- 31 Ağustos 2012
- 22.208
- 35.435
- 798
Kızlar kurallarımızı yazıyorum siz de ekleyin aklınızda ne varsa yarından itibaren hepimiz uygulayalım.
1) Her gün en az yarım saat spor ister yürüyün ister evde ip atlayın, ister dans edin. Hiç bir bahane bulmadan her gün yarım saat hareket edilecek.
2)Günlük en az 1,5 lt su içilecek. Ben 2 litreye hiç ulaşamıyorum çay falan da içiyorum çünkü siz isterseniz 2 yapın.
3)Bence kahvaltı dışında ekmek de tüketmeyelim.Poğaça yerine de ekmeği tercih edelim. Günlük 3 dilim ekmek sınırı getirelim. Birde makarna,pilav tüketeceksek de sadece 2 yemek kaşığı serbest olsun. Ben belki bunların hepsini keserim ama canım çok isterse de bu sınırlara uyacağım.
4) Eğer kilo yapan bir şey yiyeceksek de haftada bir gün izin verelim ona. Böylece diyetten sıkılmayız. Mesela haftada bir gün sütlü tatlı,çiikolata, dondurma serbest olabilir. Ama haftadaa sadece bir gün ve bir şey serbest. Mesela bugün dondurma yediysek bu hafta bitene kadar tüm kalorili şeyler yasak olacak.
5)En önemli kural saat 8 den sonra kalori içeren her şeyi yiyip içmek yasak sadece su ve şekersiz bitki çayları,siyah çay serbest.
6) Şekerli kola,gazoz falan yasak. SAdece ayran,su, şekersiz, kremasız kahve ve çay
7)Asansör kullanmak, yürüyen merdiven kullanmak yasak merdivenler kullanılacak.
8) Üst geçit varsa yola atlamak yok UZun uzun üst geçidin merdivenlerinden çıkılıp kalori harcanacak
9) hergün en az 1 bardak formçay, yeşil çay veya bitki çayı içilecek.
10) hergün girip gün içinde yiyip içtiklerimiz ve harcadıklarımız kalori hesabıyla belirtilecek.
11) haftada 1 kez mesela cuma günleri tartılıp çizelge yenilenecek.
Kızlar nerelerdesiniz?? Bende burda kendi kendime takılıyorum valla
Bugün belimi ölçtüm 80 çıktı önceden 85ti ama kilom fazla çıktı 58 çıktım regl olduğum için sanırım şişlik var ama olsun iner bir haftaya kalmadan. NApıyorsunuz nasıl gidiyor diyetiniz??
Ben bugün de tam gaz hiç bozmadan devam ettim. Canım nasıl tatlı istiyor anlatamam ama yemiyorum. Karatay diyetinde yasak olanları kesinlikle tüketmiyorum. 1,5 litre suyumu da içiyorum. BEnim de zayıflayacağım günler gelecek inşallah :))
Bugün diyetimin 3. günü idi. Günlük 1200 kaloriyi hiç geçmiyorum yarım saatlik yürüyüşümü de yapıyorum. TEmizlik falan da yaptım bugün ve inanılmaz yoruldum. Birde akşam 5ten sonra hiç bir şey yemedim şuan açlıktan ölüyorum ama yemeyecğim çok geç oldu saat.
Merhabalar canım,
Bende 1 haftadır memlekete gitmiştim, ablamın nişanı olduda :)
Onun öncesinde hergüm 100+100 ıp atlıyordum, yuruyus yapıyordum ve parklardakı spor aletlerine başlamıştım ama oraya gıdınce nişan hazırlıkları alısveriş dısarıda da cok yemek yedim
3 gün öncede hastalandım, boğazım çok kotu sesimde kısıldı, evde tedavimi tamamladıktan sonra ancak spora başlayabileceğim.
