• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Birlikte olduğum insanın ailesinin mesleği

yorum yapmak ıstedım ama ıcımden gelmedı,demınden berı yazıp sılıyorum,hayatı dızılerden ogrenen bır mantıga sahıp annenızın fıkırlerıyle hareket edersınız cok uzulursunuz cok.

Ailenizin öncelikle bu aileyi takdir etmesi gerekir.
Maşaallah ne zorluk ve yoklukta çocuklarını okutmuşlar.
ayrıca bu ülkede herkes mühendis doktor ya da müdür değil.
sonuçta namusuyla helaliyle para kazanan ve bununla mutlu olan
insandan daha üstünü meziyetlisi var mıdır? Aza kanaat etmek cömert olmak
ne güzel meziyetlerdir.

Allah korkusu olsun yuva kıymeti bilsin sevgisine sahip çıksın gerisi ayrıntı
can sıkıntısı.Ne ailleler var zenginlikten yollarını şaşırmış.
Bence annenize biraz bunları ifade edin. Huzur olmayınca paranın pulun geçmişin soyun sopun
maddiyatın önemi yoktur. Bende örnekler vererek ve izah ederek açıklayın.Annenizde
biran gelecek kaygısı gütmüş olabilir sizin için.
Hakkınızda hayırlısı.

O aile mısır satmış kapıcılık yapmış çocuklarını okutmuş mu? iyi bir meslek sahibi olmasına vesile olmasını sağlamış mı? , ekmeklerini utanmadan gocunmadan taştan çıkarmışlar ve kolay yoldan para kazanma sevdasına düşmeden evlatlarını kimseye muhtaç etmemişlermişler, ellerinden öpülesi insanlar bence.
Annen de terziymiş "alemin eteğinin pantalonunun kenarını kıvırıyor" diye bahsetseler ne hissederdi. (Sakın yanlış anlama kendi düşüncem değil annenin bakış açısıyla yorum getirdim) Çalışan her insan muhasebeci, avukat, polis vs. olsun başkalarına hizmet karşılığında para kazanıyor neticede. Birinin imkanı olmuştur okumuştur, birinin olmamıştır ama ailesini kimseye muhtaç etmeden çalışmışdır ne fark var ki arada.

Son düzenleme:
peki ya sen kapıcı kızı olsaydın?
sana böyle bir muamele gösterselerdi?

annen ne yapardı? çok merak ediyorum bunu annene iletirmisin:51:

şahsen ben erkek arkadaşınızın ailesini tebrik ediyorum evlatlarını okutmuşlar mühendis çıkmış kendileri okumamış evlatlarını okutmuşlar o beğenmediğimiz meslekten kazandıkları paralarla müstakbel kaynanınızı ve kayınbabanızı alkışlıyorum :46::46:

lüks şirketlere sahip olup,16sına basınca çocuğuna araba alan ailedense,kapıcılık-çöpçülük yapıp çocuklarını okutacak bilince sahip olan aileyi tercih ederim,ellerinden öperim.

arkadaşlar, konu sahibi kimseyi küçümseyip burda "ıyykk mıyykk" yapmamış
Annesinin de daha sonradan farklı düşünme ihtimalinin yüksek olduğunu söylemiş, üstelik sevgilisinin ailesine laf dedirtmemiş

benim anneme bu laflar edilseydi açardım ağzımı yumardım gözümü
nur_dan konuyu yorumlara kapatmanı öneririm

Bir KAPICI KIZI olarak!
Cevap yazmak istedim ama yazacak birşey bulamadım...

Annenize de öyle ters birşey diyecek değilim.İlla ki oda durumu iyi olan bir aileye vermek istemiştir kızını.İşte elalem ne der düşüncesi.Ama sizin evleneceğiniz kişi KAPICI değil...

Biri ne iş yapıyor,kimdir,nedir diye sorduğunda "Babası Kapıcı" diye cevap verme zorunluluğunuz yok...

Sevdiğiniz çocuk annenizin bu düşüncesini bilmezse çok iyi olur...

anne babalar da insan onlar da hata yapar.benim eski sevgilimin annesi,bizde alkol kültürü yok diye "çok sıkıcı,öyle otur çay iç çay iç nereye kadar,bunaltır beni" tarzı bir yorum yapmıştı ki bence onun fikriydi saygı duyarım ama sevgilim annesine çok kızmıştı ve annesi benden özür dilemişti.bence senin annen de anlar zamanla hata yaptığını

iyiki yok şükür ki benim biricik annemmm !! nasıl anneme sevgliimin ailesi için laf söyletmediysem annemede burda laf söyletecek değilim. benim istediğim evlilik aşamasında aileler arasında sorun yaşanırmı diyeydi anneme laf söyleyin diye değil !!!:20:

Haklısınız..Sonuçta biricik anneniz arkadaşım..
Anneler kutsaldır,her ne kadar fikirleri bazen ters gelsede..
Fikirdir bu olsun varsın,bizlere bazen ters gelselerde elleri her zaman öpülmeli annelerin..

Bir KAPICI KIZI olarak!
Cevap yazmak istedim ama yazacak birşey bulamadım...

Annenize de öyle ters birşey diyecek değilim.İlla ki oda durumu iyi olan bir aileye vermek istemiştir kızını.İşte elalem ne der düşüncesi.Ama sizin evleneceğiniz kişi KAPICI değil...

