Biriktirme hastalığı :(

ritimm

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
17 Mart 2018
155
89
13
39
Altıbuçuk yıllık evliyim. Ve hiç ev değiştirmedim. Evlenmeden birkaç gün önce eşim bir kamyonetle ailesinin evindeki eşyalarını getirdi. Ne olduğunu anlayamadım o karmaşada. Sonra baktığımda durum gerçekten korkunçtu. Aklınıza ne gelirse biriktirmiş. Hiç açılmamış restoranların verdiği malzemeler peçeteler ıslak mendiller ketçap mayonez ve bir sürü şey(birçoğunun son kullanma tarihi geçmiş ıslak mendiller kurumuş). Kırtasiye malzemeleri. İlkokul ortaokul lise ders kitapları defterleri. Hayatımız boyunca hiç kullanmayacağımız eşyalar ve kullanmak istesek bile o dağınıklıkta asla bulamayız. Ben bunların bi kısmını hiç belli etmeden attım. Ama gün geçtikçe durum içinden çıkılmaz bir hal aldı. Ailesini her ziyarete gittiğimizde bir koliyle döndük. Ara ara sinir krizleri geçirdim anlattım ama ne yapsam bu huyundan vazgeçmiyor. Baktım sadece kendimi yıpratıyorum bende bırakmaya karar verdim. Evimizin bi odasını ona ayırdım oda doldu yıllar geçtikçe ve eve almadıklarımı kömürlüğe götürdü orada doldu. Bunun bi hastalık olduğunu düşünüyorum. Ama ona göre ben normal değilim. Ne yapacağımı bilemiyorum. Bazen herşeyi bırakıp kaçmak istiyorum.

Evet bu bir hastalık. Şu anda bi oda+kömürlük tamam ama yıllar sonra gazetelerde “çöp ev” başlığıyla haber olabilirsiniz.

Sizde bir sorun yok onun tedavi olması gerekiyor. Bunun haricinde bir problem var mı? Herhangi bir kişilik veya duygudurum bozukluğu? Anksiyete veya depresyon gibi?

Tedavi olmalı
Atamama çoğu insanda var benim dikkat ettiğim kadarıyla ve yaşla beraber artıyor

Toplayıcılık hastalığı bu tedavi görsün bence

Durum vahim. Tedaviye ikna etmeniz lazim yoksa kömürlük de dolunca evin diğer odalarını dolduracak.
Allah size kolaylık versin.

Başka bir problemi yok. Zor bir çocukluk geçirmiş maddi sıkıntılarla büyümüş. Anlayışlı olmaya çalışıyorum ama bende dayanamıyorum bazen.

Istifci bu bir hastalık canm
Internetten açıp izlet hastalık olduğunu ikna etmeye çalış ve tedavi olmazsa artık onunla olamayacağını falan söyle belki o zaman tedavi olur
Umarım düzelir zor ve sinir bozucu

Valla alır atarım hiç de sormam.
Ben o şekilde tedavi ettim eşimi. Sormadan atarak
Hatta bekar evinden o zaman bayağı parayla minderli yastıklı şark odası takımı getirmişti. Yüklükte çok yer kapılıyordu.
Temizliğe gelen ablaya taksi çağırdım. Yükledim Doblo ya gönderdim.
Hala anlatır insanlara "Benim şark takımımı taksi çağırıp vermiş millete" diye.

Buna ek olarak birde çok cimri asla kimseye bişeyini verdiren.

Benim bildiğim yanlız kalan kendini tek hisseden insanlar o hastalığı yaşıyor Ve evet hastalık öyle hayat gitmez ya tedaviye ikna et yada kendi haline bırak git bence kendini yipratma kimse için degmez

Eşiniz istifçi, maalesef bu bir hastalık terapi görmesi gerekiyor, tabii istifçi olduğunu kabul etmezse tedaviye ikna etmeniz mümkün olmayacaktır, istifçilik sorunu olanlarla ilgili yabancı bir belgesel var, bizim ıykkk bu da saklanır mı dediğimiz herşeye duygusal bağları oluyormuş onların, o yüzden terapi alan istifçilerin evleri boşaltılırken doktoru da yanında oluyor, tabii bu bizim ülkede mümkün olabilecek bir uygulama değil zannımca.

Trt belgeselde obsesiflerin belgelselleri oluyor.Istifcilerle ilgili birkac tanesini esinize izletin.Tedaviye ikna olmasi lazim.

Babam da böyle idi.. gün geçtikçe daha kötüye gidiyor.. eski şeyler bile gözüne yeni görünüyordu.. konuşa konuşa tüm evi tertemiz etmeye ikna oldu çok şükür.. şimdide atmaya taktı.. ne var ne yok dağıtıp ferahlamaya çalışıyor.. gerçekten hatıra ne demek konuşmalısınız.. gereksiz şeyleri mutlaka azaltmaya ikna edin..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…