birisi bana yardım etsin ne olur...

Kuzeninin annesi babası yokmuymuş? Senin yerinde olsam çok güzel bir soru sorardım bir daha para göndermenin p' sinden bahsedemezdi.
 
Demin bir sürü şey yazdım ama size bir örnek daha vereyim. Benim çok yakın olduğum bir kuzenim ki çok kardeşler ve çoğunun durumu iyi ama askerden geldikten sonra sevgilisinin okuduğu şehre gitmek için parası çıkışmamış ve ailesinden de abilerinden ablalarından da çeşitli nedenlerden isteyememiş benden istemişti. Üstelik düğün arefem sıkışık bir dönemimdi ama yine de gönderdim. Çünkü zor durumda kalmasa istemezdi. Ve biz o kuzenimi kısa bir süre önce hem de o kızla nişan için ayarladıkları tarihten 2 gün önce bir trafik kazasında kaybettik. Nişanlarının olacağı gün mevlidi vardı. 3 günlük dünya insana sevdikleriyle geçirdiği vakitler kalıyor. Şu ara özellikle hassas bi dönemimde olduğum için kuzene bu kadar laf edilmesi benim çok ağırıma gitti. Anne babası da vardır belki ama durduk yere ondan istediyse vardır bi nedeni mesela kredi kartıyla online olarak alınması gerekiyorsa biletin anne baba yapamıyordur kuzenden istemiştir. Askerden gelince belki ödemek isteyecek. ya da ödemese nolur. Kronik bir sorun değil. Bi kerelik bişey. Allah eşinize daha çok versin.
 
Bence adam çalışarak kazandığı paranın bir kısmıyla ne yapacağına kendi karar verebilir, kendi tasarrufudur. Saçma ya da değil.

Bence bir an önce siz de bir iş bulun ve dilediğiniz gibi harcayın.
 
Kadın çalışmıyorsa erkek parasini istediği gibi harcar olayına karşıyım. Kadın da evde çalışıyor. Eve temizlik tutsaniz tüm gün çamaşır, bulaşık, yemek, ütü vs yapsa ayda en az 2bin maaş ister. Erkegin kazandığı maasta, bayanin evde yaptığı iş de aileleri için. O yüzden bayanin da o maaş da söz hakkı olmali. Tabiki erkek ara sira ailesine yardim edebilir ama önceliği eşi çocukları olmali, onlarin ihtiyaclarini tamamladıktan sonra etrafa yardim etsin.

Konu sahibesi şehir dışı bi yere gidicek olsa eminim uçak biletleri cok pahali otobusle git olurdu olay ama kuzene o kadar paraya uçak bileti alinmasi yanlış, otobus bileti alsa 50-100 liraya yine hafifletici etken olurdu
 
annem memlekete gidiyor ve düşünüoyorum onunla gitmeyi
Benim boğazımdan kısıp yemeyin içmediğim sırf seninle daha güzel vakit geçireyim diye herşeyden kıstığım bi hayatı sen kalkıpta başkalarına veremezsin de.. hayır demeyi bilmiyorsan yakındır benim sana hayırlarla gelmem de. O zaman bende düşüncesizlik yapıp hiçbirşeye dikkat etmeyen bi kadın olayım o zaman gör belanı de geç. Esas ta yaramıyor bu erkeklere benim eşimde eli boldur. Baktım o dikkat etmiyor bende dikkat etmedim bana ney dedim. Harcamasına dikkat etmeyen adam bi anda kısmaya başladı. Hep bizim suçumuz fedakar olucaz diye öldürüyoruz kendimizi sanki Oskar ödülü verecekler neyimizeyse
 
Çalışan eşiniz? Annesine verdiği parayı size soracak hali yok
Ne yani? Evde para getirenin mi sözü geçer? Bu nasıl bi kafa ya? Size soracak hali yok falan ne ayıp sözler bunlar. İş bulamıyomuş hanımefendi-ki keyfinden de çalışmıyo olsa bile kese ortaktır eşler beraber karar verir. Anasına bakıp eşini mağdur edecek kadınlar da erkekler de evlenmesin!
 
