- 28 Mart 2020
- 22.057
- En iyi cevaplar
- 1
- 67.516
- 598
- Konu Sahibi pamuk musun nesin
-
Çok güzel yazmışsınız tebrik ederim.şimdi demişsin ki tekrar yanlış karar vermekten korkuyorum.bu korkunun esamesi bile okumadığı zaman çok sevmiş oluyorsun işte.yani aklından bile geçmediği zaman.düşünüp bir karar vermene gerek kalmıyor yani.aşkla tutkuyla aynı şey olmadığını yaşamışsın ama daha hepsinin bir arada dahil olduğu yüksek sevgi dolu bir ilişkiye denk gelmek nasip olamamış.o da denk gelir umarım.Herkese merhaba, biraz önce bir videoda duyduğum bir cümle uzun uzun düşünmeme sebep oldu.
Videodaki kadın: "Ben kocamı çok sevdim. Çok severek çocuklar dünyaya getirdim ondan." diye bir cümle kurdu. Bu nasıl bir his? Onu baba yapacak, hayat boyu bir bağ kurmanı sağlayacak çocuğu doğurmak nasıl bir cesaret?
Birini çok sevmek, doludizgin bir aşk yaşamak her zaman çok da sağlıklı bir şey olmadı benim için. Mesela çok sevdiğim biri oldu ama onunla asla ciddi bir yola girip çocuk doğuramazdım. Sağlıklı bir ilişki değildi. Yani bende işler hep mantık ağır basarak ilerliyor. Bu durumda da birini çok severek bir şey yaşayamıyorum. Mantığıma uymayan bir şeyi sürdüremiyorum.
Evliydim zaten bilenler bilir. Onu da çok sevmemişim. Bana iyi davranıyor, iyi bir insan, çalışkan, meslek sahibi gibi gibi özellikleriyle evlenmişim. Ama doğru bir karar değilmiş ki boşandım.
Gelecek için yanlış bir karar vermekten korkuyorum. Yeniden yanılmaktan korkuyorum. Ama birini çok sevmek istiyorum. Hayatımın bir döneminde onunla evlenmek istiyorum. Çocuk yapamam belki ama bir sevgiyle kuşanmak birini de öyle bir sevgiyle kuşatmak istiyorum.
Bu ne kadar mümkün? Her zaman yapbozun son parçasını bulmuş olmak gibi bir tamamlanma beklemek film senaryolarına has bir şey mi?
Pozitif hikayeleriniz varsa dinlemek isterim. Sizden, çevrenizden, ailenizden...
Bu korkunun esamesi okunmuyorsa aşktan gözüm kör olmuş da olabilir işte.Çok güzel yazmışsınız tebrik ederim.şimdi demişsin ki tekrar yanlış karar vermekten korkuyorum.bu korkunun esamesi bile okumadığı zaman çok sevmiş oluyorsun işte.yani aklından bile geçmediği zaman.düşünüp bir karar vermene gerek kalmıyor yani.aşkla tutkuyla aynı şey olmadığını yaşamışsın ama daha hepsinin bir arada dahil olduğu yüksek sevgi dolu bir ilişkiye denk gelmek nasip olamamış.o da denk gelir umarım.
Ablacım çok teşekkür ederim ben de seni çok severim. Aklı başında, olgun, sevgi dolu yorumların var. Kocişinle profil fotoğrafın vardı, bebişinle denizde vardı ben onlara hep sevgiyle bakmıştım. Allah daim etsin mutluluğunuzu.Pamukcum.
Seni çok severim,bilir misin bilmiyorum.
Sevmek affedememektir bence.
Hani adamlar dövüyor,ihanet ediyor “ayrılamam çok seviyorum” diyorlar ya çok şaşırıyorum.
Gerçekten seven insan sevdiğini başkasıyla paylaşmaz ki. Şiddet de öyle insan kendine de sevdiğine böyle bir hareketi yakıştırmaz ki.
