birikmişi olmayan evlenmesin mi yaa :(

Ciddi anlamda zor pazar düğünümüz var gelinliği damatlığı altınları abartısız 30 bin tuttu eşya ev işini hiç katmıyorum bile benim eşimin de öle birikimi yoktu tek çocuk olduğu için annesi çok yardımcı oldu babası olmamasına rağmen ama inanılmaz yoruyor insanı bence baban haklı

Düğün isteyen kendisi yapar.
Karşı tarafın durumu yok belli ki.
Kız tarafının durumu olmasa da ''evliliği erteleyin'' der miydiniz erkek tarafına ?
Bende evlenirken hiç bişi istemedim. Yaptılar düğün ama bazen istemediğime pişman oldum. Başım göğe mi erdi? Kız tarafını benden çeyiz için süre istese evet ertelerim..

Bir evin bir oglu olmasının ne önemi var onu cok anlamadım.yazın evleniyorum takı olayına kesinlikle girmiyorum.düğün yapmak istemiyorum sadece kına yapmayı düşünüyorum küçük bir şekilde.çeyiz için aldığım herşeyi minimalden aldım.ona ragmen 30 bini gözden cıkardık

Valla yürekten isteyince oluyor ben de çalışıyordum şehirdışında olduğu için eşim mecbur işten ayrıldım ama düğüne kadar çalıştım her ay bi eşyamı aldım 1yıl boyunca bilezikler burna falan değildi 3milyar düğün salonumdu.5milyar bilezik ve gerdanlık tumuştu.2.750 lira yemek masası salon takımı tuttu.4.900 de beyaZ eşya tuttu.Erkek tarafı 16 17 milyar erkek tarafı harcadı toplam.Bizde yatak odası aldık 7 bin liraya mutfak eşyaları tabak yemek takımı falan ben aldım babannem de çeyizini yaptı.Annemle görüşmediğim için onların katkısı olmadı.Pahalı birşey aldırmadım zaten gelinlik ve kına kıyafetleri toplam 1250 tuttu zaten.Erkek tarafı kredi çekti o şekilde oldu bitti.E kendimden sonrala aldık bazı şeyleri yeter ki evlenelim dedik.Herşeyi problem etmedik.Problemleri umursamadık sadece.

Kusura bakmayın ama yarı fiyatına halledebilecekken 100 bin gibi bir rakam çıkartıp üstüne ağlamanızı saçma buldum. Alın mobilyaları ikea' dan, anlı şanlı düğün yapmayın sade bir kokteyl ile evlenin max 50 bine hatta daha da aza düşer.

instagram'a koyamazlar yoksa cicişli bicişli fotilerini.

Benim düğünüm öyle ahım şahım olmadı ucuza mal oldu ama eşya takı filan derken ister istemez 50-60 bini buldu. Kendimiz ödedik. Birikmiş para lazım oluyor her şey taksit olsa taksiti ödemek de ayda 5 bine mal oluyor. Yani birikmiş yoksa bile gelirin iyi olması gerekiyor. Ama tavsiyem askerliğini yapsın sonra isteme olaylarına girin. Bir de evlendikten sonra da ailesine sürekli para vermesi sizi sıkıntıya sokar. Tabi ki ihtiyaç halinde ara sıra ailelere yardım edilir ama bazı erkekler durumu abartıp kendi evini ihmal edip bekarlıktaki gibi aileye sürekli para veriyor. Ailesi de durumu düzeltsin sonra evlilik düşünün

100000 mi !
Herşeyin en iyisi olsun
Elalem ne der
Ailem şunu bunu ister
Bi kere evleniyorum
Vs demezse evlenenler..
Çok daha uyguna hersey hallolur :)

Askerlik yapilsa is olsa kenara bi miktar para konsa bence on koşul bunlar..
Yoksa servet yapıp sonra evlenilmiyor tabi..

O zaman hayirli isler

kimin ailesi daha cok baski yapiyor senin ailenmi erkek arkadasinin ailesimi

Isteyen çokta güzel yapıyor bence. Ailelerde zorlastirmayi versin bi zahmet.

Nişanlımla ikimizin de birikmisi yok ve şu an ev gecindiriyor. Hesabimizi kitabımızı yaptık, ne isteyip ne istemedigimizi belirledik. Cekicez krediyi halledicez hepsini. 100 bin bulsam iş kurarım evlenirken harcanır mi o para Allah aşkına ne gerek var?

Bir evin bir kızı, bir evin bir oğlu falan çok saçma söylemler bunlar. Aşın artık bunları. El bebek gül bebek büyüten babanız o zaman düğün de yapsın size. Olmayan insandan düğün istemek gereksiz. Yoksa neyle yapacak adam?

Madem ailece istekleriniz bu kadar çok bunları karşılayabilecek bir damat adayı bulun bi zahmet.