Benimde 2 sene öncesinde bir süre düzenli olarak kullandığım kalorisepeti.com vardı. Oradaki kayıtlı geçmiş diyetlerime baktım şimdi 1200 u geçmıyormusum, bazen 800 bile almışım. Şimdi ne kadar yiyorum hiç bilmiyorum. Hastalığım geçsin bende siteden takip etmeye başlayacagım.
geçmiş olsun sarfansari, iyileşirsin inş. en kısa zamanda. Ben tam gaz diyete devam ediyorum hiç istemeye istemeye başladım ilk günler canım ne çikolatalar pastalar börekler pizzalar istediAma dayandım zor da olsa ve sabah 55,5 çıktım değdi yani. Şişlikler falan gitti bir de onun etkisi anca yarım kilo verdim diğerleri şişlik inmesi. Bende diyete başlayınca anladım ben ne çok yiyormuşum meğer kalori hesabı yapmıyordum ama günde 2500 kalori alıyorumdur kesin. Çikolatalar hamur işlerini götürüyordum mideme :))
Bu aralar eşyalarımı falan yeniledim odam karmakarışık oldu. Temizlik yapıyorum sürekli spor yapamıyorum ama olsun bundada baya enerji harcıyorum bence. Baya bir işim var sadece akşamları yapabiliyorum çünkü. Ama diyetimi sürdürüyorum küçük kaçamaklarla. Nisan sonu mayıs başı gibi bitiririm işlerimi oda ders çalışmaya da hazır hale gelir senle kpss ye de çalışmaya başlayalım o zaman. Hem diyet yapınca insan daha verimli ders çalışıyor uyku getiren hamurişleri yağlı gıdalar tüketilmediği için insan daha bir zinde oluyor çünkü :))
Seni görünce sevindim topicte tek kaldım sandıydımKendi kendime konuşuyordum deliler gibi
Merhabalar canım,
Bende sabah tartıldım 55,2 geldim. Ben sabahları aç karna tartılıyorum hep, daha kontrollü oluyor.
Kpss ye ben bu hafta toparlandıktan sonra başlayabiliriz çalışmaya. Artık ertelemek istemiyorum ve hep aklımda huzursuz oluyorum çalışmayınca.
Ben hergün Walk at Home 2 Mile yapmaya başlayacağım ve 100 + 100 ip atlayacagım. Bunun yanısıra yürüyüşte yapacağım. Basenim 102 cm geliyor ve 90 a inceltmek istiyorum. Buda diyetin yanında sporla mümkün olabilecek sanırım.
sarfansari hastalığın nasıl bu arada? iyileştin mi? Umarım daha iyi olmuşsundur.
teşekkür ederim denemem. Boğazım iyi, sesimde yerine geldi ama, öksürük devam ediyor, 3 gündür oturur pozisyonda uyuyorumyoksa öksürükten uyuyamıyorum. Bugün kendimi daha iyi hissediyorum ama, hafta sonu evimin yaz temizliğinide tamamlar, önümüzdeki hafta derse başlarız inşallah.
Eki Görüntüle 688452 Eki Görüntüle 688455
Ablamın nişanından resim paylaşayım dedim, darısı sana denemem :)
Bende aynen temizlikle düzenlemeyle uğraşıyorum hala her gün biraz biraz, Odamdaki gereksiz eşyalardan kurtulmaya çalışıyorum. Eskiden alışveriş delisi olduğum için odayı doldurmuşum neyi beğensem alıyordum ya da moralim bozuk olunca kendime kıyafet alıyordum. Derken kullanmadığım eşyalarla ve de atmaya kıyamadığımdan odamı çöplüğe çevirmişim.Evde hiç kpss kitabı da yok hepsini garaja indirmiştim. ALES kitapları dolu ama onları bitircem önce, geçen sene kpssde matematik soruları zaten biraz ALES tarzı idi. Onları bitirip atcam böylelikle kütüphanenin bir rafı da boşalmış olacak. Yani haftaya bende çalışmaya başlarım :)) Haftasonu da her yeri güzelce süpürüp temizler odayı çalışmaya hazır hale getircem.
Bu arada ablanın nişanı için tebrik ederim, ablan da çok güzelmiş sende öylesindir kesin. Darısı benim başıma inş evet :)) Benim de erkek arkadaşım var belki bu sene nişan yaparız.
Öksürük için bal ve zencefil karışımını öneririm iyi gelir. Bol bol da bitki çayı iç. Hem zayıflamaya da yardımcı olur.
