öyle mi dersin. Kontrollü yemiyor muyum
1 hafta sonra kursum başlıyor, havalarda düzeliyor, yarım saat hızlı yürümeyede başlayacağım.
Aslında çok yemiyorsun ama karbonhidrat ağırlıklı yiyorsun. Bence karbonhidratı azaltıp proteine ağırlık verirsen ve de karbonhidrat olarak daha çok meyve tüketirsen daha rahat zayıflarsın hem de daha sağlıklı olur. Ben karbonhidrat olarak meyve tüketiyorum canım çok çok isterse çikolata tatlı vs. yiyorum. Onun dışında çorba,et veya sebze yemeği tüketiyorum.
Evet kızlar bugün itibariyle ben de başladımBoyum 1.68 civarı kilom sanırım 55 baya oldu çünkü tartılmayalı. Herkes kilon normal desede ben kemik görünümlü halimi özlüyorum
Kalça ve yüzden farkettiriyorum 1 kilo bile alsam oyüzden aynaya baktığımda daha mutlu olmam için 3 kilo veya 5 kilo falan kaybetmem lazım
Kahvaltı menüme geçecek olursak:
Öncesinde 1 büyük su bardağı su içtim.
Sonrasında haşlanmış yumurta, salatalık, domates, maydanoz, 3 yeşil zeytin, bir çatal ucu kadar beyaz peynir. Bir bardak tek şekerli çay (şekeri düşürüyorum her gün o tek şekeri de kısa kısa)
1 saat sonra bir avuç kuruyemiş yedim.
Birazdan yeşil çay içeceğim.
Akşama da patates haşlıyorum yanına yeşillik doğrıycam yağsız bi'şekilde bol limonlu onu yiycem.
Benim tek sorunum uyku problemi. Geç uyanıyorum haliyle tüm gece ayaktayım eee doğal olarak gece hep elim bi'şeylere gidiyo. Bunu kesersem mükemmel olacak diye düşünüyorum.
Bi'de günlük yarım saat, 1 saat egzersiz yapıyorum
hoşgeldin raiinbow, herkesin dediği gibi boyuna göre kilon çok normal iyi yani ama insanın mutlu olduğu kiloda olması önemli tabi. Birde orantısız kilo alıyormuşsun ondan da beğenmiyor olabilirsin kendini. Benim boyum 157 eskiden 49 kiloydum ve çok kiloluyum diye zayıflamaya çalışırdım hep. Ama şimdi 49 olmaya çalışıyorum altını istemiyorum mesela. insanın mutlu olduğu kiloda olması önemli ama kemikler çıkınca da pek hoş olmuyor bence yani ben öyle olmak istemem yani :)
Hoşbulduuuk
Kemiklerin çıkması işin esprisiOrantısız dediğim herkes kalça kısmıma güzel der ben ise arkadaşımın kuru denilen kalçalarını beğenirim Yüzde de biraz kemikli seviyorum ondan galiba ama işte kilo alınca direk yüzümden farkediliyor o yüzden kilo almaktan çok tırsıyorum Ben hiç 49 olmadım en zayıf halim bile 49 dememiştir boydan sanırım
Bende yüzde kiloyu hiç sevmiyorum. Yanaklar tombik olunca tatlı olabiliyor ama gıdık denilen bölgeden nefret ediyorum bende var çünkü :)) Sanki çene kemiği ile boyun bölgesi bitişik gibi oluyor. Çene kemikleri belirgin olunca seviyorum yanakların içe çökmesine gerek yok ama.
Senin boyun baya var 49 kilo sende zaten bir deri bir kemik olur, olma zaten o kdar zayıf. Ben 157 boyla 49 kilo iken normal oluyorum ne zayıf ne de kilolu.
Kızlar 600 gr fazla çıktım bugün tartıda 56.1 geldim( Moralim bozuldu bu hafta diyet modundan biraz uzaklaştım ondan oldu sanırım. Bugün de canım inanılmaz tatlı istedi abur cubur istedi neyse ki evde olmadığı için yiyemedim ama olsa dayanamaz yerdim :)) aslında evde bir şeyler var sütlaç var bisküvi var, hazır puding de var ama sütle yapmak lazım ona da üşendim. Bisküvi ile sütlacı da hiç sevmem yemedim tabi ki :)) iyi ki de sevmiyorum yoksa almıştım kalorileri.