Çift kız olsa farklı mı olacaktı? Tek kızına prenseslere layık bir düğün yapabilir o zaman.
Tek kızdan kasıt bu yapamadı bari öbür kızım yapar diye düşünüp kendini avutur. Siz bu şekilde düşünüp önem vermiyorsunuz diye konu sahibinin babasını yargılayamayız. Adam ister hakkıdır. . Yapamazsa da vermek istemiyorsa vermez kızını. Muhakkak o da üstüne düşeni yapacaktır.

Hala babaların düğün yapılmıyor diye kız vermemeye hakkı var mı? Nerde aşk, sevgi, hayat yoldaşlığı falan? Bunlar önemli değil yeter ki gösteriş olsun, elalem görsün. Ayakta alkışlıyorum bu zihniyeti.

Bende evlenirken hiç bişi istemedim. Yaptılar düğün ama bazen istemediğime pişman oldum. Başım göğe mi erdi? Kız tarafını benden çeyiz için süre istese evet ertelerim..

Niye kız tarafı çeyiz yapıyor da erkek tarafı düğün masrafını üstleniyor. İkisi karşılaştırılamaz bile. Düğün iki taraf için de yapıldığına göre herkes elini taşın altına koymalı.

100binlik düğün yapıyorsan 50binini senin odemen gerekir. O yüzden hesaplarken kendi bütçeni de hesaba kat.

Geçen gün arkadaşım evlendi. Kız da adam da memur.. Adamın ailesi ben elimden geleni yaparım oğlumu utandırmam demiş.. Bizim hanım ( sonradan görme ) kızımız da gelinliğini ( markalı ) 3 buçuk 4000 civarında diktirdi.. Düğün salonunu da en lüks semtten en ünlü salonu tuttu.. Düğün davetiyesini en cafcaflısından yaptırdı ( Tabi adamın babası yaparız dedi ya adamları yoldukça yoldu ) Bu arada zavallı kp bunların hepsini sırf oğluna laf gelmesin, bir düğün bile yapamadi demesinler diye kredi çekip yaptı ( evlerine tek maaş giriyor )

Sonra ne mi oldu ? Kızın gelinliği o kadar güpürlü ve taşlı ki kız içinde görünmüyordu, gelinlik acaip göz yoruyordu

O kadar masraf yaptırıp tutturduğu salon bomboştu, 1000 e yakın bastırdığı davetiyeler de boşa gitti.. Herkese vermesine rağmen gelen kişi 100 bile değildi..

Evet insanlar ne der ? Diye düşünenlerin hazin sonu... Olan o emekli babaya oldu

Herkes ayağını yorganına gore uzatıp uçlarda olmadan hazırlığını yaparsa çokta büyük meblağ değil evlilik..

İsmini burdan veremeyeceğim bir markette gördüm cay bardaği seti.. hemde cicili bicili harikaydı fiyati da 15 liraydı Karşılıklı anlayışla hepsi hallolur

Önemli olan pahalı almak değil güzel olani almak

Ne yazik ki bir cok insan bu nedenlerden dolayi evliligi erteliyorda erteliyor hatta dugun fotograflarina baktigimizda bir cok erkegin basinda sac kalmamis bile oluyor

Evet babaninizin evlilik caginda evlilige niyetlenmis bi insanin belli bir birikimi olmasini beklemesi gayet dogal bu hem damat adayinin savurgan olmadiginin hem gelecegini dudundugunun hemde evlilige gercekten niywti oldugunun gostergesidir

Ama gel gelelim 100000 ne demek ya kardesim Allah askina illa evlendiginiz zaman herseyin dort dortluk olmasi gerekmiyor yani ankastre yerine set ustu ocaginiz olsa hem misafir odaniz hem oturma odaniz olacagina bi odaniz olsa 3+1 ev ywrine 2+1 ev olsa bunlar mutlulugun garantisi mi

O belli basli sayfalardaki yeni pembik gelin sayfalarindaki gibi salon takiminizdan kurdanliginiza kadar hersey tas tamam olmasada olur

Varsin 1 yil yemeginizi yer sofrasinda yeyin varsin millete kina gecesinde hatira diye millete dagitacaginiz o susler olmasin cafcafli dugun davetiyeleriniz olmasin (ki cogu ertesi gune copte) dugununuz yemeksiz olsun

Lutfen hersey dort dortluk olacak diye hayati kendinize cehenneme cevirmeyin

O dugun yapilip herkes eglendikten sonra en az 3 yil o borclari odeyip kemer sikacak olanlar sizlersiniz

Bence ev esyalarininda elzem olanlari plduktan sonra yavas yavas halledilir hatta sikbogazla alinmayacagi icin en guzeli olur

Babaniz kendince hakli ama bi vicdaninizla muhasebe edin bu insandan koca olur mu evine damina sahip cikar mi geridi hersey dunya mali

Bu arada bi tanidigimiz vardi dugunu krediyle yapmislardi 6 yil kadar kredi odedilerde odediler cevre bu orneklerden gecilmiyor siz dugun yuzunden gecim sikintisi cekerken kimse Allah razi olsun dugun cok guzel olmustu cok eglendik yemegi pastasi ikramliklari cok guzeldi demeyecek

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…