Biri ne iş yapıyor,kimdir,nedir diye sorduğunda "Babası Kapıcı" diye cevap verme zorunluluğunuz yok...

Sevdiğiniz çocuk annenizin bu düşüncesini bilmezse çok iyi olur...

Ek olarak,konu başlığını görünce nedendir bilinmez anlamıştım mesleğinin ne olduğunu.Hakkınızda hayırlısı olsun...

bence çok yanlış.kamuda çalışan birisi ile evlendiğinde tamam garanti olur ama belki sana kötü davranr.bunu kimse bilemez kader..namusuyla helalinden para kazanmak bence dünyanın en güzel şeyi...mısır satmak,pazarcılık yapmak,kapıcılık yapmak kötü birşey değil aksine çok güzel bence...senin böyle düşünmemene sevindim.inşallah herşey yoluna girer...

Son düzenleme:
önemli olan sevgilinle senin ilişkin tabi ama derlerya sadece çiftler değil ailelerde evleniyorlar diye. sizin durumunuzda inanılmaz bir açık yok ortada. biri işçiyken diğeri fabrikatör değil. meslekten çok geleneklere göreneklere bak bence. en büyük sorunu bunlar yaratır.

Ne demek ya uyuşamayız,boşver sen o işi ne kadar ayıp...Siz çok mu zenginsiniz ki Allahın kulunu beğenmiyorsunuz...Dilerim Allahtan işiniz olmaz inşallah acırım o çocukla ailesine.Aileniz burnu havadayken asla birlikte olamazsınız ki inşallah da olmaz kusura bakma....İnsan ne oldum değil;ne olucam demeli.....!!!

ilginc bir durum turkiye'de yasayan insanlarin buyuk bir bolumunun yoksulluk sinirinin (en son aciklanan aclik sinir 4 kisilik bir aile icin:931 lira yoksulluk sinir ise:2 467 lira kaynak memur-sen arastirmasi) altinda yasamlarini surdurdukleri dusunulurse annenizin bu sekilde dusunmesinin nedenini ben anliyamadim, anlamlandiramadigim bir diger konuda sizin bu konuda celiskiye dusmus olmaniz ve baskalarinin dusuncelerine ihtiyac duyuyor olmaniz bu demektir ki kabul etmek istemesenizde sizinde icinize sinmeyen bir kac sey var! bence bu konuda dinlemeniz gereken kisi sizsiniz, eger bir sorun olucaksa bu siz onu sorun olarak gordugunuz ve sorun olarak kabul ettiginiz icin sorundur. burada bir bektasi hikayesi ile durumu ozetlemek istiyorum:

bektaşi:erenler, sizin kolunuzun yeni neden bu kadar buyuk?
mevlevi:biz onunla gordugumuz kusurları orteriz!peki senin kolunun yeni neredeyse yok,nedendir?
bektaşi:biz hiç kusur gormeyiz!

ayrica ailelerinizin uyusup uyusmamasini bence sorun olmamali, siz ailesi ile degil o insanla beraber olucaksiniz.

Ne demek ya uyuşamayız,boşver sen o işi ne kadar ayıp...Siz çok mu zenginsiniz ki Allahın kulunu beğenmiyorsunuz...Dilerim Allahtan işiniz olmaz inşallah acırım o çocukla ailesine.Aileniz burnu havadayken asla birlikte olamazsınız ki inşallah da olmaz kusura bakma....İnsan ne oldum değil;ne olucam demeli.....!!!

şuan okadar ama okadar kızgınım ki ağzımdan kötü bir söz çıkmasın diye kendimi tutorum yazdıklarımı silip duruyorum. bukadar kötü kalpli, acımasız insanlara dicek söz bulamıyorum. tek diceğiim Allah benim için kötü birşey dileyenin başına aynısnı versin. ben erkek ardakşımı seviorum ve ailesini küçük falanda görmüyorum. kalkıpta hangi akla hizmet işllah işiniz olmaz diyebilirsiniz ki. yorum yapmak istiyorsanız önce yaptığım tüm yorumları dikkatlice okuyun sonra yazın. yoksada yürüyün gidin işinizeee

şuan okadar ama okadar kızgınım ki ağzımdan kötü bir söz çıkmasın diye kendimi tutorum yazdıklarımı silip duruyorum. bukadar kötü kalpli, acımasız insanlara dicek söz bulamıyorum. tek diceğiim Allah benim için kötü birşey dileyenin başına aynısnı versin. ben erkek ardakşımı seviorum ve ailesini küçük falanda görmüyorum. kalkıpta hangi akla hizmet işllah işiniz olmaz diyebilirsiniz ki. yorum yapmak istiyorsanız önce yaptığım tüm yorumları dikkatlice okuyun sonra yazın. yoksada yürüyün gidin işinizeee

Gocunacak bişey yok niye celalleniyosun ki....Küçük görmüyosunuz da ondan mı buraya bunları yazıyosunuz...Hırsız değil,katil değil adam alnının akıyla çalışıyor..Böyle bir konu acman saçma bir kere annesi beğenmemiş demiş olmaz falan da filan..Kimin hakkında ne düşünüyosanız Allah size 1000 katını versin hadi selametle yürüü

Back
X