Allah yardımcın olsun, once atamanın tadını cikar. Sonra ordan gıdısınınEvet uzak 700 km den fazladır. Ama ama ama onların memleketine çok yakın ve orda da evleri var. Kp memur olduğu için emekli olana kadar rahatım. İnşallah 4 yıl emekli olmaz da 4 yıl sonra tayin ister giderim.
Kesinlikle böyle olacak. Eşim çoğu şeyin önünü kesti benim de çabamla fakat hep o evdeyken geliyor ve ordan burdan konu açıp beni çileden çıkarıyor. Aşırı kurnaz bi insan aşırı.Allah yardımcın olsun, once atamanın tadını cikar. Sonra ordan gıdısının
Yeni is yeni ev yeni sehır yeni cevre. Tadını cikar, gelmek istediklerinde esinle anlama yap sana sormadan kabul etmesin.
Onlar en birinci anneler, onlar gibisi yok çünkü erkek evlatları var. Bi de bana beddua ediyor inşallah oğlun olur da aynısını yaşarsın diye.Oğlan doğurup siz mutlu olun yeter deyip evlendirdikten sonra her halta burnunu sokup başka bir kişiliğe neden bürünür bu anneler ya, nasl bir kafayı yaşıyolar vallahi çok merak edyrm.
Zaten böyle insanların aklı kotu kurnazlıga calısır evde kurarlar sonra hayata gecırırler. Sonra da gider evlerinde huzur İcinde zıbarıp ertesi gun, guleryuz kahve beklerler hıcbısey olmamıs gıbı. Evlerden ırak.Kesinlikle böyle olacak. Eşim çoğu şeyin önünü kesti benim de çabamla fakat hep o evdeyken geliyor ve ordan burdan konu açıp beni çileden çıkarıyor. Aşırı kurnaz bi insan aşırı.
Nasıl bir karşılık vereyim derken karşılık vermek zorundamısın ? Bazen susmak en güzel cevap ve cezadır.. Birde karşılık vereceğin kişi anlaşamadığın komşun değilki kv bırak arkandan söz söyletme aklına geldikçe o pişman olsun o eline koz vermeye gerek yokTam bitti artık benle uğraşmaz diyorum bitmiyor... 2 yıllık evliyim zaten ilk 1 yıl en üst seviyede olmak üzere zehir etti evliliğimi. Aslında geçen gün baştan sona bana yaptıklarını yazmıştım burda konu olarak açacaktım. İçimi döktüm sonra sildim çünkü çok fazla uzun oldu.
Ben eşimle evlenmeden önce yan dairelerinde oturacağımızı söylediğinde ona şunları söyledim;
Bak duyuyoruz gelin kaynana yakın olunca huzur olmuyor, beklenti artıyor. Ben sana baştan söyliyim. Her gün zırt pırt girip gelmem haftada en fazla 2 kere bi orda yeriz bi bizde . Ekstrem bi durum olur bir gün fazladan bir gün eksik olur. Her gün annenin evine rutin temizliğe gitmem ihtiyacı olursa tabiiki de yardim ederim. Eşimin bana dediği, aynen haftada 1 orda yeriz onların da gönlü olur, haftada bir de biz çağırırız. Temizlik de anca bayramda seyranda ya da büyük bir temizlik olur beraber yaparsınız hatta o saba yardımcı olur aksine dedi. Ben de yok ben kendi işimi yaparım ona da ihtiyacı olduğu sürece yardim ederim dedim.
