Biz kadınlar neden hala bilinçli davranmıyoruz?

ZedCezir

Üye
Kayıtlı Üye
12 Şubat 2013
38
2
16
İstanbul
Aslında benim bir derdim yok çok şükür ama, bende zor zamanlar atlattım zor günler geçirdim elbette.

Kadınlar olarak biraz daha mantıklı davranmak zorundaymışız gibi hissediyorum.
Gerektiğinde gözü kara da olmak lazım.
Bir toplumu tanımak için kadınlarına bakın derler bu kadar duygusal olmamak lazım diye düşünüyorum yanlış mıyım bilemem tabi..

Son düzenleme:
O kadar guclu biriydim ki. Hayallerim yaptiklarim.. Gel gelelim bu gunume:( yarin sabaha garantim yok caresizlikten.. Bazen saglikli dusunemiyo insan iste

Kader, bizim kendimiz için yapabildiklerimizden sonrasıdır..Kadere bırakmayı seviyoruz sanırım,kolayımıza geliyor,oysa kaderimize yön verebilmek,ufukta görünen bir kötülüğe karşı gardımızı alabilmek elimizde,kadere boyun eğmeden önce,savaşmalıyız..Önümüzü göremeden ,sağlamlığından emin olmadan attığımız her adım,basamak kendimize-geleceğimize yapabileceğimiz en kötü kaderi çizmektir..

Tatlim cahillikten oluyor, tecrübesizlikten, (gencligin verdigi) iyi niyetden.
Karakterimizden oluyor, herkes bizi sevsin, saysin, herkesle iyi olalim düsüncesinden.
Aileden oluyor, yeterince bizi uyarmadiklarindan, yanimizda olmadiklarindan, yanlizliktan.
Kötü insanlardan dolayi oluyor, onlara karsi yeterince kendimizi koruyamiyoruz, ne yapsak elimizde kaliyor.
Hayat.

Toplum, aile baskısı bekarken, anne sürekli kızın üstünde gelme gitme 5 dk boş dursan iş yap babana söylerim okuldan alırım bir sürü tehdit, gün gelir biri evlenme teklif eder herşey toz pembe gözü sizden başkasını görmez gibi gelir ailesini falan umursamıyor gibidir ama işler düzelene kadar ailemle oturalım der sen evindeki baskıdan kurtulacağını sanırsın sonra evlenirsin sabah olur kocana bakarsın hayattaki en kıymetli varlığı ailesi oluvermiştir, sen de annene temizlik yaparken kendini el evinde ele hizmet ederken bulursun yani yağmurdan kaçıp doluya tutulursun. Aşk çok güzel kızlar ama lütfen ayaklarınız yere bassın hiç bir zaman ev ev üstüne olmaz yani belki mlyonda birdir aynı evde mutlu yaşayan, çok zor zaten evde anneniz babanız ile yaşamak zaman zaman zor gelirken niye elin anne babasıyla yaşayasınız ki ne kendi ailemle yaşamak isterim ne karşı tarafın ailesiyle.Evlenince kayınvalidenin mutfağında Onun emrinde yemek yapmak, sevişmek için sadece yatak odasını kullanmak, kayınpeder uyuduktan sonra kumandayı ele geçirmek, çok zor. Nasıl bir arada yaşanır biliyormusunuz dizilerde zengin aileler var ya herkesin salon gibi odası kendi banyosu evin içinde nerdeyse telefonla görüşecek kadar ayrı yerlerde olup sadece akşam yemeklerinde biraraya gelmek, ve tabii ölçüsüz zenginlik. Cicim ayları kısa ama evlilik bir ömür boyu amannn dikkat edin.

Kendim bilinçli kültürlü bir insanım. Yani o dediğiniz gruptan değilim. Böyle bir genelleme yanlış olmuş.

Bence kaybetme korkusu.. Yani ben bu adamı seviyorum , ölüyorum bitiyorum ee bu kadar sene bu noktaya kadar gelmişiz, şimdi ayrı evdi, şuydu buydu deyip zaten zor nikah masasına oturttuduğumuz adamı kaybetmeyelim, çekip gitmesin elimizden..

