Maalesef sık sık esim ve ozellikle de annesi tarafindan bu durumla karsilasiyorum. Annesi siz siz dese esim de daha dikkatli olur herhalde. Tabiki dogal olan esimin dogru sekilde davranmasi. Yoksa esim disindakiler ne derse desin onemli olan benim evdeki huzurum. Fakat biliyoruz ki toplum olarak annenin erkekler uzerindeki etkisi cok fazla. Maalesef bu boyle. Egitimsizlik diyebiliriz yanlis egitim diyebiliriz hatta en onemlisi kiskanclik ama sonuc olarak derdi ceken yine baska kadinlar oluyor.Bence takilacak bi mevzu ben de takilirdim surekli bu şekildeyse
Bu durumu duzeltmek adina ne yapabilirim bunu bulmak amacim. Acaba sonuk sessiz mi kaliyorum insanlar en onemlisi de hayat arkadasim neden zaman zaman yok sayiyor beni. Saygi gormek nasil mumkun. Bunlarin cevabini bulursam eger mesele cozulebilir belki.Bende rahatsız olurdum haklısın.
Benim kayinvalideye benziyor. Kızı insan ama ben kocamın sırtındaki çantayım. Ustelik ben sürekli maaşlı memurum, kızının belli bir işi de yok buna rağmen ben hiçim arkadaş:)Uc yillik evliyiz. Esimle birbirimizi cok severek ve sekiz yillik bi birliktelikten sonra evlendik. Esimin yetistirilmesinde sorunlar var bunu biliyorum ve gorebiliyorum. Hatta esimde kizdigim ne varsa hep gecmisinden geliyor. Bir keresinde kv bir fotografin altina acik secik su yorumu yazmisti. Oglanlari el kizlari icin buyutuyoruz. Halbuki sorsaniz beni gelini degil kizi gibi gorur ama tabiki yalan. Yani yuzume baska arkamdan baska. Dolayisiyla ben de artik icimden gelerek davranamiyorum. Kucuk kucuk seyler var bunlar gibi ama birikince insani rahatsiz ediyor. Esimin kiz kardesi var bir de evli o da. Ama o benim gibi ikinci planda degil. Yani biz esimle araba alsak esim araba almis oluyor ama esimin kizkardesi ve esi araba aldiginda onlar almis oldu. Mal mulk gibi konulara zerre kiymet veren birisi degilim yanlis anlasilmasin. Anlatmak istedigim baska ciftler olunda onlar oluyor ama bizde hep esim tek basina aniliyor.
Ben olsam onun davrandığı gibi davranırım sanrım. Belki rahatsız olup yavaş yavaş bırakırdı.Bu durumu duzeltmek adina ne yapabilirim bunu bulmak amacim. Acaba sonuk sessiz mi kaliyorum insanlar en onemlisi de hayat arkadasim neden zaman zaman yok sayiyor beni. Saygi gormek nasil mumkun. Bunlarin cevabini bulursam eger mesele cozulebilir belki.
Calisiyor musunuz?Bir ornek de size veriyim. Birkac gun once annesini aradi esim. Benim yanimda telefonda konusuyor. Anne yarin bana gelsene diyor. Sanki yanliz yasiyor. Tabii esim mi annesini etkiliyor annesi mi esimi bilmiyorum ama kayinvalidem de ne zaman birsey olsa ozellikle mal mulk konularinda hep esime tekil sahis muamelesi yapiyor. Ornek verecek olursam, oglum ilerde su sekilde ev al gibi konusuyor. Yani alin siz yapin degil oglum sen yap diyor. Yada oturdugumuz ev icin oglum tasinma burda biraz otur diyor. Bunlar gururumu kiriyor.
Evet cok benziyorlarmis birbirlerine gercekten. 2016 da kpss ye hazirlandim. Muhendisim ve ozel bi firmada calosiyordum oncesinde. Esimin kiz kardesi de sosyoloji mezunu. O da hazirlandi sinava ayni yil. Sinavdan birgun once esimin annanesi vefat etti. Cenazeye cagirilan bendim. Esimin kizkardesi kendi annanesinin cenazesine gitmedi kv gelme sinavin var dedi ama benim gitmem gerekti. Gorumcem de cok cakisti yemin ederim cok iyi bi puan alip atanmasini cok istiyordum. Cocugu var ustelik kendimden cok ona dua ettim ama sonuc olarak ben yeterli bi puan aldim ama gorumceminki yeterli olmadi. Size yemin ederim en ufak bi kotuluk istemedim hakkinda neden isteyim ki zaten. Simdi ben atama bekliyorum. Ne zaman benim is mevzusu acilsa konu gorumceme geliyor bir anda onu konusuyor oluyoruz. Kendisi ogretmenlik yapiyor kolejde. Ama benim is mevzusu acilinca olmadi kiziminki diye yakinmaya basliyor. Dedim ki ne guzel iste ben ogretmen olsam ozelde de calisirim ama muhendislik oyle degil arazisi oluyor mesaisi oluyor. Bunlari da sirf rahatlatmak icin soyluyorum ama bir dedim olmadi iki dedim olmadi en son polislige basvuracakmis. Allah hakkinda hayirlisini versin de bu ne yaristirma burda artik art niyet seziyorum. Kendi cocuklari kiz olsun erkek olsun cok kitmetli ama bizim zerre kiyletimiz yok maalesef.Benim kayinvalideye benziyor. Kızı insan ama ben kocamın sırtındaki çantayım. Ustelik ben sürekli maaşlı memurum, kızının belli bir işi de yok buna rağmen ben hiçim arkadaş:)
Ozelde calisiyordum. Ara verip kpss ye hazirlandim atama bekliyorum. Insallah bir seneye kalmaz kamuda calismaya baslarim diye dusunuyorum. Tercih yapsam geliyordu ama kendi sehrim yada en azindan yakin bir sehir olsun diye biraz daha bekleyim dedim. Calismaya baslayinca degisir mi dersiniz.Calisiyor musunuz?
