Birini severken başkasıyla evlenen oldu mu?

Annem...
Tam 24 sene önce sevdigiyle evlenememis aileler yüzünden. Sonra babamla evlenmiş.
Aynı semtteyiz o adamla. Ne zaman biyere giderken karşılaşsak annemin hala gözleri dolar. Çok acı...
Anneyi öyle görmek, babaya o bakışla bakmadığını bilmekten daha mı acı. Daha doğrusu hangisi daha acı..
keşke sen hiç bilmeseydin, çok zordur eminim.

Başkasını severken evlendm o olmayacaksa kim olduğunun önemi yok dedim .. eşime evlenmeden önce sorulması gereken herşeyi sormadım söylediği herşeye inandm hiç kurcalamadan. Yani demem o ki kesinlikle sağlıklı bi dönem deil. Zamana bırakıp unutmayı beklemek daha sonra evlenmeye karar vermek daha iyi..

Sonradan aşık oldum eşime ama herkes benim kadar şanslı olmayabilir..

Öyle bi niyetin varsa geri geri kaç. Bu niyette arkadaşın varsa kesinlikle mani ol. Bilmem anladın mı?

Bir arkadasim inat ugruna bu sekilde evleniyor. Bir oglu vardi. 5-6 senelik evliydi. Cok mutsuzdu. Hala akli sevdigi adamdaydi. Ki o da evlenmis coluk cocuga karismisti. Kari koca ikisi de calismasina ragmen ne ev ne araba alma niyeti yoktu. Birikim de yapmiyordu. Ben bu adamla ortak birsey yapmak istemiyorum. Eninde sonunda bosanacagim. Sevmiyorum. Evlendigime pismanim diyordu. Kocasi geldiginde ise yuzune bakmiyordu.
-Ne kendinize ne de karsidaki adama bunu yapmayin lutfen!!!

Ay niye? İlla evlenmek zorunda mısın? Hemde başkasını severken? Hadi kendi hayatını geçtin başkasını niye yakıyorsun?
Ne çok erkeksiz yaşayamayan var yahu.
Aslinda bir inat ugruna yapiliyor bu tarz hareketler. Sanki karsidakini cezalandiriyor. Oysa karsidakine birsey olmuyor. Olan evlenilen adama oluyor. Acaba konu sahibi baskasini seven birisi ile bu sekilde evlenmek ister mi? Ne kadar bencilce bir hareket. Evliligi evcilik zannediyorlar. Kendileri ile masum bir insanin hayatini da mahvediyor. Belki ileride karsi taraftakinden yesil isik gorecek ve esini aldatmaya kadar gidecek bu is. Yazık!

Yani bunu ne kendinize ne de karşındakinize yapmayın. Fakat gerçekten seven insan unutamaz buda bir gerçek ya şöyle düşünün yanınızda kocanız yatarken uykunuzda onu görürsünüz mesela bariz bunu o adama neden yapasınız ki imkanınız varsa sevdiğunizle evlenin imkanınız yoksada kimseyi boşuna üzmeyin çünkü bir siz mutsuz olacaksınız mutsuzsunuz diye eşinizi mutlu edebileceksiniz bu yüzden dikkat.
Ama şunu unutmayın eğer gerçekten sevdiyseniz asla unutamıyacaksınız bunu kabul edin aklınızın ve kalbinizin hep bir köşesinde o olacak değsin veya değmesin.

Sevmediğim biriyle zorla evlenmek değil aslında tam olarak. Böyle bi şeyi kendime de karşı tarafa da yapamam. Çünkü karşı tarafta asla kırılacak birisi değil. Hem suçsuz günahsız. Ama sevdiğim insanla birbirimizi gerçekten hatrı sayılacak kadar çok sevdik 5,5 sene kadar beraberdik. Beraberiz de hala. Ama bunun iki senesi imkanlar yüzünden çok görüşmemekle geçti. Sevgilim şu zamanda bulunabilecek dört dörtlük insan. Bunu duygularımı işin içine katmadan söylüyorum. Bi sorunumuz vardı bizim. 2,5 senedir devam ediyor. Sağolsun çok yardımcı oldu. Çok çabaladı. Bırakmadı vazgeçmedi. Kendine eziyet etti yanımdan gitmedi. Ama şu süreçte o kadar yıprandık ki. Özellikle şu bi aydır son noktaya geldik diyebilirim. Hala seviyor. Ben kendimi ona karşı soğudum gibi hissediyorum. Ama bi fotoğrafını açsam ağlıyorum. Eşarp örtcem o aldı kıfayet giyecem o aldı. Boynumda 6 yıldır bir kez bile çıkarmadığı kolyem. Şehrin her tarafında onu hatırlatacak bi şey. Aklıma anılar hayaller gelince ağlıyorum. Diyorum ki sevmesem hala böyle hissetmem ağlamam. Ayrılırsak o mahvolur kıyamıyorum. Ama diyorum sevmesem ona kıyamam diyemezdim. Belki de çok yıprandığımızfan hırpalandığımızdan böyle hissediyorum. Anne babasıyla tanışmadık ama onlarda beni çok sevmişler görmedik ama ısındık demişler bana hediyeler gönderirlerdi. Şimdi bu noktaya geldik. Bilmiyorum napacağım. Korkumun biri de şu. Annem benim birini sevdiğimi biliyor. Kendim bekliyorum sanıyor. Ama inanmıyor. Erkek milleti gelmez çocuktunuz o zaman neden bağlandın diyor. Onun aklı nerdedir şimdi diyor. O da kendince haklı sevgilimi tanımıyor işte.

