Birini hayatıma alırken çevresine bakmalı mıyım?

ezgigizem_

Üye
Kayıtlı Üye
18 Haziran 2024
510
-3
16
22
Sizde fikir almam lazım acilen lütfen bana yardımcı olun şimdi yeni biriyle tanıştım diye konu açmıştım bugün çocukla yeniden buluştum iyi birisi sorunu yok ama bugün gözüme bir şey battı. Bir yakın arkadaşı vardı onu anlattı ve çocuk anlattığına göre ilişkilerinde biraz zampra bir tipmiş. Nişanlısı olmasına rağmen kızlarla takılıp her akşam içermiş. Bu buluştuğum çocukta asker ve yaşadığımız ilin uzağında görev yapıyor işte şans eseri tanıştık memleketi burası izne gelmiş. Neyse işte anlattı arkadaşını arkadaşı genelde bunu şöför olması için çağrıyormuş konuştuğum Çocuk içmediği için yanımızda sağlam adam olsun diye. Ve en yakın arkadaşı bu. Tabi karışmadım ama arkadaşların biraz değişik diye laf attım. Oda genelde her çağırdığında gitmem ama bundan sonra giderim herhalde vs dedi. Şimdi bu çocuk araba aldı giderken onunla gidecek görev yaptiği yerde de doya doya gezecek vs. Yani aşırı gezen durmayan birisi. Böyle biri bana nasıl zaman ayırabilir? Birde takıldığı insandan ne kadar etkilenmicek ki? Ben arkadaşımı uyariyorum diyor mesela ama konuştukları konularda da iğrenç şeyler vardır illaki arkadaşı öyle çünkü. Sizce insan etrafından etkilenir mi? Birini seçerken arkadaşlarına bakmalı mıyız? Kendisinden öyle bir durum sezmedim arkadaşıyla sadece burada görüşebilecek evet ama ne bileyim. Böyle aklı fikri gezmede gibi. Para kazanıyor işi var evet napacak başka diyebilirsiniz ama ilerde kıskanadabilirim strese girerim. Mesela 1 gün önceden giderim arkadaşlarımı görürüm öyle görev yerime geçerim vs dedi. Yani hep arkadaşlari gibi bana da değer verebilir ama hep dikkati dağınık olur gibi geldi. Böyle birine karşı nasıl adım atmalıyım sizce? Konuşmayı kesmesem bile nasıl mesafe koyabilirim kırmadan? İllaki açıklamaa bekler

Valla ben bakıyorum, önceden bakmıyordum ki bakmamamında cefasını hep çektim çünkü hepimiz en çok vakit geçirdiğimiz 5 kişinin ortalamasıyız
Ya gerçekten garibime gitti benimde eskiden çevremde yanliş olan arkadaşlarım vardı. Sonradan birden dank etti bana dedim bunlar beni aşağı çeker ve bağımı kopardım. Kuruntulu mu düşünüyorum yoksa sonradan arasına mesafe koyar mı bilmem. Birinin hayatına karışmak ne kadar doğru karar veremiyorum. Hadi diyelim Hakkım olsa da neden zorumla bağını koparsın ki? Bu konularda onu uyarıyorım ama aynı vs dedi mesela. Böyle biriyle gönül rahatlığıyla ilişki de yaşanmaz gibi geliyor. Çok iyi birisi tanısan seversin diyor mesela ama anlattığı şeyler kız konularında hoş değil. Ben etkilenmiyorum oda öyle işte diyor.

Bana dostunu söyle
Sana kim olduğunu söyleyeyim
Ya önceden bende kötü insanlarla takılıyordum ama öyle birisi değildim ama onların yanliş olduğunu da bilirdim. Sonradan tabi hayatımdan çıkardım. Kendime bakınca ben onlar gibi yapmazdım hiç. Acaba bu çocukta öyle olabilir mi diye düşündüm.Ama çocuğa bakıyorum buradan gidip arkadaşlarından uzakta kalsa sonucta konuşuyor ediyor. Birde hep gezme peşinde yani anlamadım ben. Hep arkadaşları arkadaşlari. Benimle nasıl ilgilenecek ki? Daha bu anlattığım arkadaşıyla yanımdayken plan yaptılar otururuz diye.