Hadi kuzeni büyük ihtimalle tehlikeli bir yerdedir yada izin sayısı azdır uçak bileti almış olabilir asker sonuçta..ama bu erkekleri alıştırmaya da gelmiyor doğrusu..kimse madalya takmıyor ..baştan nasıl alıştırırsan öyle gider..ev hanımı olsa da bir adam karısını pulsuz parasız bırakmamalı..bir sinema kaç lira ki Allah aşkına?zamanla siz istedikçe kızar böyle alıştırmayın lütfen..
 
Çalışan eşiniz? Annesine verdiği parayı size soracak hali yok
Evlilikte boyle bi mantik yok. parasi olanin soz hakki mi var yani?kadin da evde calisiyor.o maasta hakki var.erkek once evin ihtiyaclarini karsilamakla sorumludur.annesi babasi sonra gelir o da evini magdur etmeyecek durumdaysa.
 
Is bulamiyor musunuz yoksa is begenmiyor musunuz? Yapacagim yorum buna gore degisir. Köyde yaşamiyorsaniz is bulmanin zor olduguna inanmiyorum. Sinemadan bahsettiginize gore de koyde yasadiginizi sanmiyorum.
 
derken ağzına kürekle vurup dişlerini kırar defolur giderdim.Ahanda o evlilikten hayır gelmez daha.uçağa da binmeyiversin haspam
 
Bana göre eşimin istediği herkese para vermeye hakkı vardır. Çünkü para kendisinin. Ama bu cepten çıkan paralar veya hediyeler yüzünden harcamalarımız kısıtlanmak zorunda kalıyorsa, ben istediğimde pahalı diye yanasmayıp, başkası istediğinde sorun etmeyip alıyorsa işte orada devreye girerim.
 

sen çalışmadıkça her şey zor.. o sebeple az demeden zor demeden bir an önce iş bulmaya bakmalısın..
 

siz iyi niyetli bi insansınız bu çok belli..aslnda sizin anlattığınız yerden bakarsak çok bi sorun yok..ama bi yerde insanın zoruna gidiyor gerçekten...başınız saolsun bn çok üzüldüm..kafam çok karışık gerçekten..


yok o salaklık bnde..ben derimki hayatım ben otobüsle gelirim..hep kısan ben olmuşumdur..ondan belkide o güveni..


bende artık kesinlikle sizin gibi yapmaya karar verdim..çünkü o bana güveniyor..hep idare ediyorum hep bi yerlerden kısıyorum..hatta bana kendi söylemiştir..yoktan var ediyorsun canım karım falan..ama bundan snra tam tersi olucak haberi yok..


ben diyorumya o salaklık bnde..şimdiye kadar gitsek giderdik sinemaya...benim saflığımdan aman gitmeyelin aman bsy yapmayalım...ne oldu kuzeni yedi..

Is bulamiyor musunuz yoksa is begenmiyor musunuz? Yapacagim yorum buna gore degisir. Köyde yaşamiyorsaniz is bulmanin zor olduguna inanmiyorum. Sinemadan bahsettiginize gore de koyde yasadiginizi sanmiyorum.

o konuda da eşimin parmağı var emin olun..çoktan bulurdum belki uzak diye göndermek istemiyor..oturduğum çevredede ben bulamadım
 
Çalışan eşiniz? Annesine verdiği parayı size soracak hali yok
Onlar artık kendi ailelerinden bağımsız farklı bir aile heralde soracak. Bnce yanlış düşünüyorsunuz. Hanımefendi calismiyor diye eve giren parada hakkı yok mu ?
 
Onlar artık kendi ailelerinden bağımsız farklı bir aile heralde soracak. Bnce yanlış düşünüyorsunuz. Hanımefendi calismiyor diye eve giren parada hakkı yok mu ?
Hakkı yok demedim. Annesine verdiği para bu kadar batmamalı gözüne. Bunu demek istedim aslında ama yanlış anlaşıldım.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…