Ve beni isteyen birisi var. Uzaktan bi akrabamız. Çocuğu o kadar methettiler ki. Anne babası değil çevrenin anlattığına göre dört dörtlük bi insan. Annesine senin seçtiğin kızla evleneceğim anne demiş. Annesi de beni uygun görmüş. İki aydır sürekli arıyorlar geliyorlar gidiyorlar. Aileme söyleyemiyorum kendi durumumu. Kötü şeyler olur çünkü. Bunaldım artık her şeyden. Kabul edip bu şehirden gidesim var. Ama asla bi şey hissetmezsem bunu da yapamam

Kıvrandıracagınıza şunu baştan yazsaydınız keşke.
İki ilişkinin zamanı birbiri üstüne bindiğinde ben sağlıklı olduğunu düşünmüyorum.
Sırf seni seviyor ve sen ona merhamet besliyorsun diye evlenilmez.
Ayrılmaya cesaretin Yok, korkaksın.
Ayrılırsam mahvolur diyorsun ama evlenip başka şehire gitme planları yapıyorsun.
O da daha görmediğin bir adamla.
Önce cesaretini topla. Sevgilinden ayrıl.
Sonra da en az 6 ay kimseyle görüşme
Sen bu karışıklıkla bir kaç kişiyi felakete sürükleyeceksin yoksa.

Bir arkadaşım benzer durumdaydı.
Üniversitede 4 yıl biriyle çıktı. Aileler yüzünden oluru yoktu. Zamanla acabalar başladı.
Hem oluru yoktu hem bırakamıyordu.
Kız sevgilisi için ağladığının ertesi haftası başka biri ile nişanlandı.
Nişanlısı zengindi. Oyalanırım sandı.
Şimdi iki çocuğu var. Birinin adı eski sevgilisinin adı. Hikayeyi biliyoruz diye bizimle görüşmeye yüzü Yok. Kendisi aynaya nasıl bakıyor merak ediyorum.
Kaç kişinin hayatını mahvetti aldığı aptal kararla

Eski sevgili adı koymak da ayrı pisikopatlık tabi . Adam yapsa burda linç ederiz .

Sevgiliniz ile neden ayrılmak istediğinizi anlayamadım, ayrılmanızı gerektiren sorun ne?
Yağmurdan kaçarken doluya tutulmayın, annesinin istediği kız ile evlenecek erkek de pek normal sayılmaz.
Evliliği annesinin seçtiği kişi ile yapan evlenince de annesinin sözünden çıkmaz, sıkıntı yaşarsınız.

Çok zor bir durum, kimse böyle birșeye mecbur kalmasin. Sevmediĝin bir insanla mutlu olamazsin, böyle bir evliliĝin sürmesi zor.

Günaydın.
Hayır başıma böyle birşey gelmedi ama eşimin arkadaşının başına geldi. Bir kizi cok sevdi ama kiz arkadas olarak görüyordu...ikna olurmuydu bilemiyorum...ikiside evlendi..oglan hala simdi ayrilsa onu yine kabul ederim der dururmus esime..

Ben eşimi 5 sene bekledim ve 5 senenin sonunda şükür ki kavuştuk. Bizimkisi imkansiz gibiydi ailelerden dolayı. Her bir günü ayı yılı bana bize eziyet gibiydi. Onu birakip nasil biriyle evlenenilirim ki bu kadar severken. Allah istese tüm engelleri önümden kaldirir diye hep dua ettim.

Şimdi 3 senelik evliyiz 2 cocugumuz var. Haa sorunlar olmuyormu? Illa ki ama onu severken bir baskasiyla asla.

Benim bı tanıdığım evlenmiş kendi ağzıyla söylemişti iki yıllık evli olmasına rağmen hala onu düşündüğünü sevdiğini bir diğer konu ise babam ablamı sevdiğine vermedi ablamda babami dinleyip ayrıldı şöyle söyleyeyim sevgilisi ablamın üstüne titrerdi ilk gelen görücüyle evlendi ablam babama ben istemiyorum ama sen bilirsin dedi babam da ben onaylıyorum dedi oylelikle evlendiler eniştem çok iyi birisi sinirli olması dışında saygılıdır asla ablama el kaldırmaz 12 yıllık evliler ama ablam hala eski sevgilisini sosyal medyadan takip ediyor ve o adamın da evlendiği kişi aynı ablama benziyor değer miydi diyorum belki çok mutlu olacaklardı aynı şekilde benim eşimi de babam yine istemedi ben kaçtım ( babam kendine göre haklıydı eşim daha önce evlilik yapmış ve bir oğlu vardı ) kavgalarimizda pişman olsam da keskelerim asla olmadı bence insan sevdigiyle evlenmeli çünkü yeri geliyor ona bile tahammül edemiyoruz sevmediginiz biriyle ömür geçer mi?

Sevmek tek başına yetmiyor bu gerçek.
Ama başkasını sevip eşinin koynuna girmek eziyet olur muhtemelen.
Yalnızlıktan öl daha iyi..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…