Uyarması falan hikaye, oturup bu duruma guluyorlardir, yoksa niye şoförlük yapsın, işi olmazdı, ayrıca ona da bı partner buluyorlardır zaten.

Uyarması falan hikaye, oturup bu duruma guluyorlardir, yoksa niye şoförlük yapsın, işi olmazdı, ayrıca ona da bı partner buluyorlardır zaten.
Yanımdayken arkadaşı aradı bizim olduğumuz mekana geleceklerdi. Arkadaşına dedi napıyosun çocuk demiş kızlarlayım. Benim konuştuğum kişide dedi ki sana yenge iyi bir şey demiyor he vs konuştular kapattılar. Sonra da sözleştiler sonraki gün geliriz diye. Konuştuğum çocuk bana yaşadıkları olayları anlattı ama ben tabi analiz yaptım hemen. Konuşmayı kessem senin arkadaşlarin böyle desem garip olur belki sanane diye. Çünkü laf attım zaten yüz yüzeyken. Şöfor lük yapma nedenini sordum bunlar çok içiyormuş benim konuştuğum da içmediği için o ayık kafayla sürüyormuş. Ama hayatındaki en rezil anlar da bu çocukla olmuş. Arkadaş kurbanı gibi oldum dedi

Kızlarla görüşecekler, hâlâ ne ayıbı pardon.

Kızlarla görüşecekler, hâlâ ne ayıbı pardon.
Nereden çıkardın biz normal oturacaktık da diyebilir ama bana? Güzel bir açiklama yapıp bitirmem lazım kesin. Valla normalde iyi de içime sinmedi bu geceden sonra. Direkt beynimde alarm çaldi

Konuştuğun insanın arkadaşlarına, ailesine, etrafındaki insanlara nasıl davrandığına, sohbet konularına, yaptığı yorumlara dikkat etmek sanırım olgunluğun ilk belirtilerinden benim için. Önceden dikkat etmediğimiz çoğu şeye zamanla dikkat etmeye başlıyoruz. Bu konular önemli konular. Kimi dost ettiğini ve kimi niye dost edindiğini iyi bilmeli insan. Kişiyi en iyi oradan tanırsın. Sizin aklınızı kurcalayıp buraya bu soruyu sorduysanız zaten aklınızın bir köşesinde bir rahatsız oluşmuş. Şuan o rahatsızlığı bastırsanız ileride daha büyük bir şekilde çıkabilir.

Arkadaş seçiminde insan kafa dengi arar.Boş yere dememişler arkadaşını söyle sana kim olduğunu söyleyeyim

Zaten bu gece daha iyi anladım bide takıldıkları ortama gidince. Çocuğu uyarıyorum yaptıkları benim içinde yanlış demesine rağmen yine de tetiklendim. Ve zaten laf ettim ufaktan takıldığın insanlar yanlış bence diye. Sonra beni eve bırakırken düşündüm zaten galiba son buluşmamız bu diye. Elini dahi sıkmadım sadece teşekkür ettim ısmarladığı şeyler hakkında. Eskiden hiç bakmazdım çevresine insanların ama artık direkt çevresine bakıyorum. Buraya da sorma nedenim acaba kuruntu mu yapıyorum diye sormaktı ben karar vermiştim. Acaba hızlı ve fevri mi karar verdim diye size sorayım dedim. Sizce nasıl kesmeliyim konuşmayı? Hiç mesaja cevap vermesem mi ya da ne yapsam aşırı kararsızım. Ben 1 kere daha konuşmauı kesmek istemiştim açıklama yapmıştı mantıklı gelmişti dedim konuşalım tanıyalım biraz daha. Ama şimdi bal olsa unuturum yani. Birde bir şeyler ısmarladı istemedim ama kendisi ödetmedi vs. Bunlardan dolayı nasıl yol izlemeliyim?

