• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Birinin elinin değdiği herşeyden tiksiniyorum

Insan yanlız olmadığını görünce bi nebze mutlu oluyor sanki:)) bizde konfeksiyon atölyesinde çalışırken bi tane su bardağı vardı kulplu herkes onunla su içerdi. Ben tam kulp kısmıyla icerdim temiz diye meğer herkes ordan iciyormus :KK70:sonra pet siseyle çözüm buldum.

Hahahahahhahaha ya bunu ben de yaptım bir defa. Ama evde ki kulplu bardaktan yaptım eşim içmiştir en kötüsü yani. Ben de uykuluyum diye bardak almaya üşenip kulp kısmından içtim :)))
Yanınızda cam şişe bulundurun en sağlıklısı bak o konuda da takıntılıyımdır :))))

bende aynı konulardan sıkayetcıyım malesef
mıllet el yıkamayı bılmıyor :(

Bu konuyla ilgili psikolojik tedavi gördüğüm için söylüyorum bu obsesif kompulsif bozukluk diye geçiyor yanlış hatırlamıyorsam isim olarak. Takıntılı olmakla alakalı birşey yani. Bir süre ilaç tedavisi gördüm şimdi daha iyiyim çok şükür.
Aslında ne var bunda temizlik iyidir işte dense de insanın sosyal hayatını olumsuz etkiliyor. Ayrıca dikkat ettikçe daha da artan bir hastalık. Mesela sen kapı kolunu çıplak eller tutma fikrinden bile rahatsız olursun muhtemelen. Ben de öyleydim. Peçeteyke tutayım ki rahatsız olmayayım dedikçe aslında bu durumun artmasına sebep olmuş oluyorsun. Ve bir süre sonra böyle kısır bir döngünun içine girebilirsin.
Tavsiyem bir psikiyatriste gitmen

Bir psikologa görünün.Titizlik hastası değilim dediğiniz şey bir gecede o titizlikten hayatını idame ettirememe boyutuna gelmiyor böyle adım adım oluyor.Hemen müdahale edin,kurtulursunuz.Ben size bir sonraki aşamayı haber vereyim: benim psikologluk bir durumum yok,benim bu düşüncelerim çok normal,asıl sorun diğer insanlarda,bence herkes böyle olmalı,kendi pisliklerinden utandıkları için beni hasta ilan ediyorlar...
Lütfen en en en kolay ve kesin çözülebilen bu rahatsızlık için hemen harekete geçin.Sıkıntıyla çektiğiniz günlere değmez

Sabah yüzümü ıslak mendille silerim,wcden cıkınca küçük abdestse el yıkamam idrar en temiz su,
Zaten yemek yap bulaşık yıkarken eller yıkanıyor,
Meyveler zaten kabuklu yıkamaya gerek yokki,
Evi ayda 1 süpürür silerim,
Kapı kulplarını silmem aman ne olacak sanki,
Haftada 1 duş alırım vücudun kendi yagınada ihtiyacı var,
Aynı kıyafeti 3-4 gün giyeriz o yüzden cok camasır birikmez ayda 1 falan 2 makine ya cıkar ya cıkmaz,
Havlular 1 eşime 1 bana 1 ay gider aynı havlu.
Yatak örtüsünü genelde kokana kadar yıkamam ne gerek var yabancı kimse yatmıyor ki.
Tencerelere bi su tutarım zaten yine yaglanacak kirlenecek,
Tabak bardak catallarda öyle aynı kişi kullandıktan sonra yıkamaya ne gerek var.
Dışarda da girerim wc ye orda yıkarım ama elimi ayıp olmasın diye.
Öyle işte dermişim şaka şaka,
Ellerimi yıkamaktan yara bere içinde,
Yukarda yazdıklarım tamamamen hayal ürünü,
Titizlik bana kafayı yedirtti.
Dur demedikçe artan bişey,
Ama ha deyincede kurtulamıyor insan.

Asil domestosla camasir suyuyla temizlik yapiyorum zannedenler.. her yere kullananlar hatta bulasik makinasina bile..ne kdr zararli birsey yapiyorsunuz.. bunlarla temizlik yapilmaz sadece agartici ozelligi vardir.. bu yuzden belli yerlere kullaniyorum ben ve surekli elimden dusmeyen birsey degil asla..

Bi ara bende takmistim herseyi derinine dusunuyodum ama...sirf bu yuzden restorana vs gidemezdim.. gene cok abarti yiyemem disardan ama...eskisibden daha iyiyim.. fazla dalmiycan cikamiyosun icibden yoksa..

Merhaba arkadaşlar
Eskiden çok takmadığım ama artık gittikçe takıntı olma yolunda ilerleyen bir huyum var siz bu tarz şeylerle nasıl baş ediyorsunuz. Mide bulandırıcı diyecek olanları baştan uyarayım okumasınlar.

