- 18 Temmuz 2018
- 2.426
- 2.174
- 63
- Konu Sahibi xozlemmurat
-
Maalesef istisnalar kaideyi bozmuyor, çok nadir anlayışlı erkek anneleri var siz de onlardan biri olabilirsiniz. Ancak genelde erkek anneleri dünyaları ben yarattım havalarında nedir bu ego çözebilmiş değilim. Bu kv ler yüzünden erkek annesi olmaktan korkar oldum.Ben de erkek annesiyim:)
İş olabildiğince objektif olmakta bence.
Hak veriyorum,ben bakayım büyüteyim bir de vs vs deniyor,ailemiz de bize baktı öyle değil mi?Maalesef istisnalar kaideyi bozmuyor, çok nadir anlayışlı erkek anneleri var siz de onlardan biri olabilirsiniz. Ancak genelde erkek anneleri dünyaları ben yarattım havalarında nedir bu ego çözebilmiş değilim. Bu kv ler yüzünden erkek annesi olmaktan korkar oldum.
Ne güzel düşünüyorsunuz, işte tam da böyle annem babam beni büyüttü şimdi ben ona hizmet edicem diyorlar sanki kendileri bakıyor, maddi destek oluyorlar o parada sanki sadece kendi söz hakları var gibi. Kadının ailesi aile değil sanki. En iyisi uzak olmak ben evliliğimde çok şey tecrübe ettim bir kızım olursa onun bunları yaşamasına izin vermeyeceğim. Oğlum olur diye gözüm korktu çünkü kayınvalidem kaynanasından ne çektiyse yakınır aynısını yapar fakat sanki çok farklı davranıyor gibi konuşur. Ben de bu döngüye girerim diye korkuyorum. Umarım öyle olmam.Hak veriyorum,ben bakayım büyüteyim bir de vs vs deniyor,ailemiz de bize baktı öyle değil mi?
Erkek kardeşim ev almayı düşünüyor,ailemize çok yakın olmasın,evlendiğinde eşi kendini rahat hissetsin diye dil döküyorum.Onu annemle ben büyüttüm,ee faturasını eşi mi ödesin şimdi?
Ya yemin ederim bu tarz olaylar o kadar cok var ki. Bir de su bebek doğunca kaynananin annenin gelmesi ,kalması olayı.
Neden?
Nedeeeeeeeeeeeeeeeeeen? Bir neden gösterin bana
Esimin teyzesi dogum yaptı 40 yasında,ilk cocugunu,sezeryan ile doğurdu. Taaa uzaklarda yaşıyor
Kimse de gitmedi yanına.
Trip atiyormus annem baskasi olsa gider vs diye
Ne mi olmus? Komsulari yemek getirmisler.
Kocasiyla bakmış işte çocuğuna .
Ben hayret ediyorum bu meseleye gercekten.
Evet dogum insan vucudu icin zor birsey,yani sezeryansa daha zor sanırım. Dikisler falan.. Ben sosyal medyada da gördüm. Kız 30 yaşında. Gitti dogurdu. Aciklama yapmış,foto altına tek basina olur mu nasil hallediceksin vs diyenler oldu hastaneden çıktık eşimle tek basimiza eve gittik bebegimle lohusaligin tadini cikarmak istedim mi ne vs vs simdi 45 gunluk olduk ablalari vs. Kadin snap atiyordu. Gercekten yaninda falan kimse yoktu. Esiyle buyuttuler cocugu cocuk 2 yasina gircek yani.. simdi bu kadin anormal mi? Bence gayet normal
Burda görüyorum konu aciyorlar yaninizda kim kaldi vs vs diye.
Ay Allah korusuuuuunnnn ne kaynanami ne de annemi istemem. Benim esimin eli ayağı tutuyor. Cok şükür. Et sotede yapabiliyor en kabadayı disardan soyletirim. Evin de daginikligi umrumda olmaz cocugun odası besigi zaten temiz olcak. Valla dertsiz başımıza dert arayan bir milletiz ya
Hadi bir insan annesini yaninda ister. Diyelim ki annesiyle arası da iyi anne de genc geliyor 20 gun kaliyor bu defa da kocasi laf ediyor. Boyle konular da var yani kaynanaya sira gelene kadar.
