Bitter80'in Diyet Günlüğü

Ben de diyorum yliss nerelerde, özlettin kendini. yliss tebrik ederim 2 kilo gitmiş hemen :) Benim de öyle oldu bir de şunu farkettim regl döneminde sıkı diyet yapınca daha hızlı gidiyor kilolar şişlikte gidiyor ondandır belki bilmiyorum ama ben 9 günde 57 kilodan 54,5 kiloya düştüm.bunun bir kilosu şişlik büyük ihtimalle. Bence de disipline girelim artık. Ben bundan sonra her gün akşamları gelirim buraya. Bir ara çok yoğundum ondan pek gelemiyordum.

Yaptıklarımı da anlatayım. Her gün en az 1,5 lt su bitiriyorum tuvaletten çıkamasam da ihmal etmiyorum bunu :)
ekmek yememeye çalışıyorm ama bazen yediğim de oluyor, ama günde 1 dilim ekmeği asla geçmedim.
Bulgur pilavı dışında pirinç pilavı,makarna gibi şeyleri tüketmedim hiç ama artık tüketcem. Tabi çok çok az miktarda ve erken saatlerde.
Dışarda yemek zorunda olduğum zamanlar oldu. O zamanlarda da şu şekilde yaptım. Mesela Burger'da ekmeksiz tavuk kızartması yedim. Kola yerine ayran içtim. Ağır bir kebab yemek yerine çorba içtim yanına 1 tane lahmacun yedim. Ya da ekmeksiz kebabları yemeye çalıştım ali nazik kebabı gibi. Hatta geçen gün arkadaşın doğum günüydü yaş pasta da yedim ama o gün ekstra yürüyüş yaptım akşam da sadece 1 kase çorba ile geçiştirdim. Sürekli dengeleme yapıyorum. Kalorili bir şey yersem az yiyorum,oldu ki fazla kaçtı akşam yemek yemiyrum kesinlikle. KAlorili şeyleri de gündüz tüketiyorum.

Akşam 8 den sonra da hiç bir şey yemiyorum acıksam bile. Günde bir bardak da yeşil çay içiyorum. Hergün yarım saat de yürüyüş yapıyorum. Bu şekilde 54,5 kiloyu görmeyi başardım. Ama sanki kaslardan kaybettim gibi geliyor nedense, ama sorun etmiyorum istediğim kiloya düştükten sonra pilatesle sıkılaşmayı düşünüyorum. Gerçi kaslardan kaybetmemin sebebi diyet değil sporu bırakmam oldu. O kadar insanity ve pilates yapıp pat diye bırakınca, 4 aydır nerdeyse hiç spor yapmıyorum, o yüzden kaslarım git gide azalmaya başladı. Yakında pilatese başlamayı düşünüyorum. Kas yapınca kilo vermek kolaylaşıyor bayağı, kilo almak da zorlaşıyor. Gerçekten bunu yaşadım. Kaslar metabolizmayı hızlandırıyor.

Pazartesiden itibaren tekrar başlayalım diyete kurallarla birlikte. 1 ağustosta istediğimiz kiloya inmiş olalım. Daha önce inmiş olsak bile indiğimiz kiloyu sabitlemek için diyete devam edelim.

tamam canım, aynen dediğin gibi pazartesi sımsıkı asılıyoruz:)

bu sabah tartıldım 56,500 geldim yuppi, hamurişi yiyip spor yapmadan zayıflamak da varmış:) ama misafirliğe gitmiceksin, misafir sana gelecek, o zaman ev temizliği ikram hazırlığı 1 haftada 200 gr verdiriyor yesen bile:) çok mutluyum, bu haftanın bana kilo dönüşü olmadı yaşasın:)

Evet haklısın bende kaç gündür temizlik yapıyorum ondan hızlı kilo veriyorum :) İşin püf noktası çok hareket etmek, her şeyden yemek ama abartmadan. Bu şekilde de zayıflayabiliriz illa her şeyi yasaklamamıza gerek yok. Bende bugün 54 kg çıktım bir günde yarım kilo gitmiş anlamadım nasıl böyle hızlı gittiğini çünkü ben bir iki kiloyu bir ayda zor veren bir insandım.

Ben bugün kahvaltıda abarttım :)) 647 kalori aldım tek öğünde.

