- Konu Sahibi mermaid2608
-
Ya bende az büyüsün de rahatlarim diye hayal ediyorumOğlum beşe merdiven dayadı, hala inatçı. 2 yaş sendromu bana tırt geldi 3-4 yaşı görünce. İki yaşta iki seçenekten birini seç, dikkatini dağıt fln ile yarıyordu. Artık mümkün değil. Hangisini yapalım dedğinde hiçbiri ben böyle istemiyorum diye yapıştırıyor.
Bugun atlas istedi aldik. Bundan sonra nereye gitmek ister bilemiyorum. Elimize resmen liste verdi, once izmire, sonra urfaya, sonra ankaraya sonra da misir piramitlerini gormek istiyormus.. dunya kesfedilmemis olsa benin oglan kesfedebilirmis sanki :)Çok tatlıymış.
Maşallah.
Gulmekten baska ne yapilabilir ki.. devam etmekten cok keyif aldigini soyledigi kursuna artik gitmeyecegini soyledi bugun. Ama "sendrom kafasi"nda oldugu icin samimi mi degil mi anlayamadim.Allahım gülüyorum ama vallahi kınadığımdan değil :)
Gulmekten baska ne yapilabilir ki.. devam etmekten cok keyif aldigini soyledigi kursuna artik gitmeyecegini soyledi bugun. Ama "sendrom kafasi"nda oldugu icin samimi mi degil mi anlayamadim.
Ona da onu anlayamadigimi, biraz sakinlesince tekrar dusunmesini, eger gercekten istemiyorsa mecbur olmadigini ve ogretmeniyle yarin konusacagimi soyledim. 2 saat sonra geldi, anne yarin calismalarimizi yapalim, ben kursa gidecegim dedi :))
4 yasinda da bir kizim var. Daha dogrusu nisan da 4 olacak, aralari 22 ay. Kizcem sagolsun beni sendromlarla pek yormadi ama onun da farkli zorluklari var.
Son 6 yildir kriz yonetme/atlatma konusunda manevra ustasi oldum.
Ya maşallah gerçekten çok tatlı duygulandım şimdiBugun atlas istedi aldik. Bundan sonra nereye gitmek ister bilemiyorum. Elimize resmen liste verdi, once izmire, sonra urfaya, sonra ankaraya sonra da misir piramitlerini gormek istiyormus.. dunya kesfedilmemis olsa benin oglan kesfedebilirmis sanki :)
Dilerim tez zamanda gonlunuzden gecen sonuclari alirsiniz :)Ya maşallah gerçekten çok tatlı duygulandım şimdi
Öyle can sıkıntısından girip okuyayım dedim bir baktım sona gelmişim
Bende bugün transfer oldum inşallah 2 3-4 5 ve daha fazla sendromları görebilirim
İnşallahDilerim tez zamanda gonlunuzden gecen sonuclari alirsiniz :)
Çocuklara belli bir yaşa kadar( sanırım 4 yada 5 ti ) yapma, alma,dokunma,tutma gibi söylemler kesinlikle iç güdüsel olarak yap tut al olarak yansıyordu yani farklı şekilde anlatmanız gerek. Kaldı ki daha 2 yaşında bir bebek sayılır. Algıları ilgileri tam açıldığı, odanlandıkları zamanlar. Bu durum 3 yaşında yavaş yavaş düzelir. Benm oğlum da 3 yaşını geçti anca sebep sonuç ilişkisini kavrar oldu. Mesela elini ağzına sokarsan hasta olursun. Neden ? Çünkü mikroplar ağzımızdan girip bizi hasta edebilir gibi..2 yaşında kızım var. Kırkı çıktığı andan beri sokakta. Dışarı uymaya, gezmeye alışsın diye soğuk, yağmur, kış demeden sürekli çıkardık. Dışarı çıkmadığı gün yoktur. Ama şu anda dışarı çıkardığımızda pişman ediyor bizi. Mesela bahçeye indiriyoruz su birikintisine elini sokuyor, ağzına yüzğne sürüyor. Sigara izmaritlerini ağzına atıyor. Ve bunların pis olduğunu söylediğimiz için inat olsun diye yapıyor. Nasıl davranacağımızı şaşırdık. Görmezden geldik, güzelce anlattık, kızdık. Avm, market, restoran mümkün değil. Bebek arabasında uyuyan, oturan çocuk gitti yerğne indir burdaaa diye kendini parçalayan çocuk geldi. İndirmenin de sonu yok. İndiriyoruz yolun ortasına oturuyor. Yada sahile iniyoruz, o kadar geniş sahil varken araba ypluna inmek için uğraşıyor. O anlarda dşkkatini başka yçne çekmek mümkün değil. Ne desek boş. Kendi istediğine odaklanıyor. Ne zaman geçeck bu 2 yaş sendromu? Ne zaman pis suları yüzüne sürmeden, emziğini logarlara sokmadan düzgünce etraf dolaşabileceğiz
Gecen bi arkadasla konusuyorumEee sizi depresyona sokmam istemem ama 3 yasa dogru biraz toparlamisti benim oglum. 3-4 yas arasi pamuk gibi olmustu. 4-5 de fena degildi. Haziran da 6 olacak, hepinizden biktim gitmek istiyorum bu evden diyen bi ergen geldi yerine. Kafami duvarlara vurmak istiyorum bazen..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?