Birisini sadece telefondan ve internetten konuşarak tanıyabilir misiniz?

ben erkek arkadaşımın kimliğini ezberlemiştim nerdeyse bi ara :D:D ama yani o da şans tabi hemen güvenmemek lazım kimseye. biraz paranoyak olmak işe yarayabilir. aynı evde yaşamadıktan sonra ciddi anlamda tanımak pek mümkün değil ama tabi evlenmeden cok iyi tanımak lazım dediğin gibi.o zaman hiçkimse uzak bir şehirden kimseyle evlenmemeli baya riskli. bi de bu netten olursa......

Kimliğini bile ezberlesen gün gelir sahte kimlik olduğu ortaya çıkabilir...
Önemli olan huyu karakteri...

Allah iyi insanlarla karşılaştırsın...

ben erkek arkadaşımın kimliğini ezberlemiştim nerdeyse bi ara :D:D ama yani o da şans tabi hemen güvenmemek lazım kimseye. biraz paranoyak olmak işe yarayabilir. aynı evde yaşamadıktan sonra ciddi anlamda tanımak pek mümkün değil ama tabi evlenmeden cok iyi tanımak lazım dediğin gibi.o zaman hiçkimse uzak bir şehirden kimseyle evlenmemeli baya riskli. bi de bu netten olursa......

uzak şehirden tabiki evlenebilir insanlar ama bu ilk görüşmede nişan, ikinci görüşmede düğün şeklinde olmamalı.
yani gelsin, görüşsünler, gerçek iki sevgili gibi vakit geçirsinler birbirlerini tanısınlar ama hemen nişan çok riskli bence ve ben ailesinin de bu duruma sıcak bakcağını düşünmüyorum.
bence de kimlik bilgileri, kim neyi oluyo herşeyi bilinmeli sevgilinin:1:

Valla bazen gerçekten dürüst insanlar çıksada insanları yüzyüzeyken bile tanıyamıyosun ki internet ve telefondan nasıl tanıyabilesin..Arkadaşın fazla kaptırmasın kendini ve ilk önce yüzyüze gelsinler bakalım çocuk kimmiş neciymiş dedikleri doğrumu nasıl bir insan kendi gözleriyle görüp yüreğiyle inansın...

Valla bazen gerçekten dürüst insanlar çıksada insanları yüzyüzeyken bile tanıyamıyosun ki internet ve telefondan nasıl tanıyabilesin..Arkadaşın fazla kaptırmasın kendini ve ilk önce yüzyüze gelsinler bakalım çocuk kimmiş neciymiş dedikleri doğrumu nasıl bir insan kendi gözleriyle görüp yüreğiyle inansın...

tanımak isteyen tanır arkadaşlar... önemli olan kurduğunuz diyaloğ... konuşmalarınız... verdiği yanıtlar... bilmiyorum... bazen herşey dışardan göründüğü gibi olmuyor...

Niyet önemli...iyice niyetini sabrını öğrenmek lazım...

uzak şehirden tabiki evlenebilir insanlar ama bu ilk görüşmede nişan, ikinci görüşmede düğün şeklinde olmamalı.
yani gelsin, görüşsünler, gerçek iki sevgili gibi vakit geçirsinler birbirlerini tanısınlar ama hemen nişan çok riskli bence ve ben ailesinin de bu duruma sıcak bakcağını düşünmüyorum.
bence de kimlik bilgileri, kim neyi oluyo herşeyi bilinmeli sevgilinin:1:

haklısın bence de :)) ama çocuk şimdi gelse arkadaşımın yanına bi daha ki izni tam 1 yıl sonra :)) yine telefon ve internette görüşmek zorundalar yani. ama tabi önce birbirlerini görüp sonra uzaktan da olsa konusmaya devam ederlerse daha iyi olur diye düşünüyorum.

ben de eşimle internetten tanıştım.ikiz bebeklerimiz var şu an...mutluyuz :nazar: :nazar: :nazar:

ancak daha bir araya gelmeden evlilik kararı verilmemeli..belki yanyana gelince hoşlanmayacaklar,itici bulacaklar birbirlerini ??
internetten,tefondan vs den tanışma olabilir..ama kararı bir süre bir araya geldikten sonra düşünüp vermek,iyice tartmak, ona göre hareket etmek gerekir...

ben de eşimle internetten tanıştım.ikiz bebeklerimiz var şu an...mutluyuz :nazar: :nazar: :nazar:

ancak daha bir araya gelmeden evlilik kararı verilmemeli..belki yanyana gelince hoşlanmayacaklar,itici bulacaklar birbirlerini ??
internetten,tefondan vs den tanışma olabilir..ama kararı bir süre bir araya geldikten sonra düşünüp vermek,iyice tartmak, ona göre hareket etmek gerekir...