Aslında bende hiç istemezdim ama bana soran bile olmadı.benim annem de yok ya.sezaryen oldum ben ama ilk birkaç gün zor oldu o zaman da eşim vardı zaten.doğuma gideceğim akşam yemeği ben yaptım.gücüme gitti aslında annem olsa yavrum sen git dinlen derdi diye.Ya yemin ederim bu tarz olaylar o kadar cok var ki. Bir de su bebek doğunca kaynananin annenin gelmesi ,kalması olayı.
Neden?
Nedeeeeeeeeeeeeeeeeeen? Bir neden gösterin bana
Esimin teyzesi dogum yaptı 40 yasında,ilk cocugunu,sezeryan ile doğurdu. Taaa uzaklarda yaşıyor
Kimse de gitmedi yanına.
Trip atiyormus annem baskasi olsa gider vs diye
Ne mi olmus? Komsulari yemek getirmisler.
Kocasiyla bakmış işte çocuğuna .
Ben hayret ediyorum bu meseleye gercekten.
Evet dogum insan vucudu icin zor birsey,yani sezeryansa daha zor sanırım. Dikisler falan.. Ben sosyal medyada da gördüm. Kız 30 yaşında. Gitti dogurdu. Aciklama yapmış,foto altına tek basina olur mu nasil hallediceksin vs diyenler oldu hastaneden çıktık eşimle tek basimiza eve gittik bebegimle lohusaligin tadini cikarmak istedim mi ne vs vs simdi 45 gunluk olduk ablalari vs. Kadin snap atiyordu. Gercekten yaninda falan kimse yoktu. Esiyle buyuttuler cocugu cocuk 2 yasina gircek yani.. simdi bu kadin anormal mi? Bence gayet normal
Burda görüyorum konu aciyorlar yaninizda kim kaldi vs vs diye.
Ay Allah korusuuuuunnnn ne kaynanami ne de annemi istemem. Benim esimin eli ayağı tutuyor. Cok şükür. Et sotede yapabiliyor en kabadayı disardan soyletirim. Evin de daginikligi umrumda olmaz cocugun odası besigi zaten temiz olcak. Valla dertsiz başımıza dert arayan bir milletiz ya
Hadi bir insan annesini yaninda ister. Diyelim ki annesiyle arası da iyi anne de genc geliyor 20 gun kaliyor bu defa da kocasi laf ediyor. Boyle konular da var yani kaynanaya sira gelene kadar.
O tek başıma baktım diyen kişi büyük ihtimal zengindir sizin görmediğiniz zamanlarda evine her türlü temizlikçisini alıyordur. Sadece bebeğine herkes bakar zaten onun yanına bir sürü sorumluluk var. Davulun sesi uzaktan hoş gelir. Hiçbir kıza annesinden başkası yakın olamaz. İnsan gibi davranmayı bilen anne de kv de sorun çıkarmaz. Anne de lazım kayınvalide de Tabi anlayışlı, sağduyulu, empati den anlayan ve bunu bulmak çok zor çünkü geçmişte eziyet görmüş, iş yapmaktan kafasını kaldıramamış, yokluk çekmiş kv lerin gelinleriyle dolu yurdumuz. Aynı şeyleri kendi gelinlerinden bekliyorlar bu durumda. Çok beklerler.
Sana sormamalari cok kötü olmus canim. Ora senin evin. Dingonun ahırı degil neticede oyle gelipte çokemezler. Tamam babaannesi,hergun gelsin 1 saat otursun gorsun gitsin kim ne diyecek ona yani.. Ne yazikki oyle olmuyor ama aradan seneler geciyor kadinlar unutmuyor dogumda kaynanam boyle yapti soyle yapti lohusaydim sütüm azaldi vs vs hep kotu hatira olarak kaliyo bunlarAslında bende hiç istemezdim ama bana soran bile olmadı.benim annem de yok ya.sezaryen oldum ben ama ilk birkaç gün zor oldu o zaman da eşim vardı zaten.doğuma gideceğim akşam yemeği ben yaptım.gücüme gitti aslında annem olsa yavrum sen git dinlen derdi diye.
