Bitmeyen kilo derdim...

O zaman sana erkek arkadaşımın diyetisyeninin tavsiyelerini söyleyeyim.

Haftanın 4 günü 45 er dk lık spor. Bu tempolu yürüyüş de olur.
Kahvaltı şart. Ve günde 5 ögün yemek yenmeli.

8-9 arası Kahvaltı. Kepek ekmeği yemelisin. Yumurta(neredeyse yagsız). Domates salatalık.
11-12 arası ara öğün. Bir porsiyon meyve, bir kase light yogurt
13-14 arası öğle yemeği. Tavuk. Neredeyse yagsız yapılmalı.
16-17 arası ara öğün. yine bir prosiyon meyve. bir kase yogurt.
18-19 arası aksam yemegi. Sebze yemegi, corba. bol salata(yagsız)

günde 2.5-3 lt su içilmeli.

Fazla kahve cay tüketme. kola cips abur cubur yasak. en az 3 kilo verinceye
kadar yasaklara uy. Sonra 3 kilo verince ödül olarak yersin azıcık..

Son düzenleme:

evet canim tüm sorun azim meselesi ve disiplin ama gelde bunu uygulamya gec.

Çok zor bir durum olsa gerek gerçekten ama böyle oturup da üzülmek de çare değil maalesef...
Bence bugünden tezi yok başla spora , diyet yapmaya. :26:
...İnan azmin elinden hiç bir şey kurtulmaz.... İste yeterki bambaşka biri olabilirsin canım....

Sagol canim, buda bir sorun,hep diyorum ama basaracanda zayifliyacanda...vs vs

Tebrikler canim,süper,peki ne kadar spor yaptin ve hangi tür spor yaptin?

Walla gecenlerde doktora gıttım hastayım dıyeee doktor sonuclara baktı. Kalsıyım vıtamın fılan kolestrol her seyıme baktı hıc senın kadar saglıklı bı hastam olmadı dedı:)

Masallah canim

Bence biraz daha yumusak bir dille söyleseydiniz daha iyi olurdu..
zaten sorunun psikolojik oldugu belli vede fikirler bekliyor konu sahibi kimsenin ona cocuk muamelemesi yapmasini degil..

Galiba arkadas hirs yapayim diye öyle yazdi.:26:

Canim isimden dolayi bunu uygulamam pek mümkün degil ama calismadigim günlerde yapabilirim,cok sagol.

kahveyi azaltmaya calisiyorum 2litre su icmeye calisiyorum.

evet canim zaten üzüldükcede daha cok kilo aliyorum.

Son düzenleme:
Bence biraz daha yumusak bir dille söyleseydiniz daha iyi olurdu..
zaten sorunun psikolojik oldugu belli vede fikirler bekliyor konu sahibi kimsenin ona cocuk muamelemesi yapmasini degil..

yumuşak dille söyledim zaten canım..sana neden ağır geldi ki?:):)

çocuk muamelesi de yapmadım ,çocuklarıma daha farklı davranırım ben.)))

boğazımı tutamıyorum, sporla aramda da düşmanlık var, rahatsızlığım da yok, diyen birisine madem sen bir fikir ver bakalım da görelim...

farklı bir fikir vericen ama bizimkilerden farklı olcak ona göre..

hadi sana iyi günler tatlım..

Bak sımdı doktor arkadasııma dun gıtmıs. Dıyetıyseyen ıste gunde 8 ogun ye duzenlı az ama oz odaaa ıkı haftada kılo verdı bakalım suan ıyı gıdıyo duzen sart

ilk mesajımı okuyaman arkadaş bak ben de bir fikir vermişim ilk başta..:

sağlıklı biriymişsin maşallah diyelim
etrafında da vardır belki akıl vererek sana zayıfla diyenler..
sen de biliyorsun ne yapman gerektiğini ama nefsini tutamıyorsun belki de
bizler kilo verirken diyet listelerine bağlı kalıyoruz bazen ve kilo verince eski düzenimize geri döndüğümüz için alıyoruz
yeme düzeninden başlamalısın önce diyet listeleriyle değil evde olan yemeklerle
yoğurdunu,sütünü,meyveni hepsini yemeliyiz tabi ama abur cubur dışında çünkü onların bize yararı değil zararı var
fırsatın olursa mutlaka bi diyetisyene gidersin umarım sağlıklı yiyecekler ara öğünler konusunda bilinçlendirecektir
bi adım attın bu durumdan kurtulmak için devamını da getir ama her zaman diyorum önce sağlık!!
ve en önemlisi kendine güven yapabilirim de

bu arada bir sorum var abur cuburu çok mu tüketiyorsunuz?

