- 25 Mayıs 2015
- 1.417
- 1.237
- 133
- Konu Sahibi xozlemmurat
-
ismiyle musemma üye....2 haftada birşey anlamıyoruz nedir ya?
Evlerinizin mesafesi ne kadar?
3 günden sonrası misafirlik değildir bana göre.
Ha geldiler mi yardırmam hizmet edicem diye. Kaynananın teyzenin önüne koyarım yaprağı harcı siz güzel sararsınız bende size kahve yaparım derim çocuğumla ilgilenirim. Görümceye hadi sofrayı kuralım derim ben çayı demledim sen de dökersin dimi canım ben çocuğa bakıyorum derim. Ay böyle söylüyorum ama siz misafir değilsiniz alınmayın haa derim gülerim. Kendimi yormam yani. Madem birşey anlamıyorlar börektir mantıdır sarmadır yapar yapar buzluğa atarım ay iyi ki geldiniz hadi bi evi temizleyelim hiç gitmeyin çok yardımcı oluyorsunuz sağolun derim bir sonraki gelmeleri 6 ay sonra max 1 hafta olur
Yıldızlı pekiyi vermek lazım size, nasıl da övünülecek bir durum değil mi, is zamanı arayamazlar bile demek tabi canım ne hadlerine..
Hayır size yazmadım ben bunu yanlis oldu sanırım :)Bu arada, iş zamanı vs hakkında bir şey söylemedim. Niye öyle yazdınız anlamadım. Bana pekiyi vermişsiniz. Sanırım sizin hatanızı düzelttiğim için. Teşekkürler.
Benim babam uzakta,annem rahmetli kardeşlerim burda ama iki ayda bir iki üç saat görüşürüz herkesin hayat telaşı işte.bende birşey demek istemiyorum ama demezsem ne kadar kalacakları belli değil.çünkü evlerini hiç özlemiyorlar ve hep uzun kalırlarmış gittikleri yerde eşim dedi.senede iki kere gelip on onbeş gün kalsalar olmazmı yani.Bu konuyu açan kişinin ve onu hakli gorenlerin ailesinin başka sehirlerde yaşasigini dusunmuyorum. Eger oyle olsaydi bu konu acilmazdi . Benim eşimin ailesi ayni sehirdeyiz biz de kaldiklari olur. 2-3 gun.Ayni sehirde insan o kadar kaliyorsa uzaktan gelen 3 hafta kalabilir. Benim kayinvalidem kizina gidecek simdi 1 ay kalicak. Benim ailem bana 24 saat uzaklikta senede 2 defa gorusuyoruz. Kusura bakmayin da eşim gelip de benim senede 2 defa gordugum ailemle gecirdigim
3 haftama göz dikerse bunun sonu boşanmaya kadar gider. Biz 4 aylik evliydik. Annemler biz de 25 gun kaldi. Eşim izin aldi gezdirdi.Onlara yemek bile yapti. Gorumcem gelir annesi burda oldugu halde bizde de kalmak ister. En dogal hakki. Cunku ben de ailemin gelip gitmesini isterim. Tabi her seyime de yardim ederler. Gelip de bir işin ucundan tutmuyor,size yük olup yoruyorlarsa insana 10 gun bile fazla gelir.Umarim kisa zamanda mantikli bir sekilde dusunerek bu sorunu cozersiniz.
Geçen sene ben anne uzun süre olunca bunalıyorum dediğim için bu sene eşim iki üç hafta kalırsınız alışkın değil diyebilmiş.Yanlış yapmış eşiniz nasıl diyebildi az kalın diye ben hayatta kimseye öyle bisey söyleyemem bana da söylenseydi bi daha asla o eve ayak basmazdım.
Normalde bende diyemem ama iki üç hafta benim kalıp gitseler dediğim onların az gördüğü süre.yani ben bişey demesem yapmam gerekeni yapsam hizmet güler yüz en az iki ay.ve bişey demezsem ve birde davet edersem nezaketen bir ay teyze ve iki hafta da görümcem ve kızları her yıl hiç eksiksizvalla ben de bunalirdim açıkçası ben evimde rahat olmayı isterim ama uzak olunca mevcursa da birşey demezdim sonuçta kendi annem babam gelse eşim dese artik gitsinler diye boşanmayı bile düşünürdüm benim hatrim da mi yok nasıl der diye kizardim açıkçası. Ama iki hafta da gerçekten az değil ya
Oglunuz size bize geldiğinizde cok kalmayın dese ne hissedersiniz. Bazen toplum olarak vahşileştiğimizi düşünüyorumMerhaba arkadaşlar..