Bir arkadaşım bana sen sopanı arkanda saklamıyorsun erkekleri korkutuyorsun onda bu yaşta hala yalnızsın dedi. Kendisi kocasını şu ilde yaşarız diye kandırarak evlendi sonra da başka bir ile taşınmak için ikna etmeye çalışıyor aklınca. Adam bir gün onun yanında bana Almuma X memleketine gidecekmiş sen bana karı bulsana dedi.:52: İşte bu kadar! Al sana sopa.

Kesinlikle daha sonra olur demeden korkmadan tavrımızı belli etmeliyiz. Ha olur olmaz orasını bilemeyiz ama en azından pısırık davranmamış oluruz sonradan pişman olmayız.

gözüm karadır,evlilik konusunda karalarımı uyguladım ve hayallerimin ötesini yaşıyorum :nazar:
fakat.....yarının bi garantisi varmı bunun adına kader demişler...

bunu ben de düşünmüştüm.mesela nişanlımla ilk tanıştığımızda bana niyetinin ciddi olduğunu en başta söylemişti ve ilişkimiz buna göre ilerledi.daha önceki hiçbi ilişkimde böyle bişey olmamıştı.acaba ben neden karşıma alıp bak ben ciddiyim boş boş gezcek vaktim yok demedim de karşıma bi erkeğin çıkıp böyle demesi üzerine ona göre hareket ettim diye düşünmüştüm.bi de akıllı geçinirm yani. malesef ne kadar güçlü ve akıllı durmaya çalışsak da artık kadında evlenmek öyle kuvvetli bi istek haline gelmiş ki erkek ne derse ona göre şekil alıyoruz..

nişanda bütün postaları koydum. ne yapacağımı ne yapmayacağımı herşeyi biliyordu. evlendik beni değiştirmek için tüm çabasını sarfetti. onlar evlenmeden önceydi dedi.

şimdi bilinçli davransan noluuur davranmasan nolur?

evlilik öyle "aynalı körük olmassa ben gelin gitmem" edasında olmuyor malesef. onlar nişana has şeyler.

Çok doğru bir konu açmışsınız sevgili arkadaşım, kutluyorum.
Toplumumuzda var böyle kadınlar ne yazık ki...
Eğitimli gençlerin bu konuda yeterince bilinçli olduğunu düşünüyorum.
Ekonomik bağımsızlığı olan, kimseye eyvallahı olmayan bir kadın, elbette ki bir erkeğin boyunduruğu altına girmeyi istemez.
Bu demek değildir ki; çalışan para kazanan, kariyeri iyi olan bir kadın tamamiyle mantık ilişkisi yaşasın....
Burdaki denge o kadar önemli ki...
Erkeğin eline muhtaç olan birçok kadın, bunları düşünse bile uygulayamıyor ki...
Kayınvalide ile de yaşıyor, eşinin tüm baskılarını sineye de çekiyor vb birçok hareketini hep ailesini düşünerek yapmak zorunda kalıyor...
Toplumumuzdaki aile modeli bu maalesef...
Çok üzgünüm.
Bu yüzden kadınımız, evlenmeyi öncelikli amaç olarak görmeyip, önce eline ekmeğini alıp ondan sonra evlenmelidir benim kanaatimce...

Kartları açık oynasa 2 tarafta bu kadar bdv de konu olmazdı. :51:

Aslında benim bir derdim yok çok şükür ama, bende zor zamanlar atlattım zor günler geçirdim elbette.

Benim sormak danışmak istediğim şu.
Çevremizde türlü türlü yapıda insan var elbette ama, biz kadınlar neden hakkımızı baştan ne istediğimizi ifade edemiyoruz.
Mesela evlenecek kızlar neden ilerisini düşünüp ona göre karar almıyorlar.
Kayınvalide ile otyurma konusu çok var bu topikte mesela.
Evlenirken neden biz benim olsun ayrı olsun demiyoruz da evlilik odaklı hele evlenelim bakarız samanlık seyran olur kafasındayız?

Veya ne bileyim bazı şeylerin önünü neden kesmiyoruz da sonra başımıza gelince üzülüyoruz.

Bir toplumu tanımak için kadınlarına bakın derler bu kadar duygusal olmamak lazım diye düşünüyorum yanlış mıyım bilemem tabi..