Sabah: sucuklu 2 yumurta, 13 tane badem, 5 tane çilek, 5 tane zeytin bir kibrit kutusu kadar da peynir yedim. Hepsi 647 kaloriye geliyor çoğu da sucuklu yumurtadan geliyor ama napim canım istedi :)

Sabah kahvaltısını öğlen yaptığım için birazdan da akşam yemeğini hazırlar saat 4-5 gibi de yerim.
Akşam yemeğinde de salata ve yanına taşlık yapcam. Yaklaşık 1254 kalori almış olacağım bugün başka da bir şey yemem yatana kdar.
Kalori sepetinin hesabına göre 1 ağustosta 49 kilo olmam için günlük 1267 kalori almam gerekiyor. Bende ona uymaya çalışıyorum bakalım.

ben de bugün son poğaçalardan yedim, öğleden sonra da eğer arkadaşlar gelirse çiğköfte yapıcaz bakalım, sabah kalktım ütü yaptım, çamaşırları makinaya attım, serdim, bulaşıkları attım çalıştırdım, birazdan biter yerleştiririm yerine. süt geldi, kaynattım yoğurt mayalıcam, oğlana kahvaltı hazırladım ama hala yemiyor sıpa:) neyse işte az sonra süpürge açarım, dip köşe değil de şöyle üstten:) durduğum yerde oturma imkanı yok, pazar günü bile çalışıyoruz:) kendimi çok hafiflemiş hissediyorum, bi de senin gibi 54 olsam uçurım heralde:) hem sevinçten hem hafiflikten:)

Yliss ben mi yanlış hatırlıyorum, sen geçiçi süreliğine eşinin işinden dolayı yurt dışında değil miydin? Eğer öyleyse maşallah Türkiye gibi misafirlerin hiç bitmiyor :)

Benimde dün kardeşim geldi, salı gününe kadar burada, üniversitede okuyor, devamsızlık yapacak biraz.

Sabahta ablam geldi, yarın öğlen dönecek, ertesi dün nöbeti varmış. Ablamda ben farklı şehirlerin merkeze uzak ilçelerinde yaşıyoruz ama komşu iş olduğu için ve sınır ilçelerdeyiz ondan yakın 1 saat uzaklıktayız.

Bizde kardeşlerimle kahvaltı yaptık sabah, sonra ablam uyudu kardeşim bilgisayar oyununda bende evi süpürdüm kabaca, mutfak ve oturma odası perdelerini makineye attım, ondan sonrada salonunkileri atıcam, cam silme işini yarına erteledim.

Bizimkilerini yürüşe çıkmayı önerdim ama gelmıyorlar, spor yapamıcam bugün birde üstüne akşam 4 lüyü bulmuşken okey oynayacağız, ve kaybeden künefe ısmarlayacak, her ihtimalde künefe yiteceğim yani Neyse bugün hastalığımın ilk günü nasıl olsa tatlı krizine girecektim, bununla bu ayı geçiştirmiş olurum

evet canım doğru hatırlıyorsun. günlerimiz falan oluyor, o yüzden yoğunduk bu hafta:) haftasonu pek diyet olmuyor malesef

Kızlar bende diyeti bozdum bugün ( İştahım pek bir açıktı :))
Sabah normal kahvaltı ettim. Öğlen çikolata yedim ama hepsini değil tadelle bitterin yarısını yedim 75 kalori aldım fazladan sonra akşam yemeği olarak da 4 tane haşlama içli köfte yedm :)) toplamda 1524 kalori aldım sınırı fazlasıyla aştım. Günlük 1200 kaloriyi geçmemeye çalışıyordum. Umarım yarın 54 kilonun üstünde çıkmam yaa moralim bozulur o zaman. Neyse hafta içleri yarım saat yürüyüş yapıyorum. Diyetime de pek bir sadık oluyorum hem de yarın hep beraber başlayacağımız için sorun yok :)) Kendimi öyle motive ettim bende. Yarın kilom artarsa kesin az yerim :)) Bugün de markete gittim ama uzaktakine yürüdüm yarım saat o şekilde yürüyüş yapmış oldum. Hiç yoktan iyidir diye düşünüyorum. Bir de akşam 5ten önce yedim yemeğimi yatana kadar bir şey yemem artık.

bugün ben de çok yedim, moralm bozuk, yemeklere saldırdım ama yarın kesin diyette olucam inş., ben de artık kesiyorum yemeyi, en fazla 2 bardak form çay içerim. hatta uyumak istiyorum hemen

bugün ben de çok yedim, moralm bozuk, yemeklere saldırdım ama yarın kesin diyette olucam inş., ben de artık kesiyorum yemeyi, en fazla 2 bardak form çay içerim. hatta uyumak istiyorum hemen
uyku da çok önemli gerçekten zayıflarken, uykumuzu almamız lazım. Bende bir kaç haftadır 5-6 saat uyuyordum hafta sonuda hep geç yattım geç kalktım bugün 11 de uyumaya çalışcam. erken kalkarsam ekstra yürüyebilirim işe giderken.

Bugün 1280 kalori aldım 40 dk yürüyüş yaptım. Diyetimin ilk günü fena değildi hiç kaçamak yapmadım sağlıklı besinler tükettim hep. Sabah kahvaltıda bir adet etimek yedim onun dışında hiç ekmek tüketmedim. Sizin nasıl geçti kızlar?

