Biyolojik aile

Vicdanın varsa içersin CuteMom CuteMom daha da benimle ilgili tek cümle yazma o dediğin yolları ben çok gittim geldim senin gibi cahil cüheda ile de çok uğraştım sen kendi hayatına bak olur mu arkadaşım kişisel kinini başkalarına kusma !
ben cahil olabilirim hanımefendi ben şuanda hala 28 yaşındayım. bu olaylar basıma geldıgınde 22 yaşındaydım. sahıp oldugum herseyı Allah bana verdı bende sahıp cıktım hepsı benım emegım benım duam .
o yuzden bana boyle kompleksiymişim gibi davranma ikimizde farklıyız sen sordugum sorulara cevap veremeyen olgun ben ıse sana bunları soran cahılım ya !
sen yazmışssın bende burada emzıklı hamıle kadınların psıkolojısını bozma dıye yazdım yoksa ben sana zaten ınanmıyorum ınanmayacaktımda ıcra ıle goremıyorum deseydınde mesela

Çokta umurumdaydı sen hangi mercisin ki seni dikkate alacağım ! Sen kompleksli ve saldırgan bir kadınsın senin problemin tam olarak bu !

M
Uzun zamandir bunu dusunuyorum. 27 yasindayim. 17 yasinda evlatlik olduğumu ogrendim. Annem babam ve annanem dışında ailede kimse beni kabullenmedi. Cok dislandim. Hele baba tarafi beni cok uzdu ama onlara kizamiyorum. Beni sevmek zorunda degiller. Ama ben onlari sevdim.
Annem ve babam harika insanlar. Onlari üzmemek icin bu durumu olgunlukla karşıladım ve hic acmadim onlari uzmedim.
Lakin bende 4.5 ay once anne oldum. Icimdeki meraka engel olamiyorumm. Nereliyim acaba abim ablam var mi? Bir suru ucsuz bucaksiz soru kafamda asili.
Onlarla ilgili tek bir sey bilmiyorum. Kızmıyorumda onlara. Sonucta ne demis Hz. Muhammed s.a.v hakir gordugun sey basina gelmeden olmezsin. O yuzden kalbimde dilimde lal. Rabbim yazmis Ondan gelene boynumuz kildan ince. Ama yinede merak iste.
Kimsesiz cocuklar yurdunda kaydim var ordan evlat alinmisim. Ilk ogrendigim hafta babamla Bu kayitlarin tutuldugu cagaloglundaki buroya gitmistik. Dosyami incelemistim. Hicbir iz yok sadece bir gazete haberi vardi. Gunes gazetesi beni yazmis en sevimli polis diye. Eyupte bir kandil gecesi kaldirima birakilmisim. Gorgu taniklari annesi gibiydi die anlatmislar polise. Haberde opup birakti dondu birdaha optu yaziyordu. Birde uzerimde adi özlemdir yazili bir pusula varmis polisler bulmuslar devriye atarken parkasini giydirmis biri usumeyim diye resmim var ole gazatede tum bildigim bu. Anami ve babami uzmek istemiyorum ama merak icimi kemiriyor. Gidip bir kere daha o buroya sorsam mi numara felan birakmislarmidir diyorum. Bazen dalip gidiyorum. Bana benzeyen yuzler sesime benzeyen sesler var ve ayni gozyuzunun altinda yasiyoruz acaba neredeler. Onlarda izliyormudur simdi yildizlari benim gibi diyorum. Belki kardeslerim vardır diyorum. Sonra vazgeciyorum dusunmekten. Insan evladını kizmasamda birakmamali diyorum. Birakamaz diyorum.
Mesela bir ruyam var 3-4 yıldır ayni ruyayi goruyorum. Hep ayni mahalle evler insanlar sokaklar. Hic değişmiyor sanki orda yasiyorum.halamin babannemin eviymis bep ruyamda goruyoru. Ilginc olan hic mekanlar degismiyor hic. Esim diyor insan bir kere gorur 5 kere gorur senin ruyan dizi gibi yolari hatta duvardaki resimleri bile anlatiyorsun var bisey istanbula gidip soralim diyor.
Hic aramadilarsa ki aramamislardir bu beni yinede uzer. Numara biraksalar nasil ararim bunu nasil kaldiririm. Zormu benmi buyutuyorum bilmiyorum. Ama icimde bir sizi sizim sizim sizliyor engel olamıyorum.
Fikirlerinize ihtiyaclarim var. Cok uzun oldu hakkinizi helal edin.

