ımkansız dıye bır sey yoktur :))))))) ıcımde su tankı. Cıktı hep sulu hep sulu seler ıctım yedım hanı wc gıderken bıle su meywe suyu meywe yıordum hele bıdeeee yurume olursaaaaa. Kılo da cok werır ben verdım yani
Tabikide yasli degilsin daha cok gencsin hic canini skma vede hep yarin yarin demeden ise koyul kasma kendini yavas yavas basla..
Devamli yaptikca yavas yavas dahada yönelceksin hedefine kendine bir hedef belirle vede azimli ol ama belki yapamiyacakmiyim deme asla..
Birkere baslarsan kolaylikla devam etceksin sen yeterki iste vede baslangic yap nede olsa okadar seyden sonra seni daha zayif bir beden bekliyor
Bol sans
arkadasım senı cok ıyı anlıyorum.bende kilodan muzdaribim cocuklugumdan beri..bende bundan 6 ay once ıyıce canıma tak ettı ve spor salonuna yazıldım 70 kilodan bı ayda 65 e indim.ama spor sıkılastırdıgı ıcın 10 kılo vermıs gibi oldum.sadece diyet yaptıgım zamanlar sadece tartıdaki rakam azalıyodu.goruntude bı fark olmuyodu.sporla cok sıkılasıyosun ben sıddetle tavsiye ederimm..
Walla gecenlerde doktora gıttım hastayım dıyeee doktor sonuclara baktı. Kalsıyım vıtamın fılan kolestrol her seyıme baktı hıc senın kadar saglıklı bı hastam olmadı dedı:)
Bence biraz daha yumusak bir dille söyleseydiniz daha iyi olurdu..
zaten sorunun psikolojik oldugu belli vede fikirler bekliyor konu sahibi kimsenin ona cocuk muamelemesi yapmasini degil..
O zaman sana erkek arkadaşımın diyetisyeninin tavsiyelerini söyleyeyim.
Haftanın 4 günü 45 er dk lık spor. Bu tempolu yürüyüş de olur.
Kahvaltı şart. Ve günde 5 ögün yemek yenmeli.
8-9 arası Kahvaltı. Kepek ekmeği yemelisin. Yumurta(neredeyse yagsız). Domates salatalık.
11-12 arası ara öğün. Bir porsiyon meyve, bir kase light yogurt
13-14 arası öğle yemeği. Tavuk. Neredeyse yagsız yapılmalı.
16-17 arası ara öğün. yine bir prosiyon meyve. bir kase yogurt.
18-19 arası aksam yemegi. Sebze yemegi, corba. bol salata(yagsız)
günde 2.5-3 lt su içilmeli.
Fazla kahve cay tüketme. kola cips abur cubur yasak. en az 3 kilo verinceye
kadar yasaklara uy. Sonra 3 kilo verince ödül olarak yersin azıcık..
Çok zor bir durum olsa gerek gerçekten ama böyle oturup da üzülmek de çare değil maalesef...
Bence bugünden tezi yok başla spora , diyet yapmaya.:26:
...İnan azmin elinden hiç bir şey kurtulmaz....İste yeterki bambaşka biri olabilirsin canım....
Bence biraz daha yumusak bir dille söyleseydiniz daha iyi olurdu..
zaten sorunun psikolojik oldugu belli vede fikirler bekliyor konu sahibi kimsenin ona cocuk muamelemesi yapmasini degil..
senin doktora gitmen lazım diyetisyene değil zaten..doktor kontrolunde kilo vermen lazım..
kilo almana sebep bir hastalığın olabilir..
normalde diyet ve spor yaptığın zaman kilo verirsin..
kilo veremiyorum diye birşey yok canım kusurabakma..sadece boğazını tutamamak ve poponu kaldıramamak diye birşey var:)
yumuşak dille söyledim zaten canım..sana neden ağır geldi ki?:):)
çocuk muamelesi de yapmadım ,çocuklarıma daha farklı davranırım ben.)))
boğazımı tutamıyorum, sporla aramda da düşmanlık var, rahatsızlığım da yok, diyen birisine madem sen bir fikir ver bakalım da görelim...
farklı bir fikir vericen ama bizimkilerden farklı olcak ona göre..
hadi sana iyi günler tatlım..
yumuşak dille söyledim zaten canım..sana neden ağır geldi ki?:):)
çocuk muamelesi de yapmadım ,çocuklarıma daha farklı davranırım ben.)))
boğazımı tutamıyorum, sporla aramda da düşmanlık var, rahatsızlığım da yok, diyen birisine madem sen bir fikir ver bakalım da görelim...
