- 14 Şubat 2016
- 201
- 240
- 23
- Konu Sahibi oscarandthewolf
-
Merhaba arkadaşım. Konunu güzel ozetlemissin. Bir bakıma benim durumum da sen gibi.bir bakıma diyorum çünkü onun ailesi baskı yapmıyor. Senin konuna gelirsek. Yaşınız daha küçük. Okul meselesini halledebilir sevgilin. Acikogretimden 4 yıllık okul bitirebilir. Hatta ayni anda bitirmis olursunuz. Hem okuyup hem çalışabilir. Yani onun yapacağı daha fazla iş var. Senin suan elinden ona destek vermekten baska bir sey gelmez. Ama o okursa baban da gelecekte reddetmez. Baban sevgiline,sen ne yaptin derse, şu bölümden mezun oldum diyebilir. Acikogretim diplomasinda acikogretim yazmiyor sonucta. Insallah bir yolunu bulursunuz.
İki ucu coklu degnek
Canım okur zaten de biz askerden döndükten hemen sonrası için düşündük. Yani aileler tanışsa, iş ciddiye binse söz olsa aile arasında belki problem kalmayacak ama işte döndükten hemen sonra babası Samsuna taşınacaklarını söyledi. Onlar taşınmadan aileler tanışsa diycem belki kalırlar burda ama bu seferde benim ailem o zaman sorduğunda mesleği ne, ne mezunu diye hiçbir şey söyleyemeyecekSadece askerden gelmiş olmasıyla kalacak.. Of inşallah canım buluruz, inşallah babasının kararı bir şekilde değişir :/ Evlenmek için yaşımız küçük mü büyük mü orası tartışılır ama ikimizde her şeyi düşünebilecek olgunlukta insanlarız. Sadece aileden ötürü kim olursa olsun ben evliliği mezun olduktan sonra düşünebilirim. Gerçi bundan bir şikayetim yok, evlilik delisi biri değilim fakat bu sorun çok canımı yakıyor..
[QUOTE="Elysionight, post: 45277892, member: 630270]Erkek arkadasin askerden sonra ise girip kendini toplayana kadar babasina he he diyecek ve gidecek. Eger evlendirmeye calisirlarsa bilerek iş bozmaya calisacak yani oyalacak. Zaten 4 sene senin okulun varmis. Biraz toplayinca doner gelir istanbula biriktirdigi paralarla is bulana kadar idare eder sonra orada tutunur bir işe diyeceğim. Biraz ütopik gelebilir ama aklima bu geldi sadece. Ailen icin egitim problemse disardan okuyabilir tabi kendi isterse yapabilirse. Benim kendi fikrime kalirsa anlattigim seyleri o cocugun yapmasi coooook buyuk risk ve cok zor seyler. Eger bide isin sonunda ailen sıkıntı cikarip vermesse ne yapacak? Filan
İnan ki bu ütopik sonuçlar bile beni mutlu etmeye yetiyor. Aslında olabilitesi olan bir şey.. İkimizin de beyni durdu ne düşüneceğimizi nasıl yapacağimizi şaşırdık. Samsuna yerleşmesi ayrı bir sorun, babasının bizim istediğimiz bulduğumuz samsundan olan bir kızla evleneceksin demesi apayrı bir sorun. Belki birlikte olduktan sonra onu görmemeye alışırım ama başka birisinin olma düşüncesi bile mahvediyor beni. Ailem tanıdıkça sevebilir onu çünkü çok temiz bir yüreği var. Ya var ya çevreden duyardım buna benzer şeyler şaşırırdım ama önemsemezdim pek. Kendi başıma gelmedikçe hiçbir zaman anlayamayacakmışım galiba. Daha yapacak o kadar şeyimiz, gidecek o kadar yerimiz var ki..
“ Olabilitesi” ne ya?
Iki aile de mantikli düsünmüs. Biri bakmis oglunun okuyacagi yok ona bi hayat kurayim demis. Digeri önce kizimizin egitimi ve isi demis.
Sizse ne okul ne is ne kariyer derdindesiniz. Varsa yoksa “ evlilik”. Daha yasiniz ne?
Eger aglanacak bi sey varsa o da sevgilinin okul ve is meselesi. Evlilik degil.
Olabilir, imkanı var diyor yani.
Şimdi beni iyi dinle littlemother. Öncelikle o üslubuna dikkat et. Beni ve sevgilimi şuan ifade edebildiğim kadarıyla anlattım, yazıya dökerek olayları anlatmak yeterince zorken. Beni tanısaydın tek derdi evlilik olan, koca meraklısı, okumamış ve çeyiz hazırlayıp duran o kız tiplerinden olmadığımı anlardın. Hoş buradan sana kendimi o şekilde anlatacak değilim. Sen de haklısın oradan okuyunca öyle anlaşılabilir. Zaten amacım evlilik olsaydı bu kadar dara düşmez, eski çağdan kalma adet ile kaçardım. Kimseyi iplemezdim yani. Ama benim ideallerim var ve belli prensiplerim var. Sevmekle okumak neden bir arada yürümezsin? Ben hemen evlenelim demiyorum zaten ama henüz görecek çok şeyimiz varken ayrı düşmek neden? Birlikte devam edip kendi hedeflerimize doğru ilerlerken sonrasında neden evlilik olmasın? Bu süreçte birbirimize destek oluruz, hayatın akışında biz de kendimize yer ediniriz. Her zaman, erkek arkadaşım hayatımda olmadığı zaman bile, tek hedefim üniversitemden mezun olup yüksek lisans yapmaktı.. Onun okul meselesine gelince şu hayatta her şey üniversite okumak olmadığı gibi nice insan işsiz kalacağını bile bile üniversite okuyor. İnsan üniversite okumazken de kendini çok güzel yetiştirebilir. Erkek arkadaşımın ailesi de öyle paraya ihtiyaç duyan bir aile değil. Okumak istese zira kendisi de ben ve diğer üniversite okuyanlar gibi sınavlara hazırlanıp okuyabilir. Bu tercih meselesidir ve nice insanlar var ki lise mezunu olup hayatın feleğinden geçip erken yaşta olgunlaşıp çok da iyi paralar kazanabilen.. Kırıcı olduysam kusura bakmayın fakat ben burda ciddi anlamda kötü bir ruh halindeyken ve tanımadığım insanlara içimi döküyorken kimse bana bu şekilde yaklaşamaz. Zor durumda olmasam inanın böyle bir konuda açmazdım. Kimsenin tanımadan yargılamasına ihtiyacım yok çünkü. İyi akşamlar.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?