kendimce bilinçli davrandığımı düşünüyorum uzun bi flörtten sonra evlendim ve sevgiliyken de nişanlıykende herşeyi ölçtüm tarttım, annenin günlerine gitmem konuşması bile yaptım, öyle bi kız istiyosan öylesini al, her seven evlenecek diye bişey yok dedim açıkça, halada derim
kimi insan ben seviyorum ille benimle olsun herşeye razıyım der kimiside seviyorum ama olmuyosa olmaz der ben bu gruptayım uzaktanda severim çile çekmekten iyidir
İşte o bilinçte belirli bir yaştan sonra oluyor nemesiscim, benim de 7 yıl oldu, o yaşlardaki düşüncelerimle şimdikiler arasında sıra sıra dağlar var, hala aceleci kızlarımızı görünce beynimden vuruluyorum, ne düşündüler de evlenme kararını verebildiler? Benden 2-3 yaş küçük mahalle de bir kız vardı komşumuz, sokağımızda oturan diğer komşunun oğlu aşık olmuş mu ne? Annesi gelip kızın annesine açılıyor, kız da seviyorum diyor.
Bak yapma, daha yaşın küçük ne evliliği dedik, bizi yanlış anladı, siz beni kıskanıyorsunuz dedi.

Peki sen bilirsin dedik, kayın valide gözetiminde, korunmak için spiral taktırmaya kayın validesinin izin vermediği bir kız, kocası desen süreki hor görüyor, o saf çocuk hiçte öyle saf değilmiş meğer, çocuğuna mama yaparken kayın validesinin talimatlarına uymadığından bavulunu toplayıp annesine göndermişler 2 ay annesinde kaldı.
Saçını boyatmak ister adam izin vermez, güç bela izin alır adam bu seferde yüzüne bakmaz, neymiş? midesi bulanıyormuş!
Markete gider, 25 kuruş eksik nerde? der, güpe gündüz güneşlikle oturuyor evde, saçı açık ya evin içinde kocası bağırıyormuş hemen, bildiğin eziyet çekiyor..
Ama mantık ne? Çocuğum babasız büyümesin, kocamı kendime bağlayacağım, bu kadının görevi çünkü..
Boşanınca çok mu daha iyisini bulacaksın? Ayıp, dul dul nereye sığınacaksın??
Karşıdan karşıya bakışmayla aşk yaşayıp kısa sürede evlenmenin sonuçları işte..