Bitmeyen ev meselesi 😒

minnnnnak

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
11 Aralık 2020
1.947
4.499
83
Merhabalar herkese

2 senedir eşimle zaman zaman tartıştığımız bi konuyu anlatacağım size. Ve şu sıralar gine başladı. Resmen ısıtıp ısıtıp önüme koyuyor. Her neyse..

Şimdi benim kayınvalidenin evi müstakil, (hani şu giriş katı yüksek binalar var ya onun gibi evi yüksekte) aşağısı boş, garaj olarak kullanıyorlar. Ama aynı evin şeklinde yani yaptırmak istesen ev yaptırırsın.Biz şuanda kirada oturuyoruz ve eşimin amacı; "böyle bir şansımız varken, orayı yaptıralım, oturalım" diyor. Ama ben istemiyorum, kabul etmiyorum. Aynı 2 sene öncede kaç kez konusu geçti ve çok büyük tartışmalar yaşadık. Iki gündür gene demeye başladı. Bugün uyardım, 'bak bir daha tartışmak istemiyorum sende daha açma bu konuyu' diye. Aslında istemediğimin bir çok sebebi var şu şekilde sıralayayım;
- Kayınvalide ile hiç tartışmamız olmadı şimdiye kadar ama olmadıysa da benim sayemde diye düşünüyorum. Çünkü geçinilmesi zor bir kadın. Bence bu çok büyük bir sebep benim için.
- Bide karışmam, etmem dese ne kadar da öyle bi huyuda var. Eltimi bir kere saçı açık yatıyor görmüş herkesin yanında ayıplayarak anlattı.(Günah olurmuş, sanki o kadar düşünüyor. Günahı,sevabı)Sanane yani? Millet istediği şekilde yatar ki bende o şekilde yatıyorum. Bunun gibi şeyler mesela. Eşim "annemden mı çekiniyorsun ondan mı istemiyorsun" dedi evet ondan zaten dedim. 'Istedigim gibi rahat dolasamayacağım kendi evimde'dedim. 'Yoo ne olacak dolaşırsın 'dedi ve bu eltime dediklerini örnek verdim sonra seslenmedi. ''Bunun gibi seyler mesela sen çok başka düşünüyorsun ama ben daha da başka düşünüyorum, O yüzden ben istemiyorum" dedim. Sonra işte annesi yaşlanınca bakacakmışız zaten şöyle böyle demeye başladı. Bende zaten bakacağız ama şimdi eli ayağı tutuyor, onuda o zaman düşünürüz dedim.

- Bi kaç kez kv nin evinde kaldığımız zamanlarda ya da benim evde sabahları erkenden kalkıyor, çat kapı bizim odamiza giriyor. Bende bu durumdan cok rahatsiz oluyorum. Esimi uyandırmaya çalışıyor, ee ben zaten uyandiriyorum ki senin oğlunu? Mahrem sonuçta... Aynı şekilde eltiye de yapmis bi kac kez oda tartışmış heralde onu bile milletin yaninda ayıplayarak anlattı. Ya işte böyle çok şeyler var..

Gine suratını düşürerek gitti. Aman umrumda değil. Şimdiye kadar çok düşündüm, hiç birşeyin karşılığını göremedim. Biraz da onlar düşünsün. Içim rahat. Sizce yanlış mı yapıyorum? Dertleşmeye ihtiyacım var sanırsam .

Aslında bu yazdığınız gerekçelerin hiçbirini sıralamak zorunda bile değilsiniz. Kayınvalideniz ile oturmayı istememek sizin en doğal hakkınız . Bitti.

evlenmeden önce bu konuyla ilgili konuştunuz mu peki?

sakın geri adım atmayın. Sakın kabul etmeyin. Kesinlikle haklısınız.

Evlenmeden önce herhangi böyle bir konu geçmedi aramızda. Eğer geçseydi o zamanda zaten aynı şeyleri söylerdim.

Eşime de dedim zaten 2 sene sonra gine açıyorsun bana bu konuyu, kararımı değiştireceğimi mi sanıyorsun?dedim.