O kadar haklısın ki. Belki de büyük anlamlar yüklemekten bulunca bulmamış gibi hissediyorumdur. Farklı bir taraftan bakmamı sağladın teşekkür ederim.Aslında sevgiyi sağlıksız bir şey sanmamız da büyüdüğümüz masallar ve izlediğimiz toksik ilişkileri aşk gibi pazarlayan tüm filmlerin de etkisi.
Sevgi ve güven birlikte olur. Ama bazen de masallardaki gibi sonsuza kadar sürmez. Bitince onun gerçek bir sevgi olduğu gerçeğini değiştirmez. Yani birini seversin, güzel şeyler yaşarsın ama bazen de biter.
İlla sonsuz ve tek bir aşk aramak aslında büyük bir hata bence. Sevdiğin güvendiğin bir adamın sorumluluk sahibi olduğunu da düşünüyorsan, iyi bir baba olacağını da düşünüyorsan çocuk yapmak istersin ve yaparsın. İleride siz ayrılsanız bile o iyi bir baba olmaya devam edecektir. Bu açıdan yüzde yüz emin olamam çocuk da yapmayayım demek de çok doğru değil bana göre.
Bence mesela sevgi özlemek, her şeyini ilk ona anlatmak istemek, dertleştiğinde hep yanında olacağını bildiğin, sarılmayı sevdiğin, kokusunu sevdiğin insan. Öyle çok büyük şeyler beklemeye gerek yok yani. Güven ve sadakat varsa yanında iyi hissediyorsan, sarılmak dokunmak koklamak istiyorsan, bir şey olunca ilk onu aramak anlatmak istiyorsan tamam işte bu sevgi. Çok da büyük büyük duygular değil aslında yalın bir duygu.
Cinsel çekimin adı aşk mı acaba diye düşünürüm bazen. Mantıklı bir cinsel çekimin.Oksitosin hormonu bunlar hep.
Mutluluğunuz çoğalarak artsın inşallah. Eşiniz beyefendiyi kutluyorum gıyabında. Basit insanları okumaktan gına geliyor burada. Umutsuzluğumu körükleyen belki de burada hep dertlerin konuşulmasıdır.Eşimi çok seviyorum ama mantığıma da uyuyor. Onu baba yaptığım için çok mutluyum. Sadece koruyucu aile olmak isteyen biriyken, dünya bu denli kötüye gitmese 5 çocuk yapardım. Onun minik kopyalarını görmeyi çok seviyorum. Anlatmaya korkuyorum sanki anlatınca bozulacak gibi geliyor ama o da beni çok seviyor. Sevgim azalmak değil gün geçtikçe çoğalıyor
Hayatıma girip bir dediğimi iki etmeyen insanlar oldu ama onların iyi davranışları bile rahatsız ederdi. Evlilik sadece mantıkla ya da sadece sevgiyle olmaz. Dengeyi bulmak önemliumarım siz de dengeyi bulacağınız kişiyle karşılaşırsınız. Bu arada ben eşim hariç kimseyle evlenebileceğimi mutlu olacağımı düşünmüyordum. 2 yıl kadar ayrı kaldık o sürede hayatıma giren de oldu ama evlenme çocuk fikirleri asla kafama yatmıyordu. Hep şuan ki eşim ile evlenseydim çocuk düşünebilirdim diyordum
Amin inşallah. Allahım hepimizin mutluluğunu daim etsin inşallah.Ablacım çok teşekkür ederim ben de seni çok severim. Aklı başında, olgun, sevgi dolu yorumların var. Kocişinle profil fotoğrafın vardı, bebişinle denizde vardı ben onlara hep sevgiyle bakmıştım. Allah daim etsin mutluluğunuzu.
