Bitter80'in Diyet Günlüğü

hep aklıma geliyor tatlı ama erteliyorum, çok dayanamazsam kuru kayısının içine ceviz koyup yiyorum:) ya da ufacık 1 parça muz falan:) diyetarkadaşım.com u çok beğendim. hem yaktığını hem yediğini giriyorsun, ne kadar kilo verdiğini söylüyor, bana söylediği nerdeyse birebir örtüşüyor:) ah ben de 56 görsem artık ya, yazık bana yaaaa bana bu hızla gidersem aylık 5.30 kg verebileceğimi söylüyor, yetişirim sana inş.:)

Selam kızlar,

1 haftalığına memlekete gitmiştim, son yazdıklarınızı yeni okuyorum.
Orada fazla kaçırdım yemeği 55 geliyorum Eşimin ailesi basenlerimle ilgili söylendi durdular, çok zoruma gitti
Ben basenleri geniş biriyim 102 santim kilo alırken de sadece bu kısımdan alıyorum.
8'den sonra birşey yememeye bende bugünden itibaren başlıyorum, haftayada günde 2 lt suyu eklerim artık.
Basenim için günde yarım saat yürümeye devam edeceğim. Evde yapabileceğim egzersiz ne tavsiye edersiniz?

canım hoşgeldin:) öncelikle basen en hızlı eriyen yer, bunun için canını sıkma, benim de 113tü ve 1 ay kadar sonra 99lara sonra da 90 a kadar indi hem de özel çaba vermeden. şuan yine 98 ama ericek inş.
evde yapabileceğin en kolay egzersiz ip atlamak, 1 saat ip atlamak 550 kalori harcatıyor,gürültü olur dersen halının üstünde atlarsın, hiç ses olmuyor aşağıya:)
bir de benim yaptığım leslie sansone ile walk at home var, 1 milden 5 mile kadar videolar var, azdan başlayıp artırabilirsin. aeorobik programı bu ve epe işe yarıyor. ne basen bırakıyor ne göbek:) ben 1 haftayı geçkindir yapıyorum ve baya toparlandım bile:) googledan aratırsan leslie diye bulabilirsin:)
evde pilates yapabilirsin ama kilo vermeye değil sıkılaşmaya daha yardımcı ama işini görebilir:)
bi de denememin yaptığı insanity var ama her yiğidin harcı değil:)
forumda callanitics diye bi egzersiz daha vardı, indirdim videoları ama hiç yapamadım, platese benziyor ama ayakta yapılıyor daha çok.

Canım çok teşekkür ederim verdiğin bilgiler için.
Dünde göz atmıştımtım yazdıklarından dolayı leslie nedir diye. Şimdi daha detaylı baktım ve leslie 500 adım yaptım. 5 dk sürdü video. Doğru yolda mıyım :)
Bu 5 dk lık leslie yi kaç gün yapıp daha uzununa geçmeliyim ? Basenimin erimesini 90 cm olmasını çok istiyorum.
Bugün akşam 6 dan sonra biraz çerez ve 1 de elma yedim bu arada.

zaten yürüyüş yapan birisin bence hergün 1 mil artırabilirsin eğer ağır gelirse bi öncekini bir kaç gün sürdürüp atlarsın:) ben de öle başladım, şimdi 5 mil göz açıp kapayana bitiyor 68 dak:)

Merhabalar canım,
Yürüyüşe hergün çıkamıyorum, bugün ki gibi mesela, hava çok rüzgarlı oluyor burada. Çıkamadığım gün 2 mil, yürüdüğüm günlerde 1mil yapayım bari :)
Peki bunla birlikte ipte mi atlamalıyım? İpim yokta almam gerekecek bugün :)

ip atlama zorunluluğun yok ama fazla spor göz çıkartmaz:) ip atlarken yüz kaslarımız bile çalışıyormuş, bir zenci gibi diri vücuda sahip olmak isteyenler ip atlasın diye bir yazı okumuştum:) ip almadan da atlayabilirsin, hayali iple, kollarını döndür zıpla. insan nefes nefese kalıyor. ben denedim güzel oluyor:) bu arada ben de bu sabah 57.5 geldim, 8 günde 1.300 gr:)