farklı bir fikir vericen ama bizimkilerden farklı olcak ona göre..
hadi sana iyi günler tatlım..
senin doktora gitmen lazım diyetisyene değil zaten..doktor kontrolunde kilo vermen lazım..
kilo almana sebep bir hastalığın olabilir..
normalde diyet ve spor yaptığın zaman kilo verirsin..
kilo veremiyorum diye birşey yok canım kusurabakma..sadece boğazını tutamamak ve poponu kaldıramamak diye birşey var:)
arkadaşım hemen bi spor salonuna yazılmalısın bu aradada yediklerine dikkat edersin abur cuburu çokmu seviyosun ? haftada kendine bi gün verirsin yersin :) bak yaz geliyor daha zamanın var cıvıl cıvıl rengarenk güzel elbiseleri düşün :)
Arkadaslar selam..
kilom gelmis 102 ye.... ilk defa hayatimda böyle bir kiloya ciktim...ve artik utaniyorum kendimden,disari cikasim yok....
bazi disiplinlilere cok imreniyorum....her abur cuburu yemiyorlar.
kisir bir döngü gibi ya üzüldükce daha cok stresse girip yiyorum yedikcede kendime kiziyorum.
hele sporla aramizda sanki düsmanlik var.
ne yapacagimi sasirdim,ya hic zayiflamazsam
sağlıklı biriymişsin maşallah diyelim
etrafında da vardır belki akıl vererek sana zayıfla diyenler..
sen de biliyorsun ne yapman gerektiğini ama nefsini tutamıyorsun belki de
bizler kilo verirken diyet listelerine bağlı kalıyoruz bazen ve kilo verince eski düzenimize geri döndüğümüz için alıyoruz
yeme düzeninden başlamalısın önce diyet listeleriyle değil evde olan yemeklerle
yoğurdunu,sütünü,meyveni hepsini yemeliyiz tabi ama abur cubur dışında çünkü onların bize yararı değil zararı var
fırsatın olursa mutlaka bi diyetisyene gidersin umarım sağlıklı yiyecekler ara öğünler konusunda bilinçlendirecektir
bi adım attın bu durumdan kurtulmak için devamını da getir ama her zaman diyorum önce sağlık!!
ve en önemlisi kendine güven yapabilirim de
bu arada bir sorum var abur cuburu çok mu tüketiyorsunuz?
Kilo vermenin en büyük sartlari!
Spor yapilmadan hizli bir sekilde kilo veremezsin yani spor sart
5-6 ögün yemek yemek metabolizmayi hizlandirir.
Bol bol su icmek. Toxinleri atat kani temizler metabolizmayi hizlandirir.
Seker tuz, un lu yiceklerden pilav vs gibi yiceklerden uzak durmak, baska yaglar yerine zeytinyagi kullanmak..
Seker ihtiyaci geldiginde, meyve, kuru meyve, meyveli yogurtlar, sütlü hafif tatlilar yemek.
Baharat, aci kullanmak yemekelrde yine metabolizmayi hizlandirir.
Spor disinda ev isi yapmak baska aktivitelerde bulunmak, sürekli oturmamak.
Kendine bir hedef belirle,sürekli aynaya bakma haftadan haftaya incele vede haftadan haftaya tart kendini ayni saatte.
Hemen pes etme sabirli ol vede stresten uzak dur cünkü stresde yag ürettigi icin kilo yapiyor.
Daima pozitif düsün, kücük beklentilerin olsun daha zayifken daha cok sey basarcagini daha güzellescegini yaptiklarinin bos olmadigini düsün.
Basarilar..
doğumda tam 36 kilo aldım..doğumda sadece 8 kilosu gitmişti..1 yıl boyunca da verememiştim.ta ki geçen seneye kadar..birden dedim kendine gel daha yaşın genç.bu ne hal böyle..kafamda kararı verdim.bir de buzdolabına zayıf resmimin birini koydum..olur da kaçırırsam göreyim diye.4 ayda tam 22 kilo verdim..biraz dayan yani..sonrasında insanların aaa sana ne oldu böyle,nasıl da zayıflamışsın şeklindeki iltifatlarına duymaya değer gerçekten..
spor hikaye herşey ye ama şu ekmeği kes bence hem rahat ediceksin yavaş yavaş süzüldüğünüde görceksin.tecrübeyle sabittir.
Evet ya bunu etrafimda bir kac kisiden duymustum,ekmegi kesersem kilo verecegimi,malesef ekmegi seviyorum,ama beyazi biraktim artik,buda bir ilerlemedir degil mi :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?