ben olsam bu merakla durmazdım ...Muge Anlıya basvur aynı gun bulurlar....sonucta senı buyuten anne babayı uzmeyeceksınkı merak etmek öğrenmek hakkın....oğrenırsın bakalım neymıs ne degılmış.....en onemlısı bence kardeş....kardeslerın varmı...sonucta en gunahsız onlar
kesınlıkle arastırmalısın

ayy..içim bi hoş oldu okurken çok duygulandım..bulun bence çıkın tv. kafanız rahat olsun aramasalarda sevmeselerde en azından siz içiniz rahat yaşarsınız...

Bayan mimik Bayan mimik sana vermek ıstedıgım tepkı senı azarlamak degıldı, kusura bakma .aksıne konu sahıbını etkıleme hatta burada kımse ona uzun uzadıya yazmasın onun verecegı karar en fazla 2 kısıyı mutlu eder ama bır cok kısıyı kendıyle beraber uzebılır. senı konu sahıbı sandım tam sana sen kararını vermıssın zaten dıyecektım kı baktım konu sahıbı degılsın . arka cıkma olan bıtene evet caresız olabılır ama yukarıdakı kadın gıbıde olabılır . Birde bana mahalle karısı demişssin ya bende herkes gibi mahallede yaşıyorum evet

bana gelınce ben baska yazmıyorum
gidip vicdanımıda alıp çay içicem usul usul[/QUOTE]
Şimdi senin hayat hikayeni okuyordum. Gerçekten sen çok güçlü bir kadınsın. Ve mahalle karısı dediğim içinde çok özür dilerim birden sinirlerim bozuldu sen öyle sertçe konuşunca. Ama herkes senin gibi güçlü değil işte. Bazıları hemen bırakıyor kendini. Bende çok sorunlar yaşadım hayatımda iyiyim şimdi ama o annenin ne durumda olduğunu hiçbirimiz bilemezyiz değilmi cute.

Ben bulurdum arardım .o benim gercek annem.sorardım neden derdim ağlardım belki sarılırdım istemsiz veya hüzünle özlemle..ama bulurdum kızsamda özlesemde nefret etsemde sevsemde ..bulurdum.yaşayacağım hangi duyguysa yasardım.Öz anam babam benim.bu dünyaya bi kez geldim.Büyüklk bende kalsın ben onları bulurdum.
Aklıma Yunus emreyi anlatan Od kitabından şu sözler geldi
Kendisini bırakan babasına yazdığı sözler..
-
"(…) Sen bilemezsin babacığım, bir evladın, yirmisine de gelse yanında bir babaya özlem duyacağını, sen bilemezsin… Sen benim gibi babanı hiç aramadın ki, bütün bunları nereden bileceksin?! (…) Sana kızıyor muyum; evet!.. Seni özlüyor muyum; evet!.. Seni ele geçirsem boğmak istediğimi de, boynuna sarılmak istediğimi de bilesin…Ama hangisini önce yapacağıma ben bile karar veremiyorum. Sana dair bütün iyiler benim içimde; ve bütün kötüler de… Ben senin oğlunum, eğer o sen isen veya sen o isen…" (s. 297, 300)

ben de merak ederdim :(
ve peşin hükümlü olamazdım evladımdan saniye ayrı kalmamam allah herkesin evladını herkese bağışlasın ama öpmüş dönmüş yine öpmüş kimbilir nadıl çaresiz di.
nasıl çaresiz bırakılmıştı belki tecavüz belki daha da acı birşey .