Bende 55,3 geldim sabah.
hayali ip mantıklı :) şimdi çarşıdan geldim almayı unutmuşum çünkü. Ama kısa zamanda alırım.
Geçen ilaç almak için eczaneye gittiğimde solgarın ürünlerini inceledim biraz. Eczacı ilgilendi, zayıflamak için ürünü var mı diye sordum ve metobolizma hızlandırıcı ve tok tutan bir ürün tavsiye etti. İçinde 200 tablet varmış, ve 40 tl. Sence kullanmalı mıyım ?

bence azıcık kilon var öle ilaç falan boşver. ben yulaf kepeği almıştım dukan diyeti yaparken, elimde kaldı bi sürü. onları kullanıp atıştırmalık birşeyler yapıyorum, hem tok tutuyor hem bağırsakları çalıştırıyor. bi ara da keten tohumu yemiştim. o da mideyi şişirip tok tutuyor.yulaf kepeği kendi hacminin 100 katı mı ne su tutuyormuş. sabahtan beri 2 litreyi aşkın su içtim ama 2 kere falan tuvalete çıktım. demekki yulaflar tuttu benim suyu:) doğal şeylerle beslenmeye çalış canım. sen pasta börek seviyorsun, poğaça falan yapıyorsun, yarı malzemesini yulaf kepeği olarak yapabilirsin unun. hem kalorisi azalır hem tok tutar:)

Ben bugün tatlı yedim dayanamayıp akşam da bizimkiler dondurma almış onu yedim akşam yemeğini de kaçırdım Ama önceki günler çok iyi gittim 55 kilo çıkmıştım sabah ama yarın kesin 56-57 yi görürüm bugün o kadar çok yedim ki (
Kaç gündür de mesaiye kalıyorum o yüzden yorgun gelince nete takılamadım hiç. Ama burayı dolu görünce çok sevindim :)) Yliss o siteye bende bakcam birazdan.
Kilo konusunda da merak etme yaklaşırsın sen bu azimle bize :))

Merak etme sarfansari beraber eritiriz basenleri bende aynı sorundan müzdaribim. Bu arada merak edip ölçtüm benim de 101 cm miş daha çok çıkar sanmıştım ama değilmiş neyse ki. Göbeğim de 85e çıkmış çok yiyince tabi :)) Bende iki gündür iyi yürüyordum ama işe çok terli gidince üşüyorum hasta olcam diye korktum bi de o kadar ıslak şekilde dolaşmak rahatsız etti beni

Bugün bende hayali ip atladım o kadar çok yiyince 50 kere atladım ilk hafta 50 yapcam sonra arttırcam onu da.
Yarın tam gaz diyetime devam etcem hatta yarın cezalıyım baya az yicem o yüzden.

sarfansari hiç öyle ilaçlarla falan uğraşma onlar ne kadar doğru bilemeyiz hem de doğal yollardan zayıflamak en iyisi.

banada akıl verin lütfen 58 kiloyum 50 olmak istiyorum 8 kilo gider mi özellikle basenim çok fazla

Biz de aynı durumdayız bize katıl beraber zayıflayalım

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Kızlar kurallarımızı yazıyorum siz de ekleyin aklınızda ne varsa yarından itibaren hepimiz uygulayalım.

1) Her gün en az yarım saat spor ister yürüyün ister evde ip atlayın, ister dans edin. Hiç bir bahane bulmadan her gün yarım saat hareket edilecek.

2)Günlük en az 1,5 lt su içilecek. Ben 2 litreye hiç ulaşamıyorum çay falan da içiyorum çünkü siz isterseniz 2 yapın.

