Biseksüelim

LGBT sayfalarında ya da forumlarda falan yazılanları bir oku, incele bir süre. Kendine yakın gördüğün bir kişiyle fikir alışverişinde bulun. O ne hissetmiş, ilk zamanlarda nasıl fark etmiş, ilişki kurduğu insanlar ne düşünüyormuş falan... Ama daha çok yazdıklarından kendine yakın olan kişileri seç ki kendinde olanı ayırt edebilmene yardımcı olsun. Psikolojik bir geçiş de olabilir şu an yaşadığın gerçekten biseksüel veya lezbiyen de olabilirsin, bence bir kadınla duygusal bir şeyler yaşamaya yaklaştığında anlarsın bunu en iyi, ne bileyim mesela öpmek mideni bulandırabilir ya da zevk verebilir. Ben bir kadını öpsem, ıyhh düşünmesi bile kötü ama sen eğer bundan zevk alıyorsan o yoldan al yürü devam et, doğru yoldasın

Bir de benden sana tavsiye, arkadaşlarına söyleme hemen. Kız arkadaşların bir kere senden uzaklaşır çünkü kendilerini risk altında görürler; sanki tüm erkek arkadaşlarımızla duygusal olarak bir şeyler yaşıyormuşuz gibi... Erkekler de ne kadar çirkinleşebileceklerini çok yakın zamanda gördüm söylemek istemezsin. Emin olana kadar sadece seninle aynı hisseden birilerini bulursan onunla konuş.

Zor bir yol bu ülkede, kolay gelsin sana

Bir psikologla konuşman daha çok yararına olur. Sonuçta senin hayatın, senin seçimin ama doğru kişi tarafından yönlendirilmeye ihtiyacın var.

evet kimseye söyleyemem basıtrmaya çalışcam başka çarem yok

benim düşünceme göre, bu bir problem değil. normal bir durum. sorunlu değilsin. sadece diğer insanlardan (heteroseksüellerden) farklısın. kendini bunun için kötü hissetme...

Gidip geliyorum zaten Fransaya ilerdede Fransa yada New Yorkta yaşıycam inşallah
inşAllah arkadaşım
bende yurt dışında yaşıyorum üni okuyorum
burda bir arkadaşta biseksüel olduğunu kendi direk söyledi bize kendisise erkek yani
ama hiç kimse tepki göstermedi dışlamadı veya ona farklı davranılmadı...
Türkiyede bu durumları insanlar çok yadırgıyor hastayı geç ahlaksız gözüyle bakıyorlar
halbuki böyle olmayı kimse seçmez ki...
Size mutluluk dolu neşe dolu sağlıklı bir ömür diliyorum..

merhaba:)

öncelikle eşcinsellikten sapkınlıkmış,suçmuş gibi bahseden bir arkadaşın yorumlarını okudum. hiçbir şeyi kınamamak gerekir, kimsenin çocuklarının heteroseksüel olacağının garantisi yok. yargılamak çok kolay da, kınadığınız şeyi yaşamazsınız umarım.

konuya dönersek, elbette bu bir hastalık filan değil, bence de bir uzmandan yardım almalısınız, ama heteroseksüel olmak için değil, yalnızca kendinizi bulmanız için. biseksüelseniz biseksüelsinizdir. bu tedavi ihtiyacı olan bir durum değil. bir tane arkadaşım var, biseksüel, ama kendisi erkek. bana bunu ilk söylediğinde gayet açık görüşlü bir insan olmama rağmen şaşırmıştım. şaşırma sebebim etrafımda böyle bir durumu hiç duymadığım içindi. eminim bilmediğim birçok heteroseksüel olmayan arkadaşım vardır ama bunu paylaşmak ülkemizde maalesef büyük sıkıntı.zaten sadece iki arkadaşı biliyordu durumu,feminen hareketleri filan da yok sanıldığı gibi. neyse konuya dönersek kendisi biseksüel ama kadınlardan daha çok erkeklere ilgi duyuyor. hatta bazı sitelerden birileriyle tanışıp bir şeyler yaşadığından bahsetmişti ve çok mutluydu. bir kadınla bir erkek nasıl ilişki yaşarken çok mutlu oluyor, problemleri olduğunda üzülüp acı çekiyorsa o da erkek arkadaşıyla yaşadığı duygusal olaylarda aynı şeyleri hissediyordu gördüğüm kadarıyla. yani bunun cinsellikten öte bir boyutu da var. fakat şunu söylemem gerekir ki, 20 yaşındaymışsınız, oldukça gençsiniz. bunun bir kimlik arayışı olduğu kanaatindeyim daha çok. eğer bir uzmana danışıp yolunuzu aydınlattıktan sonra biseksüel olduğunuzdan emin olursanız da bunu bir problem olarak görmeyin, dünyada bilinenden çok ama çok daha fazla heteroseksüel var. yalnızca yargılanmaktan korkup söylemeye çekiniyorlar. bedeniniz de, hayatınız da, kalbiniz de size ait. mutlu olacağınız şekilde yaşayın. sevgiler :)

