Biz evlenirken neyi gozden kaciriyoruz?

Ya ATTRAENTE, mantıklı, olgun bir bayansın, severek takip ediyorum mesajlarını.
2 dir bu bağlamda yazdıklarını okuyunca harbi çekinir oluyor insan. 30 lu yaşlarda kendi düzeninizi kurduysanız, bir adamın kahrına çekmeye değmez mi diyorsun hakkaten?

Durumunun aslında sorunlu olabileceği aklına geldi mi hiç?

Bir konuyu da dine bağlamayın Allah aşkına, ne alakası var şimdi konu sahibinin yazdığı şeyler sizin bahsettiğiniz şehvet konusunun. Dini boyutuna hiç girmiyorum, çünkü yeri değil Güzel dinimiz de nerelere düştü, ağzı olan konuşuyor.

Bence sen şehvet duygusundan çok daha fazlasından yoksun olabilirsin.

Bu arada ayni eve girmeden evet tanimak imkansiz.

Ben tam 1 sene her gun 16 saatimi beraber gecirdigim adamin meyve yedigini anlamamisim. Ben agzima surmem, evlendikten sonra bir gun pazara giderken "nolur 1 2 kilo meyve al" dediginde anladim.

Ben sok, ben iptal.

Cok cok cok kucuk bir sey belki ama, valla % 100 tanimak diye bir sey yok.

Kucuk suprizlere (!) hazirlikli olmak onemli.

Siz yaklaşık 20 yıldır evliydiniz mutsuzdunuz 2 de çocuğunuz vardı
Pek yakında gelişmeler olacak demiştiniz sanırım değil mi
Unutmadım o gelişmeleri bekliyorum
Dogru hatirlamissin. Ben de bekliyorum :)
Su an bekledigim bazi seyler var kesinlesir kesinlesmez ilgili konudan bildirecegimi belirtmistim.

Bir deli kuyuya bir igne atti 40 deli de pesinden gitti hesabi oldu bu durum.
Uyarmama ragmen hala israrla konuyu degistirmeye calisanlar var bu ne saygisizlik.

Kadın karşıda gördüğü etrafına ilgisiz karakuru esmer gencin düşünceli tavırlarla derin derin sigara çekişini izlediğinde aşık oluyor birden ve gülümsüyor erkeğe.
Yakışıklı denebilecek bir tipi ve hoş gelen kirli sakalı var erkeğin.
Gülümsemeyi karşılıksız bırakmıyor, tanışıp önce arkadaş sonra sevgili oluyorlar.
Kadının ayakları yerden kesilmiş, dünyanın en yakışıklı, düşünceli, romantik ve sert erkeğine sahip olmanın mutluluğu içerisinde.
Erkeğin bir süre sonraki kıskanç ve sert tavırlarının aşırı sevgiden kaynaklandığını biliyor (!...) toz kondurmuyor, fakat bir süre sonra kıskançlık ve özgürlüğü kısıtlama dayanılmaz bir hal alıyor.
Erkeğin kendisine gizemli gelen düşünceli halinin aslında derinliği olan bir hayat felsefesi sebebiyle değil de "yarınki sigara paramı nasıl bulurum" endişesinden kaynaklandığını yeni anlıyor.
Kıskançlığının aşırı sevgiden değilde aslında özgüven yoksunluğundan kaynaklandığını ve büyük ikramiye olarak gördüğü böylesi bir kadını asla bir daha elde edemeyeceği korkusuyla hareket ettiğini görüyor.
Kadın ayrılmak ve bu işkenceye artık bir son vermek kararı aldığında ise "YA BENİMSİN YA TOPRAĞIN", bazen "SEN BENİM NAMUSUMSUN" ya da "SENİ BAŞKASINA YAR ETMEM" yüce felsefesi devreye giriyor ve akşam "kadın cinayetine dur" sloganları atılıyor.
Yani demem o ki sevgili hanımlar, sorun kadının ekonomik özgürlüğünde değil,
sorun aşkın, sevginin bitmesinden değil,
sorun erkeğin ya da kadının .ötünün kalkmasından değil,
sorun cinsellikten değil,
sorun duygusal zekasında problem bulunan kadının bodoslama gidip maganda ya da ciğeri beş para etmez erkeğe önce kalbini ve bazı durumlarda cüzdanını ve hemen sonrasında da bacaklarını açmasıdır.
Aşk güzel şeydir, yaşanmalı,
Cinsellik güzel şeydir asla mahrum kalınmamalı,
Paylaşmak güzel şeydir ihmal edilmemeli,
Ama "erkek dediğin sever de döver de - erkek erkek gibi olmalı, sert baktığında kadına kaçacak delik aratmalı - sevmiyorum dediğinde önüne dikilip seni bırakmamalı, elinden tutup götürmeli" filan diyorsanız alın her taraf maganda dolu, tepe tepe kullanın :)))))
Ama sonra piyasaya çıkıp ağlayıp sızlamayın.
Kadınlar; doğru erkeğe aşık olma becerisine sahip olmalı.
Bu arada aşk adres sormaz fılan diye soracak olanlar da biraz duygusal zeka konusunda araştırma yapsın.
Hepinize güzel aşklar :)

