Biten sosyal hayatımız ve çocuk

mermaid2608

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
16 Ekim 2015
2.860
2.429
133
44
2 yaşında kızım var. Kırkı çıktığı andan beri sokakta. Dışarı uymaya, gezmeye alışsın diye soğuk, yağmur, kış demeden sürekli çıkardık. Dışarı çıkmadığı gün yoktur. Ama şu anda dışarı çıkardığımızda pişman ediyor bizi. Mesela bahçeye indiriyoruz su birikintisine elini sokuyor, ağzına yüzğne sürüyor. Sigara izmaritlerini ağzına atıyor. Ve bunların pis olduğunu söylediğimiz için inat olsun diye yapıyor. Nasıl davranacağımızı şaşırdık. Görmezden geldik, güzelce anlattık, kızdık. Avm, market, restoran mümkün değil. Bebek arabasında uyuyan, oturan çocuk gitti yerğne indir burdaaa diye kendini parçalayan çocuk geldi. İndirmenin de sonu yok. İndiriyoruz yolun ortasına oturuyor. Yada sahile iniyoruz, o kadar geniş sahil varken araba ypluna inmek için uğraşıyor. O anlarda dşkkatini başka yçne çekmek mümkün değil. Ne desek boş. Kendi istediğine odaklanıyor. Ne zaman geçeck bu 2 yaş sendromu? Ne zaman pis suları yüzüne sürmeden, emziğini logarlara sokmadan düzgünce etraf dolaşabileceğiz

Saka gibi nereye gitmek istiyormus acaba.sen daha 6 sin 6valla korkuyorum ben istemiyorum cocuk mocuk

Ben vuruyorum bazen

Keşif ve ayrışma döneminde çocuk
Çok normal bu yaptıkları

Biraz daha strese girmeden yaptıklarını gülerek karşılasan bi nebze rahatlarsın.
Mesela elini suya mı sokmK istiyor hava soğuk şuan elbette engelleyin ama buna geçilmeyin. Görmediği yerde gulebilebilirsiniz. . Bizler çok strese girmesek daha kolay olacak.

Bu çocuklar kızdıkca sinirlendikce daha çok yaparlar. İnatliğa alıştımi da sıkı sıkı tutar bırakmazlar.

Her seferinde olmaması gereken şeyleri engelleyin hayır deyin ama çok kendiniz de sakin ama kararlı olunca.

Mesela yaz ayındaysa bırakın koşsun sularla oynasın çamurla oynasın. Yedek kıyafet ve yanınızda elini ayağını yıkamak için su okadar.

Araba yoluna inmek istemesi çok gergin bi durum ama bunlar cocuk işte zamanla geçiyor azalıyor.
Bu günleri ozleyeceğiz. Ben arada dengemi kaybetsem de herzman bunu aklıma getirip genelde rahat geçiriyorum bu vb süreçleri .

Yeğenim de öyleydi. Ne instlsr ne bağırmalar yapmicam giymiycem girmicem demeler fln. Şu an 6 yaşında uslu oturan ödevlerini yaoan bir çocuk oluverdi. 2 yaşın genel özelliği. 1 yıl sonra biz de ayniokacsgiz sanırım korkuyorum valla

Şükredin ve sabırlı olun benim oğlum bebek arabasına yarım saat oturdu boşuna aldim mama sandalyesine oturmadı hep kucakta wc ye bile gidemiyordum asla yalnız kalmaz oynamaz birinin evine gidemem eve kimseyi istemez 3 yaşında sizinki yine maşallah bebek arabasında uyuyormuş geziyormussunuz geçici bir dönem biraz çıkarmayın dışarı atak yaşıyordur

Saka gibi nereye gitmek istiyormus acaba.sen daha 6 sin 6valla korkuyorum ben istemiyorum cocuk mocuk
Yani bazen babannesinde yasayacagini soyluyor, bazen bizim binada baska bi dairede yasayacagini.. bazen amerikaya gidiyor, bazen avustralyaya.. arada gobeklitepe lafi da gecti.. karisik buralar ya :)))

Ben vuruyorum bazen
Yani vurmamak oyle zor ki..

Cocuk normalde pamuk gibi, guluyoruz egleniyoruz oynuyoruz.. sonra bi anda , neyin tetikledigini anlayamadim hala, icine bisey kacmis gibi hepinizden nefret ediyorum, biktim bu evden nidalari atmaya basliyor.

15dk sonra anne anne pamugun geldi diye icime sokuluyor..

Oyle akisa biraktim :)

Allah yardım etsın tüm annelere .Geçecek inşallah .Ne gecmıyor ki .Bizler nasıl buyuduk

Sizi tebrik ediyorum her şekilde çocuğunuzun sosyalleşme sürecine önem verdiğiniz icin. aslında bu yaştaki her çocuk hemen hemen aynı ama eline tablet tel verince yada evden cikarmayinca çocuklar bu tarz davranışlar sergileyrmiyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…