Biz enayi miyiz ya

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Soz nisan doneminde oyle soz verilmis oyle yapilmis demek ki. Baba sozunu tutmus duguny yapmis. Gelin calisiyor diye dugun borcunu ustlenmek zorunda degil. Herkes borcsuz evlenmek ister ki onlarin da bir miktar esya borcu varmis.
Erkek ailesinin dugunu yapmasi cok normal. Dugun borcunu kapatmak icin gelinin altinlarina goz dikmek, gelin calisiyor borcu odesin demek ne bicim bir zihniyettir. Kiz almayi biliyorsunuz.
Sen kendin evlenecegin zaman esya borclarini ustlen, altinlari da kayinpederine say. Bu nedir ya. Asıl gelin enayi mi?
Ya lafı nerden anlıyorsunuz? Gelin ödesin diyen yok erkek kardeşim yardım etmeyecekti niye otel de düğün istedi diyorum niye her yük emekli babamdadiyorum illa takmışsınız gelin de gelin. Geline bi şey diyen yok

D

ben calsmıyorum yarı engelim olduğu engelli maası alıyorum
Allah size kolaylik versin öncelikle.

Konuya dönecek olursam kimse kimseye zorla bir şey yaptiramaz. Bizde de Çeyiz hazırlanırken her şey aynısı alındı diğer kardeslerimle istemediğim halde. Hak kaybı olmasın diye. Annem Bir iğne fazlaydı geçtim farklı model bile yaptırmadi. Yani düğünü babanız otelde yapmak istemeseydi maalesef ki hiçbir kuvvet ona o düğünü orada yaptiramazdi. Alan razi satan razi.altinlar da ne kadar kabul etmeseniz de gelinin hakkı.
Siz ne kadar borçlar yıkıldı diye üzülüyorum deseniz de bence gelininize yapılanlar size yapılmadığı için kiskanmissiniz gibi. Yoksa ben de evlenen bana bişiler yapamayacak ailem demezsiniz. Bakın gelininiz için herkes borca girmiş yapmış yapacaklarını .

Ya lafı nerden anlıyorsunuz? Gelin ödesin diyen yok erkek kardeşim yardım etmeyecekti niye otel de düğün istedi diyorum niye her yük emekli babamdadiyorum illa takmışsınız gelin de gelin. Geline bi şey diyen yok
Gelini doğrudan ilgilendiriyor. Evlenirken 6 onun 6 benim maaşım var eve giren 12bin diye hesap ediyordu. Şimdi borç ödemeye kalksa 8bin kalacak. Niye sonradan bilmediği bir borcu ödesin ki?

Kayinpediriniz size taktiği takıları alsa ailesi borç yaptı diye sizin gorumceniz sorun çıkarsa
Kp kv den kötüsü olmaz

bir ailenin çocuğuna düğün yapması o kadar da absürt bir durum değil..
bu kadar materyalist olmayın, her şey karşılıklı olmak zorunda değil, bir baba çocuğuna ister düğününü de yapar, illa borca mı sayması lazım.
söyleyin evleneceğiniz zaman size de yapsınlar, zaten çocuklara eşit davranılması gerekir bana göre..
yapmam derse o zaman damadın ailesiyle en baştan şartlarınızı ona göre konuşursunuz.
siz niye bu kadar karışıyorsunuz onu da anlamadım ya neyse..

Babanız yıllarca altından kalkamayacağı düğünü yapmasaydı keşke. Ben zaten ailelere bu kadar yük bindirilmesine karşıyım. Kardeşiniz ve eşi yapmalı düğünü bence, yani evlenecek çift .

Düğün bir lükstür. Gösteriş yapmak için ev alır gibi düğün yapıp yıllarca kredi ödemeye pek meraklı bizim milletimiz nedense. Madem yaptı, çalışacak ödeyecek, yapacak bir şey yok.

İyi de 22 yaşında bir gençten bahsediyoruz o öyle istedi diye babanız otelde düğün yapmak zorunda mıydı? Burada bir suçlu varsa oda babanız.

Bende genç evlendim babamda bazı şeylerime yardım etti, nişan için bütçemizi aşan bir yeri ayarlayalım istemiştim. Babam direk orası bizi aşar kızım demişti. Yani emekli maaşıyla otel düğünü yapmayacaktı babanız bu kadar basit. Çünkü akla mantığa aykırı.

