Biriktirme hastalığı :(

Tlc’de hoarders diye bi program var, izleyin beraber.

Fakir bir çocukluk geçirmesinin dışında bir travma falan geçirmiş olmalı eşiniz. Farkında değildir tabi ki. Hatırlamadığı birşeydir muhtemelen...

Hani gidilen restorandaki ıslak mendilleri cebe atmak ata sporu gibi birşey bizde ama eşinizinki çok abartı durumda belli ki.

Benim eşimin de çok fazla kitabı, cd’si, kıyafeti var. Hiç kullanmadığı, yüzüne bakmadığı şeyler ama atmak ya da bi yere vermek de istemiyor. Arada bir ruhum daraldıkça belediyeyi çağırıp veriyorum kıyafetlerden falan bir poşet ama bitmiyor.

Sizinki gibi olsa ne diyeceğini düşünmeden atarım. Ama kitap ve kıyafet olunca o kadar toplu şekilde elden çıkaramıyorum.

Evet abla o belgeseli çok izliyodum onları gördükçe biseler atiyodum evden :)

Ay onun sonu yok.
Benim annemde attirmaz biseyini.
Suan artik annemi tehdit ediyorum.
Sana bisey olsa biz bunlari yakicaz aticaz kim alir kullanir bunlari.
Gelin alacaksin elalem ayiplar guler bize diyorum.
Azicik ise yaradi.
Biseyler atti.
Ama hala evinde nefes alinmiyor dolaplari tika basa dolu.

Trt deki belgeseli izledim. Nerdeyse onlar gibi bi odamız var. Bide attıklarımı atmamış olsaydım tam onlar gibi olurduk. Eşime de izlettim aaa bu iyi fikirmiş artık daha çok biriktireyim diye dalga geçti benimle. Oğlumda her konuda babasını örnek alıyor çok korkuyorum. Oda attırmıyor eskimiş eşyalarını.

Hoarders trt de çıkan değil galiba birde ona bakayım.

Ayy ben deliririm herhalde her şeyi atan ben Allah yardımcın olsun.

Eyvah eyvah sonu kotu olur aman diyim onunu alin. Bir oda doldurmak falan bildigin ev dolar hic fark etmeden

Dedemin 1 ev dolusu esyasi vardi sokaktaki vidalari bile saklardi

Buna ek olarak birde çok cimri asla kimseye bişeyini verdiren.
Benimkinde cimrilik yok.
Ama sanırım annesinden gördüğünü yapıyor.
Kayınvalidemin ne yazlık evinde ne kışlık evinde yer yok. 1 çift çorabı dolaba koymaya kalksanız boş çekmece bulamazsınız.
Bir evde 3 buzdolabı,1 derin dondurucu,3 fırın olur mu?
Kışlık evde eskidiğini düşündüğü şeyleri diğer evde biriktiriyor.
Geçen yaz eşimin voleybola başladığı zaman aldığı patlak voleybol topunu çıkardı kanepenin altından. Şok oldum.20 yıllık top...
Taşınırken yarım kamyonet eşya attım. Eve yerleşirken tekrar attım yarim kamyonet daha.
Daha dün 2 büyük valiz resmi üniformayı gönderdik evden.
10 seneden fazladır resmi çalışmadığı halde zamanında biriktirdiği üniformalar yani.
Yazarken yoruluyorum ya hu.
Şu an ferahlık ve sakinlik var evde.
Benim de en ufak eskiyen şeyi atma takıntım var.
Birgün lazım olur düşüncem yok.

Ufacık bı vida bulsam bile kenara koyardim belki lazım olur diye içine girmem mümkün olmayan bı yığın kiyafetim var kimseye vermeye kiyamadigim bende istifciyim galiba

Bazen atiyorum çöp poşeti ne bakıp tekrar geri alıyorum çöpe atmadan

Çocukların eşyaları duruyor posetlenmis verilecek acaba bı yakınımin çocuğu olur da ona verirmiyim diye bekliyorum

Ablam bana geldiğinde sadece iki çocuğumun koca iki market poşeti kıyafetini attı bı çoğu giyilemeyecek halde

Bazen kendime kziop atıyorum ama çoğunluk bende kaldırıyorum

Bu ara birileri çok tic izledi sanırım bir istifci ve bir tüp mide konusu açılmış. Ergenler bu ara bunlara sardı sanırım.

En nefret ettigim sey.
Esinizin ki hastalik boyutunda.
Valla ne desem bilemedim.

Sinir krizi bile gecirmissin ama o vazgecmemis.

Ara ara caktirmadan at birseyler.

Dispozofobi, kompulsif biriktirme hastalığı canım.Bu hastalık bir süre sonra yaş ilerledikçe faturaları biriktirmeye kadar giden bir obsesif duruma geliyor. Gerçekten psikolojik destek almalı eşin.

Obsesif . Tedaviye ikna edin cimrilikte psikolojik bi rahatsızlıktır canım .

gece gece gülmekten gözlerim yaşardı :))) çünkü birebir aynısını yaşıyorum. eşime okudum yazdıklarınızı. o kızardıkça ben yerlere yattım gülmekten. bizim de eşimin eşyaları ile dolu bir odamız var. ve kv her gelişinde elinde bi poşetle gelir, içindeki ya ni kaç defterdir ya saçma sapan cihazlar kablolar :)))
ve şimdi bir çocuğumuz olacak. bebeği öğrendiğimizden beri aşkım odadaki herşeyi atacam diyor. 8. ayımıza girdik bebek doğdu doğacak ama tek çöp atılmadı. valla ben de vazgeçtim napim

Eger esiniz tedavi olmak istemiyorsa emin olun siz onlari attikca esiniz farketmeyecektir bile. Caktirmadan parca parca atin bence. Atmaya odanin en arkasindakilerle baslayin, farketmesin. Ben evime esya almiyorum beni bunaltmasin diye. Arkadaslarim evime gelince sasiriyorlar niye bu kadar sade diye. Cok esya ve de renk karmaşası olunca kafayi yerim ben.

Oğlunuza yazık etmeyin belli ki eşiniz rahatsız ondan izinsiz hepsini bosaltin atın gitsin devam etmeye kalkarsa çok kötü bir örneksin ya terapiye ya boşanmaya diyin delimi ne çöp ev olucaksiniz ( benim esimde anasının evinde takım elbiselerini biriktirmiş ti attirmiyor evede getirmiyor kadın yalvarıyor al bunları git diye :)) en sonunda aldı eve geldi bunlar ne ne hiç beğenmedim dağıtım bunları evde yer tutma yeni aldıkların yeter eskilere hacet yok dedim evirdi çevirdi hepsi marka kıyamam vs dedi ben kiyarim dedim hepsini çıkardım etrafta ihtiyacı olanlara dağıttım bitti gitti

Benim esimde boyle birgun kendisi dahil hepsini atacam hepten kurtulcam.en basit birseyi atamam illaki onu sorar unutmaz asla.en cokta su nerde sorusundan nefret ediyorum cehennemde diyesim geliyor..gecenlerde ev tasinirken cok zorluk cektim kirik kirik bir suru esya..bana al bunu koy diye verdigi seyi yanlislikla kafa karisikligi stresten cope atmisim icindede kaliteli tras makinasi pilli dis fircasi vs bakim urunleri varmis.bir ay vidi vidi beynimi yedi.ara ara nasil attin diyor ohh iyi olmus diyesim geliyor.kaybolan birsey bulunmadi mi delirir.ne burcu konu sahibi istifci kocaniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…