Konum misafirlik süresi nedir ne kadardır.ben kimsenin evinde uzun kalamam fakat eşimin ailesi 4 aylık evliyken geldi iki hafta kaldı annesi,babası ve teyzesi.geçen sene 8aylık hamileyken geldiler kv,kp ve 15 tatil için görümce ve kızları.baya sıkıntılı günler geçirdim.uzun süre kalınca bunaldığımı ama kovulmuş gibi gitmeyin torununuzu görün gidin dedim doğumdan iki hafta sonra gittiler.neyse şimdi yine gelecekler eşimle hep tartışıyoruz bu konu yüzünden onlardan bahsedince moralim bozuluyor istemeden.eşime dedim konuş diye güya ,konuştu ama iki üç hafta kalırsınız dedim diyor.ama gitmeyeni kovamam onlar böyle alışmış diyor.iki haftada birşey anlamıyoruz kovulacaksak gelmeyelim demişler.eşim babam geçen sene ağladı içimde kaldı diyor.her zaman gelemiyoruz biz torun için geliyoruz demişler.valla çok bunaldım bana bir deyin doğrumu bu yaptıkları
Ben size hak verdim valla kimse kusura bakmasın 2-3 ay kalmakda boğar insanı ya hanginiz kalıyo kv kple 2-3ay ekstra gelenlerde var valla bende istememNormalde bende diyemem ama iki üç hafta benim kalıp gitseler dediğim onların az gördüğü süre.yani ben bişey demesem yapmam gerekeni yapsam hizmet güler yüz en az iki ay.ve bişey demezsem ve birde davet edersem nezaketen bir ay teyze ve iki hafta da görümcem ve kızları her yıl hiç eksiksiz
Tabbiki de hallolur el mahkum olunca yapılıyor bir şekilde ama insan istiyor ki yanımda bi can olsun destek olsun. Tek başına halletmek çok kolay olmasa gerek mecbur olunca da yapacak bir şey yok.Ilk dogumumda annem bazi sebeplerden dolayi yanimda yoktu, kaynanam 1 gece kaldi gitti sagolsun. Ben tektim ve ogluma esimle beraber baktik ilk 3 hafta sonra oda ise geri dondu ben bebekle basbasa kaldim. Bebekler illa uyuyorlar gunduzleri, asgari duzeyde temizlik yemek yapmak cok zor degil ki. Dogum cok normal bir olay, annenin kendine gelme sureside aylar almiyor. Es yardimci oluyorsa 2 haftada anne toparlaniyor zaten. Temizlik icin yardimci falan tutmadik ama evimde genel olarak hep temizdi. Yemegimde vardi. Yani cok zor degil. Yardim edilse daha guzel tabi anne icin bolca dinlenir ama yardim olmadiginda da halloluyor bir sekilde :)
Çok haklısınız eğer hizmetlenirseniz nasıl olsa bakıyorlar oluyor. Ama hizmet edilmezse de gelin hiç yerinden kalkmadı oluyor. Zor bir durum. Bence misafirliğin bir süresi var ve bu süre de bu kadar uzun değil. Aslında gelen kişi düşünmeli. Benim ailem uzakta yılda bir kere gelirler onda da 1 hafta zor kalırlar hatta kalmazlar bile 5.gün gitmek isterler. Ailelerin düşünceli olması lazım. Yakın mesafe için bu süre daha az olmalı.Ben de konu sahibine sabır dileyerek şunu söylemek istiyorum ki bir süre sonra o misafirler bakıyorlar ki ekmek elden su gölden hizmet bol bol. Kaldıkça kalalım diyorlar. Gelin köle çünkü. Ben böyle durumlarda misafiri eşime attıkça atarım. Ben ne yaparsam o da yapacak. Hizmet edecek ya da kendi ailenizi de çağırın iki ay kalsınlar da bakalım eşin ne yapacak
Haklısınız sonuna kadar doğru söylemişsiniz lakin karşılıklı iletişim kopukluğu olunca istememezlik maalesef yaşanıyor çoğu zaman Ailelerde bende diyorum madem ki saygı sevgi yok ne diye orda uzun süre yatılı misafir olunur buda insanı yorarTorun sevgisinden bahsediyoruz. Benim ailem gelse ben kendi aileme gidin diyemem. Bana 30 sene bakan insanları evimde bir ay barindiramiyorsam bu benim çiğligim olur. Aynı şekilde eşimin ailesine de git diyemem.
