Hala babaların düğün yapılmıyor diye kız vermemeye hakkı var mı? Nerde aşk, sevgi, hayat yoldaşlığı falan? Bunlar önemli değil yeter ki gösteriş olsun, elalem görsün. Ayakta alkışlıyorum bu zihniyeti.
Ben herkes sınırsız harcama yapsın demedim. Herkes bütçesine göre makul bir düğün yapabilir demek istedim. Kızın babası 5 yıldızlı otel denemiş ki.. bütçesine göre.. ama ben konu sahibinin sevgili üzerinden yorum yapıyorum konuya.. neticede 5 kuruş kenarda parası yokmuş. En basitinden evlenme teklifi in yüzük takması gerekecek geçtim takıyı falan.. Bütün parasını ailesine veriyormuş. Bu bence evlendikten sonra da bu şekilde devam eder. Madem evlenmek istiyor iyi kötü kendi durumuna göre bir birikim yapmalı . Ben 100tl lik düğün yapsın demedim. Üstelik herşeyin erkek tarafından beklenmesine çok karşıyım.Niye kız tarafı çeyiz yapıyor da erkek tarafı düğün masrafını üstleniyor. İkisi karşılaştırılamaz bile. Düğün iki taraf için de yapıldığına göre herkes elini taşın altına koymalı.
Bi cok kisi aileler mecbur degil dügün yapmaya, ev kurmaya demis ama o aileler her halta karismayida cok seviyor.
Ben evlenip yuva kurarken kimse yardimci olmucak hayallerim kursagimda kalicak belkide yeni hayatima bitmeyen kredi faizlerini hesapliyarak baslicam ama yarin öbürgün benim veya onun aiilesinden biri cikip o su bardagini degilde bunu al dicekkkGirtlagini sıkarim vallaaa
Geçen gün arkadaşım evlendi. Kız da adam da memur.. Adamın ailesi ben elimden geleni yaparım oğlumu utandırmam demiş.. Bizim hanım ( sonradan görme ) kızımız da gelinliğini ( markalı ) 3 buçuk 4000 civarında diktirdi.. Düğün salonunu da en lüks semtten en ünlü salonu tuttu.. Düğün davetiyesini en cafcaflısından yaptırdı ( Tabi adamın babası yaparız dedi ya adamları yoldukça yoldu ) Bu arada zavallı kp bunların hepsini sırf oğluna laf gelmesin, bir düğün bile yapamadi demesinler diye kredi çekip yaptı ( evlerine tek maaş giriyor )
Sonra ne mi oldu ? Kızın gelinliği o kadar güpürlü ve taşlı ki kız içinde görünmüyordu, gelinlik acaip göz yoruyordu
O kadar masraf yaptırıp tutturduğu salon bomboştu, 1000 e yakın bastırdığı davetiyeler de boşa gitti.. Herkese vermesine rağmen gelen kişi 100 bile değildi..
Evet insanlar ne der ? Diye düşünenlerin hazin sonu... Olan o emekli babaya oldu
Herkes ayağını yorganına gore uzatıp uçlarda olmadan hazırlığını yaparsa çokta büyük meblağ değil evlilik..
İsmini burdan veremeyeceğim bir markette gördüm cay bardaği seti.. hemde cicili bicili harikaydı fiyati da 15 liraydıKarşılıklı anlayışla hepsi hallolur
Önemli olan pahalı almak değil güzel olani almak
Ben herkes sınırsız harcama yapsın demedim. Herkes bütçesine göre makul bir düğün yapabilir demek istedim. Kızın babası 5 yıldızlı otel denemiş ki.. bütçesine göre.. ama ben konu sahibinin sevgili üzerinden yorum yapıyorum konuya.. neticede 5 kuruş kenarda parası yokmuş. En basitinden evlenme teklifi in yüzük takması gerekecek geçtim takıyı falan.. Bütün parasını ailesine veriyormuş. Bu bence evlendikten sonra da bu şekilde devam eder. Madem evlenmek istiyor iyi kötü kendi durumuna göre bir birikim yapmalı . Ben 100tl lik düğün yapsın demedim. Üstelik herşeyin erkek tarafından beklenmesine çok karşıyım.
Ben evlenirken nişanımı ve kınamı (lüks bir yerde ikramlı) bi yaptık. Düğünü de erkek tarafı. Yatak odası, halı, perde, elektronik eşyalar falan.. tamı tamına eşit olmasa da erkek tarafı kadar masraf yaptık. Üstelik hiçbir şeyde talep etmedik.
Once birikim yapin sonra evlenin. Yoksa girtlaga kadar borca batar birbirinizi yersiniz. Evli olmak icin evlenilmez. Esin sana bir buket cicek alacaginda ay sonunu dusunup vazgecerken, yazin bir kere bile denize giremiyorken, istedigin bir elbiseyi alamiyorken mutlu olabilecegini dusunmuyorum.
Istanbulda adim atsan para...
Vay be aileler evlenmeniz için baskı yapıyor. Helal olsun senin ailene de. Ben simdi benimkileri ne yapıyım ha ?ben 22 sevdiceğim 24ikimizde uzaktan eğitimle ünv bitiyor o yüzden askerliği kaldı. bir süredir birlikte olduğumuz için artık aileler ya ayrılın ya evlenin işiniz var okulunuz bitiyor adı konsun artık diyorlar.
yoksa bizim 2 seneden önce niyetimiz yoktu ama inanın artık baskılar dayanılacak gibi değil.
Niye, kız ceyizdeki eşyaları tek başına mı kullanıyor ?Niye kız tarafı çeyiz yapıyor da erkek tarafı düğün masrafını üstleniyor. İkisi karşılaştırılamaz bile. Düğün iki taraf için de yapıldığına göre herkes elini taşın altına koymalı.
Niye, kız ceyizdeki eşyaları tek başına mı kullanıyor ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?