• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Birlikte yaşamak istemiyorum

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Eşimin kardeşi bizimle aynı şehirde iş buldu. Bir haftadır bizde kalıyor. Ona eşyalı bir ev falan bakıyorlar netten. Gidip bakmadılar daha. Aile büyükleri de birlikte kalın imasında bulunuyor. Eşime tamam desem dünden razı gibi duruyor. Ama ben asla asla istemiyorum. Kaçıncı yüzyıldayız da birlikte yaşayacağız? Kapalıym evde açık duruyordum doğal olarak. Şimdi kapalı durmak zorundayım. Küçük bebeğim var evim her zaman derli toplu olmuyor. Bunlardan da ötesi istemiyorum gerçekten. Evlenirken böyle bir durum yoktu sonuçta. O kadar sinirliyim ki buraya yazıp sakinleşmek istedim.
Düzenleme: Sinirden yazmayı unutmuşum. Eşim akşam vakti halı saha maçına gitti. erkek kardeşi ile beni evde tek bırakıp. Bundan dolayı da çok sinirliyim ona. Bu konuda ben mi abartıyorum. Bunun için ayrıca yorum yazar mısınız? Teşekkürler herkese destekleriniz için
Siz haklısınız, asla kabul etmeyin...

Tam olarak hangi kafada tanıdıklarınız var da artık öyle diyorsunuz. Ben bir ekmek yiyeceksem de onu kendi ailemle yerim yine de başkasının yanına sığınmam.
Geçen ay avukat kuzenim ev arkadaşı aldı çünkü kiraya yetisemiyor, çalıştığım yerde 2 arkadaş devlet memuru olmalarına rağmen yine aynı yolu seçti. Yine bir arkadaşım kira ve yol öderse aç kalacağı için 32 yaşında aile evinden ayrilamiyor (diş hekimi).... böyle bir çevrem var. Size tuhaf gelmesi bana tuhaf geldi. Ülke son yıllarda böyle maalesef. Kayniniz ne iş yapıyor? Üst düzey yönetici filansa bilemem tabi.

Geçen ay avukat kuzenim ev arkadaşı aldı çünkü kiraya yetisemiyor, çalıştığım yerde 2 arkadaş devlet memuru olmalarına rağmen yine aynı yolu seçti. Yine bir arkadaşım kira ve yol öderse aç kalacağı için 32 yaşında aile evinden ayrilamiyor (diş hekimi).... böyle bir çevrem var. Size tuhaf gelmesi bana tuhaf geldi. Ülke son yıllarda böyle maalesef. Kayniniz ne iş yapıyor? Üst düzey yönetici filansa bilemem tabi.
Ben kimsenin ev arkadaşı ya da dadısı ailesi vs değilim. Kendime ait bir hayatım var. Kendine iş yerinden ev arkadaşı bulması daha mantıklı değil mi? Niye inadına inadına konuşuyorsunuz

Eşiniz kardeşi tabii ki sizi ilgilendirmiyor. Yapacağınız şey eşinizin kardeşine rahatsızlık vermek. Şimdi yazacağım uçuk gelebilir ama mesela bebek ile uluorta yerde ilgilenin. Kapaliymissiniz bence evde pek kapalı olmayın. Kardeş odadan çıkarmasın. Evde olduğu zaman markete gönderin mesela. Yemek yapmayın, çamaşırlarını eksik etmeyin ama eşinize söylenmeyin. Kardeşi yok sayın. Hatta bence arada para da isteyin ondan. Temizlik yaptırın. Verin eline kovayı silsin. Fasulyeler çıkmış. Fasulye ayıklatın. Zaten bir süre sonra kendisi kaçar.

İnadına konuşmuyorum. Eşinizin ilk tavırlarindan yola çıkarak başınıza gelebilecek ile ilgili uyarıyorum. Çatışmadan teslim olmayın.

Birincisi çalışıyorum izindeyim. İkincisi eşimin maaşı gayet iyi. Üçüncüsü de kardeşi beni hiç ilgilendirmiyor. He mecbur kalacak falan demişsiniz ya hiç de öyle bir mecburiyetim yok.
Sizde burda yükselmişsiniz ama keşke bunu zamanında eşinize de yapsaydiniz. Ne demek eve getirmek evde bırakıp gitmek falan eşiniz çok rahat ve umursamaz bir adam gerçekten yakın zamanda tepki koymazsaniz o adam evinize yerleşir. Eşiniz de gayet memnun olur. Allah yardımcınız olsun bu kadar anlayışsız bir eş ve ailesi ile işiniz çok zor

Eşimin kardeşi bizimle aynı şehirde iş buldu. Bir haftadır bizde kalıyor. Ona eşyalı bir ev falan bakıyorlar netten. Gidip bakmadılar daha. Aile büyükleri de birlikte kalın imasında bulunuyor. Eşime tamam desem dünden razı gibi duruyor. Ama ben asla asla istemiyorum. Kaçıncı yüzyıldayız da birlikte yaşayacağız? Kapalıym evde açık duruyordum doğal olarak. Şimdi kapalı durmak zorundayım. Küçük bebeğim var evim her zaman derli toplu olmuyor. Bunlardan da ötesi istemiyorum gerçekten. Evlenirken böyle bir durum yoktu sonuçta. O kadar sinirliyim ki buraya yazıp sakinleşmek istedim.
Düzenleme: Sinirden yazmayı unutmuşum. Eşim akşam vakti halı saha maçına gitti. erkek kardeşi ile beni evde tek bırakıp. Bundan dolayı da çok sinirliyim ona. Bu konuda ben mi abartıyorum. Bunun için ayrıca yorum yazar mısınız? Teşekkürler herkese destekleriniz için
Öncelikle haklısınız. Tek kalmanız da bi sıkıntı göremedim ne ima ettiniz anlamadım. Neticede sizin de kardeşiniz sayılır. Birkaç kere ev işi ne oldu diye sorarsanız gerekli mesajı alırlar diye düşünüyorum

Shfshfdsh herkes sanki ilk yorumum benim onayladigim bir fikirmis gibi beğenmedim atmış, ileri geri cevap yazmış ama evet arkadaşım 2022 yılındayız. Kiraların ve maaşların durumu ortada , konu sahibinin eşinin ve ailesinin kafa yapısı da belli. Adam karısına sormadan tutmuş getirmiş zaten kardeşini. E belli ki bu sosyo ekonomik tabakadan iki ev gecindirecek CEO da çıkmaz . Benim tahminim gerceklere yönelikti. Olması gerekene değil...
Bu arada, adam kardeşim burda yaşayacak deyince konu sahibinin yeni konularını okuyacağız, ( ki katlanmaktan başka çaresi olmayacak) belki o zaman anlaşılır ilk yorumum. Ama şu an durum ortada.
İyi de kadın derdine bi çözüm, fikir arıyor. Gerçekleri söylüyorum adı altında patavatsızca yorumlar değil. Biraz insanlara faydalı olmayı mı denesek acaba?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X