- 29 Nisan 2015
- 26.564
- 91.296
- 598
dışarda yemek gezmek vs var ama öyle hani abartıldıgı gibi değil
Bir beden büyük alın olmazsa zaten değişim oluyor.Hani 1 kere denerseniz zaten az buçuk anlaşılıyor.internet sitesinden bende alışverişi düşündüm lakin civilin kalıplarini felan bilmiyorum mesela civil lcw göre cok uygun ama kalıpları nasıl birde görmediğim birşeyi almakta istemiyormm ah bizim burda lcw dan başka secenek yok
Siyasete girmeden şu konuya cevap yazmak o kadar zor ki...!
4.959,54tl olan yoksulluk sınırının epey bi altındasınız. Hadi bu 4 kişilik aile için, siz 3 kişisiniz. Olsun size 3.719,65tl. Neyin birikiminden bahsediyorsunuz?
Cidden kazandığınız para ile birikim yapabileceğinizi düşünmeniz çok şeker :) hele siz de işe girince ailenize zengin muamelesi yapan tanıdıklar yok mu, onlar bal bal <3
Bu para ile evinizi geçindirdiğiniz için size helal olsun diyor, eşinize de size çemkireceğine çocuğunuzun rızkıyla zıgara içmeyi bırakmasını tavsiye ediyorum.
bakıcı ücreti ayrılınca elimize dediğiniz gibi 2850 tl kalıyor ama eşim diyor ki sen calısmadan evvel 200 tl ile gecinen insanlardık şimdi 2850 tl nereye ucuyor
Meyve sebzede inanılmaz artış var eskiden 100 TL ye pazardan güzel gıda alınırdı şimdi 3-5 ürün 2 haftalık zorla yetiyorama söyle söyleyim ben işe girmeden önce gelirimiz 2000 tl yükselmişti eşimin daha dogrusu o zamanlar bu parayla geçinebilirken şimdi 2850 tl ile para kalmaması sizce garip değil mi ?
Olayı gerçekten incelemişsiniz tebrik ederim.Ülkedeki açlik ve yoksulluk sınırından bağımsız olarak sadece sizin gelir-gider tablonuza bakarsak;
Siz bu yazdiginiz masraf kalemlerini topladiniz mi?
Toplamda kabaca 2100 Lira civarı zaten.
2850 ye 700 lira var henüz.
Eger esinizin maaş gününe kadar 30 günlûk harcamalar bunlarsa zaten fazladan 600-700 arasi bir para kalmis olmasi lazim
Kusura bakmasın parayı duman Edip üfleyecek Lükse sahip değilbırakamıyormuş
kücük bir ilçedeyseniz biraz müsrif gibi geldiniz bana o gelirlebiz kucui bi ilcedeyiz yani oyle avm ye falan gitme durumumuzda yok butun para market harcamalarina gidiyor.ya biz tutumlu degiliz ya hersey cok pahali.
en güzeli dediğiniz gibi ben bir yazaym bakalım... iyice emin oluyum zor zamanlarmnz için kenara para atmak istiyorum ama işte birde kış geldi malm dogal gaz en baslı masraf + herşey pahalanacak özellikle pazar ihtycıe 2850 lira ile ancak o kadar olur zaten.
ben üni okurken burs alıyodum. o para ile hem yeme içme hem alışveriş hem yol hem okul... herşeyimi karşılıyodum. şimdi maaşlı işte çalışıyorum, yol yemek masrafım olmamasına rağmen kenara 500 lira atınca bile zorlanıyorum. neden. çünkü o zaman öğrenci yerinde takılıyodum, şimdi görece pahalı yerlere gidiyorum. o zaman 2 ayakkabım vardı, şimdi 10 ayakkabım var ve o zaman 50ye satılan ayakkabı şu an 150. gibi gibi.... yani hem hayat pahalılaşıyor hem de gelirine göre senin standardın yükseliyor.
ha eğer bi yanlışlık var diyosan bi defter al. tüm harcamalarını oraya yaz. wallet diye bi uygulama var, o da güzeldir. ama defter daha kolay olur. bak bakalım nereye gidiyomuş para, fuzuli bişey var mı?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?