Ne demişler bana arkadaşını söyle sana kim olduğunu söyleyim.Sadakat kırmızı çizgisi olan bir adam zırt pırt her gece birini koynuna alan biriyle arkadaş olmaz.Eğer sıkıntılı tiple geziyorsa ya sınırı olmayan biridir her türlü tiple arkadaş olacak kadar karakteri yoktur ya da arkadaşı gibi sadakat konusunda geniştir ....

Bu çocuk dediğine göre asla birilerinin gönlünü kıramıyor. Asker olmasına rağmen yumuşak başlı. Hakkımı pek savunamam hayır diyemem diye konuşma geçmişti aramızda önceden. Bende sizin gibi düşündüm evet az çok ve içime kötü his geldi tiksindim bir an. Çokta beğenmiştim kendisini bu arada ama şimdi soğudum birden. Bunca sene arkadaşlarmış bu kişiyle nasıl bağını koparır ki koparmaz bence bir sürü iyi kötü anıları var.Normalde çok takılmiyordum dedi bende ağzını aramak için kırılmıyor mu sana gelmeyince dedim ben bir şekilde ayarlıyorum dedi. Sonra da bundan sonra takılırım galiba ya dedi.

Kesinlikle kuruntu değil öncelikle bunu bilin. İnsan neyi sevip sevmediğini, hangi davranışlara toleransının olup olmadığını kendini tanıdıkça daha net öğreniyor. Siz kendinizi tanımışsınız bazı konularda ve bundan da rahatsızlık duymuşsunuz çok normal.Hatta kendiniz için muazzam bir adım. Ben böyle bir durum ile karşılaşmış olsaydım iletişimi nasıl keserdim. Sanırım mesaj atmayarak yapmazdım bunu. Net bir şekilde iyi bir insan olduğunu düşünüyorum ama birbirimize uygun olduğumuzu düşünmüyorum. Toksik bir iliskinin temelini atmak istemem.iletisime devam etmek istemiyorum saygi gosterirsen sevinirim. Yazardim. Ha ona rağmen manipülatif davranıp nedenini sorup uzun uzun konuşmak isteyebilir. Cevap vermezdim ben. Çünkü başta zaten açıklamış oldum mesajla. Ki arar arka arkaya mesaj atarsa geecekten cevap vermeyin gerekirse o zaman engelleyin gitsin.

Evet çevre önemli. Ve şöyle düşün. Senin her gece başkasıyla takılan, rahat, hayatındaki insanı aldatan bir kız arkadaşın olsaydı sevgili olduğunuzda ilk işi o kızla görüşme demek olurdu.

Teşekkürler yorum için iyi geldi

Kesin öyle olurdu. Normalde ilişki kafasında biriyim ama bu gece ilişki istemiyorum evlilik istemiyorum gibi hava yarattım belki yazmaz diye. En son ayrılmadan önce oldu bu. Yemek yiyene kadar ve arkadaşıyla konuşmasını duymadan önceye kadar iyiydi her şey. Arkadaşı aradı dedi sizin mekanda yemek yiyoruz sonra arkadaşı da kızlarlayım dedi konuştuğum çocukts bu yenge de nasıl izin veriyor dedi arkadaşının nişanlısı hakkında. Sonra çocuk kızlasın demi dedi büyük ihtimal hıhı dedi haberleşip kapattılar.

Önceki konuna da baktım. Adam seninle buluşmak için zaman ayirmiyor, sarhoş nakliyeciliği yapıyor, zamparaliga çıkan arkadaşlarıyla sık sık bir araya geliyor (günahı boynuna).. yavrucum adam naparsa ayrilirsin? Hala kırmadan diyor yahu.. adam seni parça pincik edecek haberin yok.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…