Evet canım. Birazdan gelirler zaten.
Kızlar ablam geldi ve ablamla bir not göndermis bana. Tam okumadan yırtacaktım ki sizlere yazmaya karar verdim.
''Diyecek bir sözüm yok. Bir gün gideceğini biliyordum. Sana yapmıs oldugum en büyük hatayı yaptım. Pişmanım vs demeyecegim. Bunların çözüm olmayacağını biliyorum. Aynur... Gideceğin yere peşinden gelmeyeceğim. Düşün. İstediğin kadar. Ama şunu unutma bugüne kadar hiç yalan yere yemin etmedim sana. O gün ilk defa dedim sana telefonumu masaya koyup yemin ederim bitti diye. Ve bitti. Nasıl bu hale geldim bilmiyorum. Yıllarını bana ve oğluma adayan sana bunu nasıl yaptım. Ama şunu bil ''biten sen değilsin, benim''
Seni seviyorum ve hep evimizde bekliyor olacağım.''
oğlumun yanında hep mutlu bir aileydik.o anlamasın üzülmesin diye onun yanında hiç konuşmadık bu konuları.hiç birsey hissettirmedim ona.biz hiç kavga etmedik zaten.hep sakin konuştuk.ilk öğrendiğimde bile bağıramadım ona.oğlum var diye sustum.kadını buldum.konuştum.ağır hakaretler ettim.karşımda ağladı.güçlü değilim.oğlum için dayanmaya çalışıyorum ama ne kadar.hattımı kırıp attım.oğlum teyzem özlemiş ama babam da özler bizi diyor.yanıt veremiyorum.
1 yıldır hayatında o kadın.kadın bekar.kimsesi yokmuş.eşim bir giyim mağazasında müdür.kadın kendini acındırmış buna.bitti diyor ama ben 1 yılda defalarca bittim.içime atmaktan hergün bir kere daha öldüm.kadını kovmadı işten.istese çıkarabilirdi.kafam öyle karışık ki
ablamı aradı 1 saat önce.ablam konuşmak istemiyorum seninle dedi.abla dinle demiş.işi bırakıyorum.onunlada bitti.tek aynur oğlum olacak söz demiş.ablamda artık ne istersen onu yap dedi kapattı.ama şimdi oğlun için sanş ver diyor.gücüm yok benim.halim kalmadı.1 yılın yorgunluğu var üzerimde.
zamana ihtiyacım var evet.icimde intikam hırsı öfke hiç birşey yok.sadece kocaman bir bosluk var.ogluma tatile geldik babanın isleri yogun gelecek oda dedim. ilk defa karsısında aglıyorum.anne aglama diyor bana.cocugum anlayacak üzülecek diye korkuyorum.
düsünemiyorum ki suan.seviyorum deli gibi.ilk defa mantıgımı dinleyip bıraktım herseyi.kalbim istiyor onu hemde cok.engel oluyorum ona ilk defa.öyle yorgunumki.ablamı arıyor devamlı.bakmıyor ablam.kalbim acıyor.
diyorum ya her gidecegim dedigimde kaldım. yapamadım bilmiyorum. evini hic aksatmadı. sorumluluklarınıda. ama bunları yapsa ne fark eder ki.baska bir kadın.1 yılda hep bırakacagım bitecek dedi bana.ama kadın bırakmadı yakasını.kadın da suc yok kabul ediyorum. istese her türlü bırakırdı.bırakmak icin benim gitmemi bekliyormus meger.
zamana bıraktım simdilik herseyi. bir daha nasıl eski güvenim geri gelir bilmiyorum.ben ondan baskasını düsünmezken,yuvamız icin ugrasırken o baskasıyla günü günü etti.dün cok düsündüm.kimseye degil kendime zaman verdim.oglum babamı özleyip durdu.gecenin yarısı aglayarak uyandı.korktum.cok korktum.az önce babasını arayıp konusturdum.cok sevindi.babacım sende gel dedi.yavrum benim.
sabrettim.ben bu yuvayı kolay kurmadım.biz evlenmeyelim diye cok ugrasan oldu zamanında.dua ettim.ama bırakamadım.oglum babasına cok düskün.hic ayrılmadılar bugüne dek.kıyamadım yavruma.hic ilgisiz olmadıki oglunada banada.hep icime attım.dün de son dedim iste.