Atasözleri süzülmüş tecrübelerdir bence.Çok haklısınız eğer hizmetlenirseniz nasıl olsa bakıyorlar oluyor. Ama hizmet edilmezse de gelin hiç yerinden kalkmadı oluyor. Zor bir durum. Bence misafirliğin bir süresi var ve bu süre de bu kadar uzun değil. Aslında gelen kişi düşünmeli. Benim ailem uzakta yılda bir kere gelirler onda da 1 hafta zor kalırlar hatta kalmazlar bile 5.gün gitmek isterler. Ailelerin düşünceli olması lazım. Yakın mesafe için bu süre daha az olmalı.
Çok ilginç ama bu durum erkek ailesinde Yok. Kadının ailesi utana sıkıla geliyor ama erkek tarafı aha hizmetçi bulduk saldıııırrr modunda çoğu zaman. Ya bana gelsin hizmet etsin ya ben gideyim hizmet etsin. Ailesine ses çıkarmayan erkeğe karşılık olarak kendi aileni de çağıracksın. Ve onun da hizmet etmesini bekleyeceksin. Bak bakalım nasıl oluyorÇok haklısınız eğer hizmetlenirseniz nasıl olsa bakıyorlar oluyor. Ama hizmet edilmezse de gelin hiç yerinden kalkmadı oluyor. Zor bir durum. Bence misafirliğin bir süresi var ve bu süre de bu kadar uzun değil. Aslında gelen kişi düşünmeli. Benim ailem uzakta yılda bir kere gelirler onda da 1 hafta zor kalırlar hatta kalmazlar bile 5.gün gitmek isterler. Ailelerin düşünceli olması lazım. Yakın mesafe için bu süre daha az olmalı.
Evet o konuda da siz haklisiniz.Haklısınız sonuna kadar doğru söylemişsiniz lakin karşılıklı iletişim kopukluğu olunca istememezlik maalesef yaşanıyor çoğu zaman Ailelerde bende diyorum madem ki saygı sevgi yok ne diye orda uzun süre yatılı misafir olunur buda insanı yorar
İki hafta yetmemiş 6 ay kalsalarmışMerhaba arkadaşlar..
Konum misafirlik süresi nedir ne kadardır.ben kimsenin evinde uzun kalamam fakat eşimin ailesi 4 aylık evliyken geldi iki hafta kaldı annesi,babası ve teyzesi.geçen sene 8aylık hamileyken geldiler kv,kp ve 15 tatil için görümce ve kızları.baya sıkıntılı günler geçirdim.uzun süre kalınca bunaldığımı ama kovulmuş gibi gitmeyin torununuzu görün gidin dedim doğumdan iki hafta sonra gittiler.neyse şimdi yine gelecekler eşimle hep tartışıyoruz bu konu yüzünden onlardan bahsedince moralim bozuluyor istemeden.eşime dedim konuş diye güya ,konuştu ama iki üç hafta kalırsınız dedim diyor.ama gitmeyeni kovamam onlar böyle alışmış diyor.iki haftada birşey anlamıyoruz kovulacaksak gelmeyelim demişler.eşim babam geçen sene ağladı içimde kaldı diyor.her zaman gelemiyoruz biz torun için geliyoruz demişler.valla çok bunaldım bana bir deyin doğrumu bu yaptıkları
Kesinlikle hem sıkıcı hem maddi olarak küflet1 haftadan fazlasi ev sahibine eziyet oluyor. Ne kadar iyi insanlar olurlarsa olsunlar 3 ogun yemek hazirla sofra kur kaldir evi temiz tut derken ev sahibinin pili biter.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?