Baktım olacak gibi değil kendimi belli bir diyete sokmam gerektiğini farkettim, spor yapıyordum ama yds ye hazırlancam 7 nisana kadar spora ara vermeyi düşünüyorum o yüzden. Sadece haftasonları spor yapcam. Hafta içi işten gelince ders çalışmam lazım artık. Akşamları da yorgun ve aç geliyorum yemesem olmuyor ders çalışacağım için. Bu yüzden bana en güzel uyan hiç aç bırakmayan ve zayıflatan diyet karatay olduğu için bende yarın itibari ile 49 kiloya düşene kadar karatay yapmayı düşünüyorum. Bir de karatayda akşam 8e kadar yemek yemek serbest bende işten geç geldiğim için bu diyet bana uyuyor :))
Arada öğlen dışarda falan yiyoruz o zamanlarda da ya salata yerim ya da ekmeksiz bir şeyler yemeye çalışcam. Canım çok isterse de ayda bir iki kere bozarım diyeti. Çünkü sürekli diyette psikolojisini bozuyor insanın. Geçen sene hiç bozmadan 18 gün karatay yapmıştım kendime hayret etmiştim o zaman bu nasıl irade diye ama aslında alışmıştım ve aramıyordum hiç bi şeyi bir de o zamanlar annem de diyette olduğu için evde hiç kilo aldıracak hamur işleri vs. yapılmıyordu. Ama napalım bende hayır demesini öğrencem artık :))
Artık çok sıkıldım bu kilo vermeye çalışmaktan falan o yüzden bunu diyet gibi düşünmeden yapmaya çalışcam. Zaten karatay hiç de diyet gibi değil doyana kadar yiyorum. Bir iki yasak dışında ki o yasaklar da sağlıksız şeyler zaten, sağlıklı beslenme yapıyorsun ve çoğu şey serbest. Diyet gibi değil hiç. Bir de karatayla 4-5 kilo veriliyor bir ayda. Ben o kadar da istemiyorum şubat sonuna kadar 53 olsam yeter yani bir ayda 3 versem yeter bana.
Canan Efendigil Karatay – Karatay Diyeti E-Kitap indir | E-Kitap indir 'in – e-kitap indirme portalıBenimde haftaya kursum başlayacak ve hergün yürüyüş yapacağım yarım saat.
Canım karatay diyetini biraz anlatır mısın, ismini çok duydum ama içeriğiyle ilgili hiç bilgim yok. Bende yapmaya çalışacağım çünkü.
kitabı lınkten ındırebılırsınız eger ındıremezsenız ozelden maıl adresınızı maıl atın bana göndereyım okkkk
Benimde haftaya kursum başlayacak ve hergün yürüyüş yapacağım yarım saat.
Canım karatay diyetini biraz anlatır mısın, ismini çok duydum ama içeriğiyle ilgili hiç bilgim yok. Bende yapmaya çalışacağım çünkü.
Bazı yasaklar var onun dışında çoğu şey serbest.
Yasaklar: ekmek, pilav,makarna,patates,karpuz,kavun, glisemik indeksi yüksek gıdalar, şeker içeren her şey reçel pekmez bal, çikolata abur cubur hamur işi, gazlı içecekler kola fanta gibi,tatlılar, işlenmiş hazır gıdalar
Serbest olanlar: meyve , sebze, et yemeği, ekmek yerine her türlü kuruyemiş tüketiyorsun. Her yemeğin yanına 1 avuç kuruyemiş yiyorsun: ceviz fındık gibi.
Kahvaltıda 2 yumurta şart ama çok geliyor bana 1 yumurta tüketiyorum.
Aç kalmak gibi bir şey mümkün değil tıka basa yiyorsun ben kpss ye hazırlanırken son iki ay karatay yaptım inanır mısın yemekten sonra hiç ağırlık çökmedi üstelik tam uymamama rağmen 3 kilo verdim. Spor falan da yapmadım ama spor yapın diyor kitap mutlaka yürüyemiyorsun evde 10 dk ip atla, dans et diyor ama mutlaka hareket et gün içinde diyor.
ben kitabı hiç okumadan başlamıştım diyete sadece yasakları yazan bir sayfasını okudum bir de örnek menülere baktım. Evde ne yemek varsa 1 tabak yemek yedim doymazsam üstüne kuruyemiş yedim o doyurdu hep.
En önemli şey akşam 7-8 den sonra bir şey yiyip içmek yasak. Su içebilirsin şekersiz çay içebilirsin sadece.