3)Bence kahvaltı dışında ekmek de tüketmeyelim.Poğaça yerine de ekmeği tercih edelim. Günlük 3 dilim ekmek sınırı getirelim. Birde makarna,pilav tüketeceksek de sadece 2 yemek kaşığı serbest olsun. Ben belki bunların hepsini keserim ama canım çok isterse de bu sınırlara uyacağım.

4) Eğer kilo yapan bir şey yiyeceksek de haftada bir gün izin verelim ona. Böylece diyetten sıkılmayız. Mesela haftada bir gün sütlü tatlı,çiikolata, dondurma serbest olabilir. Ama haftadaa sadece bir gün ve bir şey serbest. Mesela bugün dondurma yediysek bu hafta bitene kadar tüm kalorili şeyler yasak olacak.

5)En önemli kural saat 8 den sonra kalori içeren her şeyi yiyip içmek yasak sadece su ve şekersiz bitki çayları,siyah çay serbest.

6) Şekerli kola,gazoz falan yasak. SAdece ayran,su, şekersiz, kremasız kahve ve çay

7)Asansör kullanmak, yürüyen merdiven kullanmak yasak merdivenler kullanılacak.

8) Üst geçit varsa yola atlamak yok UZun uzun üst geçidin merdivenlerinden çıkılıp kalori harcanacak

Şimdilik aklıma gelenler bunlar. Sizde ekleyin listeye kopyala yapıştır yaparak 9. maddeden devam edin.

6)

Diyet arkadaşım sitesine üye olup aldığım kalorileri hesapladım ve bugün 2888 kalori almışım aynı şekilde devam edersem bir yda 5 kilo alırmışım öyle dedi site :)))

Günde 1000 kalori alarak ayda 2,75 kilo verebilirmişim. Bende öyle yapcam artık :)) Yarın 56 kiloyu bulurum bu ayın sonunda 53,5 kiloyu görebilirim :)) Düşüncesi bile sevindiriyor adamı yaa :))

sabah uyandıgımızda ve gece yatarken ılık su içelim günde 2 bardak yesıl cay ıcelımm karın bölgesıne cok faydaası var :)

mesajları gördüm ama cevap veremedim. evet kurallar koymak iyi fikir canım. hergün girmek ve belli bir mesaj atmak da zorunlu olsun.

Kızlar kurallarımızı yazıyorum siz de ekleyin aklınızda ne varsa yarından itibaren hepimiz uygulayalım.

1) Her gün en az yarım saat spor ister yürüyün ister evde ip atlayın, ister dans edin. Hiç bir bahane bulmadan her gün yarım saat hareket edilecek.

2)Günlük en az 1,5 lt su içilecek. Ben 2 litreye hiç ulaşamıyorum çay falan da içiyorum çünkü siz isterseniz 2 yapın.

3)Bence kahvaltı dışında ekmek de tüketmeyelim.Poğaça yerine de ekmeği tercih edelim. Günlük 3 dilim ekmek sınırı getirelim. Birde makarna,pilav tüketeceksek de sadece 2 yemek kaşığı serbest olsun. Ben belki bunların hepsini keserim ama canım çok isterse de bu sınırlara uyacağım.

4) Eğer kilo yapan bir şey yiyeceksek de haftada bir gün izin verelim ona. Böylece diyetten sıkılmayız. Mesela haftada bir gün sütlü tatlı,çiikolata, dondurma serbest olabilir. Ama haftadaa sadece bir gün ve bir şey serbest. Mesela bugün dondurma yediysek bu hafta bitene kadar tüm kalorili şeyler yasak olacak.

5)En önemli kural saat 8 den sonra kalori içeren her şeyi yiyip içmek yasak sadece su ve şekersiz bitki çayları,siyah çay serbest.

