Bitmeyen sorunum: kaynı !

Teşekkür ederim. Kendim ne kadar haklıymışım anladım yorumlarinizdan sonra. Aslında biliyorum ama esimin halı zor. Adam ailesini kizdirmamak için yapıyor.
Bunların yardım etme anlayışı değişik. Yardım aile arasında zorunlu. Yani kaynım yardımı bir lütuf olarak görmüyor. Abimin zaten yapması gereken bir şey olarak görüyor ve minnet duymuyor. Nankör yani. Ayağına kapansin demiyorum ama insan biraz minnet duyar. Yardım görmeyince annesi bizi arıyor ve ağlıyor neden yüz üstü bıraktınız diye. Yani yardım zorunlu
Ben onların kaynina iyilik ettiklerini düşünmüyorum. Kötülük ediyorlar.
Neden yardım etmedin diye soracaklarina oğlum bu iş böyle gitmez diye akıl vermeliler. Hem başkasının yardımı ile nereye kadar gider bu hayat? Şuan sizn üstünüze kalması bir yana onun hayatı nasıl devam edecek diye düşünmeliler. Sana karışma onun hayatı diyeceklerine keşke karışsalardı şimdi herşey bambaşka olurdu

Teşekkür ederim. Kendim ne kadar haklıymışım anladım yorumlarinizdan sonra. Aslında biliyorum ama esimin halı zor. Adam ailesini kizdirmamak için yapıyor.
Bunların yardım etme anlayışı değişik. Yardım aile arasında zorunlu. Yani kaynım yardımı bir lütuf olarak görmüyor. Abimin zaten yapması gereken bir şey olarak görüyor ve minnet duymuyor. Nankör yani. Ayağına kapansin demiyorum ama insan biraz minnet duyar. Yardım görmeyince annesi bizi arıyor ve ağlıyor neden yüz üstü bıraktınız diye. Yani yardım zorunlu
Benzer şeyi yaşadım evliliğimin ilk zamanları. Eşimin kızkardeşinin bizde kalmasını planlamış sevgili kayınvalidem, bizde kalmasını o kadar normal görüyordu ki, danışma gereği bile duymamısti 😂

Ama tabi ki ben istemedim, çünkü bir mecburiyet yoktu tamamen keyfi. Sizin korktuğunuz şeyi yaşadım, kötü gelin oldum. Pek umurumda olmadi bu açıkçası.

Ben çok net olunca eşim beni destekledi. Desteklemeseydi iş boşanmaya kadar giderdi
biliyordu kendisi de.
Yani ailede öyle falan demekle işin içinden çıkamazlar normalde. Ama sizde öyle olmuş ne yazık ki.

Ben onların kaynina iyilik ettiklerini düşünmüyorum. Kötülük ediyorlar.
Neden yardım etmedin diye soracaklarina oğlum bu iş böyle gitmez diye akıl vermeliler. Hem başkasının yardımı ile nereye kadar gider bu hayat? Şuan sizn üstünüze kalması bir yana onun hayatı nasıl devam edecek diye düşünmeliler. Sana karışma onun hayatı diyeceklerine keşke karışsalardı şimdi herşey bambaşka olurdu
Çok ama çok haklısın. Adam çok inatçı çocuk gibi küsüyor bir şey deyince. Başkasının lafına kanıyor zarara giriyor. Akıl vermek isteyince istemiyor. Annesigil ona değil benim eşime yükleniyor kardeşine göz kulak ol diye. Haksızlık burda .. eşim karışma hayatına bende kardeşime karışmıyorum bak diyor.
Banane onu hayatından karismam zaten isterse sokakta donla takla atarak gezsin. Kendi hayatı ama bu kararları beni hayatımı etkiliyorsa karisirim işte

Çok ama çok haklısın. Adam çok inatçı çocuk gibi küsüyor bir şey deyince. Başkasının lafına kanıyor zarara giriyor. Akıl vermek isteyince istemiyor. Annesigil ona değil benim eşime yükleniyor kardeşine göz kulak ol diye. Haksızlık burda .. eşim karışma hayatına bende kardeşime karışmıyorum bak diyor.
Banane onu hayatından karismam zaten isterse sokakta donla takla atarak gezsin. Kendi hayatı ama bu kararları beni hayatımı etkiliyorsa karisirim işte
Bunları bize diyeceğine eşine demelisin birde kız çocuklarınız da var evde 🤷 Bu adam niye ozelin bu kadar içinde 😠

Benzer şeyi yaşadım evliliğimin ilk zamanları. Eşimin kızkardeşinin bizde kalmasını planlamış sevgili kayınvalidem, bizde kalmasını o kadar normal görüyordu ki, danışma gereği bile duymamısti 😂

Ama tabi ki ben istemedim, çünkü bir mecburiyet yoktu tamamen keyfi. Sizin korktuğunuz şeyi yaşadım, kötü gelin oldum. Pek umurumda olmadi bu açıkçası.

Ben çok net olunca eşim beni destekledi. Desteklemeseydi iş boşanmaya kadar giderdi
biliyordu kendisi de.
Yani ailede öyle falan demekle işin içinden çıkamazlar normalde. Ama sizde öyle olmuş ne yazık ki.
Ben öyle olamadım ne yazık ki. Karakterimiz değişik. Ama hayran kaldım size. Kendinizi ve psikolojinizi çok iyi korumuşsun. Kendi değerini biliyorsun.