Canım ne kadar doğru bir yazı yazmışsın.Biz kadınlar duygusal varlıklarız ama kimi zaman işin ucunu kaçırıyoruz..En büyük problemimiz herşeyi başkaları için yapıyoruz. Önce herşeyi kendimiz için yapmalı,kendimiz için yaşamalıyız,ondan sonra diğer şeyler gelmeli ama çoğu bayan eşi veya sevgilisini hayatının merkezine koyuyor.Onsuz yapamam onsuz yaşayamam diye düşünüyor yada karşısındakini kaybetmemek adına herşeyden taviz veriyor.Biraz insanın kendine güvenmesi ve yanında kimse olmadan da kendi kendine bakacak ve yetecek yapıda olması lazım.Ama çoğumuz haksızlığa boyun eğiyoruz,lafımızı yapıştıramıyoruz,sorun çıkmasın diye çoğu şeyi içimize atıyoruz.Ben şuna inanıyorum bu dünyaya bir defa geldim ben üzüleceğime başkaları üzülsün,olursa olur olmazsa olmaz.Öncelikle kendimizn değerli bir birey olduğumuzu kendimizinde özel bir insan olduğunu kabul etmemiz lazım.
Çoğu bayan evleneceği zaman evleneceği kişiye çok güveniyor,tabi ki güvenicek ama bazen insan herşeyi düşünmeli öyle olursa nasıl olur,şöyle olursa nasıl olur diye bazı şeyleri önceden konuşup tartışmak lazım bunu yapmıyoruz,evlenince nasılsa ben değiştiririm diye düşünüp bodoslama dalıyoruz olaya.Birde günümüzde artık çoğu bayanda gurur yok pek fazla neredeyse yalvarıyorlar kocalarına beni bırakma diye.Pembe gözlüklerle bakıyoruz.Seviyorum deyip çıkıyoruz işin içinden ama sevgi anlayışsızlığı,asabiliği,dik başlılığı ,hakareti,maddiyatı,dayağı çözmüyor.Öncelikle olmuyorsa olmuyordur herşeyin bir çözümü vardır yeter ki kendimize güvenip çözmek isteyelim geç olmadan mutluluğu yakalamak isteyelim...:34:

Bence en büyük sebebi cahillik, bunu dememin sebebi henüz 17 yaşında bir kızın okulu bırakıp evde, evin hanımıymış gibi o evi çekip çevirmesi, birde en fazla 23 yaşına kadar beklerim demesi, yani 23' ten önce evlilik hayali kurması..

Ne sanarlar evliliği anlamadım ki? Allah kısmet ederse oluyor zaten, zamanı gelmedikten sonra nasıl evleneceksin ki? Sanki 23 yaşına kadar adamlar kapıda nöbet tutacak sende elma, armut alır gibi seçeceksin.. :ssz:

Evlilik öyle hayallerdeki gibi toz pembe değil..
Pembe panjurlu ev ve dünya da sadece siz olmayacaksınız, bunun kayın validesi, kayın pederi, görümcesi, eltisi var, empati yapamayan, hep bana diyen bencil kocası var.. :27:

Şimdi 17 yaşındaki bu çocuk evlenmek istese düşündüm dese? Sizce neyi düşünmüş olacak? Eşinin hal ve hareketlerini, ailesini mi yoksa kara kaşı, kara gözü, selvi boyunu mu? :24:

Haksızlığa tahammül etmedim, kötü oldum.(Eşim yanımda bir tek)
Haksızlık yaşayarak kötü olmaktan iyidir diye düşünüyorum.

kendimce bilinçli davrandığımı düşünüyorum uzun bi flörtten sonra evlendim ve sevgiliyken de nişanlıykende herşeyi ölçtüm tarttım, annenin günlerine gitmem konuşması bile yaptım, öyle bi kız istiyosan öylesini al, her seven evlenecek diye bişey yok dedim açıkça, halada derim
kimi insan ben seviyorum ille benimle olsun herşeye razıyım der kimiside seviyorum ama olmuyosa olmaz der ben bu gruptayım uzaktanda severim çile çekmekten iyidir

kendimce bilinçli davrandığımı düşünüyorum uzun bi flörtten sonra evlendim ve sevgiliyken de nişanlıykende herşeyi ölçtüm tarttım, annenin günlerine gitmem konuşması bile yaptım, öyle bi kız istiyosan öylesini al, her seven evlenecek diye bişey yok dedim açıkça, halada derim
kimi insan ben seviyorum ille benimle olsun herşeye razıyım der kimiside seviyorum ama olmuyosa olmaz der ben bu gruptayım uzaktanda severim çile çekmekten iyidir

İşte o bilinçte belirli bir yaştan sonra oluyor nemesiscim, benim de 7 yıl oldu, o yaşlardaki düşüncelerimle şimdikiler arasında sıra sıra dağlar var, hala aceleci kızlarımızı görünce beynimden vuruluyorum, ne düşündüler de evlenme kararını verebildiler? Benden 2-3 yaş küçük mahalle de bir kız vardı komşumuz, sokağımızda oturan diğer komşunun oğlu aşık olmuş mu ne? Annesi gelip kızın annesine açılıyor, kız da seviyorum diyor.