Diyetimi bu aralar bozdum biraz ama çok az yiyorum midem küçüldü bayağı. Bu sabah 54.8 kg geldim uzun zamandır ilk defa 54 kgı gördüm en son 2011 senesinde 53-54 kilo idim :)) En sevindiğim nokta yüzümden kilo almıştım ve aşırı tombik görünüyordum o biraz küçüldü. Ben çene kemiği çıkınca çok beğeniyorum benim de öyle olsun istiyorum. Gıdığımın çıkması da hoşuma gitmiyor. Gidecek inşallah bu kilolar.
54'e o zaman çok sevindim :) 50'yide görmek nasib olur inşallah.
Benimde bugün öğleden sonra oturmam vardı komşuda, pasta börek yerim orada diye kahvaltı yapmadım diyecek kadar az atıştırdım. Orada da 2 içli köfte 1 puğaça yedim, akşamda 1 tane lahmacun. Benim tek sorunum basen, yüzüm zayıf normal yani. İnşallah onuda eritirim. Spora iyileştikten sonra başlayacağım, bugün 100 tane ip atladım sadece. basenle ilgili tavsiye ettiğin bir egzersiz var mı bu arada?
Öksürük için kaynanam ayva yaprağı, ıhlamur, tarçın, karanfil vermişti, bu karışımın çayını içiyorum.
Resimde gördüğün bordo kıyafetli benim, 1. resimdeki ben ve eşim, 2. resimdeki kurdelaları kesilen ablam :)
Biraz önce rahlede kuran okurken farkettim ki eğilince başım ağrıyor,, bu hastalığımda sinüzitimde azdı sanırım :) Geçen sınavda bunun sıkıntısını çok yaşamıştım, zaten 2 ay çalışma imkanım oldu bununda son bir ay her ders çalışmak için eğildiğimde baş ağrısı yaşadım hep. Baş ağrısı için beyin cerrahına gittik, sinüslerimin aşırı dolu olduğunu, kbb gitmemi söyledi, oda çok sorun olacak kadar dolu değil, genç kızlık başağrısı (27 yaşındayım) olduğunu söyledi :) bir tedavi uygulamadı. Saçlarımı kış boyu kuruttum dikkat ettim geçmişti, bugün farkettim ki yeniden başlamış. Şimdi yeniden ders çalışmaya başladık ya, dert olmaz bu ağrı bana yeniden umarım.
Kitapla ilgili senin tavsiye etiğin kitapların bir kısmını almıştım, onları bitirmeden yeni kitap alıp kalabalık yapmayacağım bende.
Ders çalışma proğramımız nasıl olacak, her dersten birer konu çalışarak mı ilerleriz yoksa bir dersi bitirir diğerine öyle mi geçeriz? 9. ayda dershaneler başlıyor sanırım, yazılacağım mutlaka ama hafta sonu grubuna yazılırım. 9. aya kadar tüm konularımız biter inşallah.
Ben seni ablan sanmışımGüzel iltifatı da sana gelmiş oldu yani :)) Sen kuran kursuna gidiyorum diyince ben seni baş örtülü hayal etmiştim biliyo musun :))
Biz aynı yaştaymışız bende 27 yim :) Geçmiş olsun tekrar, baş ağrısına biberiye çayı birebir aklında bulunsun ama düzenli tüketmen lazım bir kere içmeyle geçirmiyor maalesef.
9. aya kadar bende elimdeki eski kitapları bitirmeyi hedefliyorum.Bende yeni kitap almam, ekim kasım gibi bir sürü yeni kitap çıkar hatta ocak,mayıs gibi de piyasaya yeni güzel kitaplar çıkıyor. 9. ayda konularda bitmiş olacak tabi kitaplarla birlikte. Ders ders ilerleyelim bence öyle daha rahat oluyor.Pazar günü bir plan yaparız haftaya da çalışmaya başlarız artık
tamam pazar günü programı yaparızTamam pazar günü program yapalım. Bende cumartesi pazar temizlik yapar, pazartesi hem spora hemde ders çalışmaya başlarım inşallah.
Bugünde tüm günümü evde battaniye altında geçireceğim, istirahat ilan ettim kendime :))
Bu arada denemem biberiye çayı önermişin ya mesajda, eşimde aktara gitmiş, baş ağrı şikayetimi söylemiş, oda bol biberiyeli bir karışın hazırlamış :) şifa olur inşallah
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?