Biz anne olmak isteyenlerin paylaşım alanı

ayy ablamm ne güzeldir o tekmeler acaba ikinci olduğu için mi erken hissettin birde kız çocukları çok geç hareket eder derler ya biz ne zaman hissedicez bakalım merakla bekliom

Bende bi sorun cikmazsa degistircem ablam su 3 aylık dönem bitsin dedik katlandik bu ilgisiz profa..... Gerci.gideceğim dr nasıl onuda.bilmiyorum... Bende ikili uclu yaptirmayip 4lu ayrintili yaptirayim die düşündüm bakalım dr ne diyecek

cnm ben yeni öğrendim yani dün öğrendim pko olduğumu hormonlar dengesizleştiğinde oluyor cnm bi dr gözük derim
slm ben geldim yemeğimi ham yapıp geldim naberrrrrrrrrrrrrrrrrrr

aglama canim yaa var mi baska sorun cevaplayalim

üstüne görme gibi şeyler okudum bununla ilgili ama ınsan her okudugunu da kendı üstüne uydurabılıyo bi şekilde psıkolojık olsa gerek

Gebelik döneminde; İlk aylarda bazı maddelere karşı ilgi duyarsınız, bazılarının adını bile duymak istemezsiniz. Sabah kalktığınızda bulantı hissedersiniz, tüm gün uyumak istersiniz. Amaç vücudunuzun ihtiyacı olan maddeleri almak, toksik olabilecek (sigara dumanı gibi) maddelerden kaçınmanızı sağlamaktır. Bebek hareketlerinin henüz başlamadığı dönemde sabah bulantısı size hemen hamile olduğunuzu hatırlatır. Gün boyu olan uyuma eğilimi sizi gebeliğin ileri aylarında dinamik olmaya hazırlar. Solunum kapasitesi artar, soluklar derinleşir. Amaç bebeğe maksimum oksijen gitmesi ve gebeliğin ilerleyen dönemlerinde rahiminiz akciğerleri yukarı doğru ittirdiğinde de yeterli oksijen alımının sağlanmasıdır. Kalp damar sisteminizde dolaşan kan hacmi ve tüm vücut sıvınız %50 oranında artar, kalp daha güçlü ve daha hızlı çalışır. Amaç bebeğe maksimum oksijen ve gıda maddesinin gitmesinin sağlanması, doğumdaki muhtemel aşırı kan kaybı için kan yedeklenmesidir. Kanınızın pıhtılaşma kabiliyeti artar. Amaç doğumdaki kan kayıplarını en aza indirmektir. Kas-eklem sisteminizde genel bir gevşeme hali olur. Amaç karnınızda büyüyen bebeğe yer açmak ve pelvisinizin ("çatınızın") genişleyerek doğuma hazır hale gelmesini sağlamaktır. İlk başlarda uykuya eğiliminiz artar, sonlara doğru gece içinde birkaç kez uyuma-uyanma döngüleri yaşarsınız. Amaç gebeliğin başlarında beyninizde sağlıklı işlevler için gerekli maddelerin depolanmasını sağlamak, sonlarda ise doğduktan sonra iki-üç saatte bir emzireceğiniz bebeğiniz için uykusuzluğa alışmanızı sağlamaktır. Başta karın bölgesi olmak üzere vücudunuzda yağ dokusu artar. Amaç emzirme dönemindeki muhtemel bir kıtlıkta sizin ve bebeğinizin sağ kalmasını garanti altına almaktır. Başta koku duyusu olmak üzere tüm duyu sistemleriniz daha iyi çalışır. Amaç bebeğinizi tehlikelerden daha iyi koruyabilmektir. Doğum sonrası anneler neredeyse bebeklerinin yan odadaki solunum seslerini bile duyacak kadar hassas bir işitme duyusuna sahip olurlar. Bebeğiniz de size aldığı pozisyonla yardımcı olmaya çalışır: Bebeklerin %90'ı anne karnında vücutlarını sola döndürerek yatarlar. Amaç vücudunuzun sağ yanında yer alan büyük toplardamarlara baskı olmasını engellemektir. Siz de uykunuzda otomatikman sola yatış pozisyonu alarak bu duruma katkıda bulunursunuz. Gördüğünüz gibi doğa sizin yanınızda. Vücudunuzdan gelen sinyallere duyarlı olmalısınız