Sorun şu ki etrafımda sokakta evde misafirlikte vs görüyorum bazıları tuvaletten çıkar el yıkamaz özellikle yaşlı ve çocuklar . Burunlarıyla oynar dururlar parmaklarını ağzına sokar yok dişine birşey kaçmış vs e kürdan yokmu dayı ! İzlemekten zaten tiksiniyorum birde o pis elleriyle kumanda olsun kapı kolu olsun lamba düğmesi olsun dokunuyorlar illa ki. Birşey de diyemiyorum saygısızlık olmasın diye.

Son zamanlarda çekilmez bir hale geldi kapı kollarını düğmeleri hep peçeteyle yada uzun kollu şeyler giyip onunla acıyorum. Temizlemekle nereye kadar eve giren çıkan eksik değil gittiğim yerlerde ne yapacağım. :sinirli:

Biri ekmeği bölüp uzatınca yiyemiyorum. Sofraya zeytin çekirdeği çıkarıp koyanlardan ayrı öğreniyorum peçeteye koy tabak yoksa önünde arkadaş bunu genci yaşlısı herkes yapıyor hayretle izliyorum ya ne bileyim o çekirdekler alınıp nemli bezle siliyorlar tamam yetiyor mu yani o . O masaya neler koyuluyor sonra temiz diye.

Off off öyle titizlik hastası biri de değilim ama bu konular böyle nasıl görmezden gelcem ya da var mı çözüm:KK43:
Tamamen aynı saplantılar bende de var. Bir de tokalaşamaz oldum ben artık. Direk el yıkıyorum ilk fırsatta.. Çok zor bir durum ama elimde değil. Bende koku hassasiyeti de var tabi. Çekilmez oluyorum bazen.. Ben bile çekemiyorum kendimi..

Bende reçel,bal, sos vs. Çataliyla dalanlardan nefret ederim ve bidaha yemem esime bile yeni ogrettim kahvalti biçagi kullanmasini sinir oluyorum

Ben sirf bu yüzden asla zeytin yemiyorum. Okurken de midem bulandi. Oldugum masada zeytin yenirse daha fazla yemeye devan edemiyorum

Ben de aynı dertten muzdaribim. Elime ne alsam hemen yıkama ihtiyacı duyarım. Ellerim bilekten itibaren renk değiştirdi. Benim en büyük yardimcim sirke bu konuda. Tuvalet ve banyo hariç evin diğer bölümlerini hep sirke ile dezenfekte ediyorum. Çalıştığım yerde ise kapı kolları, lamba anahtarları ne varsa peçete ile tutarım.

Kızlar bende okuldan beri silgi tozu tiksintisi var okuldayken silerdim kaplı silgilerle, üfleyerek uzaklaştırırdım, sanki bana burun şeysi gibi geliyo midenizi bulandırdım ama işyerinde arkadaş hususi silgi siler onunla oynarda oynar midem kalkıyo onun dokunduğunu dokunamıyorum oğlum okula başlayınca bana şans dileyin:) bide paradan nefret ediyorum eşim sen hastasın diyo ama olması gereken o bozuk paraya dokunuyo adam hiç önemsemiyo

Bir ara ben de çok temizlik takıntısı oluşmuştu. Dışarı çıktığım gün eve gelir gelmez kıyafetlerimi kirli sepetine atar, hemen duş alırdım. Ayrıca saçıma fön çektirdim zaman bile mutlaka akşamına yıkardım. Ayrıca birinin ayağı pantolonuma falan yanlışlıkla değse bile hemen değiştirirdim :KK53: Ellerim ve kollarım yıkamaktan yara bere olmuştu. Ellerimi yıkayacak durumum olmadığı zaman mutlaka purell sürerdim. Şimdi eskisine göre daha iyiyim. Kahvaltı yaparken 2 tane çay bardağı değiştiririm. Zeytin çekirdeğinden tiksinmem. Ama elle yenilmesinden tiksinirim. En nefret ettiğim ve tiksindiğim şey ter ve ağız kokusudur. En yakınım dahi olsa bile yanından uzaklaşırım.

Az önce tüm kapı kollarını sirkeli suyla sildim :)) içim rahatladı valla en yakın zamanda doktora gideceğim ama ilerisi sıkıntı iki üç gündür böyleyim çekilmez birşey yani sürekli birilerinin eliyle ne yaptığına dikkat eder oldum.
Ben de aynı dertten muzdaribim. Elime ne alsam hemen yıkama ihtiyacı duyarım. Ellerim bilekten itibaren renk değiştirdi. Benim en büyük yardimcim sirke bu konuda. Tuvalet ve banyo hariç evin diğer bölümlerini hep sirke ile dezenfekte ediyorum. Çalıştığım yerde ise kapı kolları, lamba anahtarları ne varsa peçete ile tutarım.