Bak yapma, daha yaşın küçük ne evliliği dedik, bizi yanlış anladı, siz beni kıskanıyorsunuz dedi. :53::1:
Peki sen bilirsin dedik, kayın valide gözetiminde, korunmak için spiral taktırmaya kayın validesinin izin vermediği bir kız, kocası desen süreki hor görüyor, o saf çocuk hiçte öyle saf değilmiş meğer, çocuğuna mama yaparken kayın validesinin talimatlarına uymadığından bavulunu toplayıp annesine göndermişler 2 ay annesinde kaldı.

Saçını boyatmak ister adam izin vermez, güç bela izin alır adam bu seferde yüzüne bakmaz, neymiş? midesi bulanıyormuş!
Markete gider, 25 kuruş eksik nerde? der, güpe gündüz güneşlikle oturuyor evde, saçı açık ya evin içinde kocası bağırıyormuş hemen, bildiğin eziyet çekiyor..
Ama mantık ne? Çocuğum babasız büyümesin, kocamı kendime bağlayacağım, bu kadının görevi çünkü..
Boşanınca çok mu daha iyisini bulacaksın? Ayıp, dul dul nereye sığınacaksın??

Karşıdan karşıya bakışmayla aşk yaşayıp kısa sürede evlenmenin sonuçları işte..

Son düzenleme:

Benim sormak danışmak istediğim şu.
Çevremizde türlü türlü yapıda insan var elbette ama, biz kadınlar neden hakkımızı baştan ne istediğimizi ifade edemiyoruz.
Mesela evlenecek kızlar neden ilerisini düşünüp ona göre karar almıyorlar.
Kayınvalide ile otyurma konusu çok var bu topikte mesela.
Evlenirken neden biz benim olsun ayrı olsun demiyoruz da evlilik odaklı hele evlenelim bakarız samanlık seyran olur kafasındayız?

Veya ne bileyim bazı şeylerin önünü neden kesmiyoruz da sonra başımıza gelince üzülüyoruz.

Mantık tek başına çok çıplak bir kavram…yaşla bağlantılı biraz, biraz tecrübeyle..
Zaten senin dediğin şekilde insanlar yaşayacağı olayları kestirebilseydi yani sonuçlarını önceden görebilseydi o şekilde hareket etmezdi. Bu sayede her şey insanın hayatında 4*4 olurdu. Hayatın doğal akışı olmazdı. Ben katılmıyorum bunun adının mantıksızlık olduğuna yani..
İşte bu yüzdendir ki erken yapılan evliliklerden ziyade yaşı biraz daha büyük insanların evlilikleri daha sorunsuz geçer. Bu da onların mantıklı olduğundan değil, yaş ve tecrübeyle daha olgun ve mantıklı düşündüklerindendir.

Herşeye razılar sırf aşık oldukları için. Ama bilmiyorlar ki böyle bir ortama evlenince aşk da bitecek... O zaman çektikleri ne içindi? Şuan varolmayan bir aşk için o çile çekilir mi? Adam işsiz, anne delisi, aşırı kıskanç, cimri, şiddet eğimli. Ama diyor ki seviyorum. Mazoşistlikten başka açıklaması yok bunun.

Ben de eşimi sevdim, evleneceğim adamı kendşim seçtim. Ama yukarıda saydığım maddelerden herhangi biri bile olsa aslaaaaaa evlenmezdim. Bir de anasının dibinden ayrılamayan, babasının evinde kalmazsa açlıktan öleceğini düşünen, karısını hizmetçi yapmak için anasının evinden çıkmak istemeyen adamlarla lütfen evlenilmesin. (Böyle birşey olduğunu düşündüm de, eşim ve eşimin ailesi bölümündeki konular %50 azalırdı herhalde :1:)

Back
X