Bitmiyor bu konu bu tartışma..misafirlik süresi

Kardesim tek yasiyor, 3 sene sonra evine gittim 1 ay kaldim,resmi islemlerim vardi,mecburi bi kalis yani.
Yurtdisindan ziyarete gittim, 1 hafta kalmak icin onca yolu tepemem ki 2 cocukla.
Bizde henuz gelin yok, evlenince gidip kalmam ama babam annem bnde 2 hafta kalabiliyorsa, esimin ailesi niye kalamasin?
Nasil der insan uzun kalmayin diye?

Misafir nedir nasıl olunur? Kaç gün kalınabilir gibi basit zeka gerektirecek durumlarda bile zaman planlaması yapamayıp insanı yıldıracak kadar kalınıyorsa uyarılması gerekli. Acıtasyona gerek yok. Herkesin bi hayatı düZeni var. Bunu ayırt edemeyen de mağarasından çıkması bir zahmet:)

Ben de istemezdim. Ama ana baba sonuçta. Aileme yapılması istemediğim hiçbir şeyi eşimden beklemem. Onlar da kendilerine göre haklı uzaklık evlat torun özlüyorlar demekki

Aklî Selim İNSAN nereye kime giderse gitsin kendisinden bıktırmadan artık kalkıp gitme vaktinin geldiğini çok iyi bilecek Krallar gibi karşılanmak isteyen Ev sahibesini usandıracak bezdırecek hâl tavırlarda bulunmayacak onun için sözün ve misafirliğin kısası makbuldür illaki adap illaki de adab edeb diyorum ....

Yeni evliyken ya da hamileyken o kadar kalmaları doğru değil. Ama onun dışında yolda on defa gelmiyorlarsa torun gormek için bir ay çok değil bence. Oğlum bana böyle bir şey söylese kahrolurdum. Siz de anne olmuşsunuz. Biraz empati.

Çok doğru arsız insanlar beleşten full hizmet bekler karşısındaki ne düşündüğü umurlarında değildir takii direk söyleyene kadar lâkin oda çoğu zaman fayda etmez neticesi ajitasyon vs...

Tamam 1 ay kalsın ama ya gittikleri evde dilinde vermiyorlarsa aynı sehırdelermi yoksa yurtdışındalarmı burda kalma süreci değişir bence

valla ben de bunalirdim açıkçası ben evimde rahat olmayı isterim ama uzak olunca mevcursa da birşey demezdim sonuçta kendi annem babam gelse eşim dese artik gitsinler diye boşanmayı bile düşünürdüm benim hatrim da mi yok nasıl der diye kizardim açıkçası. Ama iki hafta da gerçekten az değil ya

görgü kültür meselesi malesef ben ölsem kalamam kimsenin evinde 1 gün bile, bende de kimse kalsın istemem benim kayınbabamda geldi mi gitmezdi 15 gün kayınvalidem de çok rahatsız olurdu, ben çalışıyorum sizinle ilgilenemiyorum dedim ama sıksık gideriz toruna hasret bırakmam . benim aram eşimin ailesi ile çok iyidir ben çok severim onları kanbağım olan akrabam gibidirler o yüzden kırılma vs olmaz açıkca konuşuruz, bu devirde karı koca çalışılıyor o yüzden yatılı misafir zor ben evin rutin işine zor yetişiyorum

Ne gerek var uzaksa madem 3 gün hadı üstelerlerse 1 hafta karşılıklı samimiyette bağlı
Torun sevgisinden bahsediyoruz. Benim ailem gelse ben kendi aileme gidin diyemem. Bana 30 sene bakan insanları evimde bir ay barindiramiyorsam bu benim çiğligim olur. Aynı şekilde eşimin ailesine de git diyemem.