Bir de öğünler arasında en az 4-5 saat ara olmalı. 4-5 saat geçmeden bir şey yememeye dikkat et. Zaten acıkmıyosun karataya tam uyarsan, çünkü aşırı doyurucu, doğru besinleri yediğin için uzun süre tok tutuyor. Ben hiç ara öğün yapmadım dayanamazsanız yapın diyor ama yapmazsan daha etkili olur. bir de pilav yasak ama bulgur pilavı serbest.
örnek menü:
PAZARTESİ
Kahvaltı (08.00-09.00)
İki adet yumurta (Suda haşlanarak rafadan ya da kayısı kıvamında hazırlanmış. Tereyağında peynirli omlet de yapılabilir.)8-10 adet tuzu alınmış yeşil ya da siyah zeytinBir avuç içi kadar beyaz peynir,4-5 adet gün kurusu kayısıŞekersiz bitki çayı, su ya da meyve çayıBir (ince belli) çay bardağı ceviz (Ekmek yerine beyaz peynirle birlikte yenebilir. Cevizler mümkünse yeni kırılmış olmalıdır.)
Öğle yemeği (13.00-14.00)
Bir avuç içi kadar dana söğüş, bol salata ve zeytinyağlı fasulyeSalata olarak dilimlenmiş ya da rendelenmiş turp ve havuç veya mevsim salatası, doğal sirke, limon, az miktarda kristal kaya tuzu ve sızma zeytinyağı ile hazırlanmalıdır.Bir su bardağı tuzsuz ayranArzu edildiği kadar şekersiz bitki çayı ya da su
Ara öğün (şart değil) (15.00)
Yarım su bardağı kadar ceviz Şekersiz olarak sevdiğiniz herhangi bir çay ya da taze limonlu su
Akşam yemeği (18.00-19.00)
Balık, yeşil soğan, roka ve turp (Salata bol miktarda hazırlanıp, içine, doğal sirke, limon, az miktarda kristal kaya tuzu ve sızma zeytinyağı ile birlikte tane keten tohumu ilave edilerek hazırlanmalıdır.)
SALI
Kahvaltı (08.00-09.00)
Kayısı kıvamında suda haşlanmış iki yumurta (Saf tereyağı ya da zeytinyağı ile omlet veya menemen de yapılabilir)8-10 adet tuzsuz zeytin Bir avuç içi kadar beyaz peynir2-3 adet çarliston yeşilbiber5-6 adet minik domatesŞekersiz çay ya da sütBir (ince belli) çay bardağı fındık (Ekmek yerine beyaz peynirle birlikte yenebilir. Fındık mümkünse yeni kırılmış olmalıdır.)
Ara öğün (şart değil) (10.00)
Yarım su bardağı kadar ceviz Bol su ya da yeşil çay
Bir tabak zeytinyağlı barbunya ya da etli sebze yemeğiLahana ya da karnabahar salatası (Çiğ ya da buğulanmış olabilir)Bir su bardağı ayran ya da bir kase yoğurt
Bir orta boy elma ya da mevsim meyvesiBir kase yoğurt (Mümkünse evde mayalanmış veya geleneksel usulle üretilmiş. Kesinlikle diyet olmayacak)Şekersiz çay ya da bir fincan Türk kahvesiNescafe olarak bilinen granül kahveler işlenmiş gıda oldukları için yasak
Balık ızgara (Fırında veya buğulama usulü de pişirilebilir)Bir tabak pilakiRoka, yeşil soğan, maydanoz ve bir tatlı kaşığı keten tohumu (Tüm salatalara doğal sirke, limon, az miktarda kristal kaya tuzu ve sızma zeytinyağı ilave edilebilir.)İki kibrit kutusu kadar tahin helvası
ÇARŞAMBA
Kahvaltı (08.00-09.00)
Kayısı kıvamında suda haşlanmış iki yumurta (Saf tereyağı ya da zeytinyağı ile omlet veya menemen de yapılabilir)Bir avuç içi kadar beyaz peynir2-3 adet tatlı kırmızıbiberYeşil çay ya da sevilen bitki çayıBir çay bardağı (ince belli) Antep fıstığı (Ekmek yerine beyaz peynirle birlikte yenebilir. Fıstıklar, tuzsuz ve mümkünse yeni kırılmış olmalıdır.)
