Biz ne zaman çift çizgiyi göreceğiz diyenler ...

ıns esın o zaman yatılı getırmez cunku belkı sezeryan olacaksın we yatacaksın umarım anlayısla karsılar 2 hafta oncesıne kadar baya gelıyodu ama sımdı yokk

nasip canim ben demem alma diye durumu gorup almazsa kendi almaz 2saatlik yolda oturuyolar canim mecburen yatili almak zorunda simdi 1ay sonra tatilleride basliycak ozaman daha fazla kalmalarini bile isteyebilir kalmalarinda bisey yok caniminanilmaz yaramazlar ve soz dinlemiyolar dusun bak kucuk kiz oturuyo senin tuvaletin var herhalde hadi git diyorum inad ediyo sonra koyveriyo tabi bende temizliyorum bu sefer iki kere ayni seyi yapti bende dedim soz dinlemiyosun bidaha yaparsan bezliycem seni diye her seyi biliyo ama inadindan yapmiyo cok akilli bi kiz yoksa

bılerek yapıo canım babasını kıskandıgı ıcın kendı cocugun olsa kızar bagırırsın ama esının olunca durum degısıyo sabır demekten baska care yokkk ınatlasıyo senınle esek sıpa

bılerek yapıo canım babasını kıskandıgı ıcın kendı cocugun olsa kızar bagırırsın ama esının olunca durum degısıyo sabır demekten baska care yokkk ınatlasıyo senınle esek sıpa

aynen dedigin gibi inadlasiyo inadindan yapiyo simdi habire babasina soruyo kardesimde bizimle annemdemi kalcak diye diyorum esime senin zorlugun simdi basliycak kabul etmiycek o burda kaliyoda ben niye kalamiyorum diye

slm arkadaslar sızd ben hamılemıyım cok merak edıyorumgunume daha 3 gun var. lutfen bılgılerınızı benımle paylasın evde yaptıgımtestlerde 2 cı cızgı hafıf sılık cıkıyor acaba hamılemıyım

slm cnm
az kaldı seninde doğum
bir an önce sağsalim gelir inş meleğin...

canım benim ssk ya ege de bakıyor. Görümcen nerde çalışıyor? Hangi bölümde?

cnm sıra yok falan diyolarda ben gelsem aynı gün giriş yapıp
muayene olabilirmiyim acaba?
Görümcemin biri istatikte diğeri mutfakta çalışıyo cnm sen hangi bölümdesin?

selamlar kızlar...
bugün cinsiyet kontrolümüz vardı, bebek yüzüstü yatmıştı göstermedi kendini..
dr kız olduğu yönünde, sağlık durumumuz şükür iyi...2 hafta sonra detaylı ultrasonumuz var...

Son düzenleme:
Tüp bebek tedavisinde genetik tanı başarıyı arttırıyor,

Uzmanlar, genetik tanı yöntemlerinin, başarı şansını artırdığını, klinik gebelik oranını yükselttiğini, gebeliğin düşük ile sonuçlanma riskinin azaldığını belirtiyor.

Tüp bebekle elde edilen embriyolarda yapılan genetik incelemelerle, doğacak bebekteki sayısal ve yapısal kromozom bozuklukların ve talasemi ve kistik fibrozis gibi tek gen hastalıkları belirlenebiliyor.

Uzmanlar, genetik tanı yöntemlerinin, tüp bebek uygulamasının başarı şansını artırdığını, klinik gebelik oranını yükselttiğini, gebeliğin düşük ile sonuçlanma riskinin azaldığını, gebeliğin tıbbi sonlandırma gerekliliğini düşürdüğünü, tekrarlayan başarısız tüp bebek denemelerinin getirdiği mali yük ve psikolojik baskıyı azalttığını ifade ediyor.

Kadın Hastalıkları Doğum, İnfertilite ve Tüp Bebek Uzmanı Operatör Dr. Tolga Ecemiş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, tüp bebek tedavisinde genetik tıpta yapılan çalışmalarla başarının arttığını söyledi.

Genetik biliminde gelişmelerin, tüp bebek yöntemiyle geliştirilen embriyolarda genetik incelemeler yapılmasına olanak sağladığını belirten Ecemiş, bu yöntemin "embriyoda genetik tanı (Preimplantasyon Genetik Tanı)" olarak isimlendirildiğini ifade etti.

Ecemiş, bu işlemin yumurta ve sperm hücrelerinin laboratuvar ortamında döllenmesi sonucunda gelişen embriyolardan 1 veya 2 adet hücre alınması ile yapıldığını anlatarak, alınan hücrelerde özel yöntemler kullanıldığını dile getirdi.

Bu yöntemle, doğacak bebekteki sayısal ve yapısal kromozom bozukluklarla talasemi ve kistik fibrozis gibi tek gen hastalıklarının tanısının konulabildiğini ifade eden Ecemiş, bu işlem sırasında sağlıklı embriyoların, anne adayına transfer edilerek sağlıklı bebeklerin dünyaya getirildiğini söyledi.