Dogru degil ama bir erkek annesi olarak cok uzulurdum sen yedir icin ac susuz uykusuz yasa dort gozle onun b.kunu bekle gelmeyin desin cok agir ama olacagi boyle ben beklenti yukseltmiyorum :)))

siz su dogum zamani kayin aileyi bir turlu gonderemeyen uye degil misiniz?
uzulmustum konunuza gercekten,
ve daha ne kadar oldu ki gideli, gelip kalmayi yeniden dusunuyorlar,
el insaf yani.

benim kv 6 ayda bir gelip 2 hafta kalirdi eskiden, biz ona daha sik giderdik, bence geyat yeterli geliyordu hepimize,

hadi yeni bebek var diye daha hevesliler diyelim,
3 ayda bir gelip 2 hafta kalsinlar, o da olabilir.

ama 6 saatlik yola gelip bir ay kalmak direk birlikte yasamak gibi bir sey.
bence esinin artik buna bir cozum bulmasi sart,
diyecek ki, "duzenimiz bozuluyor, az oz olsun ama sik sik gelip gidelim birbirimize,
siz donunca ozleyince de biz geliriz size yine gorursunuz torununuzu,
ama birlikte yasiyor gibi de yapmayalim ki tadi kacmasin..."

Esin nasıl soyleyebilmis hayret ettim.Yaptıkları doğru olmayabilir ama ilerde çok kaldığım için oğlum beni uyarirsa inan kahrolurdum,şu an bile gözlerim doldu.
Çok kalmayın o zaman siz de
2 hafta 3 hafta kalıyorlarmış zaten ve onda bile bir şey anlamadık diyorlarmış ! Bir şey anlamaları için kaç hafta kalmaları gerekiyor acaba anlamadım ya da bu insanlar nereden geliyor aradaki mesafe ne kadar ki haftalarca kalıp yine bir şey anlamıyorlar ?
Kimseyi canından bezdirmeyecek sürede kalırsanız kimse sizinle konuşmak zorunda kalmaz

Yani bu tamamen insanlarla alakalı .Etliye sütlüye karışmayan , gül gibi kalıp giden , kalp kırmayan insanlarsa kalsınlar .
Kendimden örnek vereyim . Kayın validem vefat etti . Gül gibi kadındı . Küçük görümcem de dün evlendi kayın pederim tek kaldı
Dün nikahtan sonra büyük kızı aldı İstanbul'a getirdi (Yalova'da oturuyorlar )
Babacım Salı günü de bize gel dilediğin kadar kal dedim . Ki eşim haftanın 3 günü yok .
Çünkü adamın ağzı var dil yok . Önüne ne koysan yer . Her zaman ellerine sağlık der. İsterse 5 ay kalsın . ama çirkef bir adam olsaydı bir gün bile bakmazdım .

Dogru degil ama bir erkek annesi olarak cok uzulurdum sen yedir icin ac susuz uykusuz yasa dort gozle onun b.kunu bekle gelmeyin desin cok agir ama olacagi boyle ben beklenti yukseltmiyorum :)))
Bunları kız anneleri de yapıyor
Sen yedir içir aç susuz uykusuz yaşa dört gözle onun b.kunu bekle, evlendir kaynana kayınpeder, teyze görümce ve çocukları gelsin 2-3 hafta kalıp bir de biz bişe anlamadık desinler :)

Esin nasıl soyleyebilmis hayret ettim.Yaptıkları doğru olmayabilir ama ilerde çok kaldığım için oğlum beni uyarirsa inan kahrolurdum,şu an bile gözlerim doldu.
Söyletmeden siz ince düşüneceksiniz,benim de oğlum var,uzakta bile olsa 2 haftalık plan yapamam yani.
Duruma göre çok çok uygunsa bir kaç gün uzatabilirim ancak.
Ki onlar 2 haftada birşey anlamıyorlarmış bile:)
Ailemizden ilk öğrendiğimiz sözlerden değilmidir "sana yapılmasından hoşlanmadığın şeyi sen de kimseye yapma"

Ben de erkek annesiyim:)
İş olabildiğince objektif olmakta bence.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…