Takdir ettim sizi. Ev ev üstüne olmaz. Geri adım atmayın.

anne baba yaşlanınca elbette evlatları olarak bakmak görevimiz, ancak eltim var diyorsunuz. Yani bir erkek evlat daha var.

oturulur konuşulur, orta yol bulunur o konuda da.

her şeyi geçtim sizin de dediğiniz gibi, daha eli ayağı tutan insanların bakımı durduk yere gündem oluyorsa, amaç zaten bakım falan değildir. Sizi ikna etmek için söylenen gerekçelerdir .

ben asla kabul etmeyin diyorum.

Asla ama asla kabul etmeyin.Tartışmak istemiyorum konuyu kapat da demeyin,bu konuda ki düşüncem belli hiçbir şekilde istemiyorum,şartlar ne olursa olsun istemiyorum diyerek kapatın konuyu.

Asla ama asla kabul etmeyin.Tartışmak istemiyorum konuyu kapat da demeyin,bu konuda ki düşüncem belli hiçbir şekilde istemiyorum,şartlar ne olursa olsun istemiyorum diyerek kapatın konuyu.
Tamam, bir daha diyecek olursa bu şekilde diyeceğim

Bende öyle düşünüyorum. Zaten annesi bir şey dediği yok. O her zaman kendisi de der şimdi bakıma muhtaç değilim ,kendim yapıyorum işimi, gücümü. Ama muhtaç olursam bakarsınız diye. Eşim kendi kendine, saçma sapan düşünüyor, benimde sinirlerimi bozuyor.

nekadarda iyi niyetli olsanız çok yakın olunca karışma çok olur...bunu tabiki bir çoğu gelin bizden uzak duruyor ki bir şeyine karışmıyoruz deniliyor..ayrıca gelinler yakın çevrelerine kulağa gidecek şekilde şikayetci olsa neler neler olurda genrlde tam tersi oluyor...sonra gelin oğlumuzu bizden uzaklaştırmak istiyor bize bakmak istemiyor gibi sonuçlara varıyorlar...bence konumunuzda gayet haklısınız...bazen insanlar bi soruyu 100 defa sorunca farklı cevap alacaklarını düşünüyorlar veya yüz düşürerek farklı bir baskı uyguluyorlar...ki kv muhatap olacak gelin tabikide o karar verecek bu konuda.

Bu tarz erkek versiyonu ülkemizde mevcut
Ne kadar okumuş ta olsalar kafalar ayni
Erkek ailesi herşeye hak görüyor
O yüzden asla geri adım atmayın
Bunlar da taviz verirseniz taviz tavizi dogurur
Bende eş ailesi ile kafam hiç uymuyor
Aşırı tepkiliyim kavgalarimizda hep buyuzden oluyor ama asla geri adım atmam
İnceldigi yerden kopar.
Eşime de diyorum bayramlar harici asla beni oraya götüremezsin
Kaynanam aynı sizin kaynananiz gibi
Geline asla değer vermeyen bence kadına değer vermeyen biri.
Çünkü kendide değer görmemiş doğduğu günden beri tarlada çalışmış çilekeş bir kadin.
Bulaşık makinesini kullanmayı israf gören bir mantik
Ve kendi fikrinde sabit.
Kendi en doğrusunu bilen sabit fikirli.
Allah uzak etsin.

kiradan kurtulmayı herkez ister bunu anlayabiliyorum ama alternatif kötü

Evet tamda dediginiz gibi. Baskı uygulamaya çalışıyor ama asla izin vermeyeceğim ona.

Elti felan miyiz acaba
bizimki de aynı doğduğundan beri gün yüzü görmemiş hiç. Ve aynı şekilde tarla işleriyle uğraşıyor.

işin en güzel tarafı bir çoğuda zaten kendi annesiyle geçinemez öff anne ya yeter bi sus derler...anneleri alınsada iki dakka sobra unuturlar...ama gelinde öyle olmuyor ööff anne diyemiyoruz, bi desek ne olur acaba..hani kızı gibi görüyorlardı, lafta tabiki...vala bazen ben anneme diyorum oda bana diyor ama kv demem

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…