Kusura bakma seni iyi niyetli göremedim. Ailenin yaptığı şey genel olarak yapılan şeyler zaten. Takıları vermek gibi bir mecburiyeti yok gelinin. Bu abinin sorunu takılar gelinindir.Ya başta düşünülüp uygun bir mekan ayarlanacaktı (bunlar görüşülürken de fikrini beyan edebilirdin) ya da ailen çok zorlanıyorsa kendileri abine aylık ödemeyi yarı yarıya paylaşmayı teklif edecek.

Siz yazdığımı okumadınız galiba. Balayına gitmelerini neden kıskanayım benim babam kredi yüzünden yıllarca borç ödeyecek bari takılarla o borç kapansaydı diyorum. Tatile tabiki gidecekler ama her masrafın bize yüklenmesi saçma degil mi?
Normalde en azından benim hayat görüşüme göre ailelerin maddi imkanı, eldeki nakit paraları düğün yapmaya yetmiyorsa kredi çekip düğün yapılmasına karşıyım ama öte yandan kıza takılan altınlar kanunen kızın, adet böyle demiyorum kanun böyle diyor. Bununla ilgili Yargıtay kararları mevcuttur ve aynen şöyle bir karar çıkmıştır:
"Kural olarak, evlilik sırasında kadına takılan ziynet eşyaları ve nakit para kim tarafından takılırsa takılsın, aksine bir anlaşma bulunmadıkça kadına bağışlanmış sayılır ve artık onun kişisel malı niteliğini kazanır."

Dolayısıyla kardeşinizin eşi altınlarını vermek zorunda değil, sanki bu olay olmamış gibi düşünün ve bir kadın olarak objektif yaklaşın, evlenseniz eşinizin ailesi düğün yapsa ve altınları vermenizi istese verir misiniz? O altınlar sizin çünkü, aileniz krediyi bile isteye çekmiş, bile isteye böyle bir borç altına girmiş, paramız yok yapamayız deme hakları vardı, demek ki erkek evlat evlendiriyoruz düğün yapalım diye kendileri özenip isteyip yapmışlar, aileniz bundan hoşnutsa sizin diyebileceğiniz hiçbir şey yok maalesef.

Merhaba yeni üyeyim size bir şey danışacağım ben mi abartıyorum yoksa bir enayilik durumu hakikatten var mı?

Erkek kardeşim 22 yaşında çok iyi bir işi ve iyi bir maaşı var iki hafta önce düğünü oldu. Düğünü Babam yaptı, gelin takılarını , bohçayı babam yaptı. Erkek kardeşim sadece kendi evinin eşyalarını aldı. Düğünde takılan herşeyi de gelinle erkek kardeşim aldı. Onların şimdi sadece cok cuzi bir borcu var takılarla kapatacak kadar. Babam da kredi çektiği için Bir sürü borç ödeyecek yıllarca bu enayilik değil mi? Takıları alıp borcumuzu kapatmamız gerekmez miydi veya erkek kardeşim düğüne de biraz yardım etmesi gerekmiyor muydu? Biz borç ödeyeceğiz onlar şuan balayında Çeşme de. Soruyorum cidden sorun bendeyse ailemden gidip özür dileyeceğim çünkü kalplerini çok kırdım!
İyi maaşı varsa birikim yapmalıydı anne baba elbette destek olmalı ama aileyi çok zora sokacak borçta yapılmamalı en azından salon parası verebilirdi toplanan parayla

Adam otelde diğün istiyor e parasını versin o zaman benim babam niye 40binlik otelde düğün yapıyor? Emekli maaşıyla gariban
Bence bu konuda haklısınız. Evet düğünü erkek tarafı yapar adet olarak ama borç harçla düğün yapıldıysa takılar kesinlikle verilmeli.

Ya bende ona takildim da hadi sus milana dedim , karistirma ortaligi sus sus dedim hatta 😂😂😂
Konu sahibi babasina acimiyor kendine para kalmadi diye uzuluyor.
Allahim neden insanlar evlilik meraklisi bu yasta?
Neden aileler cocuklarini evlendirme meraklisi?
Neden yahu valla cok meraktayim ;)

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X