evet canım 2. hamilelik olduğundan dolayı erken hissetmeye başlamamız normalmiş..valla geç hareket ediyorlar diyorlar ama benim kız ya balerin olacak ya da futbolcu ben uzun zamandır hissediyorum.. o duyguyu tattıktan ve doğum yaptıktan sonra hep bu hareketi isteyeceksin.. ben çok özlemişim ve tadını çıkarıyorum. ilkinde hiç bir şey anlamamışım ama 2. çok şanslı olacak galiba.. benim ilk dr umda suratsızın teki (aslında büşrayı doğurtan ama eskiden daha iyiydi bıkmış herhalde) şimdiki dr ultrasonu karnıma koyduğu andan itibaren konuştu cm cm anlattı her şeyini.. zaten doğumu bu bayana yaptırmayı düşünüyordum bende gideyim artık dedim.
senin ki 12 haftalık olduğundan cinsiyeti şimdi söylemezler zaten en erken 16. hafta diye düşünüyorum. o da gösterirse tabi...

eğer 2li de sorun yoksa zaten diğerlerine gerek duymuyorum dedi benim dr..

aynen canım üstüne görme bile olsa beklemekten başka çare yok

gecen ayda aynısı oldu çunkı 10 gun varken boyle oldu sonra kanmaya donustu regl olmuşum meger bu ayda yine aynı 15 gun var daha ama yıne bole kahve rengi akıntı var bıde yemek kokusuna karşı aşırı hassa oldumm kokuo gıbı tabı bu psıkolojık mı bılmıyorum

yasam boyu bi kaç kez yasayacagimiz bi duygu tekmeler....

Bende hissetmek istiommmm seyrime bile yeter simdilik

Bende dr konussun anlatsin ben sormadan istiyorum ki bu adamin agzindan kerpetenle alioz lafi birde erkek olunca herşeyi soramiorum cekiniyo utanio insan kaç kez gördü kukumu bayan bi dr gidicem ins...

Ikiliyi dr ile konusup öyle karar vercem ablam hic içimden gelmio yaptirmak korkuyorum içten içe

hemde çok güzel tutturmuşun ay sakın ikiz olmasın süper olur..

evet canım yaşam boyu 1-2 kez :26::26:

o zaman burda olsaydın kendi doktorumu seve seve önerebilirdim.. bence dr dan doktora farkediyor. kadın erkek farketmiyor.. anlatan erkek de var anlatmayan bayan dr da

ikiliyi yaptırman şu açıdan iyi eğer bir sorun varsa baştan önlemini alıyorsun. yoksa bende yaptırma taraftarı değildim.. 3 ve 4 ü eşim istiyordu ama dr anlatınca her şeyi yaptıralım demedi bi daha... bi de biz videoya aldık bebişi durup durup izliyoruz...

çok enteresan ya.. doganın dengesi Rabbim ne güzel yaratmış..

koku hassasiyetin psikolojik olabilir tatlım seni üzmek istemem ama... Yerlesme bu kadar erken olmaz diye biliyorum acaba yumurtlamadan dolayı mi leke oldu dr gidiyor musun

bır bucuk ay once gıtmiştim en son işte glifor içmemı kılo vermem gerektıgını soyledı 60 kıloyum aslında 165 te boyum kılolu sayılmam ama oyle dedı pek ılgılenmedı aslında daha erken dedı tedavıye baslamadı ozele mı gıtsem bı de dıyorum onlar tedavıye baslarlar dıye dusunuyorum

ayy ablacım ya ne güzel izledigin ekranı sen kendi kameranla çektin sanırım..? süper fikirmiş

ayy ablacım ya ne güzel izledigin ekranı sen kendi kameranla çektin sanırım..? süper fikirmiş

canım yaa bnm ateşim sabah 36.3 tü sbahtan acayip kasık ağrım vardı adet olucak mışım gibi şimdi biraz azaldı ama halada var erken mi yumurtladım ki acaba adet mi olucam ((( ateşim öğlende 36.6 olmuştu hareket ettim diye mi acaba bunları dikkate alıyor muyuz ölçüm yaparken ???

canım sabah ve aynı saatte ölçülen ateş ciddiye alınır.. günün diger saatlerinin hiçbir önemi yoktur.. ayrıca sabah konuştukya canım.. ovulasyon sonrası 7.8. günlerde ateş düşebiliyormuş.. agrıya gelince takılma ona.. hamile kalsanda agrı oluyo adet geleceksede agrı oluyo.. sen tam listeni bi yazsana bakalım.. hatta cute ye yazsan dahada iyi yorumlar ama istersen bakalım yinede..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…