Tuzsuz yerfıstığı (Kavrulmamış ve mümkünse yeni kırılmış olmalı)Bol su ya da bitki çayı
Bir bardak zeytinyağlı taze yeşil fasulye3-4 adet ızgara köfte1 kase yoğurtTurp ve havuç rendelenerek hazırlanmış salata ve bir tatlı kaşığı keten tohumu (Tüm salatalara doğal sirke, limon, az miktarda kristal kaya tuzu ve sızma zeytinyağı ilave edilebilir.)Bol su veya ayran
Bir elma ya da armut1 kase yoğurt
3-4 kalem kuzu pirzola ya da avuç içiniz kadar bonfile ızgara. Zeytinyağlı enginar ya da bir tabak taze baklaMevsim salatası ve bir tatlı kaşığı keten tohumu
PERŞEMBE
Kahvaltı (08.00-09.00)
İki yumurta ile hafif ateşte tereyağı ile pişirilmiş peynirli omlet8-10 adet tuzsuz zeytin Bir avuç içi kadar beyaz peynir1-2 adet çarliston yeşilbiber ya da 1-2 adet salatalıkTaze maydanoz ve kırmızıbiberYeşil çay ya da sevilen bir bitki çayıBir (ince belli) çay bardağı ceviz içi (Ekmek yerine beyaz peynirle birlikte yenebilir. Cevizler, tuzsuz ve mümkünse yeni kırılmış olmalıdır.)
Bir avuç içi kadar tuzsuz yerfıstığı ya da badem içi (Mümkünse yeni kırılmış olmalıdır)Taze limon eklenmiş bol su ya da bitki çayı
Öğle yemeği (12.00- 13.00)
Bir avuç kadar dana bonfile ya da 3-4 kalem kuzu pirzolasıBir tabak zeytinyağlı pırasa 5-6 adet minik domatesBir kase yoğurt ve bir tatlı kaşığı keten tohumuBol su
Bir ufak portakal veya mevsim meyvesiBir avuç içi kadar tuzsuz yerfıstığı ya da badem içi (Mümkünse yeni kırılmış olmalıdır)
Balık ızgara, kırmızı kuru soğan, dilimlenmiş turp ve rokaBuğulanmış Brüksel lahanası ve rendelenmiş havuç ya da lahana salatasıBir tabak piyaz ya da zeytinyağlı barbunya
CUMA
Kahvaltı (08.00-09.00)
İki yumurta ile hafif ateşte tereyağı ile pişirilmiş omlet8-10 adet tuzsuz zeytinBir avuç içi kadar peynir Taze maydanoz, tatlı kırmızıbiber ve 1-2 adet salatalıkŞekersiz yeşil çay ya da sevilen bir bitki çayıBir (ince belli) çay bardağı Antep fıstığı (Ekmek yerine beyaz peynirle birlikte yenebilir. Fıstıklar, tuzsuz ve mümkünse yeni kırılmış olmalıdır.)
Bir avuç içi kadar ceviz içi (Mümkünse yeni kırılmış)Bol taze limonlu su ya da bitki çayı
Bir porsiyon şiş kebap (Yanında pide, pilav ve patates yenilmeyecek)Taze yeşilbiber, domates, turp, maydanoz, soğan ve sumakBir kase yoğurt ve bir tatlı kaşığı keten tohumuBol su ya da ayran
Bir elma ve avuç tuzsuz yerfıstığı (Kavrulmamış ve mümkünse yeni kırılmış)Taze limon eklenmiş su ya da şekersiz çay
3-4 kalem kuzu pirzolasıMevsim salatası (Tüm salatalara doğal sirke, limon, az miktarda kristal kaya tuzu ve sızma zeytinyağı ilave edilebilir)Zeytinyağlı enginar ya da yoğurtlu semizotu salatası
CUMARTESİ
Kahvaltı (08.00-09.00)
Pastırmalı yumurta8-10 adet tuzsuz zeytinBir avuç içi kadar peynir ve taze maydanoz ya da nane ile birlikte Şekersiz yeşil çay ya da sevilen bir bitki çayıBir (ince belli) çay bardağı Antep fıstığı (Ekmek yerine beyaz peynirle birlikte yenebilir. Fıstıklar, tuzsuz ve mümkünse yeni kırılmış olmalıdır.)
Bir avuç içi kadar ceviz içi (Mümkünse yeni kırılmış)Taze limon eklenmiş bol su ya da şekersiz bitki çayı
Bir porsiyon bonfile ızgaraTaze yeşilbiber ve domates ya da kuru soğanYoğurt, semizotu ve bir tatlı kaşığı keten tohumu yağıBol su veya ayran
Bir ufak boy portakal veya elmaŞekersiz yeşil çay
Balık ızgaraDilimlenmiş beyaz turpBol roka, domates ve taze yeşil soğan ile hazırlanmış salata (Tüm salatalara doğal sirke, limon, az miktarda kristal kaya tuzu ve sızma zeytinyağı ilave edilebilir)İki kibrit kutusu kadar tahin helvası
PAZAR
Kahvaltı (08.00-09.00)
Peynirli omlet ya da pastırmalı yumurtaBir avuç içi kadar beyaz peynir8-10 adet tuzsuz zeytinTatlı kırmızıbiber, domates ve salatalıkŞekersiz yeşil çay ya da sevilen bir bitki çayı Bir (ince belli) çay bardağı ceviz içi (Ekmek yerine beyaz peynirle birlikte yenebilir. Cevizler, tuzsuz ve mümkünse yeni kırılmış olmalıdır.)