-"TEK GEN HASTALIĞI RİSKİ TAŞIYAN EŞLERE UYGULANIYOR"-
PGT testinin kimlere yapılabileceği hakkında bilgi veren Ecemiş’in verdiği bilgiye göre, test 35 yaş ve üzeri yaştaki anne adaylarına, iki veya daha çok tüp bebek uygulanmasına rağmen gebelik elde edilememiş çiftlere, tekrarlayan erken gebelik kayıpları (düşükleri)olan çiftlere, dengeli translokasyon taşıyıcısı çiftlere uygulanabiliyor.

Bunun dışında test, ailevi Akdeniz anemisi, Orak hücre anemisi gibi tanısı mümkün olan bazı tek gen hastalıkları yönünden risk taşıyan eşlere, önceki gebeliklerden genetik hastalıklı bir çocuk sahibi olan çiftlere, kromozom bozukluğu gebelik öyküsü olan annelere ve testikuler sperm kullanımı (TESE) olgularında yapılıyor.

-"GEBELİĞİN DÜŞÜK İLE SONUÇLANMA RİSKİNİ AZALTIYOR"-
PGT testi ile yapılan uygulamalar, gebelikte önemli avantajlar getiriyor. Yöntemin uygulanmasıyla elde edilen avantajlar şöyle:
-PGT, tüp bebek uygulamasının başarı şansını artırıyor,
-Klinik gebelik oranını yükseltiyor,
-Gebeliğin düşük ile sonuçlanma riski azalıyor,
-Gebeliğin tıbbi sonlandırma gerekliliği düşüyor,
-Tekrarlayan başarısız IVF (tüp bebek) denemelerinin getirdiği mali yük ve psikolojik baskı azalıyor.

-GENETİK TANININ GELDİĞİ SON NOKTA ’24 SURE’ TEKNİĞİ-
Genetik tanıda sayısal kromozomal bozukluk taramalarında da önemli gelişmeler yaşanıyor.

Bugüne kadar 6 ile 8 kromozomun incelenebildiği anöploidi sayısal kromozomal bozukluk taramaları, yerini 24 kromozomun taranabildiği "array cgh" teknolojisine bırakıyor.

"24 sure"nin, 24 kromozomun aynı anda incelenmesine olanak sağlayan yeni bir anöploidi tarama yöntemi olara gösteriliyor. Yapılan çalışmalar, 24 sure sistemi ile kromozomal anomalilerin yüzde 89 güvenilirlik oranı ile belirlenebildiğini ortaya koyuyor.

24 sure teknolojisi ile gebelik oranlarının artırılması, düşüklerin azaltılması ve tek embriyo transferi ile çoklu doğumların önüne geçilmesi amaçlanıyor.

PGS’de 24 kromozom teknolojisi kullanıldığında gebelik oranları 2 kat artıyor.

24 kromozom taranarak uygulanan PGS ile implantasyon oranlarının arttırılması ve transfer edilecek embriyoların daha ayrıntılı eliminasyonu neticesinde tek embriyo transferi ile çoğul gebeliklerin de önlenmesi hedefleniyor.

Annesinin nazlı kızı saglıgı yerınde olsunda göstermesin maşşallah

aranıza yeni katıldım adetime dda 4 gün var normal şartlarda 1 temmuzda regli olmam gerek fakat gebelik istiyorum bugün kan tahlili yaptırdım negatif çıktı çokmu erken yaptırdım tahlili pozitif olma ihtimali varmı dört gün içinde

kızlarr tüp bebek yaptırdık yarın kan tahlili yapılacak inşallah hamileyimdir bebeişim tutunmuştur bana inşallah 18 haziranda içime koydular bebeğimiiiiiii inşallah tutunmuştuuur

canım aslında adet olman gereken tarihten 2 gün önce yaptırman lazım kan tahliliniiiiiii doktorlar öyle diyorlar acele etmişsin bencee inşallak hamilesindiir

test eskimi bilmiyorum ama 6 aydır falan bende ve internetten aldım onlarda ne kadar zamandır duruyor bilmiyorum bi de toplu aldım bir sürü :) yarın sabah yapacagım test tekrar adetime de yarın bugün olmam gerekir..
test çok eskimi acaba?
adetine çok mu varki?

cnm ben kullanmıyorum doktorum vermedi...

günaydın cnm hg

iyi akşamlar kızlar...
topiğe gelen yeni kızlar hoşgeldiniz, inş. yakında bebeğinize kavuşursunuz..
hiç bir zaman umutsuz olmayın, yola devam...

test eskimi bilmiyorum ama 6 aydır falan bende ve internetten aldım onlarda ne kadar zamandır duruyor bilmiyorum bi de toplu aldım bir sürü :) yarın sabah yapacagım test tekrar adetime de yarın bugün olmam gerekir..

lagrima inş. gebişsindir ay heyecanlandım

bebik mercimegin iyi olmasına cok sevindim keyfi yerinde olsun da göstermesin kendini

ecrin allah kolaylık versin canım zor iş yaptıgın kesinlikle ama idare edeceksin artık eşinin hatırına

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…