Kilo vermenin en büyük sartlari!

Spor yapilmadan hizli bir sekilde kilo veremezsin yani spor sart

5-6 ögün yemek yemek metabolizmayi hizlandirir.

Bol bol su icmek. Toxinleri atat kani temizler metabolizmayi hizlandirir.

Seker tuz, un lu yiceklerden pilav vs gibi yiceklerden uzak durmak, baska yaglar yerine zeytinyagi kullanmak..

Seker ihtiyaci geldiginde, meyve, kuru meyve, meyveli yogurtlar, sütlü hafif tatlilar yemek.

Baharat, aci kullanmak yemekelrde yine metabolizmayi hizlandirir.

Spor disinda ev isi yapmak baska aktivitelerde bulunmak, sürekli oturmamak.

Kendine bir hedef belirle,sürekli aynaya bakma haftadan haftaya incele vede haftadan haftaya tart kendini ayni saatte.

Hemen pes etme sabirli ol vede stresten uzak dur cünkü stresde yag ürettigi icin kilo yapiyor.

Daima pozitif düsün, kücük beklentilerin olsun daha zayifken daha cok sey basarcagini daha güzellescegini yaptiklarinin bos olmadigini düsün.

Basarilar..

Her insan ayni degil ki,yani simdi ümitsiz vakasin demekte pek dogru degil ki ama.

doğumda tam 36 kilo aldım..doğumda sadece 8 kilosu gitmişti..1 yıl boyunca da verememiştim.ta ki geçen seneye kadar..birden dedim kendine gel daha yaşın genç.bu ne hal böyle..kafamda kararı verdim.bir de buzdolabına zayıf resmimin birini koydum..olur da kaçırırsam göreyim diye.4 ayda tam 22 kilo verdim..biraz dayan yani..sonrasında insanların aaa sana ne oldu böyle,nasıl da zayıflamışsın şeklindeki iltifatlarına duymaya değer gerçekten..

bana basarilar diyip alkislanmaniz konu sahibi icin agir geldi diye düsünüyorum elestiriyi kendisi kendine yapmis ztn

öbür yorumunuzu görmemisdim ona göre yorum yaptim

burda yaris felanda yapmiyorum sadece fikir vermeye calisiyorum vede yardim etmek istiyorum kendimide yerine koymaya calisiyorum cünkü

dediginiz gibi bir hastalikda olabilir nekadar kendini zorladi denedi bilemiyoruz sonucta..

Farkli fikir degil yardimci olcak fikirler bekliyor arkadas

sizede iyi günler dilerim ..

Cok pardon yaa,ben bu mesajini hic görmemisim

evet galiba tek sorun tembellik...

ama tabi ki bunu bazi sorunlar tetikliyor deyipte isin icinden cikmaya calismak ne kadar dogru..cok yanlis tabi ki.

Canim evet bazen coook abur cubur yiyorum malesef,sonrada pisman oluyorum.

spor salonuna yazilsam,ya gitmezsem diye korkuyorum,bi ara yazilmistim fazla gitmemistim.

spor hikaye herşey ye ama şu ekmeği kes bence hem rahat ediceksin yavaş yavaş süzüldüğünüde görceksin.tecrübeyle sabittir.

Evet canim bazen ipin ucunu iyice kacirip cok yiyorum abur cuburu,veya hazir yemekleri.

Canim cok sagol bunlara uymaya calisacagim,umarim basaririm.

Tebrikler tatlim,Masallah ne güzel azim edip zayiflamissin,Allah bagislasin yavrunu.

spor hikaye herşey ye ama şu ekmeği kes bence hem rahat ediceksin yavaş yavaş süzüldüğünüde görceksin.tecrübeyle sabittir.

Evet ya bunu etrafimda bir kac kisiden duymustum,ekmegi kesersem kilo verecegimi,malesef ekmegi seviyorum,ama beyazi biraktim artik,buda bir ilerlemedir degil mi :)

Evet ya bunu etrafimda bir kac kisiden duymustum,ekmegi kesersem kilo verecegimi,malesef ekmegi seviyorum,ama beyazi biraktim artik,buda bir ilerlemedir degil mi :)

:)tabiki .benim sevgilim cok şikayetçiydi kilomdan altı üstü bi 5 kilo fazlam vardı kendisini görsen göbek 10 metre önden yürüyo:) onuda ekmek yemeyerek verdim bol bol su içtim evde oldugum için evde durdukça sürekli bişeler yemek istiyosun seni cok iyi anıyorum.ekmeği kesmek seni kilo vermede 3 adım öne taşır bence tatlım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…