ben cahil olabilirim hanımefendi ben şuanda hala 28 yaşındayım. bu olaylar basıma geldıgınde 22 yaşındaydım. sahıp oldugum herseyı Allah bana verdı bende sahıp cıktım hepsı benım emegım benım duam .
o yuzden bana boyle kompleksiymişim gibi davranma ikimizde farklıyız sen sordugum sorulara cevap veremeyen olgun ben ıse sana bunları soran cahılım ya !
sen yazmışssın bende burada emzıklı hamıle kadınların psıkolojısını bozma dıye yazdım yoksa ben sana zaten ınanmıyorum ınanmayacaktımda ıcra ıle goremıyorum deseydınde mesela

Cutemom, ilk başta yazdığın yorumdan dolayı bende sana biraz kızmıştım, belki kadının şartları oydu neden bu kadar sert yazma gereği duydu ki diye. Ama sonraki yorumlarını okuduğumda eski konularına bakmak istedim. Senin de dediğin gibi gerçekten evlatlarını arayan görmek isteyen bir anne izlenimi yaratmadı bende de maalesef. Ve bana göre evladı olan her anne güçlü olmak zorunda kendisi için değil evladı için.

çok duygulandım...ben bu kadar evlat hasreti çekerken bir annenin doğurup kokladıktan sonra yavrusunu sokağın ortasına bırakması kanımı donduruyor!!
biyolojik ailenin şartlarını bilemem, maddi durumlarını bilemem... ama afedersin kedi köpek bile yavrusuna sahip çıkıyor sokakta, seni doğuran da ne sefalet çekerse çeksin sana sahip çıkabilirdi. bir sürü insan var etrafımda çocuklarına unla suyu karıştırıp süt diye kandırıp içirerek büyüten, yazın tarladan tarlaya koşup günde 30-40 lira için gücünün son damlasına kadar çalışan, tek göz odada 7-8 kişi yaşayan... ama hiç biri evladını sokağa atmamış!
merakınızı elbette anlarım ama ben sizin yerinizde olsam biyolojik aileme karşı bu kadar anlayışlı davranamazdım..

bebeğinizi sağlıkla büyütün...

Uzun zamandir bunu dusunuyorum. 27 yasindayim. 17 yasinda evlatlik olduğumu ogrendim. Annem babam ve annanem dışında ailede kimse beni kabullenmedi. Cok dislandim. Hele baba tarafi beni cok uzdu ama onlara kizamiyorum. Beni sevmek zorunda degiller. Ama ben onlari sevdim.
Annem ve babam harika insanlar. Onlari üzmemek icin bu durumu olgunlukla karşıladım ve hic acmadim onlari uzmedim.
Lakin bende 4.5 ay once anne oldum. Icimdeki meraka engel olamiyorumm. Nereliyim acaba abim ablam var mi? Bir suru ucsuz bucaksiz soru kafamda asili.
Onlarla ilgili tek bir sey bilmiyorum. Kızmıyorumda onlara. Sonucta ne demis Hz. Muhammed s.a.v hakir gordugun sey basina gelmeden olmezsin. O yuzden kalbimde dilimde lal. Rabbim yazmis Ondan gelene boynumuz kildan ince. Ama yinede merak iste.
Kimsesiz cocuklar yurdunda kaydim var ordan evlat alinmisim. Ilk ogrendigim hafta babamla Bu kayitlarin tutuldugu cagaloglundaki buroya gitmistik. Dosyami incelemistim. Hicbir iz yok sadece bir gazete haberi vardi. Gunes gazetesi beni yazmis en sevimli polis diye. Eyupte bir kandil gecesi kaldirima birakilmisim. Gorgu taniklari annesi gibiydi die anlatmislar polise. Haberde opup birakti dondu birdaha optu yaziyordu. Birde uzerimde adi özlemdir yazili bir pusula varmis polisler bulmuslar devriye atarken parkasini giydirmis biri usumeyim diye resmim var ole gazatede tum bildigim bu. Anami ve babami uzmek istemiyorum ama merak icimi kemiriyor. Gidip bir kere daha o buroya sorsam mi numara felan birakmislarmidir diyorum. Bazen dalip gidiyorum. Bana benzeyen yuzler sesime benzeyen sesler var ve ayni gozyuzunun altinda yasiyoruz acaba neredeler. Onlarda izliyormudur simdi yildizlari benim gibi diyorum. Belki kardeslerim vardır diyorum. Sonra vazgeciyorum dusunmekten. Insan evladını kizmasamda birakmamali diyorum. Birakamaz diyorum.
Mesela bir ruyam var 3-4 yıldır ayni ruyayi goruyorum. Hep ayni mahalle evler insanlar sokaklar. Hic değişmiyor sanki orda yasiyorum.halamin babannemin eviymis bep ruyamda goruyoru. Ilginc olan hic mekanlar degismiyor hic. Esim diyor insan bir kere gorur 5 kere gorur senin ruyan dizi gibi yolari hatta duvardaki resimleri bile anlatiyorsun var bisey istanbula gidip soralim diyor.
Hic aramadilarsa ki aramamislardir bu beni yinede uzer. Numara biraksalar nasil ararim bunu nasil kaldiririm. Zormu benmi buyutuyorum bilmiyorum. Ama icimde bir sizi sizim sizim sizliyor engel olamıyorum.