Bu konuyu açan kişinin ve onu hakli gorenlerin ailesinin başka sehirlerde yaşasigini dusunmuyorum. Eger oyle olsaydi bu konu acilmazdi . Benim eşimin ailesi ayni sehirdeyiz biz de kaldiklari olur. 2-3 gun.Ayni sehirde insan o kadar kaliyorsa uzaktan gelen 3 hafta kalabilir. Benim kayinvalidem kizina gidecek simdi 1 ay kalicak. Benim ailem bana 24 saat uzaklikta senede 2 defa gorusuyoruz. Kusura bakmayin da eşim gelip de benim senede 2 defa gordugum ailemle gecirdigim
3 haftama göz dikerse bunun sonu boşanmaya kadar gider. Biz 4 aylik evliydik. Annemler biz de 25 gun kaldi. Eşim izin aldi gezdirdi.Onlara yemek bile yapti. Gorumcem gelir annesi burda oldugu halde bizde de kalmak ister. En dogal hakki. Cunku ben de ailemin gelip gitmesini isterim. Tabi her seyime de yardim ederler. Gelip de bir işin ucundan tutmuyor,size yük olup yoruyorlarsa insana 10 gun bile fazla gelir.Umarim kisa zamanda mantikli bir sekilde dusunerek bu sorunu cozersiniz.
Yanlış yapmış eşiniz nasıl diyebildi az kalın diye ben hayatta kimseye öyle bisey söyleyemem bana da söylenseydi bi daha asla o eve ayak basmazdım.Merhaba arkadaşlar..
Konum misafirlik süresi nedir ne kadardır.ben kimsenin evinde uzun kalamam fakat eşimin ailesi 4 aylık evliyken geldi iki hafta kaldı annesi,babası ve teyzesi.geçen sene 8aylık hamileyken geldiler kv,kp ve 15 tatil için görümce ve kızları.baya sıkıntılı günler geçirdim.uzun süre kalınca bunaldığımı ama kovulmuş gibi gitmeyin torununuzu görün gidin dedim doğumdan iki hafta sonra gittiler.neyse şimdi yine gelecekler eşimle hep tartışıyoruz bu konu yüzünden onlardan bahsedince moralim bozuluyor istemeden.eşime dedim konuş diye güya ,konuştu ama iki üç hafta kalırsınız dedim diyor.ama gitmeyeni kovamam onlar böyle alışmış diyor.iki haftada birşey anlamıyoruz kovulacaksak gelmeyelim demişler.eşim babam geçen sene ağladı içimde kaldı diyor.her zaman gelemiyoruz biz torun için geliyoruz demişler.valla çok bunaldım bana bir deyin doğrumu bu yaptıkları
Ben de konu sahibine sabır dileyerek şunu söylemek istiyorum ki bir süre sonra o misafirler bakıyorlar ki ekmek elden su gölden hizmet bol bol. Kaldıkça kalalım diyorlar. Gelin köle çünkü. Ben böyle durumlarda misafiri eşime attıkça atarım. Ben ne yaparsam o da yapacak. Hizmet edecek ya da kendi ailenizi de çağırın iki ay kalsınlar da bakalım eşin ne yapacak2 haftada nasıl bir şey anlamazlar aklım almıyor. Misafirlik eğer mesafe çoksa en çok 1 haftadır. O da yani öldüm bittim bir süredir. Bana göre misafirlik en çok 3-4 gündür. Sabırlar dilerim.
Bence sizde 2 gün kalan kendi aileniz ama 25 gün kalan eşinizin ailesi olsa farklı düşünürsünüz. Erkek ailesi çoğunlukla hizmet bekleyip gelini ezen taraf oluyor.Bu konuyu açan kişinin ve onu hakli gorenlerin ailesinin başka sehirlerde yaşasigini dusunmuyorum. Eger oyle olsaydi bu konu acilmazdi . Benim eşimin ailesi ayni sehirdeyiz biz de kaldiklari olur. 2-3 gun.Ayni sehirde insan o kadar kaliyorsa uzaktan gelen 3 hafta kalabilir. Benim kayinvalidem kizina gidecek simdi 1 ay kalicak. Benim ailem bana 24 saat uzaklikta senede 2 defa gorusuyoruz. Kusura bakmayin da eşim gelip de benim senede 2 defa gordugum ailemle gecirdigim
3 haftama göz dikerse bunun sonu boşanmaya kadar gider. Biz 4 aylik evliydik. Annemler biz de 25 gun kaldi. Eşim izin aldi gezdirdi.Onlara yemek bile yapti. Gorumcem gelir annesi burda oldugu halde bizde de kalmak ister. En dogal hakki. Cunku ben de ailemin gelip gitmesini isterim. Tabi her seyime de yardim ederler. Gelip de bir işin ucundan tutmuyor,size yük olup yoruyorlarsa insana 10 gun bile fazla gelir.Umarim kisa zamanda mantikli bir sekilde dusunerek bu sorunu cozersiniz.