Son düzenleme:

siz heteroseksüel ve lezbiyenlik kavramı arasındaki farkı bilemeyecek kadar bilginiz yoksa yoruma değer değil...ama şunu belirteyim birisi doğuştan gelen diğeri sonradan.. bu konu sahibi eğer hetero olsa normal olarak yönelimiyle mutlu olmalısın derdim.. elinde değil ama baştan beri öyle bi olgu yokken sonradan oluşuosa bu psikolojik, ve diğer çevresel etkilerdir. en doğru şey istediğini yap demektense elinden geldiğince buna kapılmamaya çaba göstermesi ve tedavi olmasıdır......bugüne kadar yokmuş yeni oluşmuş.....20 yıldır olmayıp şimdi oluşması hetero olması mı... herkesin başına herşey gelebilir.. umarım olmaz derken olurda görürsün gibi çatırtıları duyuyor.. EŞCİNSEL OLMASI FORUMA YORUM YAPARAK ONA İSTEDİĞİNİ YAŞA DİYENLERİ MUTLU EDECEKSE BANANE YAŞASIN :)))

evet kimseye söyleyemem basıtrmaya çalışcam başka çarem yok

biseksüel ve lezbiyen kadın yazarların hayatlarını biliyor musun hepsi intihar etti sırf bu suçluluk psikolojisi yüzünden neyi bastırıyorsun eğer çok rahatsızsan bir psikolog ile görüş ama bence öcüüü bir durum değil

Sekerim bunu dert kosesine acmak icin bir sebebin yok aslinda. Bu bir dert degil, ama toplumumuzun insanlara davranis tarzi bir dert.

Escinsellik dogada hayvanlarda da varolan, normal bir durum. Utanacak, uzulecek bir seyin yok. Toplumumuz escinsellere cok kotu davraniyor , bu da yadsinamaz bir gercek.

Kendini kabullenme yolundasin en azindan, pekcok insan toplum baskisi yuzunden bunu da yapamiyor. Acikca kadinlara baktigini fark ettiysen durumu sen de anlamissindir sanirim, farkli oldugun icin korkmani ve paniklemeni anliyorum.

Kendimi nasil bulucam demissin, kendine durust olarak yaparsin bunu. Diger insanlar seni ve duygularini anlamana bir noktaya kadar yardim edebilirler, sen kendini anlamaya calis derim birazcik.

Ote yandan sana diyecek bir seyim de yok aslinda, toplum icinde bu gercegi soylersen basina gelecekleri de biliyorsundur sanirim. Bu durumda ilerleyen hayatinda iki secenegin var, diger escinseller/biseksueller gibi ozel hayatini gozlerden uzak yasayacaksin, ya da yurtdisina gideceksin rahatca yasamak icin.

Her iki durumda da sana sans dilerim, hayatta sansinin acik olmasini dilerim.

Son düzenleme:

hanımefendi, "heteroseksüel" bireyler yalnızca karşı cinse ilgi duyar, "lezbiyenlik" "homoseksüellik"tir. yaptığım yorumu dikkatlice okusaydınız keşke. "heteroseksüel olmayan" dedim."olur da görürsün" sizin aklınıza gelen ilk şeyse, bu sizin sorununuz. "umarım başınıza gelmez" dedim, zira bu durumdan ölesiye nefret ediyorsunuz.

bu arada hala "tedavi" diyorsunuz, bu da asıl bilgiye sahip olmayanı ortaya çıkarıyor. neyse daha fazla tartışmaya girmek istemiyorum sizinle.

Keşke biraz daha araştırıp yazsaydınız yorumunuzu..

yaptığım yorumu tekrar okudum, yalnızca sonlardaki bir cümlemde ("dünyada bilinenden çok ama çok daha fazla heteroseksüel var" ) "heteroseksüel olmayan" yerine "heteroseksüel" demişim. çok fazla şey yazdığım için kafam karışmış, öncesinde kurduğum cümlelerden anlayabilirsiniz hatamın bilgisizliğimden değil dikkatimden kaçtığı için yapıldığını.ama sanırım insanların hatalarını bulmak odaklı bakıyorsunuz.

Homosu,bisosu,heterosu...
Hay maşAllah,Türkçe lugatımıza neler girmiş bizim vallahi.
Normalde biriyle mesajlaşırken Türkçe yi katlederiz,ama iş entel kelimelere gelince bi ton kelime üretiriz.

Heteroseksüel,biseksüel,homoseksüel....(yanlış yazmışımdır belkide: )

Bir sürü şeylerler öğrenmişiz,bizi avrupa birliğine neden almıyorlar acaba hala?
Günümüzde bir ekmeğin fiyatını bilmeyecek kişileriz belkide,ama heterosu,bisosu,homusu almış başını gidiyor pes,içim şişti bu kelimelerin anlamlarını okudukça.

Ne çok şey biliyormuşuz biz...

Hayir bagnaz bir insansiniz. Madem gey olmak özenti oluyor, irak gibi ülkelerdi gey olanlari öldürüyorlar ve yinede orda geyler yasiyor. Gey olmak çokmu harikada özenti olsun? Gey olarak güzelmi, zenginmi oluyorsun? Hayir, gey olarak ötekilestiriliyorsun, dislaniyorsun, eger birini seviyorsan askini doya doya yasiyamiyorsun,...

Gey olmak hormonal birsey degil, nasil hetereseksüel olmak hormonal birsey degilse. Eger benim çoçugum gey olursa elbette sevinçten zipliyacak halim yok fakat ben çoçugumu öyle kabul ederdim ve desteklerdim. Cocugumun mutlulugu herseyden daha önemli bence.

bunlar bilimsel terimler ve Türkçe'de de kullanılıyor. bizler üretmedik yani,ayrıca Türk Dil Kurumu sözlüğünde de mevcut. ben de bu terimleri kullandığım için yorumunuzu üzerime alındım, cevap vermek istedim.

bu arada Türkçe'yi katledecek cümleler kurmam, ve ekonomi mezunuyum, yani ekmeğin fiyatını biliyorum :)

konu dışı bu mesajım için konu sahibinden özür dilerim bu arada.

Erkeklerde gaylik ve bisexüellik biz bayanlar tarafından normal karşılanırken, lezbiyenlik neden anormal bir durummuş gibi görülüyor anlamış değilim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…