Birşey konuşuyoruz müsaade eder misin?

Erkeklerle alakalı bir mevzu imiş ne ise artık bugün yeterince sıktı canımı saçma sapan mevzuları.
Tabi canım eşim o lafı edince kp gülümsüyor nasıl hoşuna gittyse

Sana bir şey söyleyeyim mi?

Bak bu platformda her konuya "boşan" yazanları hep eleştirmişimdir. Hadi bunu özür dilerse falan affet de ikinci kez böyle bir şey yaparsa boşamazsam adiyim, net.

Erkeklerle alakalı bir mevzu imiş ne ise artık bugün yeterince sıktı canımı saçma sapan mevzuları.
Tabi canım eşim o lafı edince kp gülümsüyor nasıl hoşuna gittyse
Belki söyleyiş tarzı kötüydü.bazen bende arkadaşımla özel birşey konuşurum eşim gelir mutfağa biz kadınlı mevzu konuşuyoruz derim gönderirim. Tavrında problem vardıki sinirlendiniz.

Eşim böyle birşey yapınca hadi bakalım attın yine havanı ortalığa. Evde ikimiziz nasılsa derim. Gülerek tabi.

Boyle konular okudukca sinirden kuduruyorum.Musade et dedigin senin hayat arkadasin.Yeri geliyor ailenin onune geciyor.Surekli onunlasin.Gizli sakli olur mu hic?Esiniz cok ayip etmis.Ben olsam konusmaz tavir alırdım.

etmiştir etmiştir de yiğitliğe mok sürdürmüyordur ,yada ağız dalaşı ile uğraşmak istemiyordur ,malesef çoğunluk benim eşimin tavrı da öyle oluyor ,ne zaman artık ağlaya bağıra isyan eder içimi dökerim o zaman algıları açılır özür diler bla bla bla

Hadi eşin seni aileden saymayıp kovdu o kadar insan ağzını açıp 'kızım gel otur buraya gitme' demedi mi? Çüş!
Zaten eşim ' onlar demesin diye ben dedim çünkü kardeşimi annem gönderdi' dedi.

Eşimle konuşmadan önce ben de sizin gibi düşündüm hatta kv arayıp ona da içimi dökmek istedim. Ama iyiki yapmamışım. Sonradan öğrendim gerçeği

Ben olsam yaygarayı basardım be eemekmiş o öyle

Valla bu konuda kk nın genel tavrı beni şok etti, konunuzu o sebeple takipteyim.

Elbette ki eşinizin szden saklısı olabilir, ki konu kaynınızla ilgiliymiş.
Planlanmamış bir sohbet olabilir, hep planlı mı yaşıyoruz sanki. Sizi davet etmişler gitmemişsiniz, sonra belki kaynınız yalnızken derdini açtı, sonra siz geldiniz, ortamda en uygun olan kişi eşiniz rica etti dışarı çıkmanız için. Sanki evden kovmuş gibi davranıyor kk ahalisi. Sizin kardeşinizin bir derdi olsa siz kocanız kırılmasın diye konuyu öylece bırakır mısınız. Ben aynen eşiniz gibi davranırım, benim eiim de asla ailemin yanında hava atıyorum falan diye düşünmez. Aksine endişelenir, uygun bir ortamda da sıkıntı yok dimi falan diye sorar. Bu kadar anlayışsız olmayalım eşlerimize ve kayın ailemize karşı bence.

Tamam başkası demesin diye böyle birşey söylenir mi Allah aşkına? Hadi onu dedi ''pardon değil afedersin'' neden diyor? Başkası sana terbiye öğretmemiş gel ben öğreteyim demek istiyor herhalde burada da.

Bi de yani kayınvalideye kendi eliyle güldürmüş eşini, tüy dikmiş üstüne.

Herşeyin söylenme şekli var. ''Canım, hayatım, hatun -her ne ile hitap ediyorsa- bize 2 dakika müsaade edebilir misin?'' Diyeceği şey bu kadar basit ve kolay ama erkeklerin beyni böyle çalışmıyor gerçekten. Keşke bu şekilde söylemiş olsaydı siz de meraklı değildiniz zaten kaynınızın sorunlarını dinlemeye.

