Bitmiyor bu konu bu tartışma..misafirlik süresi

Siz laf çarpsanız madem böyle olmuyor .
Bizim bir düzenimiz var .
Saolsunlar annenler çok anlayışlı asla gelip uzun süre düzenimizi bozmalar vs diyerek.

ismiyle musemma üye....koptummm

Yıldızlı pekiyi vermek lazım size, nasıl da övünülecek bir durum değil mi, is zamanı arayamazlar bile demek tabi canım ne hadlerine..

Bu arada, iş zamanı vs hakkında bir şey söylemedim. Niye öyle yazdınız anlamadım. Bana pekiyi vermişsiniz. Sanırım sizin hatanızı düzelttiğim için. Teşekkürler.

Bu arada, iş zamanı vs hakkında bir şey söylemedim. Niye öyle yazdınız anlamadım. Bana pekiyi vermişsiniz. Sanırım sizin hatanızı düzelttiğim için. Teşekkürler.
Hayır size yazmadım ben bunu yanlis oldu sanırım :)

Benim babam uzakta,annem rahmetli kardeşlerim burda ama iki ayda bir iki üç saat görüşürüz herkesin hayat telaşı işte.bende birşey demek istemiyorum ama demezsem ne kadar kalacakları belli değil.çünkü evlerini hiç özlemiyorlar ve hep uzun kalırlarmış gittikleri yerde eşim dedi.senede iki kere gelip on onbeş gün kalsalar olmazmı yani.

Yanlış yapmış eşiniz nasıl diyebildi az kalın diye ben hayatta kimseye öyle bisey söyleyemem bana da söylenseydi bi daha asla o eve ayak basmazdım.
Geçen sene ben anne uzun süre olunca bunalıyorum dediğim için bu sene eşim iki üç hafta kalırsınız alışkın değil diyebilmiş.

Normalde bende diyemem ama iki üç hafta benim kalıp gitseler dediğim onların az gördüğü süre.yani ben bişey demesem yapmam gerekeni yapsam hizmet güler yüz en az iki ay.ve bişey demezsem ve birde davet edersem nezaketen bir ay teyze ve iki hafta da görümcem ve kızları her yıl hiç eksiksiz

Oglunuz size bize geldiğinizde cok kalmayın dese ne hissedersiniz. Bazen toplum olarak vahşileştiğimizi düşünüyorum

Ben size hak verdim valla kimse kusura bakmasın 2-3 ay kalmakda boğar insanı ya hanginiz kalıyo kv kple 2-3ay ekstra gelenlerde var valla bende istemem

Tabbiki de hallolur el mahkum olunca yapılıyor bir şekilde ama insan istiyor ki yanımda bi can olsun destek olsun. Tek başına halletmek çok kolay olmasa gerek mecbur olunca da yapacak bir şey yok.

Sen 2 3 ayda 1 git 1 hafta kal.torunlarini.sevsinler smdi onlar da hakli torun bu sevilmez mi kaynanamla.oturuyrm annem her zaman gelemiyir ölüp bitiyor torun diye

Çok haklısınız eğer hizmetlenirseniz nasıl olsa bakıyorlar oluyor. Ama hizmet edilmezse de gelin hiç yerinden kalkmadı oluyor. Zor bir durum. Bence misafirliğin bir süresi var ve bu süre de bu kadar uzun değil. Aslında gelen kişi düşünmeli. Benim ailem uzakta yılda bir kere gelirler onda da 1 hafta zor kalırlar hatta kalmazlar bile 5.gün gitmek isterler. Ailelerin düşünceli olması lazım. Yakın mesafe için bu süre daha az olmalı.

Torun sevgisinden bahsediyoruz. Benim ailem gelse ben kendi aileme gidin diyemem. Bana 30 sene bakan insanları evimde bir ay barindiramiyorsam bu benim çiğligim olur. Aynı şekilde eşimin ailesine de git diyemem.
Haklısınız sonuna kadar doğru söylemişsiniz lakin karşılıklı iletişim kopukluğu olunca istememezlik maalesef yaşanıyor çoğu zaman Ailelerde bende diyorum madem ki saygı sevgi yok ne diye orda uzun süre yatılı misafir olunur buda insanı yorar

Atasözleri süzülmüş tecrübelerdir bence.
Şu söz de boşa söylenmemiş,
"Sık gidersen dostuna,yatar yanı üstüne,
Seyrek git ki dostuna,kalksın ayak üstüne"
Şahsen 20 gün kalıp surat edileceğime 2 3 gün tatlı kalırım,sen sağ ben selamet:)
Dengeli insanlara rast gelir ve biz de dengeli oluruz inşallah...

Çok ilginç ama bu durum erkek ailesinde Yok. Kadının ailesi utana sıkıla geliyor ama erkek tarafı aha hizmetçi bulduk saldıııırrr modunda çoğu zaman. Ya bana gelsin hizmet etsin ya ben gideyim hizmet etsin. Ailesine ses çıkarmayan erkeğe karşılık olarak kendi aileni de çağıracksın. Ve onun da hizmet etmesini bekleyeceksin. Bak bakalım nasıl oluyor

Evet o konuda da siz haklisiniz.

İki hafta yetmemiş 6 ay kalsalarmış
Hayret bir şey ya
Misafirin uzunu sıkar işte
Misafir 3 gündür derler bizim orada daha bunlar 2 haftaya burun kıvırıyor

1 haftadan fazlasi ev sahibine eziyet oluyor. Ne kadar iyi insanlar olurlarsa olsunlar 3 ogun yemek hazirla sofra kur kaldir evi temiz tut derken ev sahibinin pili biter.
Kesinlikle hem sıkıcı hem maddi olarak küflet
İnsanlar biraz karşıyı düşünmeli

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…