Benim bugün hastalıkta ilk günümdü, yediklerim saymakla bitmez

Karnım tok olunca bu saatlerde neden o kadar yedim ki diye vicdan azabım başladı bile

Spor olarak 100+100 ip atladım ve gönderdiğim linkteki egzersizleri yaptım.[video=youtube;5-IbQoVZbVs]http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=5-IbQoVZbVs#![/video]

Benim üst bacak ve basen bölgem sorunlu daha öncede belirttiğim gibi. Öncelikle oraları eritmek ve sıklaştırmak istiyorum. Bu egzersizleri düzenli olarak hergün yaparsam fark yaratırım gibime geliyor

pilateste bu egzersizler var gerçekten etkili. Ama kalçanı iyi sıkman lazım bu egzersizleri yaparken anca o zaman farkı hissedersin yoksa egzersizler kolay gelir çok da etki etmez aklında bulunsun

Moralini bozma bende sabah yarım kilo fazla çıktım tartıda bir gün fazla kaçırdım diye. Oluyor arada sonra telafi edersin merak etme :)

benim dünden beri oğlum hasta, moral falan kalmadı, o hastalanınca hayat duruyor. ateşi öksürük ve kusması var. ilaç başladık bakalım, inş. fayda eder. benim de bugün fena sayılmazdı. menü yazamıcam ama mantar semizotu yoğurt falan ağırlıktaydı. şuan çıkmam lazım, oğluma bakıcam. yarın görüşmek üzere, iyi geceler:)

Çok geçmiş olsun yliss, inş iyileşir hemen oğlun. Her şeyin başı sağlık oğlun iyileşince daha sıkı tutarsın diyeti Ha bir de cuma günleri tartılma günümüz olun mu çizelgemizi yenileriz. Hatta ben tablo da çıkarabilirim kilo alıp vermemizi takip ederiz böylece.
Hadi iyi geceler görüşürüz :)

tamam canım her cuma tartılıp tablo yapalım iyi olur bence de. inş. çabucak iyileşir, çünkü mızırtısyla beni hasta edecek yakında

Yliss çok geçmiş olsun, bebeklerin hastalanmasına, hastalandıklarındaki masumiyetlerine hiç dayanamıyorum, iyileşir en kısa zamanda inşallah.

denemem tabloyu mutlaka yapmalısın, gözümüzün önünde bir tablo olursa inişleri çıkışları takip eder daha kontrollü oluruz.

Bugn diyeti bozdum ama erken yedim bir de :)) sabah dolu bir kahvaltı ettim sonra akşam iki mini pizza yedim ama fazla gelmedi anca doydum :)) hesapladım 1225 kalori almışım toplamda. Yatana kadar da bir şey yemem suyumu içerim artık 2 lt su içiyorum evde olduğum günler diğer günler 1,5 lt.

Cumaya herkes kilosunu yazsın tablo çıkarırım bende.

kızlarrr eşim börek istedi, oğlan da uyudu ilacın etkisinden sanırım:) önce eşime ekmek pişirdim, ardından da 1 tepsi börek açtım ve epey yoruldum:) 5 ten beri hamur içindeyim. sözde bu hafta elimi hamura sokmayacaktım neyse en azından hazırlama aşamasında epey efor harcadım, çünkü kendim açtım yufkaları da:) ben azcık tadarım, eşim doyuncaya yer, gerisi derindondurucuya:)

yliss supersin ya okurken çok güldüm haline Börek daha pişmeden kimin ne kadar yiyeceği belli desene sabah da annem güldürdü beni diyor ki aaa kilo almışım yine 78.8 kilo çıktı ne yedim ki de kilo aldım alla allaa diyor sonra öğlen oldu canım tatlı istedi geçen gün annem 6-7 tane çikolata almıştı çoğu da sneakers benim en sevdiğim çikolata bugün de canım istedi yemiyordum hiç kilo alırım diye dolabı bir açtım hepsi yenmiş SEvindim evde çikolata olmamasına tabi olsaydı yiyecek boş yere kalori alacaktım sonra anneme dedim bir de ne yedimde kilo aldım diyordun çikolataların hepsini bitirmişsin daha ne yiyecen ki bir de ne yedim de kilom aldım diye şaşırıyosun dedim güldüm baya. bir ara çok iyi zayıflamıştı dukanla bırakınca eski haline geri döndü. 72 kilodan 60 kiloya inmişti çok güzelleşmişti. Annemin boyu da benle aynı gibi belki 1 cm falan kısadır bende 157 boyundayım.

İnşallah biz de 49 50 kiloyu görür koruruz yıllarca :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…