Ya kizlar cok anlatasim var benim mutlu evliligimi ama hep nazar degecek diye de korkuyorum :)
Ama kisaca bazi noktalari soyliyeyim.
1-aile egitimi gercekten cok onemli. evleneceginiz adam cay demlemeyi kendi tabagini mutfaga goturmeyi bile bilmiyorsa uzak durun. bu sorumluluk almayi bilmeyen, kadini hizmetci gibi goren erkeklerde olur.
2-bunu biliyorum pekcogunuz onaylamayacak ama esinizle mumkunse bir sure beraber yasayin once. ben esimle 1 sene beraber yasadiktan sonra imza attim (ki hicbir duzenimiz degismedi bu imza ile) ve o surecte zaten ilk haftadan ben bu adamla evlenirim, cocuk da yaparim demistim :)
3-maddiyat cidden cok onemli (ac acikta kalmamak) ama bunu sadece erkegin goreviymis gibi gormek de bir o kadar yanlis. once birey olmali, isimizi gucumuzu elimize almaliyiz ki sonra cift olabilelim. saglikli mutlu iliskiler kurabilelim.
4-ev araba yat kat altin bohca bunlar kk'da cok konusulan seyler oldugu icin anladim ki toplumda cok onemli degerler. ama inanin huzur herseyden onemlisi. not. ben dugun bile yapmadim; iki saat milleti eglendirecegim diye milyarlar harcayacagima ev almak icin pesinat biriktirdim.
5-esimle 28 yasimin sonlarinda tanistim. cok da erken degil. hem de bende 3 yas 9 ay kucuk :) ama bunu esim hic sorun bile etmedi, oyle olunca benim aklima sorun olmasi bile gelmedi.
6-benim bir de en buyuk dezavantajim, dilini cok iyi bilmedigim bir ulkede bir yabanci olarak calisip yasarken tanistigim esim ve ailesi bana hic yabancilik hissettirmediler. a o turk, bizden degil asla demediler. iste bu da aile kulturlerini gosteriyordu zaten.

simdilik aklima gelen onemli noktalar bunlar. aklima geldikce yazarim yine
sevgiler..

Valla evlilik aski öldürür dedikleri bu olsa gerek her gün ayni seyleri yapmaktan sıkılıyor insan erkeklerin kadınları anladiklarini asla düşünmüyorum

Guzel bir bakis acisini, kisa bir turk filmi gibi gozumde canlandirarak zevkle okudum :)))

Kel alaka bir yorum olmuş. evlilik yalnızca cinsellik değil. bir çok farklı dinamiği var ve konu daha çok bunlar hakkında.

bende şehvet olmadığı için diyorsun ama bu kadar kişi içinde cinsellik ve mastürbasyonu kör göze parmak şeklinde dile getiren sen olmuşsun.

Evet evlenmenin temel sebeplerinden biri cinselliktir ve bu da haram bir şey değil helal daire içinde olduktan sonra.

Dini açıdan bakıyorsan peygamberimizin verdiği tavsiye şudur: "(Evlenmeye gücü yeten evlensin! Evlenmek gözü haramdan korur. herhangi bir sebeple evlenemeyen oruç tutsun! Çünkü oruç şehveti kırar) (Diyâ)"

Yorumunu kötü niyetli bulmayarak şöyle bir düzeltme yapabilirim: "sırf cinsellik" için herhangi bir adama kapılıp evlenmeyin. Ama konuyu direk buraya bağlaman ve hatta bunlar inananlar için geçerli gibi sert ifadelerle kendini savunman çok da sağlıklı gelmedi bana.

Dinden referans verirken bile eksik ve yanlış konuşuyor, sonra bir de bu yanlışı savunuyorsun, sana katılmayanlara da bu dediklerim inananlar için geçerli gibi ifadeler kullanıyorsun. Evlenmeyin diye bir tavsiye verilmez dinimizde. Evlenmeyin, oruç tutun hiç denilmez. Aksine evlenmek teşvik edilir. Şehvet de gayet insani ve çok da sağlıklı bir duygudur. Yasaklanmaz, helal daire içine kanalize edilir.

kendi fikrine göre evlenmeyin dersen bu hiç umrumda olmaz benim de. kimsenin fikri kimseyi ilgilendirmez ama dini referans verirken bilip bilmeden konuşulmaz. dediğin gibi çok inançlı biriysen, en başta bu konuda senin hassas olman gerekir.

bak saçma bir yorumda bile bu kadar tantana olabildiği için dini içerikli konular yasak kk da.

2. kisim bizim kulturumuzde abes kacmasa inan bana bir cok evlilik daha kalici olurdu. Cunku iki kisi bir evde yasamaya baslayinca %100 demiyorum ama omur boyu birlikte olalim demeden once bir cok huylarini tanir gorur ve anlama sansina sahip olurdu.
Bu arada allah bozmasin canim. Nazar degmez korkma siz cizginizi bozmayin yeter.

Bilmiyorum ama evlenmeden önce yan yana çok zaman geçirdik. Yanında da kaldım. . ''İşte bu adam!'' dedim. Onu kendim gibi bildim. Kendim kadar tanıdım. Evlendik, değişmezse hala aynı adamla evliyim. Ama yıllar neyi gösterir bilemem. .

Aaa olmaz mı ki ben olur sanıyodum şehvet içinde cehennemliğim desene ayrıca evlenmek Allahın emri değilmiydi neyse oruç tutun kızlar

Aaaaa !! O olmazsa nasıl sevişcez ayol bu adamlarla. . En şehvetli halim bile, ''bana dokunmasa haftada bir'' Keşke daha çok olsa da adamın aklını başından alabilsem. . . Bi de günahmış. Hıhh.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…