Keşke benimki de 1 ay kalip gitseydi de sonra farkli sehirlerde olsaydik. Ayni sehirde olmanin da farkli sehirlerde olmanin da ayri ayri sorumluluklari,zorluklari oluyor inanin.Senin de söylediğin gibi gelip sana yük olmuyorlarsa herkes ister öyle misafir. Zamanında o sevgiyi ve saygıyı edinmişsiniz. Benim ailem uzakta ve gelip 3 hafta hayatta kalmazlar en fazla 10 gün Ben zorlasam o da. 1 buçuk yıllık evliyim 1 kere geldiler zaten onda da 1 hafta kaldılar. Onların da bi evi var düzeni var sonuçta. Eşim ne kadar sevse de sonuçta yabancı benim ettiğim kadar rahat edemeyebilir. Sizin kv 2-3 gün kalıyor diye böyle rahat konuşuyor olabilirsiniz gelip 1 ay kalsa eminim bi bezginlik çöker ister istemez.
Benim kayinvalidem gecen sene 4 gun bizde kaldi. Ben işteyken butun buzdolabini indirmiş temizlemis. Balkonlari yikamiş.Camasirlarimi katlamiş. Evimi toplamişti geldigimde. Bazen onlarda kalirim. Sabah kalkar kahvaltimi hazirlar geri yatar ben kahvaltimi yapip işe giderim. Annem de onun 2 katidir. Ben ikisinden de ezme,ezilme gibi bir şey gormedim. Sizin kayinvalidelerinizi de bilmiyorum.Sadece ne olursa olsun misafire cok kalmasinlar demek bana ayip geldi.Bence sizde 2 gün kalan kendi aileniz ama 25 gün kalan eşinizin ailesi olsa farklı düşünürsünüz. Erkek ailesi çoğunlukla hizmet bekleyip gelini ezen taraf oluyor.
Benim kayınvalidem de melek gibidir ama kimseyi evimde öyle üzün süre istemem ben. Rahat edemem. Bi haftasonum var. Onda da misafir başında beklemek bana zor geliyor. Gezmek istesen gezemezsin. Evde rahat rahat duş bile alamazsın. Burda görüyoruz 2 ay kalan kaynanalar var. Aşlah sabır versin o gelinlere. Her akçam yemek hizmet bekleyen laf sokan sonra da surat astı diye şikayet eden bir sürü kaynana var. Biz azınlık kesimiz iyi kayınvalideye sahip olduğumuz içinBenim kayinvalidem gecen sene 4 gun bizde kaldi. Ben işteyken butun buzdolabini indirmiş temizlemis. Balkonlari yikamiş.Camasirlarimi katlamiş. Evimi toplamişti geldigimde. Bazen onlarda kalirim. Sabah kalkar kahvaltimi hazirlar geri yatar ben kahvaltimi yapip işe giderim. Annem de onun 2 katidir. Ben ikisinden de ezme,ezilme gibi bir şey gormedim. Sizin kayinvalidelerinizi de bilmiyorum.Sadece ne olursa olsun misafire cok kalmasinlar demek bana ayip geldi.
Yıldızlı pekiyi vermek lazım size, nasıl da övünülecek bir durum değil mi, is zamanı arayamazlar bile demek tabi canım ne hadlerine..
O tek başıma baktım diyen kişi büyük ihtimal zengindir sizin görmediğiniz zamanlarda evine her türlü temizlikçisini alıyordur. Sadece bebeğine herkes bakar zaten onun yanına bir sürü sorumluluk var. Davulun sesi uzaktan hoş gelir. Hiçbir kıza annesinden başkası yakın olamaz. İnsan gibi davranmayı bilen anne de kv de sorun çıkarmaz. Anne de lazım kayınvalide de Tabi anlayışlı, sağduyulu, empati den anlayan ve bunu bulmak çok zor çünkü geçmişte eziyet görmüş, iş yapmaktan kafasını kaldıramamış, yokluk çekmiş kv lerin gelinleriyle dolu yurdumuz. Aynı şeyleri kendi gelinlerinden bekliyorlar bu durumda. Çok beklerler.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?