birikmişi olmayan evlenmesin mi yaa :(

100 bine nasıl bağladın ya şatoda mı yapacaksınız düğünü? ben evimin bütün eşyası gelinlik damatlık kına salon fotoğrafçı balayı vs herşey dahil 20 taş çatlasın 25 bin harcadım.(ben derken eşimle birlikte toplam harcamamız bu) düğün salonunu eşimin babası tuttu sadece, yemeksiz olarak anlaştılar ve o da 2 bindi (3 sene önce)

100 bin diye uçarsınız vazgeçin bence de. 100 bini duysam ben vazgeçerdim şahsen

Bi cok kisi aileler mecbur degil dügün yapmaya, ev kurmaya demis ama o aileler her halta karismayida cok seviyor.
Ben evlenip yuva kurarken kimse yardimci olmucak hayallerim kursagimda kalicak belkide yeni hayatima bitmeyen kredi faizlerini hesapliyarak baslicam ama yarin öbürgün benim veya onun aiilesinden biri cikip o su bardagini degilde bunu al dicekkk Girtlagini sıkarim vallaaa

Burda mütevazı ol azla yetin diyenlere inanma sakin gönlünden gectigi gibi yap düğününü esyani. Tamam 100 bin fazla ama cok da mütevazı olma, iste...
Sen mütevazı olunca madalya takmiyor kimse bas taci etmiyor daha da küstah tavirlar oluyor pisman olursun.
Ayrica burda asil sorun damat adayinin tum parasını ailesine vermesi. Evlenince de bu devam edecek bence bunu düşün

Ben herkes sınırsız harcama yapsın demedim. Herkes bütçesine göre makul bir düğün yapabilir demek istedim. Kızın babası 5 yıldızlı otel denemiş ki.. bütçesine göre.. ama ben konu sahibinin sevgili üzerinden yorum yapıyorum konuya.. neticede 5 kuruş kenarda parası yokmuş. En basitinden evlenme teklifi in yüzük takması gerekecek geçtim takıyı falan.. Bütün parasını ailesine veriyormuş. Bu bence evlendikten sonra da bu şekilde devam eder. Madem evlenmek istiyor iyi kötü kendi durumuna göre bir birikim yapmalı . Ben 100tl lik düğün yapsın demedim. Üstelik herşeyin erkek tarafından beklenmesine çok karşıyım.
Ben evlenirken nişanımı ve kınamı (lüks bir yerde ikramlı) bi yaptık. Düğünü de erkek tarafı. Yatak odası, halı, perde, elektronik eşyalar falan.. tamı tamına eşit olmasa da erkek tarafı kadar masraf yaptık. Üstelik hiçbir şeyde talep etmedik.

Kimseden destek almazsanız kimse de size müdahale etme hakkını kendinde görmez. Ben kalkıp geline koltuk takımı alacağım parası cebimden çıkacak ama söz hakkım olmayacak, yok öyle bir dünya.

Bir evin bir kızı, bir oğlu nedir hakikaten ? Benim tanıdığım çoğu ailenin birer tane var zaten. Kimse de bu tabiri kullanmıyor. Üçer beşer kızı oğlu olan kimseyi tanımıyorum.

Soruya gelince evet evlensinler ama ayaklarını yorganlarına göre uzatsınlar.
Dünyanın borcuna girip evliliklerinin ilk yıllarını sıkıntıyla geçirmesinler.
O da olsun bu da olsun, her şey tam olsun derseniz altndan kalkamazsınız. Tam takım mobilya yerine 2 tane 2 li koltuk, tam takım yatak odası yerine 1 yatak 1 dolap alınabilir. Yemek odası şart değil, zaten ev küçük olacaktır. Ne bileyim 2 takım nevresim, 1 takım tabak yeteli aslında. Bilmemkaç parçalı takım yerine tekli satılan takımlardan ihtiyacınıza uygun olan tabakları seçebilirsiniz.

Bi arkadasim anlatmisti kayinbabasi 8 cesit yemek uaptirmis borclari onlara kalmis

Baska bi tanidigimda evleneli 4 ay oldu hala dugun yemwginin borcu bitmemis

Evlenmeye karar verdiğimizde ne benim ne eşimin bir kuruş birikimimiz yoktu. Çektik kredilerimizi kurduk evimizi hatta sırf annem istedi diye düğünümüzü bile yaptık. Balayına da gittik. İki tarafa da bir kuruş masraf yaptırmadık. Hatta annem düğün masrafını karşılamak istedi o istiyor diye yaptığımız için ona bile izin vermedi eşim.
Birikim şart değil. Ama iki tarafın da akıllı mantıklı davranması şart. Babanın düğün diye diretmesi, gelin adayının 100 bin lira masraf çıkartması hiç mantıklı değil.

herkesin standartı başka oluyor.
mesela ben de düğünsüz evlenmek istemem.
ama siz nikah yeter diyorsanız sadece nikah yaparsınız aileler illaaki ikna edilir. çeyiz seti alırsınız fazla aşırıya kaçmazsınız. eşyaları uygun yerden bakarsınız yine evlenilir yani.
yaşınız kaç?

Eger sen bu insanla evlenmek istiyorsan yani bile bile ladessen katlancaksin ozaman.
5bin tl lik koltuk takimi istemiceksin 2bin tl lik isticeksin.
Taki set istemezsin bilezik istemezsin dugun yapmazsin nikah var olur biter.