Bende bu gruba dahilim

Hele mecbur kalıp alışveriş merkezinde lavabo ya girdiysem biri kapıyı acsada çıksam modundayim. Yada kapının tepesinden fln tutuyorum açmaya :))
Otobüs kullandigimda ellerimi çamaşır suyuna yatırmak istiyorum...
Mümkün olduğunca dışarda yemek yersem çatalın ucuyla agzima dolu dolu goturmeden...
Asla birinin elinin değdiği şeyi yiyemiyorum.
Mutfak ta yemek yaparken en az 20defa elimi yıkarım.
Dışarıda WC kullandiysam kapıyı peçete ile açıp kapatırım. Sensörlü musluk değilse yine peçete

Bende oyleyim biriyle tokalassam elimi yikarim hemen disarida wc ye girmissem asla hicbir seye dokunmam musluk varsa yalniz elimi yikarim kapilari peceteyle acarim. Misafirlige gittigimde wc ye oturamam ya da pecete sererim uzerine... kandi evime de gelen olmussa ve wc yi kullanmislarsa hemen cifle ovar guzelce yikarim. Asla cantami posetimi yere koymam bir kere kadinin biri wc de yere koydu... yere degen poset halinin uzerine birakilmaz direkt balkona...disarida giydigimiz kiyafetle tasa falan oturmayiz ama eve geldigimizde de asla koltuga oturmayiz. Bence bunlar temizlik takinti degil. Ben bunlari kimseye yansitmam oluru budur yani annemden boyle gordum.

Bende oyleyim biriyle tokalassam elimi yikarim hemen disarida wc ye girmissem asla hicbir seye dokunmam musluk varsa yalniz elimi yikarim kapilari peceteyle acarim. Misafirlige gittigimde wc ye oturamam ya da pecete sererim uzerine... kandi evime de gelen olmussa ve wc yi kullanmislarsa hemen cifle ovar guzelce yikarim. Asla cantami posetimi yere koymam bir kere kadinin biri wc de yere koydu... yere degen poset halinin uzerine birakilmaz direkt balkona...disarida giydigimiz kiyafetle tasa falan oturmayiz ama eve geldigimizde de asla koltuga oturmayiz. Bence bunlar temizlik takinti degil. Ben bunlari kimseye yansitmam oluru budur yani annemden boyle gordum.

Hepsini anladım da dışarıdan gelinen kıyafetle koltuğa oturmamak Nasıl olacak

Sabah işe gittim akşam sana oturmaya geleceğim arada da otobüs metrobüs Allah ne verdi ise bineceğim

Ya da sadece sana geleceğim

Ama iki araç değiştirdim geldim

Evine almayacak mısın beni

Sabah işe gittim akşam sana oturmaya geleceğim arada da otobüs metrobüs Allah ne verdi ise bineceğim

Farkettiyseniz kimseye yansitmam demistim :) tabii ki alirim ama kendim oturmam

Farkettiyseniz kimseye yansitmam demistim :) tabii ki alirim ama kendim oturmam

peki siz bana gelirseniz ne yapıyorsunuz

yani sonuçta kendi evinizde kendiniz oturmuyorsunuz ama beni alıyorsunuz evinize ve benim evimde de dışarıdan gelseniz de oturuyorsunuz

bana bu makul gelmedi

yani evet ben de eve gelince üstümü değiştiririm zira ev kıyafetlerim dışarı kıyafetlerimden daha rahattır vs vs ama dışarı kıyafetleri ile koltuğa oturulmaz diye düşünmek aklımın ucundan geçmez hatta bol bol da otururum

Ayy benden bir sürü varmış,ne guzel. Ellerim artık deri değiştirdi resmen. O kadar çok yıkıyorum ki. Birde diyelim bir şeyden huylandim,ellerimi yikiycam.1 kere yetmiyo en az 2 kere yıkamam lazım. Ellerim,bileklerim mahvolmus durumda.
Birde kızlar ben afedersiniz tuvaletten çok tiksiniyorum. Resmen zulüm oluyo tuvalete girmek. Klozeti tek ben kullanıyorum ama yinede o kadar tiksiniyorum ki anlatamam. Sicradi mi diye her yeri kontrol ediyorum. Bi ara devamli camasir suyuyla yikiyordum. Annem kizinca biraktim. Ozellikle oturulan kismi var ya. Hah iste ben ordan tiksiniyorum cok. Siz tiksinmiyomusunuz ordan ? Nasıl temizliyorsunuz o kismi ?

Bazıları misafir gittikten sonra da komple ev temizliği yapıyor. Bundan sebep olsa gerek.

Back
X