Birilerinin fikirlerine ihtiyacım var

Ben şu yönden olaya baktım aslında. Kpss ye cok iyi çalışmam gerekecek ama bi yandan da elimde bir bölüm olsun diyorum. Yaşım geçmeden alternatifim olsun istedim.Kpss daha önce hiç hazırlamadım bu sene 68 aldım. Gerçekten ciddi bir ozveeri gerektiriyor.
Günde 17 saat ders calısıp o zamanlar sevglim olan eşimle son 4 ay yüzyüze görüşmeyip hayattan soyutlanıp 91 puan alarak atandım. Nasıl bir emek gerektirdiğini cok iyi biliyorum. Buarada benim bölümüm de lise matematik.

Günde 17 saat ders calısıp o zamanlar sevglim olan eşimle son 4 ay yüzyüze görüşmeyip hayattan soyutlanıp 91 puan alarak atandım. Nasıl bir emek gerektirdiğini cok iyi biliyorum. Buarada benim bölümüm de lise matematik.
Tebrik ediyorum sizi. sizin adınıza çok sevindim. Darisi başıma insallah :)

Cevaplandı mı bilmiyorum ama yazayım.
Herhangi bir bölüm için formasyon aldıysanız öğretmenlik atamasına konu diğer bölümler içinde formasyonunuz geçerlidir. (Değişmediyse)

Acik ogretimde muafiyet olur mu bilmiyorum ama bi yil ossye hazrlanip bulundugunz ilde pdr okusaniz hem orgun ogretim oldugu icin egitim derslerinn cogundan muaf olup 3 yilda falan bitirebilirsinz okulu, atamasi da cok daha kolay diye biliyorum...bu arada kendi bolumunzden atanmaniz imkansiz gibi birsey siz de biliyorsunz

Acik ogretimde muafiyet olur mu bilmiyorum ama bi yil ossye hazrlanip bulundugunz ilde pdr okusaniz hem orgun ogretim oldugu icin egitim derslerinn cogundan muaf olup 3 yilda falan bitirebilirsinz okulu, atamasi da cok daha kolay diye biliyorum...bu arada kendi bolumunzden atanmaniz imkansiz gibi birsey siz de biliyorsunz
Yok imkansız değil aslında. 83 puanla kapattı bu sene. 300 küsurat da alım oldu. Eğer iyi bir çalışma gerceklestiririsem 90 puan alırsam kendimi garantilemiş olurum. Imkansız değil yani.

Pembebasliklikiz seni gormeyeli uzun zaman oldu :) bebisi de buyutmussun oh mis:)

Simdi durumuna gelecek olursak, acikcasi senin yerinde olsam univ fikrini tamamen unuturdum. Sana kisa surede cozum lazim ama bu senin surecini uzatir. Onceligin is uzerine odaklanma olsun ki cocuklarla zaten cok zor calismak bolme hic kendini iki yere.

Kpss kurslari vs deli gibi kendini zorlayip saglam bir puan almaya bak, gerekirse ortak alandan da tercih yaparsin, ama ikinci univ su asamada manyikli gorunmuyor.

Kendine dikkat et minnoslari yerime op emi:)

Dersler internet ortamında işleniyor. Herhangi bir kitap not falan yok. Vize ve finaller ise belirlenen şehirlerde ösym sınavı gibi yapılıyor.

Pembebasliklikiz seni gormeyeli uzun zaman oldu :) bebisi de buyutmussun oh mis:)

Simdi durumuna gelecek olursak, acikcasi senin yerinde olsam univ fikrini tamamen unuturdum. Sana kisa surede cozum lazim ama bu senin surecini uzatir. Onceligin is uzerine odaklanma olsun ki cocuklarla zaten cok zor calismak bolme hic kendini iki yere.

Kpss kurslari vs deli gibi kendini zorlayip saglam bir puan almaya bak, gerekirse ortak alandan da tercih yaparsin, ama ikinci univ su asamada manyikli gorunmuyor.

Kendine dikkat et minnoslari yerime op emi:)
Ayy canim seni görünce çok mutlu oldum valla :)) Canım söylediklerinde çok haklısın kpss ye hazırlanacam zaten bu kesin ama şöyle bir durum da var ya olmazsa, diye elimde bir seçeneğim daha olsun istiyorum. 4 yıl öyle ya da böyle geçecek ama bis geçsin istemiyorum kpss olmazsa bile. Küçük şehirde yaşıyorum atanamazsam kendi bölümünden hiç iş imkanı da yok. En azından çocuk gelişimi olursa özelde de iş bulabilirim diye düşündüm ben.

Dersler internet ortamında işleniyor. Herhangi bir kitap not falan yok. Vize ve finaller ise belirlenen şehirlerde ösym sınavı gibi yapılıyor.
Canim bugün istanbul ünv nin çağrı merkezini aradım 81 ilde sınav yapılıyormuş dediler çünkü bu konu benim için çok önemliydi. Muafiyeti sormayı unuttum ikinci ünv de ingilizce tarih ve edebiyattan muaf olma durumu var mı bi konu kafama takıldı şimdi.

Benim dönemimde 81 ilde sınav yapıl a imkanı yoktu ne yazık ki. Defalarca ankara'ya gittim ne yazık ki. Muafiyet konusunda da bir bilgim yok malesef :(

Kizlar 2 çocuğum var biri 1, diğeri de 3 yaşına girecek. 27 yaşındayım. Tarih öğretmenliği mezunuyum. 4 yıl oldu üniversiteden mezun olalı. Mezun olduğum sene evlendim zaten.
Eşim in ailesiyle yakın oturuyoruz sürekli problem halindeyiz.Esim sırf onlara yakın olabilmek için başka ilde yaşıyorken tayinini yine onların olduğu şehire aldı. Şimdi de çok pişman. Bu yüzden çok problem yaşıyoruz. Eşim de bana tek seçenek olarak sen kpss ye iyi çalış atan ancak o zaman rahatlayabiliriz diyor.Ama bilen bilir bizim bölümde çok yüksek puan almak gerekiyor. Bende bu sene sıfırdan başlamayı düşünüyorum. Bu sırada da başka bir bölüm okumak istiyorum. Istanbul ünv uzaktan eğitim programında çocuk gelişimi lisans programı varmış, Bana sıcak geldi açıkçası.Sizce okumalı miyim? Çocuklarım için, kendim için biseyler yapmak istiyorum. Kendi bolumum olmazsa alternatif bir bolumum olmasını istiyorum. Siz ne düşünüyorsunuz bu konuda? Daha önce istanbul ünv de açıktan okuyan var mi? Süreç nasıl ilerliyor? Sınavlar vs nasıl oluyor? Muafiyet oluyor mu ikinci ünv olarak okunduğunda? (Telefondan yazıyorum çok düzenli olmayabilir onun için k.bakmayin) Fikirleriniz benim için çok değerli. Şimdiden teşekkürler )
Yüksek lisans yapmayı düşünebilirsin. Üniversite,de kariyer yaparsın yani. Yeniden bir 4 yıl, aynı şeyler ve zaman kaybı daha çok yıpratmaz mı sizce de?

Yüksek lisans yapmayı düşünebilirsin. Üniversite,de kariyer yaparsın yani. Yeniden bir 4 yıl, aynı şeyler ve zaman kaybı daha çok yıpratmaz mı sizce de?
Çok isterim yüksek lisans yapmayı ama kafam o kadar rahat değil inanın. 2 küçük çocukla çok zor. Yüksek lisans çok çalışma gerektiriyor ben inanmıyorum açıkçası yapabileceğime:(

Back
X