hayır canımı yakmadı sözleriniz cok haklısınız.ben sadece su sıra ne dogru bilmiyorum.hayat kurmaya kalksam cok da güzel hayat kurarım kendime.bana ve ogluma yetecek kadar iyi maddi durumum.benim olan ama.bugüne kadar gerekmedikce para harcamadım.aileden iyiydi maddi durumum ama yine de kendi cabamla biriktirdim para.evlenirken de vardı param.esim hic dokunmadı.onunda maddi durumu iyi.yani iyidi maddi durumumuz.ama oglumu düsünüyorum.ben kaldırırım bu yükü zamanla.4,5 yaşında pasam.babasını soruyor devamlı.görüyorum aile bagları kopan cocukları canım acıyor.bilemiyorum.ama zamanla kendi hayatımı kurmam gerek.
cocugum olmadan önce bir sirkette halkla iliskiler bölümünde calıstım. halkla iliskiler mezunuyum.cocugum olunca bıraktım maddi sıkıntımız yoktu.kadının evde oturmasından yana olmadıgım icin calıstım.kendi istek ve arzumla.cevrem genis is sorunum yok bulurum.ama cocugum kücük.ama eger kendi hayatımı kurmaya devam edersem calısacagım.krese gidiyor zaten oglum.bakalım hayırlısını istiyrum sadece.
İcim de nefret,kin yok. Bana ulasamaz zaten. Ablamı arıyor devamlı. Sadece bugün arayıp oglumu konuşturdum babasıyla. Cünkü pasam cok özledi. Aksam olupta geleceği saati biliyordu. Hemen kapıyı acıp atlıyordu boynuna. Sonra kucagından inmiyordu. Onun omzunda uykuya dalıyordu cogu zaman. 2 yasında her sabah babasıyla kalkıp eline ayakkabılarını alıyordu. Beni de götür diyordu. Babası arabayla tur attırıyordu marketten de birşeyler alıp eve geliyorlardı. Ancak öyle izin veriyordu babasının gitmesine. Ama yeni hayat kursam da oglumu babasından uzak tutamam. Babası!
Söylemez olur muyum. Ögrendigimde bırakmadım ki bu isin pesini. Esimle konustum,o kadını arastırdım onunla konustum. Esimle konusurken sadece sakin konustum. Bagıra cagıra degil. Evet 1 yıl kac defa gitmeye kalktım evden,onu,herseyi bırakıp. Ama engelledi birsey beni. Yapamadım. Esimle evli gibi degildim ki ben. Sadece oglum icin konusuyordum onunla. Evliligim icin caba göstermedim ben aldatıldıgımı ögrendikten sonra. Ama ne yapabilirdim? Kadınla konustum hakaret ettim,kadına hersey dedim ama kadının sucu var mı simdi? Evli olan,cocugu olan benim esim... İcime attım herseyi,sabrettim,dayandım... Ama bir noktada boguldugumu hissedip herseyi bırakıp geldim. Evet ayrıldıklarını söylüyor. Bilemiyorum. Nasıl güvenebilirim ayrıldık dediginde. Zamana bıraktım. Zaman gösterecek neyin ne oldugunu ve neye karar vermem gerektigini.
Kızlar düsündükce gülüyorum aptallıgıma! Kayınvalideme anlatmıstım herseyi. Bana dedigi su olmustu.
''kızım bırak onu tek basına,al torunumu yanımıza gel,yalnız kalsın dünyanın kac bucak oldugunu anlasın. Sen silersen bende silerim. sana nasıl yapar bunu yazıkları olsun ona''
''anne biraz daha sabredicem'' demistim.
kayınvalidem kadını buldu. onun yanına gidip magazada herkezin icinde rezil etmis. ahlaksız demis. oglunada yazıklar olsun demis. bana is yerinde ki bir abla anlattı bunları. kayın validem,kayın pederim, ablası hepsi benim yanımda. evi bıraktıgımı ögrendi kayınvalidem ''gec bile kaldın'' dedi. nasıl aptalmısım nasıl....