Allah bozmasın mutluluğunuzu:nazar::nazar::nazar: Darısı bizim başımıza olsun inşallah hayırlısıyla :D:D

ama işte aynı şehirde olmadıkları için bi defa görüşseler bile yine uzak kalacaklar. o düşündürüyor arkadaşımı. ben de düşünüyorum onunla beraber :D:D

Allah bozmasın mutluluğunuzu:nazar::nazar::nazar: Darısı bizim başımıza olsun inşallah hayırlısıyla :D:D

ama işte aynı şehirde olmadıkları için bi defa görüşseler bile yine uzak kalacaklar. o düşündürüyor arkadaşımı. ben de düşünüyorum onunla beraber :D:D

biz de eşimle oldukça uzak şehirlerde yaşıyorduk zaten...otobüsle 9-10 saat mesafe vardı..bizim evin oralara geldiğinde 11-12 saat sürüyordu mesafe...Eşim 2 haftada 1 ,hafta sonu için 1 gece otelde kalıp gidiyordu...seyahat engeli olmayaının edeceği fedakarlık da önemli tabi...ben hiç gitmedim eşimin yanına bu arada...zaten ailem hoş karşılamazdı bu durumu...haa bu arada ilk tanışacağımız günden itibaren ailem onunla tanışacağımı biliyordu..gizlim saklım olmamıştı.....

biz de eşimle oldukça uzak şehirlerde yaşıyorduk zaten...otobüsle 9-10 saat mesafe vardı..bizim evin oralara geldiğinde 11-12 saat sürüyordu mesafe...Eşim 2 haftada 1 ,hafta sonu için 1 gece otelde kalıp gidiyordu...seyahat engeli olmayaının edeceği fedakarlık da önemli tabi...ben hiç gitmedim eşimin yanına bu arada...zaten ailem hoş karşılamazdı bu durumu...haa bu arada ilk tanışacağımız günden itibaren ailem onunla tanışacağımı biliyordu..gizlim saklım olmamıştı.....

işte arkadaşımın konustugu çocuk izin alamıyor. yıllık 20 gün izni var. hafta sonu tatil bayram falan hiçbişey yok. gelemiyor o yuzden..... gelebilse çoktan kaç defa görüşürlerdi

işte arkadaşımın konustugu çocuk izin alamıyor. yıllık 20 gün izni var. hafta sonu tatil bayram falan hiçbişey yok. gelemiyor o yuzden..... gelebilse çoktan kaç defa görüşürlerdi

çocuk hafta sonları da mı çalışıyor ?? benim eşim de hiç izin almadı ki olduğum şehre gelirken..cuma akşamları işten çıkar çıkmaz otobüse atlıyordu,cumartesi sabahı geliyordu..artık otobüste ne kadar uyursa...gelir gelmez buluşuyorduk,kahvaltıya gidiyorduk..bazı akşamlar bize geliyordu akşam yemeği için..ailemle sohbet falan ediyordu..sonra kalacağı otele gidip dinleniyordu..ertesi sabah tekrar buluşuyorduk..akşam üzeri otobüse binip ertesi gün direk işe gidiyordu :)

İnternet ve telefon tanışma aracı olabilir ama bir insanı tanımak o kadar kolay değil ki. Tamam o kişi hakkında fikir sahibi olabilirsiniz ama bunun da garantisi yok. Bence arkadaşınız hata ediyor. Daha yakından tanımalı evleneceği kişiyi, yazdıklarını okumak, sesini duymak yeterli değil.