okurken gözlerim doldu başıma gelmedği için seni anlamam çok zor ama yazdıkların içime dokundu .
Allah yardımcın olsun .. Samanlıkta iğne aaramak kadar zor olsa da neden olmasn ki .. Bence bir polise gidip durumu anlatsan ya da bununla ilgili internetten arştırmalarda bulunsan . Tekrar o yurdu arasan . Seni o yurda bırakanlar kimlerse onlarla konuşsan ? O yılki polisleri bulsan ve polislere aynı annesiydi diyen kişileri bulsan . Onlar kesin biliyorlardır ama bunun için illk önce yurda ulaşman lazım . İnşallah bulablrsin . Geçmişini ğreneblrsişn . Öğrendiğin zman sana bakan senelerce seni büyüten annen yine annen olacak baban yine baban olacak . Doğurup kaldırıma bırakmakla anne olunuyor çünkü . Tabi işin içinde neler var bilemiyoruz . Ama İiçinde bir merak varsa ve öğrenmeyi gerçekten istiyorsan peşini brakmamalısın ...

Size beddua mı edilmiş hanımefendi iyi okuyun ! Sizin gibi sıkma başlı sığ kafalı insanlarla konuşmak bile yeterince sıkıcı tanımam etmem ama insanların yaşadıklarına saygılı olun ve herkesi azarlayıp böyle davranarak bir yere ulaşamazsınız ! Dediğim gibi burası Türkiye NATO KAFA NATO MERMER !!!!
yok artık diyorum yaaa! sıkmabaşa nerden bağladınız :KK57: ne alaka ? ne terbiyesizlik ? çocukların sizde kalmadığı iyi olmuş diyesim geliyor yaa bir anneye denmez yine de... sığ kafalı demişsiniz siz de sığ da olsa bulunsaydı keşke ondan!

bu konu hakkinda cok senaryo yazilabilir, ama sunu bil ki seni basindan atmak isteyen yada sonunu dusunmeden isteyerek birlikte olup 'ah ailem duyarsa ne yaparim' diyen biri seni birakirken bu kadar zorlanmaz. o öptu birakti sonra dönüp tekrar öptü cumlesi icimi sizlatmaya yetti. Allah yardimcin olsun. Dik dur ve aileni ara derim. ama bi yanimda ya umdugun gibi degilse ya aileni yipratan bir durum ortaya cikarsa diye düşünüyor. hayirlisi diye dua et...