6) Şekerli kola,gazoz falan yasak. SAdece ayran,su, şekersiz, kremasız kahve ve çay

7)Asansör kullanmak, yürüyen merdiven kullanmak yasak merdivenler kullanılacak.

8) Üst geçit varsa yola atlamak yok UZun uzun üst geçidin merdivenlerinden çıkılıp kalori harcanacak

9) hergün en az 1 bardak formçay, yeşil çay veya bitki çayı içilecek.

10) hergün girip gün içinde yiyip içtiklerimiz ve harcadıklarımız kalori hesabıyla belirtilecek.

11) haftada 1 kez mesela cuma günleri tartılıp çizelge yenilenecek.

Kurallara ekleyecek birşey bulamadım, fazlası var eksiği yok :)

Bugün termal şortumla 45 dk yürüdüm tempolu bir şekilde. Akşam yemeğini biz 6 gibi yiyoruz en geç, akşam yemeğimide yedim, biraz sonra 1 mil leslie yaparım. Yatmadan da 50 ip atlarım :)

Yliss mesajında bahsettiğin yulaf kepeği aldım bugün nasıl ve ne zaman kullansam? (yuğurda katarak mı yesem?)
Benim yatmadan 1 kase ev yapımı yoğurt yeme alışkanlığım var, bunu yersem 8 den sonra yememe kuralını bozar mıyım?
Birde tansiyonum çok düşük 8-5 çıkıyor. Buda bana halsizlik ve yorgunluk yapıyor özellikle akşam saatleri, bende sade sodanın içine tuz ve limon sıkarak 1 şişe içiyorum kendime geliyorum. Buda 8 den sonra yememe kuralını bozar mı?

Bu arada bugün sabah aç karna tartıldım 54,8 geldim.

Kızlar birde biz 2 öğün yiyoruz, eşim 2 hafta gececi 1 hafta gündüz çalışıyor, yani çoğunlukla evde ve geç uyanıyor. Bizde 12 gibi kahvaltı akşam da 6 gibi yemek yiyoruz.

Alınan Kalori
1.00 x 1 Porsiyon Menemen (179 kcal) 179 kcal
1.00 x 1 Porsiyon Nestle Nesfit Meyveli (125ml Yağsız Süt İle) (151 kcal) 151 kcal
10.00 x 1 Adet (2gr) Çiğ Badem (7 kcal) 70 kcal
0.50 x 100gr Özbek Gün Kurusu (Güneşte Kurutulmuş Kayısı) (84 kcal) 42 kcal
0.50 x 1 Adet (20gr) Kuru İncir (57 kcal) 29 kcal
0.50 x 1 Adet Ceviz (27 kcal) 14 kcal
1.00 x 1 Porsiyon (200gr) Dana Eti (Yağsız Pişmiş) (302 kcal) 302 kcal
3.00 x 1 Adet Közlenmiş Patlıcan (28 kcal) 84 kcal
1.00 x 100gr Yoğurt (Tam Yağlı) (68 kcal) 68 kcal
1.00 x 1 Adet (4gr) Kuru Erik (10 kcal) 10 kcal
1.00 x 1 Adet (4gr) Kuru Erik (10 kcal) 10 kcal
0.25 x 1 Kase (200gr) Tarhana Çorbası (108 kcal) 27 kcal
0.25 x 100gr Özbek Gün Kurusu (Güneşte Kurutulmuş Kayısı) (84 kcal) 21 kcal
Alınan Kalori Toplamı1006 kcal

Yakılan Kalori
1.00 x 1 Saat Yürümek / Yürüyüş Yapmak (Yüksek Tempo) (300 kcal)300 kcal
0.25 x 1 Saat Yürümek / Yürüyüş Yapmak (Yüksek Tempo) (300 kcal)75 kcal
Yakılan Kalori Toplamı375 kcal

su 2.5 litre
5 mil leslie yaptım. herkese iyi geceler:)

buna grupça karar verelim::)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…