Bir avuç içi kadar ceviz içi (Mümkünse yeni kırılmış)Taze limon eklenmiş bol su ya da şekersiz bitki çayı
Öğle yemeği (12.00-13.00)
Bir tabak kuru fasulye, bonfile veya biftek (bir avuç içi kadar) (Yanında pilav ve patates yenmeyecek)Bir adet kuru soğanÇoban salatası (Tüm salatalara doğal sirke, limon, az miktarda kristal kaya tuzu ve sızma zeytinyağı ilave edilebilir)Bol su
Bir avuç tuzsuz yerfıstığı (Kavrulmuş ve mümkünse yeni kırılmış)Şekersiz çay
Balık ızgaraTaze yeşil soğan, bol roka ve domatesKözlenmiş taze kırmızıbiber
Bende bu hafta hep dısarıda olduğum içim hiç dikkat edemıyorumKızlar ben diyet modundan çıktım kilom da hemen arttı( Boğazıma sahip olamıyorum bu aralar. Bende baktım olacak gibi değil serbest bıraktım kendimi diyeti bıraktım. ASlında bir günlüğüne bırakmıştım bu süre biraz uzadı. 56,5 kiloyum verdiğim iki kilonun bir kilosu geri geldi. 2 hafta ya da 10 günde aldım bu kiloyu o yüzden çabuk verebilirim gibi geliyor. Sizin nasıl gidiyor kızlar?
merhaba kızlarrr, ben uzun süredir nerdeyse hiç dikkat etmedim hatta ne bulduysam yedim ama fazla da kilo almadım. şimdi memleketteyim oğlumla anneannemizdeyiz:) annemin tartısıyla tam 55 kilo geldim. 1 ay burdayım. bu tartıya göre 51 olarak gitmek hedefim:) evde kendi tartımda ne çıkarım bilmem ama annemin tartısında 50 kiloyla gelin olmuştum:) ve o kiloda eşim göbeğin basenin var dese de ben kendimi seviyordum. beni görenler ki 6 aydır görmediler çok kilo vermişsin dediler ve çok mutlu oldum. çünkü tamamen kilo aldım moduna girip daralmıştım bunalmıştım. neyse yaza kadar forma gireceğim inş.:) bugün sabah az sucuk, birkaç köfte ve 1 biber yedim. 1 dilim beyaz ekmek yedim ama içi boştu kabuk yedim sadece. öğleden sonra 1 dilim baklava yedim, 2 tanede kuru pastamisafirler geldi dayanamadım. akşama da bir porsiyon mantı var yoğurtlu. 7 den sonra hiç bişi yemicem. bakalım burdan kaç kilo dönücem. bugün yürüyüş yapamıyorum ama yarından itibaren başlıcam ona da inş.:)
Hoşgeldin yliss :))
yliss 50 kiloda basenin göbeğin olabilir benim de oluyor ama o kadar da olsun bir der bir kemik olacak halimiz yok ya dimi :)) Sonuçta 27 yaşındayız biraz kıvrımlar da olmalı yoksa çocuk gibi oluruz. Bende sabah 55,6 geldim kilo aldım diye çok üzülüyordum bir kaç gündür diyet yapmasam da 7 den sonra bir şey yemedim ve de yaptığım yürüyüş ve merdiven çıkmalar işe yaradı eski kiloma dönmüş durumdayım. Diyete yarından itibaren devam etcem. Hafta içi diyet haftasonu serbest bıraktım kendime ama haftasonu da 5 ten sonra bir şey yemek yok tabi ki :)) Hedefim tam 55 kiloyu görmek bu hafta 600 gr daha giderse süper olacak :)) ondan sonraki hafta da hedefim 54,5 her hafta yarım kilo vermeyi hedefliyorum acelem yok kendime tarih koydum 1 haziranda istediğim kiloya erişip sabitlemek sene sonuna kadar da. Yani 3,5 ayda 7 kilo vermek
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?