Ve isin kotu yani arkadasina siz diyor. Yani sen ve esin nerdesiniz diyor. Sanki ucu bulusacak ve ben yokum.Canım bana da çok ilginç geldi ben geldim ne demek..İnsan yanında bı arkadaşı var diyelim ve bir ortama beraber gittiler bırak eşi arkadaşa bile ben geldim denmez,yanında arkadaşı yokmuş gibi.yanindakini saymiyor gibi.hic hoşuma gitmedi ama cozumunu bulmak lazım çok nezaketsizmiş
Evet, calismaya baslayinca degisir diye dusundum. Yani kayinvalideniz oglumun parasi diye dusunerek boyle soyluyor olabilir. Ama esinize diyecek bir sey bulamadim; onun yaptigi calismanizla alakali degil, dusuncesizlik. Ben de cok alinirdim diye dusunuyorum, resmen yok muamelesi yapiyor. Bu konuyu onunla konusursaniz farkina varir belki.Ozelde calisiyordum. Ara verip kpss ye hazirlandim atama bekliyorum. Insallah bir seneye kalmaz kamuda calismaya baslarim diye dusunuyorum. Tercih yapsam geliyordu ama kendi sehrim yada en azindan yakin bir sehir olsun diye biraz daha bekleyim dedim. Calismaya baslayinca degisir mi dersiniz.
Ben derken bizi kastediyorum diyor. Bir iki duzeliyor sonra yine arada bu sekilde ama olunca da keyfim kaciyor sinirlerim bozuluyor. Esim ben ben derse cevresindeki kimse saymazki beni. Neden saysinlar esim bile saymadiktan sonra.çok sinir bozucu gerçekten. niye sormAdın neden böyle yaptığını
Konustum kirildigimi soyledim ben derken bizi kastediyorum dedi. Bir iki duzelip sonra yine bene donuyor. Gercekten anlam veremiyorum eksik olan ne. O bulisacagimiz arkadasi daha birkac aylik evlilerdi onlar bile nasil sicak nasil guzel aile olmuslar ama ben esimin konusmasinin arasina katilip kendimi gostermeye calisiyorum hep. Cunku o beni katmiyor konusmalarina. Hissediyorum bunu. Esim ben ben diye birseyler anlatmaya baslayinca birlikte yaptigimiz seyleri biz diye duzelterek anlatiyorum buldugum cozum bu ama ise yaramiyor. Bende kompleks haline geldi. Guzel degil miyim begenmiyor mu beni yetersiz miyim dusunmedigim sey kalmadi.Mesaj tekrari
Esinizin boyle davranmasi dusunce yapisiyla alakali. Kendini evin reisi olarak filan goruyor mu?Konustum kirildigimi soyledim ben derken bizi kastediyorum dedi. Bir iki duzelip sonra yine bene donuyor. Gercekten anlam veremiyorum eksik olan ne. O bulisacagimiz arkadasi daha birkac aylik evlilerdi onlar bile nasil sicak nasil guzel aile olmuslar ama ben esimin konusmasinin arasina katilip kendimi gostermeye calisiyorum hep. Cunku o beni katmiyor konusmalarina. Hissediyorum bunu. Esim ben ben diye birseyler anlatmaya baslayinca birlikte yaptigimiz seyleri biz diye duzelterek anlatiyorum buldugum cozum bu ama ise yaramiyor. Bende kompleks haline geldi. Guzel degil miyim begenmiyor mu beni yetersiz miyim dusunmedigim sey kalmadi.
Allah başka dert vermesinMerhaba arkadaslar. Sizin fikirlerinize ihtiyacim var.
Benim sorunum esimin biz yerine ben demesi. Bunu kasitli olarak yapmiyor biliyorum ama cok cok rahatsiz oluyorum. Daha once konustum birkac kere ama konusmakla cozulmuyor ki tekrar ediyor.
Kendimi yok sayilmis hissediyorum. Bunun bir cozumu var midir. Yani esimle konusup cozmek care olmadigina gore farkli taktikler var midir. Bu benim icin cok ciddi bir sorun.
Beni eksik yetersiz mi goruyor acaba diye dusunuyorum. Aklima neler gelmiyor ki.
Bir cozumu varsa eger bana bir akil verir misiniz. Yardimleriniza ihtiyacim var.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?