Canım 4,5 yasındaki bir cocuga ''baban gelmeyecek oglum,sevgilisiyle'' nasıl derim? Ki bu güne kadar babası olmadan yemek yememis bir cocukdan bahsediyorum. Nasıl cevap verebilirim baska türlü. ''Gelecek'' diye avuttugumda hep geldi babası. Ve sevindi,nasıl mutlu oldu oglum. Kücücük cocugun baba sevgisini nasıl yok edebilirim. İlerde büyüdügünde bile ona ''baban beni aldattıgı icin ayrıldık'' diyemem ki. Ne olursa olsun babası. Ben aldatıldım evet,üzgünüm,kahroluyorum. Evet kalbim hala ondan yana. Evet sadece mantıgımı dinliyorum şuan ama kolay degil gercekten. Zorluklarla evlendik,herseyi göze aldık. Tek fedakar ben degildim esim de fedakarlık yaptı. Ama 1 eksisi bütün artılarını yok etti iste. O yaptıgı fedakarlıkların vs hic bir anlamı yok. Böyle bir adam affedilmez kesinlikle katılıyorum size ama inanın ne yapmam gerektigini henüz bilemiyorum. Cok iyi düsünmem gerek...
Bu konuda bir cocuk pedagogundan randevu alacagım canım. Ona göre davranacagım.
söz konusu oglum olunca ince eleyip sıkı dokumam gerekiyor canım bu yüzden en mantıklısı yardım almak sanırım.
İsi bırakmıs. Ablamı arayı devamlı benimle konusmak istiyor. Herseyi bıraktım diyor. Zaten o aksam geldi masaya koydu telefonunu al yemin ederim bitti sana geldim artık gitmek yok vs vs dedi. bilemiyorum canım. pisman kafasına dank etsede yine de güvenemem ki. ne olacak bilmiyorum. tatile cıkıp kafamı toplamak en dogru kararı almak istiyorum. güclü olmak zorundayız canım baska türlü atlatamayız. Allah kimseye yaşatmasın böyle birsey
Kızlar ablam geldi ve ablamla bir not göndermis bana. Tam okumadan yırtacaktım ki sizlere yazmaya karar verdim.
''Diyecek bir sözüm yok. Bir gün gideceğini biliyordum. Sana yapmıs oldugum en büyük hatayı yaptım. Pişmanım vs demeyecegim. Bunların çözüm olmayacağını biliyorum. Aynur... Gideceğin yere peşinden gelmeyeceğim. Düşün. İstediğin kadar. Ama şunu unutma bugüne kadar hiç yalan yere yemin etmedim sana. O gün ilk defa dedim sana telefonumu masaya koyup yemin ederim bitti diye. Ve bitti. Nasıl bu hale geldim bilmiyorum. Yıllarını bana ve oğluma adayan sana bunu nasıl yaptım. Ama şunu bil ''biten sen değilsin, benim''
Bırak burnu iyice sürtülsün bundan sonra hemen bi tatile çık. Bittiğini iliklerine kadar hissetsin, sadece yazdığı yazıda kalmasın bittiğini hissetmesi.
Sordun mu ablana çocuğu etkilemeye çalışmış mı diye. Oğlumu görüştüreyim babasıyla diye de sakın arama yumuşadığın sanır. Gerekirse o ablanı arayıp ulaşmasını biliyor zaten. O zaman ablan konuşturur baba oğulu.
Özür dilerim ama tam laf cambazlığı yapmış.Bir kadını nasıl vuracağını biliyor.
Daha öncede yazmıştım.Ne olduda bitti ?
Bitmesi gereken bir ilişkiyi bitirmiş eşiniz hepsi bu.Bunu ailesi için yapmış olsaydı 1 yıl önce yapardı.
Beklesin evde.Sizde yıllarca beklediniz. Beklemek kolay önemli olan telafisi olmasa bile çabalamak.Öyle not yollayıp köşeye çekilmekle olmaz.
