin de isi olsun
Mutlu mesut yasasin

Birikmisi olan evlensin o zaman 100.000 lik dugun yapmasin
Son moda esya 8 takim tencere seti
1000 liraya yatak ortusu almasin
Millet eglendircem diye dugun yapmasin
Ikisinin de isi olsun
Mutlu mesut yasasin

milleti eğlendirmek değil ki derdimiz. biz zaten düğün seviyoruz istiyoruz
ayrıca çeyizimde 1000 liraya yatak örtüsü de yok. alana da net para batıyordur.
8 takım tencere setim olacak kadar da yemek yapmasını bilsem evlenmem zaten gider nezih bir semtte dükkan açarım bdv bölümüne de 100bin liraya dükkan diye konu açarım.

ben yine senin fanındım ayol maşallahın vardı mutluydun bebiş falan sen de böyle dersen bileklerimi dikine keserim

Kız yok hala mutluyum. Herhangi bir sıkıntı da yok Allaha şükür.
Ama niye evleniyoruz yani, evlenmesek de olurdu ki... cidden mantıklı insan işi değil.

aldıgı maas ne kadar 2000 3000 gibi miktarsa gercekten taksit odemek falan zorlasır ekstra kira ama bunun ustundeyse cok kolay oluyor ama sizde calısırsanız halledebilirsiniz bence

Evlendikten sonra da aynı şekilde devam eder, böyle erkekler ailesinden hiç vazgeçmiyor hep onlara çalışıyorlar, normal şartlarda birikim yapması gerekir. Ve evet, öyle yapmıyorsa evlenmesin çünkü daha birey olamamış birey olamayan biri aile de kuramaz.

Evlenmek zor değil de zorlaştıran insanlar. 100 bin lira nedir allah aşkına. Ev peşinatı olur o miktar. Yazık günah değil mi gereksiz yere harcamak. Alacağınız iki koltuk bi yatak alt tarafı bu ne savurganlık.

Dört sene önce evlendim. Hadi fiyatlar artmış olsun da her şeyi dört dörtlük yapmamıza rağmen bu kadar harcamadık. İşin içinde ev tadilatı dahi olmasına rağmen 30-35 bin ancak tutmuştur toplamda. Sizin sadece eşya için ayırdığınız miktar yani.

Babanızın yaptığı da çok ayıp geldi bana. İnsan kızını verirken nasıl kendine yedirir de biseyler ister hiç anlamam.

Ayrıca kimse kimsenin düğününü derneğini yapmak zorunda değil. Anneye babaya kardeşe bel bağlamayın.

Başlığa cevap kendine güvenmeyen EVLENMESİN.. madem niyetiniz var fedakarlık yapsın para biriktirmeye başlasın. Tabi sizde..

Ev kuramayacak insanların evlenmesini pek doğru bulmuyorum.. Yani kastım 400 500 bine ev alamamak değil ama evlenmeye niyetli bir insanın bir düğün yapıp ne bileyim koltuktur beyaz eşyadır ya da çeyiz artık her ne ise alabilmesi gerektiğini düşünüyorum..
Tek erkek diye belirttiğiniz için memleketsel olarak yakın olduğumuzu hissediyorum.. Bizdede tek erkekse daha farklı muamele beklenir.. Daha şaşalı beklenir. Şöyleki, iki veya daha fazla olsa haksızlık olmasın ayrım olmasın diye herkese eşit yardım yapılır bu da yardım değerini düşürür. Sebebi de bu..
Bunlar maddi kısım, hiç yoksa bir krediye bakar hallolur. Benim kafamı kurcalayan şuan bütün parasını aileye veren erkek. Evlendikten sonrada verecektir. Malum şu tek erkeklik muhabbeti o zaman da devam eder. Sıkıntı orda bence..

Tek kızı. . Düğün istemekte haklı.. herkes kendi durumuna göre düğün yapabilir. . Yapamayacaksa evlenmesin. .

Babanızın yaptığı da çok ayıp geldi bana. İnsan kızını verirken nasıl kendine yedirir de biseyler ister hiç anlamam.

bir evin bir kızıyım maddi olarak ne kadar sıkıntıda olduysak da ne erkek kardeşime ne bana hissettirilmedi yemedi yedirdi giymedi giydirdi. şeker hastası haliyle işsiz kalınca geceli gündüzlü 24 saatli taksiye çıktı. sabah 4te işe gitti akşam 7de geldi. el bebek gül bebek gözümün içine baktı.

kusura bakmayın ama babamın düğüne hevesi varsa gerekirse söylemeden ben yapar öderim ama babamın gönlü olur. ama az ama çok.

Düğün bencede gereksiz ama bizim isteme sebebimiz gelecek olan para ve takılar yani düğün kına masrafı çıkıyor düğün diyince her bütçeye göre değişir çok iyi istiyorsanız tabi çok masraflı olur eşya kısmıda yarı peşin yarı taksitle çözülür bence

Ayy ne 100 bini ya abartılıyor.
Her şeyiniz kral kraliçe işi olmayıversin.
Seviyorsunuz kavuşmak istiyorsunuz madem.

Düğün salonunda ortalama bir düğün 3 bine yapılır.
Hafta içi olsa daha uygun oluyor mesela.

Yemekli olmayıversin.
Eşyalarınız en lüksü olmayıversin ne olacak?
Bir iki oda boş olsun zamanla dolsun ne olacak?

Valla evlenmek isteyen uçmak istemesin yeter ki bence 20 bin yeterli olur her şeye hem de..

Ama yok ille gösteriş olacak millete
Elalem konuşur dimi?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…