Bitmeyen adetler 😫

Nişanlınız benim eşim gibiyse evet böyle olmaz. Tam tersi daha beter olan insanlar da var. Eşimin ailesi o kadar kalabalık, o kadar iç içeler ki şu an bile düşündükçe nefesim daralıyor. Aynı şehirde, hatta 4 sokak ötemde oturmalarına rağmen gün içinde 50 defa arıyor. İlk zamanlar her yere çağırıyordu, her gün birinde kahvaltıya gidiyorlar kafayı yersin yani. Onlar alışkın olabilir ama biz alışkın değiliz. Her dediklerine hayır canım gelmek, yapmak istemiyor dedim bu güne kadar, şimdi asla ısrar edemiyorlar. Şimdiden her şeye tamam dersen sonra sinir hastası olursun.
Peki bunu söylerken nasıl bi üslup takındınız

Çalışmıyorum maalesef KPSS’ye hazırlanacam. Ama şimdiden geliş planlarında yapıyorlar eylülde göreve başlayacak ailesi bir ay sonra ordayız diyor
Düğün ne zaman pinarcim😔

Annesine diyemedim ama eşime dedim. Onlar biraz da elaleme karşı sanırım çünkü konuşulmuş yapılmadı diye. Hiç de aklıma gelmemişti yani donun ne acelesi var aylar öncesi alayım.
Ne desem bilemedim bu işler iki taraf için de zor aslında. Bazı kızlar bohça diye deli oluyor, üzerine isimlerini yazdırmalar, yok havlum eskiydi, kullanmayacağı başörtüsünün sayısını az bulmak bu durumda erkek tarafı pasif oluyor.

Bir de sizin gibi aman ne bohçası ne gerek var deyip karşı tarafın ama el alem ne der baskısı ile gereksiz birçok eşya ile bohça dizmesi, sonuç itibari ile siz de madem onlar yaptı ayıp olmasın bizde bohça yapalım diye düşünüp kendinizi eş adayınıza boxer alışverişi yaparken bulmanız :olamaz: garip bir döngü oluyor ama temeli ELALEM NE DER' e dayanıyor

Düğünden sonra bitecek hepsi🌸 zaten uzaksınız önemli olan nişanlınızın yanınızda olması. O orta bir yol bulabilir

Değişmeyecekler muhtemelen adetler neyse hep yapılacak ve siz gelinsiniz uymanız beklenecek.

sonrasında filancanın gelini diye anlatmaya başlayacaklar.

onun gibi olmanızı isteyecekler.

gel deyince gelmenizi isteyecekler maalesef.

baştan kırmadan istemediğinizi belirtirseniz belki orta yol bulunur

Değişmeyecekler muhtemelen adetler neyse hep yapılacak ve siz gelinsiniz uymanız beklenecek.

Kendi etrafımda hiç görmediğim için şaşırıyorum ben de. Adetlerin de bi mantığı olur. Bizde de bu adet var deyince o sizin adetiniz bizde öyle bir şey yok diyorlar bu sefer hiç yapasım gelmiyor umarım süreçten sonra durulur ortalık.

Çok gereksiz şeyler eşinle anlaş esin annesine açıklasın gereksiz ve zamanımız yok diye .başka türlü çıkamazsın işin içinden.parasini da isteme.ya da esin ben verdim parasını o bir ihtiyacını alacak desin çıkın işin içinden

Bir de değişik saçma sapan geline anlam yükleme var. Artık bizimsin diyorlar. Nikahım oldu kendi soyadımı aldım babası bilmiyor mesela.

Çok gereksiz şeyler eşinle anlaş esin annesine açıklasın gereksiz ve zamanımız yok diye .başka türlü çıkamazsın işin içinden.parasini da isteme.ya da esin ben verdim parasını o bir ihtiyacını alacak desin çıkın işin içinden
Annem dedi buradaki düğünden iki gün önce gelin halledelim diye anneme bir şey demiyorlar bana ısrar ediyorlar anlamıyorum

• Beğen
Reactions: Wqy
Peki bunu söylerken nasıl bi üslup takındınız
Ben çok cana yakın bir insan değilim zaten, bir ortamda memnuniyetsizliğim suratımdan belli oluyor. Gittiğim yerlerde yarım saat oturup ben gideyim artık deyip kalkıyordum önceleri. İnsanlar bir süre sonra anlıyor istemediğini eşek değilse. 😂 Normal bir ses tonuyla kırmadan geri çeviriyorum herkesi. Bazen de eşim “anne x böyle ortamları sevmez, gelmek istemiyoruz” diyor, ben de onu onaylıyorum. Görmediğim saçma sapan adetleri de vardı. Ben asla böyle şeyler yapamam kimse kusura bakmasın dedim geçtim, istemediğim tek bir şey yapmadım bu güne kadar. Eşim anlayışlı biri olmasına rağmen bu düzeni oturtana kadar çok sinirlerim bozuldu.

Ben çok cana yakın bir insan değilim zaten, bir ortamda memnuniyetsizliğim suratımdan belli oluyor. Gittiğim yerlerde yarım saat oturup ben gideyim artık deyip kalkıyordum önceleri. İnsanlar bir süre sonra anlıyor istemediğini eşek değilse. 😂 Normal bir ses tonuyla kırmadan geri çeviriyorum herkesi. Bazen de eşim “anne x böyle ortamları sevmez, gelmek istemiyoruz” diyor, ben de onu onaylıyorum. Görmediğim saçma sapan adetleri de vardı. Ben asla böyle şeyler yapamam kimse kusura bakmasın dedim geçtim, istemediğim tek bir şey yapmadım bu güne kadar. Eşim anlayışlı biri olmasına rağmen bu düzeni oturtana kadar çok sinirlerim bozuldu.
Ben de çok cana yakınım. Tanımadan da herkese samimi gittim. Suç biraz da bende aslında şimdi önünü alamıyorum. Bilsem her istemediğim şeyi bizde adet şöyledir derdim o şekil yapardım bilemedim 😅

Back
X