çocuk hafta sonları da mı çalışıyor ?? benim eşim de hiç izin almadı ki olduğum şehre gelirken..cuma akşamları işten çıkar çıkmaz otobüse atlıyordu,cumartesi sabahı geliyordu..artık otobüste ne kadar uyursa...gelir gelmez buluşuyorduk,kahvaltıya gidiyorduk..bazı akşamlar bize geliyordu akşam yemeği için..ailemle sohbet falan ediyordu..sonra kalacağı otele gidip dinleniyordu..ertesi sabah tekrar buluşuyorduk..akşam üzeri otobüse binip ertesi gün direk işe gidiyordu :)

Buyurun işte... Böyle fedakarlık eden adamı reelde kaç kişi bulabilmiş ki? Aile en başta haberdar edilmiş... Reeldeki birçokları gibi anne babaya "masal uydurularak" görüşülmemiş... Yine reeldeki birçok adam gibi kapris yapıp işin kolayına kaçmamış beyefendi... Ya hanımefendi önyargılı davransa, "Reeldekilere güvenmiyorum, sanala hiç güvenilmez" diyerek en baştan tavırlı olup bu ilişkiye hiç başlamasaydı bu mutlu yuva kurulur muydu? Temiz adam her yerde belli eder kendini... Reelde tanıştığınız, çocukluğunu bildiğiniz erkek arkadaşlarınız sizinle aynı mahalledeyken arkanızdan iş çevirirebiliyor oysa bu çift "uzakları yakın etmiş"... Bazen gerçek mutluluk "burnunuzun dibinde" değil kmlerce ötededir... Onu bulma çabasındaki insan aramaya bile girişmeyen, çekingen, buna rağmen acı tecrübelerden sakınamayan nicelerinden daha huzurludur... :38:

Beyefendi otellerde sabahlarken, iş güç sahibi, "güvenilir" adamlar sizlerle "yakınlaşma" gayretinde olabiliyor... Nettekilerden 1-0 önde oluyorlar buna rağmen... Nedeni "gerçek" olmaları... Garip... :82:

Yıllarca beraber olduğu adam tarafından ortada bırakılan bir sürü genç kız var, hepsi internet mağduru mu? Sanal-reel arasında fark yok, gözümüzü açalım yeter... Sanalda tanışıp uzun vadede ciddi kararlar alanlar reelde "Bizimkisi yıldırım aşkı!" diye "çarpılıp" kısa vadede evliliğe niyetlenenlerden daha sağlıklı değil mi? :51:

Size de sonsuz mutluluklar sevgili AlminaCinar... Öyle olacağa da benziyor... :31:

Çok yakın bir arkadaşımın internetten bikaç ay önce tanıştığı birisi var. konuştuğu insan uzak bir şehirde görev yapıyor. daha hiç yüzyüze görmediği halde sadece telefonda ve internette görüştüğü halde onun izne geldiği zaman nişanlanmayı düşünüyorlar. konustugu çocuk seneye buraya tayin olacakmış o zaman evleneceklermiş. sizce böyle birşey doğrumu? insanlar birbirlerini telefondan ve internetten konuşarak tanıyabilirler mi? tanıyabilirlerse ne kadar zamanda yapabilirler? ve ne kadar zamanda arkadaşım gibi ciddi şekilde evlenmeyi planlayabilirler?

yorumlarınızı bekliyorum teşekkür ederim herkese :)
insan nasıl tanımadığı yüzyüze görmediği nişan yada evlilik kararı alabiliyor anlayamıyorum bence evlilik kararı bu kadar basit olmamalı tanımak çok önemli bence aşk+sevgi=Evlilik olmalıdır
bu gün siyahı seviyorum diyen insanlar yarın beyazı seviyorum diyebilirler zaman herşeyin ilacıdır.

Buyurun işte... Böyle fedakarlık eden adamı reelde kaç kişi bulabilmiş ki? Aile en başta haberdar edilmiş... Reeldeki birçokları gibi anne babaya "masal uydurularak" görüşülmemiş... Yine reeldeki birçok adam gibi kapris yapıp işin kolayına kaçmamış beyefendi... Ya hanımefendi önyargılı davransa, "Reeldekilere güvenmiyorum, sanala hiç güvenilmez" diyerek en baştan tavırlı olup bu ilişkiye hiç başlamasaydı bu mutlu yuva kurulur muydu? Temiz adam her yerde belli eder kendini... Reelde tanıştığınız, çocukluğunu bildiğiniz erkek arkadaşlarınız sizinle aynı mahalledeyken arkanızdan iş çevirirebiliyor oysa bu çift "uzakları yakın etmiş"... Bazen gerçek mutluluk "burnunuzun dibinde" değil kmlerce ötededir... Onu bulma çabasındaki insan aramaya bile girişmeyen, çekingen, buna rağmen acı tecrübelerden sakınamayan nicelerinden daha huzurludur... :38:

Beyefendi otellerde sabahlarken, iş güç sahibi, "güvenilir" adamlar sizlerle "yakınlaşma" gayretinde olabiliyor... Nettekilerden 1-0 önde oluyorlar buna rağmen... Nedeni "gerçek" olmaları... Garip... :82:

Yıllarca beraber olduğu adam tarafından ortada bırakılan bir sürü genç kız var, hepsi internet mağduru mu? Sanal-reel arasında fark yok, gözümüzü açalım yeter... Sanalda tanışıp uzun vadede ciddi kararlar alanlar reelde "Bizimkisi yıldırım aşkı!" diye "çarpılıp" kısa vadede evliliğe niyetlenenlerden daha sağlıklı değil mi? :51:

Size de sonsuz mutluluklar sevgili AlminaCinar... Öyle olacağa da benziyor... :31:

Teşekkür ederim..biz de tanıştıktan 7 ay sonra evlendik..çok uzun tutmadık işi..ama her buluşmamız evlenmek maksadıyla birbirimizi tanımak adına oldu..kartlarımız hep açıktı...

Bu konuda soyleyecek benimde bir iki sozum var. Ben sanal bi sekilde arkadasliga basladigim ve devam ettigim kisinin varligindan 2002 senesinden itibaren haberim vardi. En yakin arkadasimin alt komsusuydu ama hic konusmamis gorusmemistim. Adinin gectigini bir kac kez duymustum. Sonra 2007 de bir kac kez gordum balkondan vs. Sonra ben yasadigim sehre gelince birgun msn de 3 lu sohbet edelim diye tanistim bu kisiyle. Ve o kadar iyi anlastikki.. Gitgide ilerleyen samimiyetimiz onun benim hayatimda sayili onemli insanlardan biri olmasina sebep oldu. Hergun saatlerce konusuyorduk - konusuyoruz. Saat farki oldugundan o benimle konusabilmek icin sabahlara kadar oturmak zorunda kaliyordu. Bu boyle devam etti. Ama biz hic bir zaman sevgili olmadik. Ben aradaki mesafeyi hep sorun ettim. Hala da ediyorum. Ama su kadarini soyleyim kendi adima konusmak gerekirse beni sanaldan gorusmemize ragmen ondan daha iyi taniyan pek insan yok. Onun icinde ayni sekilde.. Ben inaniyorum netten birini taniyabileceginize ama bu sohbet alanlariniza ne kadar birbirinizi birbirinize actiginiza gore degisir.

bende bi ornek vericeksem sanirim bu benim. bende nisanlimi intden tanidim ve hic canli gormedigim halde ona bisiler hiseddim ve hatta evlenmeyi bile konustuk. ama yazin birbirimizi gordugumuzde cok sukur hersey yolunda gitti ve ben ona asik oldum. insan birini canli gorerek daha cok iyi bilir gercekten sevip sevmedigini ama bu intden arkadaslikda biraz farkli cunku sadece yazisiyorsunuz ve insan herseyi soyleyebiliyo. ya bunu anlatamiyorum ama farkli bisi.. benim kuzenlerim sok olmustu bana, "sen nasil gormeden seviyorsun" diyorlardi bana. ben onunla konusmayi seviyordum onu gormesemde benimle konusmasi beni ona baglatti ve onu gordugumde ona gercektende asik oldum.

Ne guzel, nisanliydin sen galiba, insallah mutlulugunuz son bulmaz

Bende birseyler ekleyeyim, tabiki boyle sanal alemlere guven olmaz ama ben internetten iki kisi ile tanistim, bir tanesi ile cok iyi arkadas olduk.. ikincisi ile de arkadasligimiz guzel bir sekilde basliyor.. Insan bastan cekiniyor ama salam bir sekilde arkadaslik kuruluyor..
"Internetten" tanistik demek insanlara farkli bir imaj veriyor ama ben oyle gormuyorum. Bencede fazla on yargili olmamak lazim ama tedbirli ve dikkatli olmak laziiim :-)

tanıyamazsın valla ayakta kırk yalan söylüyolar ben babamın kahvedeki okey arkadaşlarından biliyorum 2 tane gençten arkadaşı vardı msn de facebookda boyuna karılarla chatleşiyolarmış babm da bunları eve gelip anlatıyor Avrupa'da yaşayan türk kadınlarla bi sürü yalan söylüyolarmış sen sen ol hiç öyle bi işe bulaşma kandırıverirler valla.

Back
X