Burayı baz alma pamuk. Burası bir derdim var. Ben 13 senedir eşimle beraberim bugüne kadar da hiç pişman etmedi, hiç güvenimi zedelemedi. Arada sinirlendiğim kızdığım oldu tabii insanız anlaşamadığımız da oluyor ama genele vurursan huzurlu bir evlilik yaşıyoruz. Ama durup dururken burada mutluluk üzerine konu açacak da değilim. Burada sorunlu evliliği olanların konuları daha ön planda gibi görünüyor ama aslında bir o kadar da mutlu evlilikler var. İki tarafın da isteği ve sevgilisiyle yürür evlilik neden yürümesinMutluluğunuz çoğalarak artsın inşallah. Eşiniz beyefendiyi kutluyorum gıyabında. Basit insanları okumaktan gına geliyor burada. Umutsuzluğumu körükleyen belki de burada hep dertlerin konuşulmasıdır.
Allah gözümün önündeki iyi örnekleri arttırsın, bir gün de benim böyle bir hikayem olsun dilerim.Burayı baz alma pamuk. Burası bir derdim var. Ben 13 senedir eşimle beraberim bugüne kadar da hiç pişman etmedi, hiç güvenimi zedelemedi. Arada sinirlendiğim kızdığım oldu tabii insanız anlaşamadığımız da oluyor ama genele vurursan huzurlu bir evlilik yaşıyoruz. Ama durup dururken burada mutluluk üzerine konu açacak da değilim. Burada sorunlu evliliği olanların konuları daha ön planda gibi görünüyor ama aslında bir o kadar da mutlu evlilikler var. İki tarafın da isteği ve sevgilisiyle yürür evlilik neden yürümesin
Konu girişindeki cümledeki kadın da ezilmiş, hor görülmüş. Ama incinmedim diyor. İncinmemek için kör olmak lazım.Mantık evet çok önemli. Ama benceee her detayı da mantığına uydurmamaya çalıştığnda oluyor bu işler.
Evet böyle hikayeler var. Eğer daha azına razı olmaz ve güzel seçimler yaparsan seni de bulur.Herkese merhaba, biraz önce bir videoda duyduğum bir cümle uzun uzun düşünmeme sebep oldu.
Videodaki kadın: "Ben kocamı çok sevdim. Çok severek çocuklar dünyaya getirdim ondan." diye bir cümle kurdu. Bu nasıl bir his? Onu baba yapacak, hayat boyu bir bağ kurmanı sağlayacak çocuğu doğurmak nasıl bir cesaret?
Birini çok sevmek, doludizgin bir aşk yaşamak her zaman çok da sağlıklı bir şey olmadı benim için. Mesela çok sevdiğim biri oldu ama onunla asla ciddi bir yola girip çocuk doğuramazdım. Sağlıklı bir ilişki değildi. Yani bende işler hep mantık ağır basarak ilerliyor. Bu durumda da birini çok severek bir şey yaşayamıyorum. Mantığıma uymayan bir şeyi sürdüremiyorum.
Evliydim zaten bilenler bilir. Onu da çok sevmemişim. Bana iyi davranıyor, iyi bir insan, çalışkan, meslek sahibi gibi gibi özellikleriyle evlenmişim. Ama doğru bir karar değilmiş ki boşandım.
Gelecek için yanlış bir karar vermekten korkuyorum. Yeniden yanılmaktan korkuyorum. Ama birini çok sevmek istiyorum. Hayatımın bir döneminde onunla evlenmek istiyorum. Çocuk yapamam belki ama bir sevgiyle kuşanmak birini de öyle bir sevgiyle kuşatmak istiyorum.
Bu ne kadar mümkün? Her zaman yapbozun son parçasını bulmuş olmak gibi bir tamamlanma beklemek film senaryolarına has bir şey mi?
Pozitif hikayeleriniz varsa dinlemek isterim. Sizden, çevrenizden, ailenizden...
Onu ayırt edebilirsin artık.toksik bir aşk yaşamışsın.Bu korkunun esamesi okunmuyorsa aşktan gözüm kör olmuş da olabilir işte.
Mantık da değil çekim de değil aslında.ortada bir bütün olarak bir enerji, frekans tarzı birşeyler var o tutunca bütün kalemler de tutuyor zaten.hepsini kapsıyor.sonradan düzelmiyor da pek bozulmuyor da.Cinsel çekimin adı aşk mı acaba diye düşünürüm bazen. Mantıklı bir cinsel çekimin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?