Bunları bize diyeceğine eşine demelisin birde kız çocuklarınız da var evde 🤷 Bu adam niye ozelin bu kadar içinde 😠
Adamla itinayla küs kalmasam 4 senedir aile meselemizede karışacak. Birkaç kere çocuk eğitimime birşeyler dedi hemen frenledim onu çok hadsiz. Çocuklar bebekken girip istediği gibi seviyordu. Sevsin ama çocuğu yeni uyuttum odasına daliyordu. Patavatsız.
Kardeşim kız başka şehire taşınmak istedi nasıl yalnız taşınır diye cevap verdi hemen yine frenledim. Çok geri kafalı. Eşim öyle değil iyi ki.

Şimdi ben konuşmuyorum onla bu tartismalar çıkmasın diye. Hayatımıza karışmasın diyen haddini bilsin diye

Çıkardım ama ben ağzımı açınca kötü kalpli oluyorum. Herkesin yada pek çok kadının kabul edeceği bir durumu neden bu kadar büyütüyor muşum. Neden bu kadar nefret ediyor muşum. Yani her ağzımı açtığımda tartışma oluyor. Eşim zaten stres altında (kardeşi yüzünden de) birde sen gelme üstüme diyor. Adamın psikolojisi zaten bozuk bende üstüne gidemiyorum tam anlamıyla.
Kötü kadın ol ya ben de korkardım kötü demelerinden boşver desinler kafan rahat olur “sen üslubunca söyle yoksa ben söyleyeceğim yüzüne de” ben bu yöntemi kullanıyorum işe yarıyor ha küslük oluyor o ayrı aman olursa olsun siz yengelik vazifenizi yıllarca yerine getirdiniz bu kadar yeter

Yok okadar olmaz. Adam beceriksiz, saf, eğitimsiz, görgüsüz ama gerçekten iyi kalpli. Kendi hayatı pahasına benim kızları hatta beni bile korur .. ilginç değil mj
Nerden eminsiniz ki bu kadar iyi kalpliymiş hıh ben inanmiyorum böyle ponçik düşüncelilere. Ya da hiç saf iyi ile karşılaşmadım

Siz tavrınızı koyamazsınız en iyisi kabullenmeye bakın daha mutlu olursunuz

Ya kaynıyla yaşamayı kabul eden var mı bu devirde ? Köylerde var mı aceba böyle birşey?
Var bir arkadaşım, eşinin annesi çocuğu başından def etmek için göndermiş sözde çalısmasi için ama çalısmıyor yan gelip yatıyor, arkadaşım eşi ve kaynı ile. Bana çok tuhaf gelmişti, kız diyor benim evlendiğimden beri bi hayatım yok özelim yok evlendiğimizden beri bizimle yaşıyor.

Yani bence eş kişisi dicek kardeşim git anamın evinde kal yani ne işin var benim evimde bi bka yyaramıyosun özelim falan yok, çok saçma ya çok saçma nasil kabul ediliyor neyse kınamiyim Allah yardımcınız olsun

Yavrucum kaynini bırak, görümce,kayınvalide istemiyoruz bizler...o herhalde doguyla karıştırıyor 🤦🤦🤦
Doğuda da artık pek kimse kabul etmiyor tabi bizim köyün orda var hala öyle ama şu sene özellikle sırf aynı evi teklif ettikleri için kimse kabul etmiyor onları. Hiç bir kız istemiyor artık. Ama önceleri çok olurdu ve çok var tabi yıllarca kaynana kayınbaba kayın, Kaynın karısı ve çocukları ile yaşayan kuzenim var. Akrabalarım var.
Bana çok yanlıs geliyor, kv teklif etmişti kabul etmedim etmem de ki kaynım var ne münasebet ben kaynanam ile yaşayamazken kayın da nedir ki hamdolsun eşim de abim varken mümkün değil demişti abisi olmasa belki yanaşırdı sonuçta anam babam diye bilemiyorum :D

biliyordu kendisi de.
Ahahaha ne alaka, bakamıyor muymuş kızına kayniş?

Ahahaha ne alaka, bakamıyor muymuş kızına kayniş?
Çünkü kızı bizim yaşadığımız sehiri seviyormuş, abi evi baba evi sayılırmış, o da gençken iki kayniyla yıllarca aynı evde yaşamıs, ben neden buna engel oluyor muşum 😂😂

Aklıma geldikçe sinirlerimi bozan bir konudur da neyse ki geride kaldı.

Çünkü kızı bizim yaşadığımız sehiri seviyormuş, abi evi baba evi sayılırmış, o da gençken iki kayniyla yıllarca aynı evde yaşamıs, ben neden buna engel oluyor muşum 😂😂

Aklıma geldikçe sinirlerimi bozan bir konudur da neyse ki geride kaldı.
Başka çocuğu var mı?

Tek kızı kalmış, kendileri toplanıp gelseymiş ya kızının sevdiği şehre; yeni geline yamamak yerine?
Yok canım, onlar biz evlendikten sonra, memleketlerine taşınıp, kızlarını bizim yanımızda bırakmayı daha münasip görmüşler 🤷

Back
X