Hani annelik içgüdüsel bir duygudur deniyor ya böyle olayları duydukca asıl içgüdüsel sevenin hayvanlar olduğunu düşünüyorum. Hayvan ağzında taşır ama bırakmaz korur kollar insan birakabiliyor demekki...tv Programları yardimci oluyor karşılaşacağınız her duruma hazirsaniz başvurun derim ben olsam koklerimi arar bulurdum

yok artık diyorum yaaa! sıkmabaşa nerden bağladınız :KK57: ne alaka ? ne terbiyesizlik ? çocukların sizde kalmadığı iyi olmuş diyesim geliyor yaa bir anneye denmez yine de... sığ kafalı demişsiniz siz de sığ da olsa bulunsaydı keşke ondan!
sıkma baş banamı demiş yani türbanlı manasındamı?
bana mı demiş
vay be :eek:

ya şimdi çocuğunu bırakan anne için yazılan yorumlara ben de fikrimi ekleyeceğim.

Çok düşündüğüm bir konudur. Maddi zorluklar değil konum, daha büyük zorluklar yaşıyorsa bir anne, ve seçenek dahilinde değilse insanca hayat, çocuğunun insanca yaşama umudu için çocuğundan vazgeçebilir diye düşünüyorum. Hatta bunu annelik hissiyle yapar tam tersine. Şimdi tabi ki kötü biri çocuğu sahiplenebilirdi, bilemeyiz ama kadının durumunu da bilemiyoruz ki. Gerçekten Türkiye'de ve dünyada İNSANCA yaşamayan yaşayamayan bir çok kişi var, kadın var. Bunlardan biri olsaydım eğer, ve doğurduğum çocuğa kendi hayatımın bir benzerini yaşatacak olsaydım, onu bir başkasına vermeyi kabul edebilirdim. İçim kan ağlasa da ayrılırdım ondan, onun insanca yaşaması için.

Bazı yorumların bu nedenle çok büyük laflar olduğunu düşünüyorum.

Bu merak içinizi kemirip duracağına araştırın, en azından birşeyler yaptım oldu yada olmadı diye kendinizi avutabilirsiniz.Bu durumu sizi büyüten ailenize saygısızlık gibi görmeyin.Yerinizde kim olsa merak ederdi, görmüş olduğunuz rüyalarda salih rüyalar olabilir.

Yok kaçıramadım evin kapısında 4 asker vardı ben üstümde eşofmanla terminale bırakıldım ve ailemin yanına döndüm sonrada çocuklarımın izi kaybettirildi. Engeller konuldu ciddi anlamda uğraştım olmadı olmadı çaresizliği yaşamayan bilemez tabii ki evlat çanta değil benim ne yaşadığımı bir Allah bilir birde ben...
Sizin durumunuzda zormuş ama sizin çocuklarınız bir kaldırıma değil babalarına bırakılmış. Neler yaşadınız bilemem ama hiç bir çocuk annesiz, anne şefkatinden mahrum kalmamalı, babasız belki olur ama annesiz çocuklar hep eksiktir hep yarım.
Ben büyük konuşmayayım ama ne yaşarsam yaşayayım babasına bile bırakamazdım.

okurken gözlerim doldu başıma gelmedği için seni anlamam çok zor ama yazdıkların içime dokundu .
Allah yardımcın olsun .. Samanlıkta iğne aaramak kadar zor olsa da neden olmasn ki .. Bence bir polise gidip durumu anlatsan ya da bununla ilgili internetten arştırmalarda bulunsan . Tekrar o yurdu arasan . Seni o yurda bırakanlar kimlerse onlarla konuşsan ? O yılki polisleri bulsan ve polislere aynı annesiydi diyen kişileri bulsan . Onlar kesin biliyorlardır ama bunun için illk önce yurda ulaşman lazım . İnşallah bulablrsin . Geçmişini ğreneblrsişn . Öğrendiğin zman sana bakan senelerce seni büyüten annen yine annen olacak baban yine baban olacak . Doğurup kaldırıma bırakmakla anne olunuyor çünkü . Tabi işin içinde neler var bilemiyoruz . Ama İiçinde bir merak varsa ve öğrenmeyi gerçekten istiyorsan peşini brakmamalısın ...
Eğer rıza olarak bırakılsaydı bebek aılenın bılgılerı olurdu mahkemede oluyor uzerlerıne alıyor aıle cocugu ama bu terk oldugu ıcın resmı kayıtlarda bulabılecegını sanmıyorum

Back
X