En sinir oldugum şey başiniza gelmiş. Bir ortama dogru yönelirsin birsey konusuyoruz musade et derler kufur etseler daha iyi o anki rencide olunuştan.
Eşiniz ayip etmiş sonucta kari kocasiniz gizlisi saklisi olmamali varsada sizi goturmeyip kendisi gidip halletseydi

Gizli bir sey konuşulması ayıp tabi ki
Hadi diyelim önemli bir husustu ve o an konuşulması gerekti, senin konuyu duyman eşini değil bunu konuştugu kişileri rahatsız eder diye çıkmanı istemiş olabilir , sana sonra olaydan bahsedecektir belki bu yuzden rahatlıkla çıkmanı istemiş olabilir

Ama şöyle diyebilirdi belki, hayatım içerde xx e bak sen geliyorum yada canım sen toparlan birazdan kalkarız falan dese siz zaten anlardınız az çok gecerdiniz içeri.

Sizin bir suçunuz yok

Pardonu begenmemek de biraz arsızlığı olmuş.

Bu konuyu güZel bir dille anlatın yanlış yaptıgını bilsin ki tekrarlamasın

Kimsin ya sen? Hadi kaynin dese anlarim, kv kp dese anlarim.
Ama senin esinden gizlin saklin ne olaki??
Esin o senin esin. O masada en son esinden beklenir bu cumle.
Ardindan bide yok pardonmu ozurmus.
Araniz bozukmu bu gunler ondanmi boyle yapti.
Benim aklima birden " acaba konstuklari mevzu senmiydin?" Diye geldi.
Belkide kv/kp esini dolduruyorlardi sende tam bu lafin uzerine gelince o anlik ataga gecti hemen.

Biraz iyimser düşünsek arkadaşlar ,
Bu arkadaş gelmiş buraya içini dökmüş onu rahatlatacak şeyler söylesek, kocasına karşı doldurmasak , bozucu değil de yapıcı olsak, kadın barismis zaten. Siz erkeğin yerine geçin örnek veriyorum,
Adamın erkek kardeşinin kötü bir alışkanlık huy ortaya çıktı hemen karısını çağırıp gel sen de dinle dese çok abes olmaz mi?
Adam kibarca çıkmasını istemiş ,
Çık dışarı kapıyı vurmadan girme deyip bagirsaydi , tam odun olurdu.
Pardon affedersin meselesine gelince bazı insanlar teşekkür ve mersiyi aynı kefeye koymazlar özellikle eski insanlar, o da o an eski kafayla düşünmüş olabilir. Bu kadar çabuk gommeyin insanları biraz empati kurun lütfen.

Şu bir gerçek ki erkeklerin beyin hızı kadinlarinkinden yavaş çalışır, biz o durumda en kibar halimizle davranırken onların en kibar hali bize kaba gelebilir. O adam da o durumda onu soyleyivermis. Ben bazen eşimden çok şey beklerim. Ama adamın haberi olmaz. Konuşurum o da dikkate alır söylediklerimi, yoksa hiç aklına gelmez. ailelerdeki en büyük problem iletişim eksikliğinden kaynaklanır. O adama bu durumda nasıl konuşmasını ogretirse kadın erkek birdaha ki sefere kesinlikle kadının istediği gibi konuşur. Erkekler çocuk gibidir evlenene kadar erkeklesir, evlendikten sonra kadın sayesinde akıllılaşır, aklınızda bulunsun...

Eşinin yaptığı resmen terbiyesizlik..o evde 1 dk bile durmazdım.konu her ne olursa olsun sen gidince konuşulabilirdi.bu şekilde kimse de kırılmazdı.
Aile içinde konuşulması gereken, kimsenin duymaması gereken, özellekle gelinin duymaması gereken konu mutlaka utanç verici bir meseledir.eğer böyleyse başka zaman konuşulabilinirdi.
Eşine tavrını koy arkadaşım..bi daha aynı hateketi yapamasın

Son düzenleme:
Ozel konusmalarina takilmiyorum, o olabilir de, pardon-af edersin kismi gereksiz olmus. Tesekkur ederim anlayisin icin demesi gereken yerde sacma sapan seni uyardigini zannetmis.

Madem sana dış kapının dış mandalı muamelesi yapacaklar bundan sonra sen de gitmezsin evlerine olur biter.
Ha pardon demişsin ha afedersin farkı ne bunun eşin çok biliyormuş...
+1
ya da
bundan sonra gittiklerinde hiçbişeye elini sürmeyip
geçen bana dış kapının dış mandalı muamelesi yaptın
madem öyle buyur annene yardımı sen yap diyecek

bide düzeltme yapmış!!

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…