- 31 Ocak 2013
- 8.648
- 29.996
- 748
Bendede hayır diyemeyen bi cins var. Gönderdiği para bizi zor duruma düşürmese de anası babası abisi dururken eşimin Etineden sütünden yıllarca faydalanmış evlendik hala istiyordu.
Yapma dedim okadar çok yüz verme, o benim kardeşim sayılır dedi peki görücez dedim.
Şimdi öyyyyleee bir sağlam kazık yedi ki benim söylediğim bir cümleydi ona kazıkla anlatılan şey destan oldu
Oh oldu hiç te üzülmüyorum şükür hayatınızdan çıktı sonunda
Amin çok amin. Saftirikler başka türlü akıllanmıyor.en yakın zamanda eşiminde öyle sağlam bi kazık yemesi dileğiyle inşallah
Aynısından bir adet var!bekliyorum bir gün değişeceğini !Hatta bu akşam konuştuk benim 10 yıl önceki halimsin pişman olacaksın diye,ama kafa salla,dağıt maaşı.... işte nato kafa nato mermer!
Büyük konuşmayayım ama çok şükür iyi bir eş ve baba,kusuru para tutamama ve özellikle akrabalarına karşı hep bir para babası tavrı....O yüzden boşanmak aklımın ucundan geçmez....Yalnız ben biraz beklentisiz bir insan olduğum için sanırım hayal kırıklığı yaşamıyorum yani hediye sinema ya da bir tatil beni sadece mutlu eder ama olmaması mutsuz etmez...boşanmak çözümmü ya ben ciddi vbir şeklde düşünüyorumda..
Bir gün yada iki gün biyere gitmesem kafayı yerim evde. Dışarı atarım kendimi. 1 yıl nasıl hiçbirşey yapmazsın gerçekten anlayamadım. Ben olsam çoktan kavga çıkarmıştım. Lütfen böyle pasif olmayın. Kocan böyle davrandığın için seni 3. 5. Plana atıyor.
Büyük konuşmayayım ama çok şükür iyi bir eş ve baba,kusuru para tutamama ve özellikle akrabalarına karşı hep bir para babası tavrı....O yüzden boşanmak aklımın ucundan geçmez....Yalnız ben biraz beklentisiz bir insan olduğum için sanırım hayal kırıklığı yaşamıyorum yani hediye sinema ya da bir tatil beni sadece mutlu eder ama olmaması mutsuz etmez...
evlilikte bukadar rahat davranamaz bol diye ozman gitsin dagıtsın iyice.sebide düaünmek zorunda
bence konusma birsüre . konusmaya hazır oldugundada anlat gezmeye bile gidemediğini. seninde ihtiyacın oldugunu. ve esin evi gecindirme görevini üstlendiğini . sana cok mu görüyor bu yapıdamı adam
bir ara ben calıstım esim issizdi ailemin ihtiyacı varken gönderirken bile eşime sordum. yada sonrasında konustum
bana göre bir erkek benim param istediğimi yaparım diyemez . sen evi işi yemek ilerde cocuk sorumlulugunu alıyorsan o işide esin halledecek
Ne alakası var.. neden evlendi o zaman.??Çalışan eşiniz? Annesine verdiği parayı size soracak hali yok
sinema dediğiniz nedir ki ya en fazla 50 tl gider koskoca 1 yılda 50 tl para ayıramadınız mı ? Siz fazla iyi niyetlisiniz yemeyenin malını yiyorlar işte.
canım orada sen devreye gireceksin o har amadan harcama yaptıracaksın . cıkın gidin sinemaya ödesin bırak kredi kartı fazla gelsin.gitsek giderdik o salaklaık bnde...bn sıkışmasın istedim..ben çok pasifmişim onu anladım..
keslkle eşim çok iidir hakkını yiyemem ve ewt o da para babası tavrı var...yalnız farkımız ben beklentiliyim..
işte biz kadınlar zaten bunu düşünüyor..bende düşünürdüm...ama o düşünmez mesela
Kuzenler arasındaki yakınlığı bilmem ama benim kuzenlerim de ben okurken bana çok ciddi yardımları oldu. Onlar okurken de babam yardım etmiş. Sonra ben mezun oldum. Askerdeki benden 1-2 yaş küçük kuzenlerime ya da işsiz oldukları dönemde falan harçlıklar vermişimdir. Ya da ihtiyaçları olduğunda benden istemişlerdir. Ve kuzenlerimin eşleri bunu sorun eden insanlar değildi. Her gün dua ederim onlara. Kumar oynayıp ya da gereksiz harcama yapıp sizden isterlerse kızabilirsiniz ama askerdeki biri için bu kadar tepki göstermeyin bence.
AMA şunu da belirteyim kendinizi de sürekli tutumlu olucam diye kısmayın. Yani evet bütçenize göre davranın ama mesela her ay 50-100 kenara koyun ve gitmek istediğiniz bir sinema ya da başka bişey ya da kıyafet alın. Siz kendi ihtiyacınızı anlatın sadece , benim şuna ihtiyacım var, şunu yapmak istiyorum planlayalım deyin. Gerisini kime nasıl harcıyorsa karışmayın. hesabını yapabilecektir.
Bu anneye babaya akrabaya para mevzusunu çok tartışan arkadaşım oldu. Sonuçta mutsuz olan kendileri oldu. Çünkü siz onun hayatında şuan varsınız ama geçmişinde yoktunuz. Bir alışkanlık ya da bir bağ ya da bir minnet ona size sormadan iş yapma hakkı veriyor. Siz onun bu kişiliğini değiştirmeye çalışarak bir yere varamazsınız. Eşim 1 yıl maddi olarak zor zamanlar geçirmiş ve ona o döneminde yardım eden arkadaşları için şuan maaşını elime ver deseler çekinmeden verir. Ne zaman dışarı çıksalar hesap ödetmez. Arada ona çaktırmadan öderlerse öderler. Yoksa hep kendi ödemek için uğraşır. Çünkü onlara karşı borçlu hissediyor.
Kısaca kendi ihtiyaçlarınızı ertelemeyin. Bunu savaşa da dönüştürmeyin. İkinizin de özgür takılabilmesi lazım. Aldığı bir bilet için sizinle bu kadar çok sorun yaşarsa sizden uzaklaşabilir. Çünkü %100 haklı değilsiniz. Evet o parada hakkınız var ama bu kadar sorun etmek doğru değil.
Son olarak maaşlı olarak çalışmıyor olabilirsiniz ama instagram evde hobi ürünleri yapıp satanlarla dolu. Ve yaptıkları işe özen gösteren herkes de güzel paralar kazanıyor. Siz de kendi ihtiyaçlarınızı ertelememek adına bişeyler yapabilirsiniz.
İşte olay burda bitiyor ben de herşeyi isterdim ama ısrarcı olmazdım adım talepkar oldu hiçbir istediğim de yapılmazken üstelik sonra bi patlamadan sonra konuşup çözdük bunu herşeyi dırdır istemek yerine gerçekten istediğim şeyleri vurgulu ve net birşekilde istiyorum reddedilme lanetinden kurtuldum ikimiz de böyle daha mutluyuzçok güzel anlattınız..bn kendi ihtiyaçlarımı çok erteledim..ondandır buna aşırı tepkim belkide..bütçemi çok aşmadığım sürece eşim aldığım kıyafete falan hiç karışmaz zaten..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?