Hak veriyorum..Pişmanlıklarıyla kavrulmadıkça o da sizi üzdüğü kadar üzülmedikçe ben samimiyetinden şüphe ederim..Sıkılıp bırakmış olması ihtimali de var bu yürüttüğü iğrenç ilişkide..Lütfen adımlarını dikkatli at..Bitir diyemem belki ama sürünmeli !
bittiğimi hissediyorum artık.evet bu bir bitiş. en başından beri hep yalnızdım. hiç sevilmedim. sevdim ama aldatıldım,ihanete uğradım,hor görüldüm,hep küçük düştüm. saf kalbim herşeye inandı.oysa hep mantığım engelledi onu. ama kimseyi duymadı.bildiğinden şaşmadı. ağlıyorum.ama bana yapılanlara değil.kendi zavallı halime ağlıyorum.nasıl bu kadar kör olabildim böyle. oysa inanmak istemiştim.mutlu olabilirim demiştim.olmadı.pes ediyorum.evet pes ediyorum.bu evlilik beni bitirdi.elimden geleni yaptım ama olmadı. buraya kadarmış.ona bıraktım seni.mutlu ol son dileğim.ne kadar bırakmam desende bitti.ama aptalım.nasıl kalıyorum hala yanında.her bu son dememde nasıl kandırıyorsun beni hala.yazıklar olsun sana değil bana.herşeye rağmen düzelmeni beklemek.çaresizce eve gelmeni beklemek.onun yanında olduğunu bile bile bir umut beklemek.babam gelecekmi dediğimde oğluma gelecek diyerek beklemek.bıraktım herşeyi.bana ait olan tek oğlum var bu evde.onuda aldım gidiyorum.bu son.kalbimi,sevgimi herşeyimi bırakıp gidiyorum.sana kalsın herşey.buruk içim.kızmıyorum sana.tek suçlu benim.kör olduğum için.sana defalarca inandığım,defalarca son dediğim için suçlu benim.ama bitti.sen değil ben bittim.öldür kendini bırakıp gidecek olursan dedin.ben çoktan öldüm sen görmedin.bitti dedin.sende biten yoktu.bak bana.ben bittim.kaybeden ben oldum ve bittim.bu son.gidiyorum.
canım çok üzüldüm anlattıklarına ya... ama seni tebrik ediyorum ki su halde bile çocugunu düşünüyorsun en saglıklı en objektif sekilde..senin içinde fırtınalar kopsa da önce cocugum diyor yapman gerekenleri yapıyorsun cocugun hakkında karar verirken hiç kendi problemini katmıyorsun araya bunu yapabilen kadınlar biliyosunki çok azdır..sonradan düşünüp de keşke bunu yapmasaydım diyebileceğin seyleri inanki en aza indiriyorsun..bu şekilde davranmana çok sevindim..ve kayınvalidende bir tebriği hak ediyor bırak ne hali varsa görsün diyebiliyor oğlu için..normalde kayınvalideler ne olursa olsun oğullarını savunurlar halbuki ne kdr yanlış bir tutumdur bu..çocugun için oldugu kadar kendin içinde en doğru kararları almışsın yazılarından onu anlıyorum..ne kendi ilişkini ne cocugunla babası arasındaki ilişkiyi laçkalaştırıyosun gayet seviyeli ve olması gereken şekilde ilerletiyosun herşeyi bence..dediğin gibi o güven nasıl geri gelecek nasıl herşey eski haline dönecek? e be adam değdi mi ki geçecek bi heves uğruna bu güzel yuvanı dağıtmana..bu erkekleri anlamak ne zor ya..aynen yine dediğin gibi kimseye değil kendine zaman ver..git kafanı dinle oğlunla..sakın hemen barışma hemen barışırsan kolay lokma olursun tabiri caizse yine kandırılmaya hazır bir kadınmış gibi görür seni.erkek zihniyeti işte.barışmaya niyetin olsa bile hemen yapma bunu..ve Allaha şükür ki ona muhtaç değilsin..belkide bu kötü olayın en iyi noktası budur ona muhtaç olmamak..dediğin gibi bırakabilirdi, kovabilirdi kadını bunları yapmamış bunu bir kenara koy ve hiç unutma..o kadını suçsuz görüyorsun suçsuz değil suçlu ama asıl suçlu kocan bunu bu şekkilde düşünmelisin çünkü sen kendini düşün evli bir adamla olmaz diyorsun dimi heleki o adamın cocuguna asla kıyamazsın..ama o kadın kıyabilmiş..yalnız birşey soracagım henüz evlenmemişken de aldattıgı olmuşmuydu seni?ve ailen cevren niye evlenmenizi istemedi de siz hep fedakarlıklar yapmak durumunda kaldınız bunu çok merak ediyorum..ve unutma ki şuan tek ihtiyacın olan sey zaman..