Mesela esimin arkadasi ve arkadasinin esi bulusacaktik. Bulusma yerine gittik. Arkadasi aradi. Ben geldim siz nerdesiniz dedi esim telefonda. Yani arkadasi cift bunu kabul ediyor ama bizim icin ben diyor.Bir kaç örnek verir misiniz? Hangi konularda ben diyor misal?
Bir ornek de size veriyim. Birkac gun once annesini aradi esim. Benim yanimda telefonda konusuyor. Anne yarin bana gelsene diyor. Sanki yanliz yasiyor. Tabii esim mi annesini etkiliyor annesi mi esimi bilmiyorum ama kayinvalidem de ne zaman birsey olsa ozellikle mal mulk konularinda hep esime tekil sahis muamelesi yapiyor. Ornek verecek olursam, oglum ilerde su sekilde ev al gibi konusuyor. Yani alin siz yapin degil oglum sen yap diyor. Yada oturdugumuz ev icin oglum tasinma burda biraz otur diyor. Bunlar gururumu kiriyor.Nasıl diyor mesela biraz daha anlatsanız
buna mı takıldınız gerçekten.çok alıngansınız sanırım.Merhaba arkadaslar. Sizin fikirlerinize ihtiyacim var.
Benim sorunum esimin biz yerine ben demesi. Bunu kasitli olarak yapmiyor biliyorum ama cok cok rahatsiz oluyorum. Daha once konustum birkac kere ama konusmakla cozulmuyor ki tekrar ediyor.
Kendimi yok sayilmis hissediyorum. Bunun bir cozumu var midir. Yani esimle konusup cozmek care olmadigina gore farkli taktikler var midir. Bu benim icin cok ciddi bir sorun.
Beni eksik yetersiz mi goruyor acaba diye dusunuyorum. Aklima neler gelmiyor ki.
Bir cozumu varsa eger bana bir akil verir misiniz. Yardimleriniza ihtiyacim var.
Çok da takmayın ama her defasında düzeltin mademBir ornek de size veriyim. Birkac gun once annesini aradi esim. Benim yanimda telefonda konusuyor. Anne yarin bana gelsene diyor. Sanki yanliz yasiyor. Tabii esim mi annesini etkiliyor annesi mi esimi bilmiyorum ama kayinvalidem de ne zaman birsey olsa ozellikle mal mulk konularinda hep esime tekil sahis muamelesi yapiyor. Ornek verecek olursam, oglum ilerde su sekilde ev al gibi konusuyor. Yani alin siz yapin degil oglum sen yap diyor. Yada oturdugumuz ev icin oglum tasinma burda biraz otur diyor. Bunlar gururumu kiriyor.
Uc yillik evliyiz. Ben kendimi degersiz hissediyorum. Yani esim yeterince onemsese beni biz der diye dusunuyorum. Ben tasinacagim demek bana gore saygisizlik biz bir aileyiz sonucta. Sizler nasilsiniz bilmiyorum ama bana normal gelmiyor bu durum.Ne kadarlık evlisiniz eger yeniyse normaldir..Sık tekrarlanınca sinir bozucu olabilecek bi durum..
Evet tam olarak anlatmak istedigim bu. Mesele cikartmiyorum bu durumla karsilastigimda bozuluyorum haliyle bazen tatli dille kirildigimi soyluyorum ama bir insan bir eş konusmada biz yerine ben diyorsa eger demekki bizi kabul edememis bende icine sinmeyen birseyler var. Yada belki benim yetersiz oldugumu dusunuyor yakistiramiyor yanina. Bunlar geciyor aklimdan. Esim bunu kesinlikle kasti yapmiyor hatta farkederse eger ortamda kirildigimi duzeltiyor ama demekki bi olmamislik var.Size hak verdim. Böyle detaylar insanın içini ortaya koyar.
Cekmez mi tabiki cekiyor ve cok sinirleniyor. Yok sayilmak kiriyor. O bana kasti yapmiyor. Dogaclama o sekilde oluyor konusmalari. Bu da gosteriyor ki aklinda bilincaltinda biz olamamisiz. Benimle ilgili memnuniyetsizligi mi var acaba diye dusunuyorum. Uc yildir evli olan insan halen biz yerine ben diyorsa bir sorun vardir.Tepkisini ölçmek için aynı şekilde konuşun. Bakalım dikkatini çekecek mi?
Yeni evli mısınız? Bir de kayınvalidenin yetiştirme tarzı + erkeğin kendini geliştirmesi ile ilgili bir durum. Kimisi evlenip, hayatını birleştirmek; aile kurmak olarak bakar. Kimi de "kız almak" olarak.Evet tam olarak anlatmak istedigim bu. Mesele cikartmiyorum bu durumla karsilastigimda bozuluyorum haliyle bazen tatli dille kirildigimi soyluyorum ama bir insan bir eş konusmada biz yerine ben diyorsa eger demekki bizi kabul edememis bende icine sinmeyen birseyler var. Yada belki benim yetersiz oldugumu dusunuyor yakistiramiyor yanina. Bunlar geciyor aklimdan. Esim bunu kesinlikle kasti yapmiyor hatta farkederse eger ortamda kirildigimi duzeltiyor ama demekki bi olmamislik var.
Uc yillik evliyiz. Esimle birbirimizi cok severek ve sekiz yillik bi birliktelikten sonra evlendik. Esimin yetistirilmesinde sorunlar var bunu biliyorum ve gorebiliyorum. Hatta esimde kizdigim ne varsa hep gecmisinden geliyor. Bir keresinde kv bir fotografin altina acik secik su yorumu yazmisti. Oglanlari el kizlari icin buyutuyoruz. Halbuki sorsaniz beni gelini degil kizi gibi gorur ama tabiki yalan. Yani yuzume baska arkamdan baska. Dolayisiyla ben de artik icimden gelerek davranamiyorum. Kucuk kucuk seyler var bunlar gibi ama birikince insani rahatsiz ediyor. Esimin kiz kardesi var bir de evli o da. Ama o benim gibi ikinci planda degil. Yani biz esimle araba alsak esim araba almis oluyor ama esimin kizkardesi ve esi araba aldiginda onlar almis oldu. Mal mulk gibi konulara zerre kiymet veren birisi degilim yanlis anlasilmasin. Anlatmak istedigim baska ciftler olunda onlar oluyor ama bizde hep esim tek basina aniliyor.Yeni evli mısınız? Bir de kayınvalidenin yetiştirme tarzı + erkeğin kendini geliştirmesi ile ilgili bir durum. Kimisi evlenip, hayatını birleştirmek; aile kurmak olarak bakar. Kimi de "kız almak" olarak.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?