Peki ne oldu evlendik her gün her akşam orda olmamızı ancak yatarken evimize geçmemizi istediler. Bir gün gitmesek laf yedik erken kalksak laf yedik, nereye diye. Onun evinde yemek pişirmemi evini temizlememi istedi. Ama bunların ayrıntısını yazsam daha neler neler... bu dediklerini yapmadığımızdalaf yedik, hakaret yedik eşimle. Büyük bir tartışmamızda bana, sen bu evin de işini yapmak zorundasın diyince ve başka hakaretler de olunca en sonunda patladım, ben kimseye hizmet etmek zorunda değilim benim yaptıklarım mecburiyetten değildir ikramımdır, ben istersem ancak yaparım hizmetimi size. Bana şart koşamazsınız dedim. Bu olaydan sonra da birçok olay yaşandı en son 4 ay iyidik eskiye göre. Yine laf sokmaları olsa da azamiydi. Şu 1 aydır yine başladı. Her gelişinde eski konuları açıp açıp beni oğlum aldattı ben böyle olacağını bilseydim engellerdim bu iş olmazdı diyip diyip duruyor. Yine güzellikle cevap verdim doğrudur ben eşimi uyardığımda bana hayır senin dediğin gibi olmaz benim ailem her gün bir arada olmak ister deseydi ben de kabul etmezdim ama olan oldu artık boşver herkes herkesin huyunu az çok anladı kapatalım bu konuları diyordum. Bir dedim iki dedim üç dedim her yanıma gelişinde aynı şey, bi yerden konuyu açıyor eskilerden, ben böyle olacağını bilsem engellerdim engellerdim... Dedim artık ben de çok meraklı değildim, bana hayatım boyu duymadığım hakaretleri ettin, aşağıladın, ailemi beni ağlattın bizim psikolojimizi bozdun, dedim. Benim babamın psikolojisini bozdun dedim. Hâlâ ben ne yaptım saçını mi yoldum diyor. Dedim saçımı mi yolman gerek psikolojik olarak beni mahvettin dedim. Bana dediği psikolojin çok mu düzgün dü de bozuldu? İyice tepem attı. Arkası geldi, yanından kalktım başka odaya gittim. Geldi yanıma,dedim benimle bu şekilde konuşacaksan gelme bu eve benim yanıma. Diyor oğlumun evi gelirim. Oğlun varken gel o zaman, ayrıca bu ev bi tek oğlunun değil oğluna benim evim dedim. Yok gelirim de ederim de gider misin dememe rağmen konuştu konuştu bayağı bi öyle gitti. Bana ettiği hakaretler de az buz değil. Artık nasıl bir tavır alıcam napıcam şaşırdım kaldım, saygısızlık etmek istemiyorum ancak karşılık vermeden de duramıyorum sinirlerimi yıprattı. O kadar çok mevzu var ki sürekli beynimde dönüyor. Tam iyiken ufacık kötü bir durum yaşasak hepsi film şeridi gibi gözümden beynimden geçiyor. Atamam oldu ve 1 ay sonra taşınıcaz inşallah, özellikle psikolog falan varsa aranızda bu insana nasıl karşılık vereyim bi yol göstersin.
Önyargılı davranarak yorum yapmayın lütfen, eğer yazdığım herhangi bir şeye olumsuz bir yorumunuz olacaksa neden böyle yaptın diye sorup cevabına göre devam ettirin. Yaşadıklarım benim karakterime göre çok ağır şeyler. Benim babam iş yerinde mobbinge uğradığı için psikiyatrik tedavi gördü, hastanede yattı. Yani duygusal yönümüz fazlaca ağır basıyor ve kaldıramıyoruz.
Ayy evet. Hatta bugün en son dedimki nasıl bunları söyleyip /yapıp benim suratıma hiçbir şey olmamış gibi davranabiliyorsun, ben bakmaya utanıyorum vallahi onca lafa söze içimden gelmiyor dedim. Diyor ben haklı olduğum için içim rahat. Güler misin ağlar mısın...Zaten böyle insanların aklı kotu kurnazlıga calısır evde kurarlar sonra hayata gecırırler. Sonra da gider evlerinde huzur İcinde zıbarıp ertesi gun, guleryuz kahve beklerler hıcbısey olmamıs gıbı. Evlerden ırak.
Benim eşimle aynılar o zaman, galiba böyle oluyor, anneleri ruhlarını eziyor demek ki kendilerini bizim gibi savunamayıp tartışmadan kaçıyorlar, sorunları kökten çözemiyorlar, eşim her zaman kimsenin kalbini kırmak istemiyorum diyor, hafif bi bağırma ve saçmalamayla kapatıyor annesini, benim ailem eşim için hep sanki başkasının çocuğu nasılda onlara benzemiyor der.Eşim çok iyi bir insan ve genel olarak mutluyuz. Eğer olur da boşanırsak diye düşündüğümde ona daha çok üzülürüm. Ben olmazsam o Mutlu olmaz. Mutlu etmezler.
Beddua haklıysa da haksızsa da kişinin kendisi de mutlaka yaşar onu. O yüzden Allaha havale et en güzeli cevabı O veriyor çünkü.Onlar en birinci anneler, onlar gibisi yok çünkü erkek evlatları var. Bi de bana beddua ediyor inşallah oğlun olur da aynısını yaşarsın diye.
Hem de nasıl. Hep baskı baskı baskı. Ben de eşime diyorum sanki sen başkasın onlar başka Aile.Benim eşimle aynılar o zaman, galiba böyle oluyor, anneleri ruhlarını eziyor demek ki kendilerini bizim gibi savunamayıp tartışmadan kaçıyorlar, sorunları kökten çözemiyorlar, eşim her zaman kimsenin kalbini kırmak istemiyorum diyor, hafif bi bağırma ve saçmalamayla kapatıyor annesini, benim ailem eşim için hep sanki başkasının çocuğu nasılda onlara benzemiyor der.
Çok teşekkürler. Hayırlısı inşallah.Beddua haklıysa da haksızsa da kişinin kendisi de mutlaka yaşar onu. O yüzden Allaha havale et en güzeli cevabı O veriyor çünkü.