Yani yoksa nerden bulsun.
Herkesin ailesi cikarip 100.000vermek zorunda degil.

Esyani ucuzundan alirsin, nikah yaparsin 30-40binede halledilir.

Maddi durumu yetmeyen insanın düğün, eğlence diye kasmasını anlamıyorum. Düğünsüz de evlenilir yani. 3 saatlik gece için aylarca borç ödeyen var yahu, bu neyin kafası... Birikmiş olarak değil ama hem evlenecek kadın hem erkek evini düzenini kuramıyorsa evlenmeyecek. Evlenmeyi bilmek yetişkin olmayı bilmeyi gerektirir en başta. Kendi işini kendi göremeyen evlenmesin. Maddi ve manevi olarak olgunlaşmayı beklesin. Evlenmek kanun değil, kimse evlenmediği için ölmemiş.
Hele senin durumun daha da vahim. Bir de askerliği varmış. Acele etmeyin, her şey aradan çıksın, bitsin önce.

Son düzenleme:
Bizim de yoktu birikmişimiz. Ailesine de tamah etmek istemedik. Düğün değil nikah yaptık, dışçekim diye yüzlerce lira ödemedik fotolara. Nikahta çekilenlerden bastırdık yetti. Takı setim falan yoktu. Koltuk takımım yoktu sadece yatak odam ve yemek masa sandalyem vardı.
Beyaz esyalarımızı elimizden geldiğince ikinci el aldık. Amcası tüplü tv verdi kolilerden birinin üstüne koyduk öyle izlerdik tv yi.
Millete gösteriş yapayım diye, elalem ne der diye, akrabaları eğlendireyim diye düğün müğün yapıp borca girmedim. İyi ki de öyle yapmışım, hiç borçsuz evlendik, her seyi yavas yavas aldık kurduk.
Her seyim dört dörtlük olsun demiyorsan birikmişin olmadan da evlenirsin.

Hanımlar,
düğün-dernek için polemiğe girmeyin lütfen.

Konu sahibesi,
siz askerlik bitene, erkek arkadaşınız biraz para biriktirene kadar erteleyin evliliği.
He bana kalsa düğün gerçekten gereksiz bir masraf, 100 bin lirayı bulan masraftan bahsediyorsunuz, 4 saat insanlar mastikayla göbek atsın diye havaya savrulan para benim nazarımda, ben evleniyor olsam hadi 20 bine falan çeyizdir, eşyadır alsam geri kalan 80 bini peşinat yapar, 1+1 bile olsa bir ev alacağım diye eşimle el ele verir çalışırım.

Düğün dernek yapmayınca ya da eşyaları komple kızla erkek alınca hiçbir ailede evli çifte karışamaz, hakları yok çünkü, aile büyükleridir hürmette saygıda kusur edilmez ama kızda erkekte birbirine sahip çıkan evliliğin, çift olmanın ne demek olduğunu biliyorsa evliliklerine dışardan tek laf ettirmez.

Once birikim yapin sonra evlenin. Yoksa girtlaga kadar borca batar birbirinizi yersiniz. Evli olmak icin evlenilmez. Esin sana bir buket cicek alacaginda ay sonunu dusunup vazgecerken, yazin bir kere bile denize giremiyorken, istedigin bir elbiseyi alamiyorken mutlu olabilecegini dusunmuyorum.
Istanbulda adim atsan para...

Tam tersini düşünüyorum. Evliliğin ilk yıllarında borç ödemek çiftleri birbirine daha çok bağlayıp evliliğe adapte ediyor bence. Herşeyi dört dörtlük borcu harcı olmayanlar genelde birbirlerini yemeye başlıyor bir müddet sonra. Biraz sıkıntı pişiriyor insanı.

Vay be aileler evlenmeniz için baskı yapıyor. Helal olsun senin ailene de. Ben simdi benimkileri ne yapıyım ha ?

Sen gerçekten düğündü kınaydı vs o işlemleri yapmak istiyor musun? Hayalinde bunlar hep var mıydı yani yoksa sırf baban, ailen istiyor diye mi yapmayı düşünüyorsun?
Açıkçası ben de evleneceğim ama kafamı kesseler düğün yapmam. Ona harcayacağım parayla tatile çıkarım veya eve başka birşey alırım. Millet gelip eğlenecek göbek atacak diye o curcunaya girmem,bana çok saçma geliyor zaten.

Eğer senin çok istediğin birşey değilse, yapmadığında içinde kalmayacaksa bence babanı ikna etmeye çalışın. Baba devir değişti,artık çoğu kişi yapmıyor, parasızlıktan değil dersin. Düğün yapamayız biz deyip evlenmekten vazgeçmek veya ertelemek bence çok gereksiz.
Bana çocukluk arkadaşım geçen gün konuşurken,düğün yapmayacağımı söyleyince, dul kadın gibi mi evleneceksin dedi mesela. Tamamen zihniyet meselesi.

Niye, kız ceyizdeki eşyaları tek başına mı kullanıyor ?

Pardon ceyizden kastınız nedir?
Çünkü tencere tabak alıp geriye kalan tüm masrafı erkeklere yıkan kadınlar da var da.
Adaletli bir durum mu?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…