şuan aldıgın kararlar (ki sağlıklı düşünen bir kadın olmana rağmen) objektif olamayacaktır, duyguların ön planda olacaktır ve bu sonradan yine seni ve cocugunu yuvanızı etkileyecektir..cocugununda eğlenebileceği,babasını sık sık özlemeyeceği,bişeylerle meşgul olabileceği bir yere gidin.elbette babası isterse cocugunu görmek sen görüşme yine bence bişekilde cocugunu görüştür sadece..senin değerini anlamasına izin ver..bırak kaybettiği şeylerin değerini anlasın..hiçbirsey için acele edip de yanlış bir karar alma ki ben senin yanlış bir karar alacağını hiç zannetmiyorum..barışmak niyetinde olursan önce kendini düşün mutlu olabilir miyim tüm bu yaşananlara rağmen diye çünkü sen mutlu olamazsan cocuna da yansıyacak bu, ne iyi ki şimdiye kdr yansıtmamışsın ama birdahaki aldatmayı bu kdr serin kanlı karşılayamayabilir ve çocuguna da yansıtabilirsin doğal olarak veya aldatmasa bile ona eski gözle bakamayabilirsin, yüzüne baktıkça sana yaşattıkları gelebilir aklına..işte tüm ihtimalleri düşünmek için ve olaya uzaktan bakmak için zamana ihtiyacın var...yaz da geldi gidip kafanı dinle hemde oğluna iyi bir tatil geçirt derim ben..ama tekrar barışsan bile bi iş bulup çalış canım nasılsa oğlunda kreşe gidiyor bir şeylerle meşgul olmak herzmn iyidir..umarım aldığın kararlardan hiç pişman olmadan hayatına devam edersin..oğlun da ne şanslı ki senin gibi onu çok iyi düşünen bir annesi var..aldığın kararı sonradan buraya yaz merak ederiz :)
kıyamam sana,bu yazdıkların beni kahretti arkadaşım,kimbilir neler yaşadın neler..
Sna bunu yaşatan bunun hesabını veremez ama bir yerden tutunup kalkman lazım arkadaşım,
Önce kendini değerli bulmanın bir yolunu bulmaka lazım,
Çocuğuna sarılmak ve bu durumu düzeltmek için gayret etmek,
Çok sevmişsin anlıyorum,iyi niyetin ve gayretin cennetlik buna inan,
Ama çekip gitme,lütfen,kal ve daha fazla gayret et..
Lütfenn
Üstelik Aynur bir yıl boyunca uğraşmış.O kadıncıkla bile konuşmuş.Eşini bu duruma düşüren, çocuğunu unutan bir adam!! 1 yıl sonra mı aklı başına geliyor ?
Gizli olsa anlarım, eşi öğrendiği halde devam ettirmiş. Şuan bile o kadınla birlikte çalışıyor.
Baktı ki balım ayı geçti, evdeki hayatını, kurulu düzenini bozmamaya karar verdi.
Ben konuştukça konu sahibine haksızlık yapıyorum, belkide canını yakıyorum.
Çok dikkatli yazmaya çalışıyorum ama sınırı aşıyorum galiba.
Üstelik Aynur bir yıl boyunca uğraşmış.O kadıncıkla bile konuşmuş.Eşini bu duruma düşüren, çocuğunu unutan bir adam!! 1 yıl sonra mı aklı başına geliyor ?
Gizli olsa anlarım, eşi öğrendiği halde devam ettirmiş. Şuan bile o kadınla birlikte çalışıyor.
Baktı ki balım ayı geçti, evdeki hayatını, kurulu düzenini bozmamaya karar verdi.
Ben konuştukça konu sahibine haksızlık yapıyorum, belkide canını yakıyorum.
Çok dikkatli yazmaya çalışıyorum ama sınırı aşıyorum galiba.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?