Ayrıca Uzak yakın olmak önemli değil uzağı yakın yakını uzak ediyor bu kv denen anneler. Tecrübe ile sabit. Bu arada atmanız hayırlı olsun
Biri bana Yuzune bakmak ıcımden gelmiyor diyecek yemin ederim on gun kendime ceza verırım kendimi o duruma dusurdugum ıcın.Ayy evet. Hatta bugün en son dedimki nasıl bunları söyleyip /yapıp benim suratıma hiçbir şey olmamış gibi davranabiliyorsun, ben bakmaya utanıyorum vallahi onca lafa söze içimden gelmiyor dedim. Diyor ben haklı olduğum için içim rahat. Güler misin ağlar mısın...
Yanı karşılık derken bu tepkisizlik bile olabilir. İlla ki sözle ya da davranışla olması gerekmiyor. O yüzden sordum.Nasıl bir karşılık vereyim derken karşılık vermek zorundamısın ? Bazen susmak en güzel cevap ve cezadır.. Birde karşılık vereceğin kişi anlaşamadığın komşun değilki kv bırak arkandan söz söyletme aklına geldikçe o pişman olsun o eline koz vermeye gerek yok
Yok kabul ettiremezsin. İnanmazsın her konuda muhteşemdir kendisi.Biri bana Yuzune bakmak ıcımden gelmiyor diyecek yemin ederim on gun kendime ceza verırım kendimi o duruma dusurdugum ıcın.
Mevzu hak degıl deseydin, sana duymadığım saygı. Sana saygı duyamadıgım saygıyı öldürdüğün ıcın cok uzuluyorum deseydin
Bu illa ben haklı ben olucam insanlarından da tiksiniyorum beser sasarız ya, her zaman haklı olunur mu Allah askına
Ben son zamanlarda şu taktiği uyguladım belki işine yarar, sana gelip kv konuşmaya kavgaya giriş mi yaptı, ben diyorum ki ilk ve son ağzımdan çıkan; tamam sen haklısın vallahi sen haklısın ruhumuzu enerjimizi emdin, ben çok kötüyüm hatta hayatında gördüğün en kötü insan benim, lütfen beni hayatından çıkart ve benim gibi bi pislikten kurtul. Çekip gidiyorum ortamdan, gerekirse dışarı çık, ve eşine sarmasını sağla, bu şekilde eşine konuşacak ve eşin bunalacak sana daha çok hak verecek, sakın tartışma sakınn, hayatının kozunu verirsin, dediğim gibi yapHem de nasıl. Hep baskı baskı baskı. Ben de eşime diyorum sanki sen başkasın onlar başka Aile.
Umarım öyle olur. Eşim en son anne olur da bu kızdan ayrılırsam senin yüzünden benim yüzümü göremezsin demişti. Bu onu en fazla 1 ay kesti. Çünkü o bir vazgeçilmez.Hep yaziyorum yazmaya da devam edicem.Esinizin ailesi ile yasadiginiz her sikintinin ana nedeni esinizdir otesi yok!Aranizdaki dengeyi koruyup kollamasi gereken odur.Size soylenen en ufak bir lafta onunu kesme girisiminde bulunsaydi eger onlarin ikinci bir lafi etme cesareti olamazdi.O yuzden aranizdaki sorunlardan oturu kayinvalidenize degil esinizi suclayin.Esine saygi duymayan,laf soyleten,ezdiren bir esin ailesi melekte olsa gelin ezilir.Kendimden biliyorum.Suan yapicaginiz tek sey bir ay sabretmek zaten tasiniyormussunuz,bir nebze de olsa rahata erersiniz...Tasindiktan sonrada minimum gorusun arayip sormayin,calismaya da baslarsiniz eskisi gibi yuz goz olunmaz
Çok şükür eşim hep hak veriyor. Aynen madem kötüyüm uzak dur di mi? Durmuyor aksine hiç tanımadığı arkadaşlarımı akrabalarımı ekliyor ordan burdan muhabbet etmeye çalışıyor. Siliyorlar yine ekliyor. Madem beni sevmiyorsun uzak dur. Bana dediği şey senden yana şikayetim yok, bir saygısızlığını görmedim ama çok inatsın. Neden inatım çünkü onun gibi eşimin ailesine kölelik yapmayı kabul etmedim.Ben son zamanlarda şu taktiği uyguladım belki işine yarar, sana gelip kv konuşmaya kavgaya giriş mi yaptı, ben diyorum ki ilk ve son ağzımdan çıkan; tamam sen haklısın vallahi sen haklısın ruhumuzu enerjimizi emdin, ben çok kötüyüm hatta hayatında gördüğün en kötü insan benim, lütfen beni hayatından çıkart ve benim gibi bi pislikten kurtul. Çekip gidiyorum ortamdan, gerekirse dışarı çık, ve eşine sarmasını sağla, bu şekilde eşine konuşacak ve eşin bunalacak sana daha çok hak verecek, sakın tartışma sakınn, hayatının kozunu verirsin, dediğim gibi yap
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?